2025-07-03 1125 瀏覽
餐廳位於AIRSIDE空中花園樓層,環境舒適,設有露天茶座,提供墨西哥和意大利菜,菜式選擇相當多,味道不錯,價格合理。Crab Avocado Salad $158蟹肉酪梨沙律沙律菜新鮮爽脆,撈上蜂蜜芥末醬汁清爽開胃,搭配咸鮮的蟹肉絲、香甜的芒果和軟滑的牛油果,幾好味,俾到驚喜。Truffle Mushroom Ravioli $168松露蘑菇意餃意大利餃八件,皮薄柔軟,蘑菇蓉餡料香濃,口感豐富。醬汁非常creamy,味道濃郁,好香松露菇菌味。Seafood Risotto Rice $168海鮮燉飯意大利飯吸收了茄汁的酸甜底味,海鮮配料豐富,包括青口、蝦仁和魷魚粒,口感層次非常豐富。Berry Smoothie $75飲品用新鮮藍莓製作,糖漿底味道清新,甜度適中,十分爽口。Chocolate Milkshake $75朱古力味道濃郁,甜度適中,加左忌廉,口感順滑。

Crab Avocado Salad $158
蟹肉酪梨沙律

Truffle Mushroom Ravioli $168
松露蘑菇意餃

Seafood Risotto Rice $168
海鮮燉飯

Berry Smoothie $75
飲品用新鮮藍莓製作,糖漿底味道清新,甜度適中,十分爽口。

Chocolate Milkshake $75
朱古力味道濃郁,甜度適中,加左忌廉,口感順滑。

2025-06-23
5 分鐘 (堂食)
2025-06-10 2124 瀏覽
這次來到啟德Airside的墨西哥露台花園餐廳,享受一個充滿異國風情的夜晚!🌃 這間餐廳環境超棒,露台花園設計,氣氛輕鬆又chill~ 😌 加上美食和美酒,簡直完美!💯首先,我點了 炸莫扎瑞拉芝士條配番茄甜酸醬 🧀!外脆內軟,拉絲效果一流!🤤 配上酸甜的番茄醬🍅,簡直停不下來!再來是 紐西蘭青口及蛤蜊桶 🦪!新鮮的青口和蛤蜊,配上白酒醬和蒜香麵包🥖,鮮味十足!😋 每一口都充滿海洋的味道🌊,太滿足了!主菜我選擇了 綜合墨西哥鐵板 🔥!牛肉🥩和雞肉🐔都非常嫩滑,配上酸奶油、酪梨醬🥑和莎莎醬,還有玉米餅🌮,口感豐富又開胃!當然,美食怎麼能少了美酒呢?🥂 我點了一杯 白桑格利亞酒 🍹,水果的香甜和酒的醇香完美融合,非常清爽!還有一杯 朱古力奶昔 🍫,濃郁的巧克力味,是我的最愛!😍總之,這家墨西哥餐廳無論是環境、食物還是飲品都非常出色!👍 非常推薦大家來試試!🥳 特別適合和朋友一起來聚餐,享受美食和美酒,感受墨西哥的熱情奔放!🇲🇽

🤤 配上酸甜的番茄醬🍅,簡直停不下來!
莫扎瑞拉芝士條

再來是 紐西蘭青口及蛤蜊桶 🦪!
新鮮的青口和蛤蜊,配上白酒醬和蒜香麵包🥖,鮮味十足!
紐西蘭青口及蛤蜊桶
😋 每一口都充滿海洋的味道🌊,太滿足了!

