2019-09-24 386 瀏覽
放工後同朋友小聚,係中環蘭桂坊搵到間新開唔錯既吧。 係iron fairies 對面Hcode 3 樓, 如果唔係朋友介紹,都唔知道呢到有個小天地。淨係個裝潢都令人難以抗拒。 粉紅控既我更加係心花怒放。 Happy hour 17:00~21:00飲品同小食果個時段都有特價, 是日點既兩杯cocktail 買一送一, 兩杯都好好飲啊Oh my deer🦌 ($118)果賣相十分精緻,面層既係厚厚既泡沫,係whiskey base 同莓汁既雞尾酒,口感豐富,一層軟綿綿泡沫,底下係非常fruity既果汁酒,比較岩女仔飲———Amour($118)賣相都係好靚, 呢杯係voldka base, 烏龍茶同薑汁既雞尾酒。 首先,酒味會比oh my deer 稀, 薑汁既味道太重,而且冰塊太多,飲到最後都幾稀。 希望調酒師能加多點voldka 同少d冰,味道會唔錯。 ————-黑松露薯條從來都覺對酒吧既小食無咩期待,但呢個黑松露薯條真係好好好食, 好快就ko 左佢。果薯條即炸好脆,然後黑松露醬係個薯條既點綴。而且要讚讚呢到既小食每一碟既份量都大大份,可以同大家開心share, 計落非常化算。———

淨係個裝潢都令人難以抗拒。 粉紅控既我更加係心花怒放。

Happy hour 17:00~21:00

Oh my deer🦌 ($118)

———
Amour($118)

————-
黑松露薯條

———————-
蒜香雞翼

呢個係另一款我十分鐘意既小食,個雞翼即炸起,肉汁好多,而且個秘製醬汁甜甜酸酸配個雞翼驚喜地好食。

————-
最後炸魷魚

炸魷魚無咩味,又係黑松露蛋白醬,可以比點驚喜嗎?

另外酒吧既背景音樂都幾好聽,另外吧都提供shisha 阿拉伯水煙同乒乓杯可以玩,餐廳多人既時候氣氛應該唔錯。 希望生日可以同朋友三五成群上尼玩

食物全家幅

2019-09-03 245 瀏覽
姐妹👭今日帶左我黎呢間好chill 嘅 Blush happy hour,本身自己都唔多去happy hour,不過估唔到今次又有驚喜喎。首先間Bar 走pink lady 路線,全間都係粉紅色嘅佈置,同粉紅色嘅梳化,少女心嘅我已經忍唔住不停影相打卡。我地一坐底就先點左兩杯cocktail 同一份巴馬臣松露薯條grossip一番。一杯叫Amour,淡然嘅薑同火龍果味,撞落Vodka度,非常清甜。另一杯叫Oh My Dear,都係推介之選,係幾種生果溝埋Whisky,好似一杯好新鮮嘅果汁滲著微微嘅酒精。而份薯條係我人生中食過最好食嘅薯條,炸得清脆可口,加埋啲Parmesan Truffle Sauce,簡直係絕配!最後決定點多兩份小食試下其他,炸魷魚圈同爆谷雞球。份雞球肉質略「鞋」,魷魚就唔錯,送酒一流。跟呢兩款小食嘅兩款Sauce 都好好食。酒吧中間有兩張Beer Pong Table,一大班朋友去玩一定好緊張刺激,等我下次叫啲Friend 再黎Party 先!

Oh  my  dear
Parmesan  Truffle  Fries
Popcorn  Chicken
Fries  Calamari
2019-08-27
10 分鐘 (堂食)
Oh  my  dear
Parmesan  Truffle  Fries
Fries  Calamari
2019-09-02 160 瀏覽
星期五想與好友飲杯野輕鬆一下,就去左中環新開既bar是粉紅色為主,好岩女仔們打卡影相😍😍好適合姐妹們聚會傾計影相👍🏻💕Parmesan Truffle Fries 薯條炸得熱辣辣再配上parmesan芝士,仲有黑松露醬點,更加滋味滿分😋😋👍🏻👍🏻Popcorn chicken炸雞塊好酥脆,做到外脆內軟肉質仲keep到很鮮嫩,配埋甜甜辣辣的醬;另外薯波都很香脆美味,食個不停!Oh My Deer 賣相好靚好精緻,面有層foam,味道帶莓的味,清清甜甜都幾易入口💕💕💕Amour仲點左另一位coaktail 賣相都一樣十分精緻有創意,味道都很特別,這杯較重洒精的味道。

