2022-09-18 28 瀏覽
大家好,今天我要介紹Bistro NTT 餐廳。這裏附近設有咪錶車位和乾淨的廁所。這裏空氣非常新鮮,還有陽光。這裏有很闊的沙發和軟綿綿的咕臣,還有兒童餐具,非常適合兒童來吃。還有限定優惠。

2022-09-16 53 瀏覽
今次試咗all day breakfast。 牛角包好鬆脆,煙肉的質感香脆但唔太乾。薯餅啱啱炸起,外脆内軟!😚炒蛋同蘑菇is my favourite,炒蛋十分軟滑,蛋香十足,蘑菇juicy 多汁。整體都好正,比上年進步了不少,值得一試。
今次試咗all day breakfast。
牛角包好鬆脆,煙肉的質感香脆但唔太乾。
薯餅啱啱炸起,外脆内軟!
整體都好正,比上年進步了不少,值得一試。
2022-09-16
2022-09-15 56 瀏覽
This restaurant is designed to cater to the international students on the HKBU campus, but our family has found it to be our go to for good food and friendly staff.It's gone through a renovation and a name change but the food remains exceptional and the people great. It's good for a date night but also family friendly! They take care of kids with all the amenities and the food is really tasty.If you want to come at night, book ahead or at least check out the menu because some of their signature

If you want to come at night, book ahead or at least check out the menu because some of their signature dishes require an advance order, but regardless the food available all the time will meet your needs too.

Good for lunch or dinner. Give them a try. You won't be disappointed.
2022-09-15
  • Cheeseburger and fries
  • Beef Wellington (advance order)
2022-09-14 68 瀏覽
本身冇諗過係浸大附近有得搵到好食的東西,但但難得有機會有朋友推薦,就試下哩間Bistro NTT。入到去都覺得好舒服同環境幾好,餐廳keep住都播一啲好Hit嘅英文Classics。食咗一個黑椒汁雞胸飯,雞胸好難整得好食,但好彩個雞胸都唔會柴!不過食到某一啲部份,會突然覺得好粉,所以口感有少少奇怪。不過成個飯真係好大份,一個男人都食唔曬😂

不過成個飯真係好大份,一個男人都食唔曬😂
黑椒汁雞胸飯
黑椒汁雞胸飯
2022-09-13 61 瀏覽
去到大學,見到有間似樣嘅西餐廳,咁就入咗去睇吓有冇料到。可能因為太隱蔽,晚市得一兩台客。.我嗌咗個卡邦尼意粉,朋友就嗌咗個菠菜忌廉意粉。味道同出面西餐廳一樣,意粉唔會太硬,醬汁唔會太漏,食完感覺啱啱好,唔會太飽。.唯一唔太好嘅就係價錢,一個意粉都要15x, 可能我一早設定咗佢係一間大學餐廳,而唔係一間西餐廳。感覺好似喺學校食飯都要俾咁多錢有啲唔抵。不過如果佢喺商場開,絕對對得起呢個價錢。.可能少客嘅關係,上菜時間都等左一陣。不過總括嚟講係一間值得推介嘅餐廳,如果你係浸大讀嘅話,有機會可以去試吓
卡邦尼意粉
菠菜忌廉意粉
2022-09-13 41 瀏覽
今天來到Bistro NTT,裝潢漂亮,環境優美。待應們的服務態度令人十分愉快。一下了單便有麵包送上來,送來的麵包也很美味。我們點了大啡菇黑松露雜菌意大利粉和帶子墨汁意大利飯,兩道菜也令我們吃得津津有味。餐廳的價錢雖然有點貴,但算是物超所值,推薦給大家。
2022-09-13 45 瀏覽
第一次來到這裡吃晚餐,環境十分溫馨,燈光充足,音樂十分輕鬆,食物也非常不錯,肉煮熟柔軟,彌補了調味料的不足。餐廳在優雅的氛圍中提供令人垂涎的海鮮美食。薄餅很優質,帶子更是我吃過之中質素最高的,甜點種類不單多而且味道也十分好。推薦給附近大學生們。
2022-09-13 31 瀏覽
椅子好好坐令我興高采烈! 環境很好令我興高采烈!店員很靚仔又好人令我興高采烈!有送餐包令我興高采烈!有免費享用食物及飲品令我興高采烈!最重要的是,食物很好吃令我興高采烈!我下次會繼續來令自己繼續興高采烈!
椅子好好坐令我興高采烈!
環境很好令我興高采烈!
店員很靚仔又好人令我興高采烈!
有送餐包令我興高采烈!
有免費享用食物及飲品令我興高采烈!
最重要的是,食物很好吃令我興高采烈!
我下次會繼續來令自己繼續興高采烈!
2022-09-12 44 瀏覽
在浸大附近工作,星期五諗住食好D,約了同事到Bistro 午餐,等左一陣就有位。環境舒適又寬闊,食物選擇ok,水準同賣相都幾好。下次想試試全日早餐及牛封柳,睇葀好似幾吸引!!值得推介既西餐廳
2022-09-09
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2022-09-10 46 瀏覽
今日係中秋節,諗住中式餐廳都一定多人所以係OpenRice特別搵西餐廳搵到啲間係九龍塘嘅餐廳原來係喺大學宿舍入邊唔知係咪中秋節嘅關係堂食無咩人叫咗份漢堡包配有薯條同沙律全部即叫即做漢堡熱辣辣、薯條脆卜卜
今日係中秋節,諗住中式餐廳都一定多人
所以係OpenRice特別搵西餐廳
搵到啲間係九龍塘嘅餐廳
原來係喺大學宿舍入邊
唔知係咪中秋節嘅關係
堂食無咩人
叫咗份漢堡包
配有薯條同沙律
全部即叫即做
漢堡熱辣辣、薯條脆卜卜