主菜我選擇了 綜合墨西哥鐵板 🔥!
口感豐富又開胃!
綜合墨西哥鐵板

水果的香甜和酒的醇香完美融合,非常清爽!
還有一杯 朱古力奶昔 🍫,濃郁的巧克力味,是我的最愛!😍

莫扎瑞拉芝士條
紐西蘭青口及蛤蜊桶
綜合墨西哥鐵板
2025-03-11 4144 瀏覽
推薦大家嚟到位於啟德Airside 6樓的空中花園,這間墨西哥菜性價比非常高,地方非常chill,而且食物質素高,適合三五知己一齊聊天飲嘢🫶🏻🌟#MOZZARELLA CHEESE STICKS 馬蘇裡起司棒馬蘇裡起司棒外酥內軟,芝士的香濃味道在口中融化,搭配意式番茄醬,酸甜平衡了芝士的濃郁,讓人一口接一口😋🌟#MEXICAN NACHOS BEEF 墨西哥玉米片(牛肉)墨西哥玉米片上鋪滿了多汁的牛肉醬,搭配酸忌廉和牛油果醬,口感層次豐富💗番茄沙律的清新與牛肉的濃郁,讓整體味道更為均衡👍🏻🌟#BBQ CHICKEN PIZZA 烤雞披薩烤雞披薩香氣四溢,配上燒烤醬、洋蔥和墨西哥辣椒,口感層次豐富🤤雞肉鮮嫩,醬料微甜,辣椒微辣,加上滿滿的芝士,濃郁美味,聚會必叫😆🌟#Mango MuleMongo Mule清新爽口,香甜的芒果泥與青檸汁的酸味非常搭配,青瓜🥒的清爽增添口感層次👍🏻蜂蜜糖漿帶來甜蜜感覺,而姜啤的微辣則帶來一絲刺激🫶🏻🌟#Red Sangria紅桑格利亞酒色澤鮮豔,果香四溢,配料包括各種新鮮水果,如橙子和檸檬,讓酒體更加清新✨其甜美的口感與微微的酸味平衡得宜💗餐廳環境舒適,有

🌟#BBQ CHICKEN PIZZA 烤雞披薩

🌟#Mango Mule

🌟#Red Sangria

餐廳環境舒適,有格調,食客不少,記得book位,咁就唔使等位啦🫶🏻
  • 墨西哥玉米片(牛肉)
Bellvista九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6 樓 L605 號舖經開啟德,老友推介地道墨西哥菜,環境舒適,食材新鮮,So Chill。😽紐西蘭谷飼肋眼牛排配料有大啡菇、紅酒、蕃茄、帕馬森起司、火箭菜王迷迭香醬。五成熟牛排剛剛好,口感煙韌,肉汁豐富,大啡菇口感鬆軟,車厘茄、蒜頭和火箭菜新鮮juicy,吃到中段可加 迷迭香醬汁和海鹽提升層次,大滿足!😻蝦肉墨西哥玉米片配料有酸忌廉、牛油果醬和蕃茄沙律,面層放了三色椒和彈牙蝦肉,中層的芝士融化在玉米片中,香氣四溢,層次豐富,必食!😘紐西蘭青口&貝殼桶配料有新鮮蛤蜊、紐西蘭青口和白葡萄酒醬,貝殼類鮮味十足,蒜蓉法包加白葡萄酒醬汁,開胃惹味,推薦!😍Long Island🍹Vodka, tequila, light rum, gin, triple sec and splash of cola調酒師將伏特加、龍舌蘭酒、輕蘭姆、顫酒 橙酒和可樂調和,強度十足,酸酸甜甜,啱曬我口味,推薦真男人!😎Bellvista 環境舒適氣氛好,食材新鮮高質, 牛排海鮮脆片正,侍應服務態度好,還會再來。😋
Bellvista

紐西蘭青口&貝殼桶

Long Island🍹

2025-02-25
2025-02-16 4001 瀏覽
Airside露天平台位置都幾多餐廳,見呢間食墨西哥菜環境又有格調就入去幫襯一下,不過好彩早左少少黎如果唔係都可能無位坐。Mozzarella cheese sticks用黎開下胃其實幾好,炸芝士炸得夠脆,不過芝士就略嫌比較硬身,比想像中仲以為可以拉絲。不過有個酸辣醬中和下個芝士膩都幾好Spaghetti bolognese好多芝士碎鋪面,肉醬都多,所以食落都幾濃味幾厚身。意粉都仲有彈性,包得住晒D醬汁同芝士BBQ pork ribs halfCP值好高,上到檯見到一大份豬肋骨以為係落單落錯左,但原來呢到只係得半份,切開整整有8條肋骨,非常抵食。燒烤醬個味都幾好食,咬開D肉都幾淋。另外仲有D薯條,炸得幾脆唔錯的Berry burlesque / Chocolate milkshake嗌咗杯mocktail同埋milkshake,因為聽日返工就無嗌酒飲。不過杯mocktail有新鮮藍莓都唔錯,另外加左rosemary,檸檬汁同蜜糖,飲起上黎幾fresh.另外杯milkshake朋友話飲落都幾香朱古力味,不過就比較多cream

