2022-09-17 701 瀏覽
今日終於理行多年前承諾咗嘅有拖冇欠聚餐,所以一定要搵間可以坐得舒舒服服嘅地方同朋友仔食吓傾吓!之前聽到課餘活動嘅同學仔講開呢間,好似幾符合我要求,價錢又合理, 所以決定一試。 訂位時以為可以12:00-14:30,點知假期係入坐計90分鐘。 但係唔想再諗去第二度,就照入坐。我地叫咗兩個餐,跟餐飲:1. 烤英國豬柳扒、蜜餞烤菠蘿食物不會好熱,豬肉肉質較實,但肉味都幾香, 菠蘿好醒胃, 有薯蓉墊底。餐飲咖啡, 都好香咖啡味, 而且另上嗰杯奶仔係熱嘅, 好有誠意👍🏻2. 香煎三文魚柳、芝士焗帶子三文魚可以鹹多少少就好,我冇食帶子所以冇得評價,亦有薯蓉墊底。餐飲凍檸茶, 不過不失。包自助區任食:湯:菇蓉湯 👍🏻 好正好夠濃好好味😋沙律巴 :有蝦、青口、蜆及各式火腿、沙律 ,沙律款式不算多,但都好出色,而我最鍾意酸酸甜甜的木瓜。飲品 : 好似係兩款果汁,我有餐飲所以冇飲到。甜品 : 都有十款八款甜品, 我食咗圖中嘅蛋糕同一杯牛乳布甸, 我覺得牛乳布甸同圖中最前面長方型細細件嗰個好好食😋下次如果唔想食主菜, 淨食沙律吧都可以😏

我地叫咗兩個餐,跟餐飲:
1. 烤英國豬柳扒、蜜餞烤菠蘿

2. 香煎三文魚柳、芝士焗帶子
餐飲凍檸茶, 不過不失。

包自助區任食:

湯:菇蓉湯 👍🏻 好正好夠濃好好味😋

飲品 : 好似係兩款果汁,我有餐飲所以冇飲到。

下次如果唔想食主菜, 淨食沙律吧都可以😏
沙律
烤英國豬柳、蜜餞烤菠蘿
香煎三文魚柳、芝士焗帶子
咖啡(杯奶都係熱㗎😁)
各式甜品
沙律
烤英國豬柳、蜜餞烤菠蘿
咖啡(杯奶都係熱㗎😁)
2022-09-03 672 瀏覽
半自助餐價錢可以接受,位置於朗豪坊13樓,環境ok,但餐廳營業到2200,半自助食物提供至2130。飲品:半自助餐包一杯餐飲,自助區亦有果汁供應,但味道比較淡湯:提供一款湯,當日係大蒜煙肉薯仔湯,值得推介,好重薯仔味甜品:有太約10款甜品,但以蛋糕為主冷盤:都有15款冷盤選擇,凍海鮮我無試😅,但有蝦同青口;有凍火腿、螺絲粉、沙律,全部味道都ok,正正常常啦最後加左兩杯cocktail ,$56/杯,但味道真係唔ok,都係去酒吧飲啦整體上,性價比都ok既,兩個人埋單800左右
飲品:半自助餐包一杯餐飲,自助區亦有果汁供應,但味道比較淡
湯:提供一款湯,當日係大蒜煙肉薯仔湯,值得推介,好重薯仔味
甜品:有太約10款甜品,但以蛋糕為主
鳳梨豬鞍
西冷牛扒
自助冷盤
2022-08-07 867 瀏覽
下午茶時間叫了一個野菌忌廉汁意大利飯,用的是珍珠米,不是意大利飯,吃下去似食糯米飯,同時又乾又無味。沒有要求意大利人出品的品質,但至少也應該做到濃味,有口感,有味道。人生劣食排行榜留名。