Popcorn chicken

Oh My Deer

2019-09-01 80 瀏覽
💁🏻‍♀️Blush (中環)🍽-新開張舖頭,成間店都好粉紅,坐得舒服,lunch time都唔會好迫,係上菜有啲慢Cabonara + drinks (新開張期間優惠:$88 +10%) 🍝個set包湯、主菜、野飲同生果杯南瓜🎃湯好creamy, 高質Cabonara 唔錯,好濃芝士味,唔會好水,加埋溫泉蛋同bacon食幾惹味,算足料,食完都幾飽幾欣賞佢地用不銹鋼飲管,支持環保♻️送埋生果杯都幾抵食!/📍Blush (中環)
💁🏻‍♀️Blush (中環)🍽

個set包湯、主菜、野飲同生果杯
南瓜🎃湯好creamy, 高質

幾欣賞佢地用不銹鋼飲管,支持環保♻️
送埋生果杯都幾抵食!

📍Blush (中環)
2019-08-29 117 瀏覽
今日約左幾個朋友傾計飲野 girls talk最好就搵間靚靚既地方 終於搵到黎e間迷人pink lady💕💕💕-Blush做緊happy hours 買1送1 送薯條食 我地少少肚餓 反而點左幾款小食最讚這個薯波栗米片 份量超足 薯波應該超過20粒 面頭有牛油果醬同肉醬 幾juicy炸雞粒 個汁做得幾出色 不過個雞 都炸得幾焦下⋯🖤炸魷魚🦑圈這個炸物又冇焦 幾酥化 個醬係他他x㗎酸黃瓜醬 幾開胃栗米條原來係e條栗米條😂😂不過有驚喜 個醬汁有孜然味 但又唔係辣架喎 真係幾得意而薯條就正常樣野 不過等左好耐😅飲品方面 有少少插曲 本身佢個餐牌happy hours門口有3款飲品 3款都點左 然後朋友仔唔飲酒🍻所以另外點左1杯mocktail 飲完 到到結帳時 先知道原來這杯是不計happy hours 我地一早已表明是用happy hours優惠 但落單時店員沒有提醒我們 做特價的就只有那3杯⋯感覺被騙了⋯⋯店係幾美 我都想中午再黎打卡食飯 不過估唔到會有這個不愉快事情 希望員工們會好一點溝通 可以同人客多說1句 避免誤會啦 不過下次有機會 都依然會安排中午再黎既💗
炸雞粒 個汁做得幾出色 不過個雞 都炸得幾焦下⋯🖤
炸魷魚🦑圈
這個炸物又冇焦 幾酥化 個醬係他他x㗎酸黃瓜醬 幾開胃
栗米條
而薯條就正常樣野 不過等左好耐😅
2019-08-29 2023 瀏覽
喺中環收工最啱做咩?梗係happy hour飲返杯先啦!喺石板街嘅H Code新開咗間酒吧——Blush。話就話新開,但估唔到星期二嘅夜晚上到去都差唔多坐滿😆Blush提供酒精類、非酒精類飲品,仲有水煙同小食。睇相見到裝修好姣好粉紅,心諗會唔會唔係咁啱性格大剌剌嘅我呢?🙈點知去到燈光較得昏暗咗,其實係唔覺好粉紅~17:00-21:00係呢到嘅Happy Hour,做緊飲品Buy 1 get 1 free,超抵呀!另外水煙都係$380;仲有$99 beer pong添,不妨嚟chill下!不過要留意,呢度星期一同日係休息架!呢到唔止裝修好靚,連嘢食嘢飲都好靚,真係啱晒打卡!📸我哋兩個人,叫咗兩杯飲品,買一送一,即係總共有四杯🥂Oh My Deer ($118)- Pink whisky, Grape, Pomegranate, Cranberry呢杯Oh My Deer係cocktail嚟,相當吸晴,berry味比較重。面頭有層foam,飲到下面先係酒~Bikini ($78)- Vanilla, Blueberries, Basil, Botanical 呢杯Bikini👙就係moct
喺中環收工最啱做咩?梗係happy hour飲返杯先啦!
喺石板街嘅H Code新開咗間酒吧——Blush
話就話新開,但估唔到星期二嘅夜晚上到去都差唔多坐滿😆
Blush提供酒精類、非酒精類飲品,仲有水煙同小食。
點知去到燈光較得昏暗咗,其實係唔覺好粉紅~
Shisha
Beer Pong
不過要留意,呢度星期一同日係休息架!
呢到唔止裝修好靚,連嘢食嘢飲都好靚,真係啱晒打卡!📸