Mozzarella cheese sticks

Spaghetti bolognese

BBQ pork ribs half

2025-02-12
6天前 141 瀏覽
週末同朋友去咗啟德 AIRSIDE 嘅 Bellavista,真係一個超有feel嘅地方!🌿🌞 餐廳喺最高層,仲有露天花園 🌺,半開放式設計,氣氛一流~😌💨我哋叫咗幾款嘢食,全部都好有驚喜!👇👇👇🥓🍝 spaghetti carbonara呢個卡邦尼意粉真係好香濃~每條意粉都掛滿忌廉醬汁,煙肉香味撲鼻,口感滑溜唔會太膩 😋🧀!食落仲有少少黑椒提味,簡直係comfort food代表 💯!🐖🔥 bbq ribs - half一上枱我哋都嚇一跳,半份都咁大份?!😱 有成8條肋骨,切得靚靚整齊,燒烤醬甜甜地又有煙燻香,肉質超嫩,啖啖肉咬落好爽口!🤤💥 仲有薯條陪襯,炸得香脆唔油膩,真係食到停唔到口 🍟❤️!🍸🍹 cocktails timemargarita:酸酸地好醒神,鹽邊加埋青檸味,飲完即刻refresh 🔥🍋the old cuban:呢杯就成熟少少,帶薄荷香同rum味,飲落有層次感🌅🍃🐶👨‍👩‍👧‍👦 環境方面Bellavista真係好適合聚餐,戶外位雖然冇冷氣,但有大風機幫手,唔會焗住咁熱 🌬️!仲係寵物友善 🐾,可以帶毛孩一齊chill~下次一定要約多啲朋友一齊嚟,試埋其他菜式 😍

我哋叫咗幾款嘢食,全部都好有驚喜!👇👇👇

🥓🍝 spaghetti carbonara

🐖🔥 bbq ribs - half

🍸🍹 cocktails time

🐶👨‍👩‍👧‍👦 環境方面
Bellavista真係好適合聚餐,戶外位雖然冇冷氣,但有大風機幫手,唔會焗住咁熱 🌬️!仲係寵物友善 🐾,可以帶毛孩一齊chill~下次一定要約多啲朋友一齊嚟,試埋其他菜式 😍!
放工唔想煮飯 近近哋去airside食個快西餐呢間餐廳幫襯過幾次 嘢食都唔錯舖頭細細 有室內外座位目測好多朋友嚟消遣🍕Parma Ham Pizza🍕第一次試佢啲Pizza好大份 係比較薄身嗰隻邊邊好脆口 揀咗Parma Ham同火箭菜真係Perfect match芝士底唔會搶戲 火腿鹹香味夠兩個人share一份都唔會太漏🦐 Seafood Risotto 🦐依個risitto又係好正個base好濕潤好有海鮮味配料都好豐富 有青口 蝦仁 蜆等唔係cheap貨 有心思👏🏻對得住個價會繼續幫襯🤟🏻
放工唔想煮飯 近近哋去airside食個快西餐

唔係cheap貨 有心思👏🏻對得住個價

會繼續幫襯🤟🏻
  • Parma  Ham  Pizza
  • Seafood  Risotto
📍Shop L605, 6/F, AIRSIDE, 2 Concorde Road, Kowloon City 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖 ---🥣 Soup of the Day 每日例湯A comforting opener that changes daily—always warm, rich, and satisfying.🦪 NZ Mussels and Clams Bucket 紐西蘭青口及蛤蜊桶Steamed to perfection in white wine sauce, this generous seafood bounty is served with crispy garlic bread—ideal for dipping and sharing. Freshness meets decadence.🥭🦐🥑 Prawn Mango Avocado Salad 芒果酪梨沙拉Juicy prawns tossed with ripe mango and creamy avocado—it’s sweet, savory, and
---

🥣 Soup of the Day 每日例湯

Juicy prawns tossed with ripe mango and creamy avocado—it’s sweet, savory, and sunshine on a plate.

🍷 Red Sangria
Fruity, bold and refreshingly chilled—this Spanish classic complements seafood beautifully.

🍹 Fruit Punch
A vibrant, non-alcoholic burst of tropical flavors, perfect for all ages.