人生劣食排行榜留名。

2022-08-07
下午茶
2022-08-06 840 瀏覽
Prawn spaghetti 🍝 海蝦意大利麵 $188呢個海蝦意大利麵係一款典型嘅蕃茄spaghetti ,免頭有兩隻大蝦🦐,其餘就係半乾蕃茄蕃茄同埋蕃茄忌廉汁🥫,雖然比較配菜單調,但酸酸地幾開胃US Augus ribeye steak 美國安格斯肉眼扒 🥩 $298美國ribeye steak 口感相對煙韌,有少少似整得過熟,但係旁邊嘅薯蓉同紅酒汁就唔錯🍷,薯蓉好滑好creamy 幾正🥔Crab meat risotto 🦀 蟹肉意大利飯 $238呢一款蟹肉意大利飯有少少似普通黑松露意大利飯🍚,少量嘅蟹肉絲令係咪相對冇咁濃郁,但係黑野菌忌廉汁就夠rich ,飯嘅軟硬度都啱啱好Self-serve salad & dessert table 自助沙律、甜品吧 🥗以上嘅main courses 都包埋自助沙律同埋甜品吧,一定食得飽👍🏻,沙律吧嘅食物選擇算多,好似有海鮮、唔同種類嘅hams and cheeses 🧀、英式鬆餅🥞,仲有甜品、新鮮水果🍉可以食!
Prawn spaghetti 🍝 海蝦意大利麵 $188

2022-08-03 751 瀏覽
上晝去雅蘭覆診,感激媽媽同阿妹陪同,後面朗豪坊諗住食半自助午餐。平日1200正來到好多位唔駛book木枱。兩位女仕睇完自助餐appetizer 麻麻地啱食,反而坐低舒服食set lunch。先來沙律和我最欣賞剛出爐熱辣嘅提子scone! 其他都ok可以接受。
2022-08-01
2022-07-07 837 瀏覽
哥哥因疫情引致不能回港和嫂嫂慶祝生日,這2年嫂嫂的生日,都係和朋友渡過,估唔到今年食半自助餐,都可以製造驚喜!哥哥一早預備了花💐送去餐廳,可是到嫂嫂吃飽的時候,仍未收到,我立刻打電話給餐廳,有位女服務員🤵🏻‍♀️幫忙下,盡量拖延嫂嫂離開餐廳,最後也能夠及時把花💐送給嫂嫂,令她過了一個難忘的晚上,服務員🤵🏻‍♀️殷勤的態度,令我感到十分意外,非常感恩🙏🏻🙏🏻而這間餐廳的食物,因為我本人不在場,代嫂嫂發表一下,嫂嫂話樣樣都好好味,個BBQ豬仔骨好林好惹味,肉眼扒同個和牛拼大蝦都好吃,附上相片給大家欣賞😋

2022-06-05 4633 瀏覽
Bistro Bloom係旺角朗豪坊既頂樓,係The Sky Bar既隔鄰,位置十分方便。佢係Mr. Steak旗下既餐廳,當然要食牛扒啦😋🔸自助bar🥗🧀🥖🦐太多款色不能儘錄,寫幾樣深刻🤭🤭芝士🧀有三款芝士選擇,旁邊有提供梳打餅和法包,第一次見半自助餐有幾款芝士食,有驚喜🤓凍海鮮🦐有凍蝦有藍青口有蜆,款色不少,肉質彈牙😋甜品🍰cake款式比我想像中多,有藍莓芝士蛋糕、朱古力撻、提拉米蘇同朱古力慕絲,另外有奶凍、啫喱同生果盤😻飲品🍹本身包一杯餐飲茶啡,而且自助bar都有菠蘿汁同提子汁,建議大家一試菠蘿汁,好香甜🥹🥹🔸特選部位牛扒•香辣大蝦 •羊仔扒 • 煎帶子是日牛扒既特選部位係西冷,係我鍾意既部位,so lucky🤣。煎得好香,廚師控制medium得剛剛好👍🏼帶子好大粒,做到外香內嫩滑。香辣大蝦,廚師細心開左邊,而且肉質彈牙。羊仔扒,好香但不膻,手揸住舊羊骨食好過癮🤭🤭🤭🔸日本和牛• 鴨巴甸400日牛扒二重奏🥩🐮一上枱份量比我們想像的大好多😳兩塊大牛扒,日本和牛煎到五成熟,切開側面,外面焦香裏面肉質粉嫩,烹調時間掌握得恰到好處!肉汁豐富,即使是和牛亦不覺太膩另一塊牛扒,牛味較濃,肉質