我哋兩個人,叫咗兩杯飲品,買一送一,即係總共有四杯🥂
Oh My Deer
Oh My Deer ($118)
Bikini
Bikini ($78)
呢杯Bikini👙就係moctail嚟嘅,紫色的Bikini,basil味好香,酸酸甜甜,幾清爽好飲!
Parmesan Truffle Fries
Parmesan Truffle Fries ($68)
薯條炸得熱辣辣🔥,灑上parmesan芝士,配上松露醬比你點,令人食個不停😛
Mini Mexican Street Corn
Mini Mexican Street Corn ($78)
本身以為係我最鐘意嘅粟米🌽 ,點知睇漏咗,原來係mini corn 珍珠筍嚟☹️
不過墨西哥式烤粟米嘅味道仲喺度😗,用咗唔同嘅調味料一齊燒,一啖一條,幾配同酒一齊食。
Nachos
Nachos ($88)
Nachos炸得香脆,面頭放咗溶化芝士,配咗三種醬,guacamole、sour cream,番茄醬香濃,非常惹味,亦都係會令人食唔停口!🤩

Menu/Promotion:
Bikini
Nachos
2019-08-25 122 瀏覽
放假既日子就去遠少少食野啦!今晚想飲下野輕鬆下,就去左蘇豪呢邊搵飲搵食見到呢間似新開既bar幾吸引,仲有唔少小食既選擇,女友話入去啦,喺條街度好熱☀喺石板街同砵典乍街既H Cook上面,呢間bar雖然一入黎就好粉紅,但其實又有beer pong同open bar,仲有唔少野食。雖然我地未肚餓,所以最尾都只係飲野,不過呢度都不失為下次再翻兜黎食野既好去處。手工啤好香麥味,而且橘子味香而唔會過甘,同麥味好夾,女仔飲都會覺得好易入口。

2019-08-22 94 瀏覽
同朋友下午去完大館,就揀左呢間新開既酒吧hea下。去到已經被粉紅廂座的角落吸引,我地點左mocktail,Ring the bell同Bikini,仲有d小食。2杯moctail相當吸晴,顏色好夢幻,餐具都係粉色好靚。Ring the bell甜甜的,飲得出有椒味,如果酸d會更好飲,紫色的Bikini,好香羅勒味,酸酸味味,好清爽開胃。小食方面,點左Popcorn chicken同Tater tots in Nacho-style,雞塊好酥脆,配埋個醬甜甜辣辣,好惹味,薯波好香脆,配合牛油果芝士醬,口感好豐富,好好味,份量仲好足。見到呢度都好多打卡位,岩哂姐妹們聚會傾計影相。

見到呢度都好多打卡位,岩哂姐妹們聚會傾計影相。

2019-08-20 109 瀏覽
想唔想像到入去一間粉紅色為主既餐廳係點呢間餐廳雖然全粉紅色 但滲出點點的型格風味😎 餐廳位於砵甸乍行既H code 3樓地方都易搵既一出lift見到個餐廳名好靚 好岩影相打卡入到去人不多可能因為時間尚早 成間都係粉紅色裝飾佈置唔完全係少女風牆上既畫帶上少少型格Happy hour 叫左兩杯野飲三個小食呢杯係mocktail黃椒味好出但仲飲到椰子水既味好夏日既感覺另一杯係cocktail 賣相好靚 飲落都好smooth 岩曬愛甜既女仔第一款小食係我最愛既巴馬臣芝士松露薯條🍟個醬好香黑松露味 好好食第二款係爆谷雞粒個名好得意 食落個重點係個炸雞外層既皮唔識形容但有趣既口感第三款係比較普通既炸魷魚圈不過不失.... 係點既醬較出色
想唔想像到入去一間粉紅色為主既餐廳係點