2022-09-10 29 瀏覽
今天在九龍塘行街在OpenRice上找到這間餐廳可能附近交通不太方便,來到的時候沒有什麼人我們被安排在咗一個角落,環境很舒服點了一個安格斯漢堡包配上薯條沙律同埋鴨胸蕃茄意粉。。意粉好煙韌,但鴨胸太少同小小咸。點完餐之後立刻送來三個麵包,是我女兒最喜歡的。可以另外加錢點前菜及飲品,前菜我們點了一份ham ,好味道。
今天在九龍塘行街
在OpenRice上找到這間餐廳
可能附近交通不太方便,來到的時候沒有什麼人
我們被安排在咗一個角落,環境很舒服
點了一個安格斯漢堡包配上薯條沙律
同埋鴨胸蕃茄意粉。。意粉好煙韌,但鴨胸太少同小小咸。
點完餐之後立刻送來三個麵包,是我女兒最喜歡的。
餐包
餐包
Ham
安格斯漢堡
2022-09-10 28 瀏覽
一入到來就有好classic美妙英式音樂好relax成個人都地方都好闊落😆😆😆今日中秋 當然要食好d😋😋😋呢到d staff態度都好好 服務好😆😆😆飲品甜度剛好 特別杯奶茶夠香夠滑🥰呢個黑椒雞胸飯,味濃 雞肉有d粉 但都夠嫰滑,同行朋友都食得好開心😋😋可能真係太肚餓 岩岩落堂ahah($62)之後有叫all day breakfast ($80)賣相都幾吸引 都正常 最欣賞佢個牛角巴 夠香 呢個好重要大家讀BU學生一定要來試下呢間西餐廳 🤣🤣🤣
一入到來就有好classic美妙英式音樂
好relax成個人都

地方都好闊落😆😆😆
今日中秋 當然要食好d😋😋😋
呢到d staff態度都好好 服務好😆😆😆

飲品甜度剛好 特別杯奶茶夠香夠滑🥰

之後有叫all day breakfast ($80)

賣相都幾吸引 都正常 最欣賞佢個牛角巴 夠香 呢個好重要

大家讀BU學生一定要來試下呢間西餐廳 🤣🤣🤣
2022-09-09 29 瀏覽
餐廳環境好靚好舒服,食完可以慢慢同朋友傾下計。食物份量好足夠,Staff好熱情,上菜好快。漢堡、沙律&薯條,份量十足,薯條曬左調味粉,好惹味🤩!下次Lunch會再同朋友黎試!推介!

漢堡、沙律&薯條,份量十足,薯條曬左調味粉,好惹味🤩!

下次Lunch會再同朋友黎試!推介!
2022-09-04 45 瀏覽
很久沒有回九龍塘校園了,約了同事到Bistro 午餐,幸好訂了枱不用等位😁,忙了一整個早上,已經好肚餓了,叫了全日早餐,不用等多久,味道一如以往的好😋,最後還送甜品,好好味,幸福滿滿🥰
2022-09-02
2022-09-04 40 瀏覽
地方大,寧靜舒適,食物選擇不算多,但水準不錯,賣相好,份量也不少。配晚餐的餐湯餐包熱辣辣,Pizza, Burger味道好份量夠。小朋友很喜歡,整個晚餐很滿意,推介甜品好好食,有驚喜。非常推薦一家大少。
地方大,寧靜舒適,
食物選擇不算多,
但水準不錯,賣相好,份量也不少。
配晚餐的餐湯餐包熱辣辣,
Pizza, Burger味道好份量夠。
小朋友很喜歡,
整個晚餐很滿意,
推介甜品好好食,有驚喜。
非常推薦一家大少。