🔸自助bar🥗🧀🥖🦐
太多款色不能儘錄,寫幾樣深刻🤭🤭
凍海鮮🦐有凍蝦有藍青口有蜆,款色不少,肉質彈牙😋

🔸特選部位牛扒•香辣大蝦 •羊仔扒 • 煎帶子
帶子好大粒,做到外香內嫩滑。
香辣大蝦,廚師細心開左邊,而且肉質彈牙。
羊仔扒,好香但不膻,手揸住舊羊骨食好過癮🤭🤭🤭

🔸日本和牛• 鴨巴甸400日牛扒二重奏🥩🐮
另一塊牛扒,牛味較濃,肉質較結實,適合喜歡牛味濃的朋友,兩份牛肉不同口感,兩者相輔相成,是不錯的主菜選擇!另外店員都好細心提供兩款法式芥末醬 一款有籽 另一款係純法式芥末 將牛肉沾上芥末醬 令整個味道昇華😍

📍#BistroBloom (#旺角美食)
旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-05-15 1487 瀏覽
-◾️#Afternoon tea set (for two) HKD$198-咸食:柚子煙三文魚橄欖包/水牛芝士番茄橄欖包/和牛肉醬酥盒/脆香單骨雞翼/迷你牛肉串脆脆的包加上了橄欖油而上面的煙三文魚和水牛芝士都很香濃搭了沙律菜吃起來很棒👍🏻咸食除了橄欖包外其他都是暖暖的和牛肉醬酥味道口感豐富單骨雞翼和牛肉串的肉質過硬😿-甜食:皇家果仁朱古力餅/北海道3.6牛乳奶凍/法式焦糖燉蛋/鮮藍莓芝士蛋糕/小蛋糕及馬卡龍皇家果仁朱古力餅是軟的那種很甜很甜 個人不太喜歡😐牛乳奶凍和燉蛋都很滑味道偏清淡 建議要最先吃☺️藍莓芝士蛋糕和馬卡龍一般還好Menu上寫小蛋糕但來的是小泡芙外皮偏軟淋 感覺像是冷藏退冰的檸檬茶偏低糖 很適合解膩喝冷熱兩杯都不會澀畢竟是在商場內的餐廳下午茶坐起來聊天蠻舒服的但食物方面不要期待就好😅-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌑🌑-#Bistro Bloom 📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖📞 35144227🕐 12:00-22:00