唔識形容但有趣既口感

第三款係比較普通既炸魷魚圈
不過不失.... 係點既醬較出色

2019-08-18 173 瀏覽
行吓行吓中環比我遇到一間餐廳酒吧好適合女士OL聚會嘅地方呢個餐廳位於石板街石屎樓梯嘅中間入口睇吓餐廳嘅佈置同裝修,周圍都係以粉紅色為主題🤩🤩女士一定好鍾意呢種feel除咗你見到有位置可以飲食或者坐低飲嘢,佢仲切左一啲遊戲空間,動靜皆宜今日我嚟呢度係食lunch,先來睇下個lunch Menu,意粉和沙律為主!嚟呢度飲嘢嘅話當然唔少得有唔同種類嘅小食可以選擇呢個餐湯好濃郁嘅蕃茄味,配上蒜蓉多士和牛肉醬意大利粉,配上薄脆芝士片,好味😋呢碟係大蝦炒意大利粉,啲大蝦都好新鮮,鍾意食海鮮嘅話可以試吓呢碟意粉😊環境舒適係一個好relax嘅lunch
行吓行吓中環比我遇到一間餐廳酒吧好適合女士OL聚會嘅地方
呢個餐廳位於石板街石屎樓梯嘅中間入口
嚟呢度飲嘢嘅話當然唔少得有唔同種類嘅小食可以選擇
呢個餐湯好濃郁嘅蕃茄味,配上蒜蓉多士
和牛肉醬意大利粉,配上薄脆芝士片,好味😋
環境舒適係一個好relax嘅lunch
2019-08-09
2019-08-15 117 瀏覽
收工happy hour見到中環有間新開嘅粉紅主題bar, 一於同班girls 去試下!一開電梯門就已經見到大大幅嘅招牌寫住Blush, 型格十足!入到去見到d沙發全部粉紅色,少女們已經癲咗!sofa位非常舒服好啱一班朋友傾計!happy hour有做 cocktail, house wine等等selected drinks嘅買一送一,一人2杯啱啱好!我地3個人叫咗Amour, Oh my deer,同house white wine!Cocktails嘅造型真係靚到不得了!oh my deer嘅尖底杯配上🦌角架,甜甜地帶有石榴獨有嘅香,基調嘅pink whiskey喺較甜嘅提子調交下非常易入口!Amour一入口有薑嘅辛辣,估佢唔到有vodka 嘅烈酒下都仲飲到淡淡嘅烏龍茶味,清新之選!我地仲叫咗3款snacks, 薯條配松露醬,omg, 個松露醬好味到我地想成碟打包,條條薯條都要沾滿先罷休!popcorn chicken 炸得好脆,入面依然juicy配上辣辣地嘅醬汁,好味!炸魷魚圈超大份,酥脆可口!特別想讚下餐廳所有staff都好nice, 比客人好chill好relax嘅感覺!
Oh  my  deer
Popcorn  chicken
炸魷魚圈
  • Oh  my  dear
2019-08-10 150 瀏覽
甫進入這型格黑拼sharping pink的走廊、眼前盡是紅粉霏霏的卡座、裝飾、壁畫、想起那位於倫敦的人氣粉紅咖啡廳、定必成為少女打卡happy hour 熱點。午餐的蕃茄湯以粉紅雲石紋碗盛著、非常濃郁、帶著天然的蕃茄酸、嘗到粒粒蕃茄粒、和烘熱的蒜蓉牛油麵包一起吃剛好。賣相討好的Spaghetti Prawns、以蒜、香草炒香意粉略帶韌性、更有咬口、蝦肉結實。友人的Wagyu beef bolognese 意粉鋪上滿滿的肉醬和芝士、香濃芝味、伴上旁邊的脆脆更富口感。炎炎夏日喝上一口Yuzu fuzz 、不論賣相和味道都清爽爆燈!經網上訂位送上水果杯、可帶回公司作下午茶、十分貼心☺️

經網上訂位送上水果杯、可帶回公司作下午茶、十分貼心☺️
2019-08-09 1346 瀏覽
是日中午同朋友黎到呢間位於中環砵典乍街的「Blush」食午飯,一進店內就被餐廳裡搶眼的粉紅色佈置所吸引着!由於當日時間尚早,所以客人未有太多,之後都慢慢地熱鬧起來Set lunch只有四款,以西式意粉或沙律爲主,價錢都係$100左右,定價適中。我地每人都叫咗一個餐番茄湯跟餐會有餐湯或雜菜沙律,每樣各叫左一款~ 蕃茄湯味道好濃郁,酸酸甜甜,幾清新開胃!配埋蒜蓉包係絕妙配搭雜菜沙律新鮮爽脆嘅雜錦沙律菜加埋意大利黑醋,開胃又健康和牛肉醬意粉蕃茄肉醬用和牛煮制而成,所以牛肉味特別香濃,甜甜地,味道頗清新。意粉份量充足,但略嫌口感偏軟。意粉旁邊仲有巴馬火腿脆脆,增添左鹹香風味經典卡邦尼意粉Carbonara面上灑滿芝士粉,芝香濃郁!將溫泉蛋黃刺穿後拌勻進意粉裡,使得意粉充滿着忌廉奶油同蛋香,非常邪惡!Blush水果杯埋單之後店員仲會送上水果杯,有菠蘿、西瓜、哈密瓜等等,新鮮又香甜,貼心的飯後果哦~