✨Bellavista’s charm lies in its freshness, balance, and bright flavors. Every dish feels like a seaside escape—with Hong Kong’s urban chic twist.
Soup of the Day 每日例湯
NZ Mussels and Clams Bucket 紐西蘭青口及蛤蜊桶 新鮮蛤蜊及紐西蘭青口配白酒醬及蒜香麵包
Fruit Punch
Red Sangria
Prawn mango avocado salad 新鮮芒果酪梨沙拉
Receipt
2025-07-30
5 分鐘 (堂食)
$236.5 (晚餐)
Soup of the Day 每日例湯
Fruit Punch
Red Sangria
Receipt
2025-07-29 19 瀏覽
啟德新發現,墨西哥風味 BELLAVISTA,打卡 mocktail💜BELLAVISTA 充滿墨西哥風味的餐廳,環境獨特,提供室內和室外用餐選擇,充滿熱鬧的氛圍中享受美食。位於啟德站上蓋,交通非常便利,輕鬆抵達。服務態度更是無可挑剔,讓你感受到賓至如歸的溫暖。NZ MUSSELS & CLAM BUCKET紐西蘭青口貝殼桶❤️❤️👍🏻新鮮的紐西蘭青口,又大又新鮮,配上鮮美的蜆肉和兩片多士,浸泡在混合醬汁中,每一口都帶來無窮的美味,絕對是份量十足的分享佳品。NZ GRAIN-FED RIB EYE STEAK紐西蘭谷飼肋眼牛排配料包括大啡菇、紅酒、番茄、帕瑪森起司、火箭菜和迷迭香醬。這道菜份量充足,牛排煮得恰到好處,肉質軟嫩,迷迭香的香氣令人陶醉,搭配其他配菜,更是健康美味的完美選擇。Mocktail 精選ROSEMARY BLUEBERRY SMASH迷迭香藍莓雜果特飲❤️❤️賣相吸引,清新可口,夏天飲用再合適不過,甜度剛好,不會過於膩口。MANGO MULE 芒果特飲清新的味道,搭配芒果的自然香甜,讓你感受到夏日的清爽。來 BELLAVISTA,可以體驗一場不一樣的味蕾之旅

位於啟德站上蓋,交通非常便利,輕鬆抵達。

服務態度更是無可挑剔,讓你感受到賓至如歸的溫暖。

NZ MUSSELS & CLAM BUCKET
紐西蘭青口貝殼桶❤️❤️👍🏻

NZ GRAIN-FED RIB EYE STEAK
紐西蘭谷飼肋眼牛排
配料包括大啡菇、紅酒、番茄、帕瑪森起司、火箭菜和迷迭香醬。

Mocktail 精選
ROSEMARY BLUEBERRY SMASH
迷迭香藍莓雜果特飲❤️❤️

MANGO MULE 芒果特飲
清新的味道,搭配芒果的自然香甜,讓你感受到夏日的清爽。

來 BELLAVISTA,可以體驗一場不一樣的味蕾之旅
2025-07-28 0 瀏覽
呢一間西餐廳網上見好有特色,所以今日晚餐就決定嚟試下啦🥳GARLIC LOAF蒜蓉包焗到外脆內軟🔥,牛油蒜香撲鼻!麵包芯索滿香草牛油,熱辣辣撕開仲拉絲,點埋橄欖油黑醋就啱晒🤣SPAGHETTI PESTO CHICKEN意粉掛滿手打青醬😝,羅勒香清新突出。雞扒煎得嫩滑唔乾,松子仁增加脆口,成碟油份控制得幾好🤪FISH & CHIPS魚柳炸漿薄脆唔油😍,鱈魚肉嫩滑帶汁。粗薯角外脆內粉,點他他醬微酸解膩,經典菜式做得穩陣🌟PINACOLADA菠蘿椰奶打得好綿滑👅,椰子香自然唔假甜。面頭烤菠蘿片增添口感🤩 VIRGIN MOJITO青檸薄荷搗得夠出味😙,梳打氣泡感足。甜酸平衡唔嗆喉,尤其食完炸魚飲一啖,即時refresh晒味蕾😛
呢一間西餐廳網上見好有特色,所以今日晚餐就決定嚟試下啦🥳