脆脆的包加上了橄欖油

冷熱兩杯都不會澀
畢竟是在商場內的餐廳
下午茶坐起來聊天蠻舒服的
但食物方面不要期待就好😅

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
📞 35144227
🕐 12:00-22:00
1K
2022-05-03 1723 瀏覽
裝潢設計以巴黎小酒館為主,餐廳環境氣氛輕鬆。菜式包羅萬有,由雞、羊扒、豬扒、牛扒、魚柳,以至意大利扁麵及飯,種類豐富,一應俱全,總有一款適合你。自助沙律吧供應各款沙律、冷盤、熟食、餐湯、水果及甜品任君選擇。美國品牌特級肉眼牛扒 ($348)牛扒大塊厚身,表面佈滿完美的網狀紋路,上桌時即傳來陣陣香氣!生熟程度剛好,粉紅嫩心,肉質鬆軟多汁,肉味濃郁。 特選部位牛扒 •香辣大蝦 •羊仔扒 • 煎帶子 ($368)因為不吃辣,所以走了香辣大蝦,煎帶子厚身;羊仔扒有陣陣炭香味,風味十足。
裝潢設計以巴黎小酒館為主,餐廳環境氣氛輕鬆。
美國品牌特級肉眼牛扒 ($348)
生熟程度剛好,粉紅嫩心,肉質鬆軟多汁,肉味濃郁。
2022-04-27 1745 瀏覽
上星期睇完YouTube 介紹,今日中午去咗朗豪坊13樓Bistro Bloom試吓佢哋嘅半自助餐午餐🥣未夠12點就可以入座,侍應姐姐安排我哋坐係張比較安靜嘅枱,但之後隔離兩張枱嚟咗6位七嘴八舌,高談闊論雞啄唔斷,差啲影響食慾。我哋點咗一個主菜(包括沙律吧,甜品,湯和飯品),另一個只點沙律吧,甜品,湯和飲品。沙律吧有不同沙律,而且有凍蝦,青口和蜆仔,凍蝦不但爽甜,蜆仔冇沙。甜品都不錯👍很少自助餐有大大粒煙煙韌韌啫喱糖,飲品有龍眼蜜和提子汁,超好味😋南瓜湯,飲咗3碗。埋單時問侍應,星期六日都係一樣價錢,但最好訂位先!
2022-04-27
紀念日
用餐優惠
優惠券、現金券
2022-02-11 1966 瀏覽
今日去旺角朗豪坊13樓食西餐,佢有salad buffet 同semi buffet. 價錢差唔多,所以揀食semi buffet. Salad bar算多選擇,有好幾款海鮮👍🏻,我嗰日有蝦,青口,蜆。湯係意式雜菜湯👍🏻,好夠味,好足料,我都飲左兩碗。芝士有三款👌🏻,都係大路野。salad bar比較推介有胡麻豆腐,粟米牛油果,好食。Main course揀左牛扒,羊架,腸👍🏻,煮得算唔錯,略嫌煎/烤得唔夠香口,腸有啤酒味,好特別。另外叫左菠蘿豬扒👍🏻,豬扒煎得岩岩熟,整體唔錯。甜品有好多選擇,北海道牛乳布丁好食。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : 價錢合理,選擇好多嘅半自助午餐
另外叫左菠蘿豬扒👍🏻,豬扒煎得岩岩熟,整體唔錯。
甜品有好多選擇,北海道牛乳布丁好食。
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10
簡評 : 價錢合理,選擇好多嘅半自助午餐
2022-02-09 992 瀏覽
同女友行街,想比較慣高格調咁食個tea。咁橫掂喺朗豪坊行,就上黎13樓,睇下有冇好野食。黎到見到呢間冇乜人,睇到個tes set又ok,女友又想食雀籠,就入黎坐。坐底左叫左個2人set雀籠,好快就黎。食物水準都ok,係覺得啲熱食如串燒唔多夠熱,其他都好好食。個雀籠頂有2枝牛奶布甸,其中一枝份量小左半,同侍應講,佢地都好快換左枝新既比我,各位如果有問題,其實都可以同佢地講下。食完個雀籠,hea左陣,埋單加一都係220蚊左右,cp值其實幾高。下次黎既話,會想食下佢地既all day breakfast。
同女友行街,想比較慣高格調咁食個tea
。咁橫掂喺朗豪坊行,就上黎13樓,睇下有冇好野食。
坐底左叫左個2人set雀籠,好快就黎。
食物水準都ok,係覺得啲熱食如串燒唔多夠熱,其他都好好食。
2022-02-07
28 Nov 2021 (Sun)今日同朋友去左旺角周圍行行到肚餓喇😫大概7pm 我地去左朗豪坊13樓搵食😛上到去 星期日竟然異常地靜原先以為人會好多 (朋友話可能好多人長期糧尾所以唔出街食飯😹)我地行左5分鐘左右就揀左呢間 因為有坐係出面既枱 感覺氣氛較正而且重點係呢間野竟然有semi dinner buffet重點係星期日黎講都都唔算貴可以跟價錢揀一個主菜 價錢會包埋沙拉 甜品 飲品等🥰好似一個價錢滿足幾個願望咁🥰我地一行三個人 叫左三樣野啦叫左龍蝦汁半隻龍蝦意大利飯 豬柳扒同特級肉眼牛扒係等主菜黎嘅時候 我地都出左去拎野食種類都叫左ok多既 最估唔到係竟然都會有冷盤食呢😈冷盤 蝦 有少少咸甜品就有水準既沙拉正常飲品 就偏甜食左半個鐘左右 主菜就到了個肉眼扒叫左五成熟 黎到都ok嘅肉質都算腍唯獨是係覺得扒上一格格嘅濃位好苦😹啲苦味搶左肉眼本身肉汁嘅味道😂而個豬柳扒 岀乎意料之外地好食原先以為會係整到啲肉好硬但黎到食落肉質都整得岩岩好 個重點係仲保留倒塊扒本身嘅肉汁我同朋友一致認為呢個係最好食!😍我地無諗過豬扒可以整得咁好食🤭雖然賣相麻麻但真係好好食塊扒都好厚下但個廚師竟然可以整到塊
28 Nov 2021 (Sun)
今日同朋友去左旺角周圍行