番茄湯

雜菜沙律

新鮮爽脆嘅雜錦沙律菜加埋意大利黑醋,開胃又健康

和牛肉醬意粉

經典卡邦尼意粉

Blush水果杯

2019-08-07 932 瀏覽
係中環H code大廈入面,有唔同特色嘅餐廳。而最近就有間非常吸睛嘅餐廳開左,皆因全個環境都充滿住粉紅色😍 唔同嘅係用黑色作配搭,顯得特別有風格🖤 打卡位多之餘,所用嘅碗碟都係粉紅色雲石紋💓 餐廳近門口位置仲有得比你玩beer pong,加埋Happy hour買一送一嘅優惠,絕對係放工嘅chill place🥳-Lunch set: 和牛意粉($118) 包餐湯/沙律菜 同餐飲。 番茄湯係超級濃郁🍅,匙羹滿滿都係番茄蓉,味道都幾酸下,好開胃!跟湯嘅蒜蓉包咬落好脆口,而且蓉味都好香😌 如果熱返少少就會更加好!和牛意粉一上枱係濃濃嘅芝士味,因為上面灑滿芝士粉🧀 和牛肉碎嘅份量都唔少,牛味相當充足,旁邊嘅芝士脆脆加強左個口感。但個意粉有啲偏乾,濕潤少少會好啲!Lunch set: 大蝦意粉($118) 沙律菜配上黑醋,清新嘅選擇🥗 至於意粉嘅蒜味就非常香,食到一粒粒嘅蒜粒。大蝦亦都幾新鮮🦐 最後餐飲加左$6轉yuzu fizz。嘢飲嘅顏色係好靚嘅漸層😍 飲落柚子味相當明顯,酸度幾強,十分推薦!結帳前仲會附送生果杯添😇

至於意粉嘅蒜味就非常香,食到一粒粒嘅蒜粒。大蝦亦都幾新鮮🦐
結帳前仲會附送生果杯添😇
2019-08-06
2019-08-02 160 瀏覽
今日同個朋友去開中環嗰邊shopping,我哋就諗住搵一間餐廳慢慢食個lunch之後再去行街。跟住發覺中環新開左一間全粉紅色嘅餐廳,諗住過去打卡影下靚相所以就同朋友約咗呢間餐廳食飯。諗住佢新開唔係好多人,但係原來都唔係即時行一嘅午餐都坐滿左七八成客。午餐佢有四款主菜俾你揀,包湯或者沙律二選一,另外在包一杯飲品。我同朋友都揀咗湯,今日係番茄湯,另外佢仲會跟左每人一塊好脆嘅包。先講下個番茄湯先係超級濃郁嘅蕃茄味,但係味道係好真實,絕對唔係茄膏嗰啲味所以真係真材實料。主菜我同朋友揀咗一個大蝦意粉另一個就係卡幫你意粉,兩個人share嚟食。卡幫你意粉上面有隻雞蛋煮得好靚好完美,呢個位好值得加分。另外我哋就比較喜歡大蝦意粉,啲蝦煎得好香口又好入味,意粉又香蒜味亦都炒得乾身值得推薦。之後店員在每人送上一個水果杯,竟然係OL最愛嘅水果杯,超級喜出望外。完全為今餐飯加晒分,因為你都知啦通常女仔都鍾意食水果,而且佢切好晒一嚿嚿吉尼食好方便。至於飲品方面叫咗店員推介嘅特色飲品,嚟到之後賣相同味道都一流,用尼打咭真係好靚。講多少少,介紹個環境真係全間都係粉紅色,之餘所有餐具同埋再嘢食嘅器皿都係粉紅色或者玫瑰

講多少少,介紹個環境真係全間都係粉紅色,之餘所有餐具同埋再嘢食嘅器皿都係粉紅色或者玫瑰金,真係好靚,少女心出晒嚟。餐廳嘅裝修亦都有好多details 位好多位可以打卡。
2019-08-02