2021-11-28
生日
  • 豬柳扒
2021-10-24 2204 瀏覽
.Bistro Bloom 📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖環境:🐣🐣🐣🐣🐣服務:🐣🐣🐣🐣🐣星期六行街行到7點幾四圍都好多人等緊位,望到bistro bloom唔多人等,就入左去食,餐廳都幾大幾多位,所以多數都唔洗點等,而且價錢都合理👍🏻👍🏻食過幾次野食質素都唔錯👍🏻👍🏻晚餐有分3course meal同semi dinner buffet ,上次試過semi dinner buffet有一份main 再加salad drinks dessert 任食,質素唔錯,會勁飽!淨係食個main都超大份👍🏻👍🏻最後有影埋個buffet main menu比大家🌸Bacon and cheese burger $158味道:🐣🐣🐣🐣🥚本身預呢個價錢同埋佢冇分牛幾成熟,就冇乜期望,但都有驚喜,個包面幾脆,牛肉冇話太咸,加埋蕃茄就唔會太漏,唔錯👍🏻🌸西冷 $248味道:🐣🐣🐣🐣🥚佢只有七成選擇,咁就唯有叫七成啦,但都ok,生熟剛好,唔會太un👍🏻埋單:$446推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣
Bistro Bloom

味道:🐣🐣🐣🐣🥚

埋單:$446
推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣
2021-09-26 2013 瀏覽
同朋友慶祝生日🥳🥳好好味巴西餐Semi buffet dinner set (main course + salad bar + dessert + drinks) 環境寬闊,職員好有禮物簡介Menu👍頭盤 自助Salad Bar, 選擇適當,而且沙律好新鮮~ 職員會補充沙律👍冰凍龍眼蜜❤️❤️真係好sweet 既honey主菜都好好味~ 肉眼叫左5成熟(不過好似6成咁~不過都唔錯)擺碟都好靚🙂龍蝦意大利飯~ 味道好豐富,不過龍蝦有d 淡味🙊脆豬手好好味係脆皮架🐷真係好味最後一定要食甜品,d cake 好好味非常滿意既晚餐
環境寬闊,職員好有禮物簡介Menu👍
Salad  Bar

澳洲肉眼牛扒

龍蝦意大利飯~ 味道好豐富,不過龍蝦有d 淡味🙊

龍蝦意大利飯

脆豬手好好味係脆皮架🐷真係好味
脆豬手

最後一定要食甜品,d cake 好好味

非常滿意既晚餐
Dessert  Bar