GARLIC LOAF

SPAGHETTI PESTO CHICKEN

FISH & CHIPS

PINACOLADA

VIRGIN MOJITO
🌮招牌必點美食🔥 MEXICAN NACHOS BEEF 墨西哥牛肉玉米片脆到會「喀嚓」聲的玉米片🌽,鋪滿慢燉墨西哥辣牛肉醬🐂、熔岩級芝士🧀、新鮮番茄莎莎🍅,搭配酸奶油和牛油果醬🥑yum! 🍕 BBQ CHICKEN PIZZA 燒烤雞肉披薩薄脆手工餅底火烤出豹紋斑點🔥,雞胸肉🐓,莫扎瑞拉芝士拉絲瀑布🧀,加上主廚特調煙燻BBQ醬,甜鹹交織超上癮~ 🍰 TIRAMISU 提拉米蘇手指餅浸泡龍舌蘭咖啡☕️,夾層混入肉桂巧克力碎🍫,頂層撒上可可粉🌶️🍹特色調酒推薦🍷 RED SANGRIA 西班牙紅酒基底🍇+新鮮橙片🍊+蘋果丁🍏水果香氣爆炸! 🍍 PIÑA COLADA 加勒比海度假風🏝️ 現榨菠蘿汁🍍+白蘭姆酒🥥+椰奶雪克成綿密泡沫,杯邊烤鳳梨乾裝飾,一秒穿越墨西哥海灘!
🌮招牌必點美食

🍕 BBQ CHICKEN PIZZA 燒烤雞肉披薩

🍰 TIRAMISU 提拉米蘇

🍹特色調酒推薦
🍷 RED SANGRIA
西班牙紅酒基底🍇+新鮮橙片🍊+蘋果丁🍏水果香氣爆炸!

🍍 PIÑA COLADA
  • MEXICAN NACHOS BEEF
2025-07-24 0 瀏覽
成日都帶狗仔過嚟Airside,較少在這裏用餐,這次來了這間Bellavista,環境舒適,食物一流!Mozzarella Cheese Sticks帶有香脆的口感,而內部的芝士則在口中融化,濃郁的奶香味令人垂涎。這道小吃非常適開胃,讓人一口接一口。Salmone Pizza以三文魚為主料,獨特而美味。披薩底部薄脆,搭配新鮮的香料,讓整體風味提升。三文魚的鮮嫩與芝士的濃郁融合,帶來意想不到的口感。而BBQ Ribs的肉質鮮嫩,經過慢烤和燒烤醬的醃製,風味十足。表面光亮的醬汁帶有甜味和煙燻的香氣,伴隨著烤制的焦香,口感極佳,讓人食指大動。搭配一些薯條,讓整體餐點更加豐富。雞尾酒Rosemary Blueberry Mash帶有濃郁的香草和藍莓香氣,酸甜平衡Cosmopolitan味道香甜,令人愉悅。BELLAVISTA (九龍城)地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖

BELLAVISTA (九龍城)
地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖
2025-07-20 180 瀏覽
><半開放式pet friendly餐廳 估唔到幾涼爽又冇咩飛蟲感覺好耐冇食炸雞翼招牌醬汁加上芝麻蔥花香口 很下酒墨西哥雞肉鐵板鐵板滋滋作響 三色椒洋蔥煎到香晒將雞肉等餡料夾進墨西哥薄餅配牛油果醬 蕃茄莎莎 sourcream海鮮燉飯飯粒吸滿高湯精華 軟綿入味幾乎每啖都有食到蜆肉跟蝦GIN FIZZ清爽檸檬有後勁VANILLA MILKSHAKE輕盈綿密 飲完唔會heavy><><><><><><><><><><BELLAVISTA 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖

半開放式pet friendly餐廳

><><><><><><><><><><
BELLAVISTA
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖
2025-07-14 241 瀏覽
同朋友去左啟德AIRSIDE商場行街,行到頂層空中花園時,發現有間墨西哥餐廳環境幾chill,又可以享受下me time❤️🫶🏻 大推墨西哥雞肉玉米片呢個餸色彩鮮豔,口感豐富。雞肉鮮嫩多汁,搭配香脆玉米片,讓人一啖接一啖。玉米片搭配芝士+青醬,增添左層次感👍🏻🫶🏻煙燻三文魚三文治配薯條煙燻三文魚味道濃郁,口感極佳。麵包外脆內軟,薯條金黃酥脆,作為配菜相當出色😋🫶🏻大推布朗尼布朗尼外表微微酥脆,內部則濃郁濕潤,巧克力味十足,甜而不膩,朱古力控必試👍🏻🫶🏻 大推鹽味焦糖芝士蛋糕👍🏻鹽味焦糖與濃郁芝士完美融合,每一啖帶來驚喜🤩餅底脆度與蛋糕柔滑形成對比,口感層次豐富,作為cheesecake 愛好者表示好正🤤甜品控必試之選👍🏻🫶🏻朱古力奶昔奶昔十分濃郁,巧克力味道香醇,口感絲滑。配上鮮奶油,讓人倍感奢華🤪🫶🏻 芒果奶昔呢款奶昔清新可口,芒果香甜味道十分突出。口感輕盈,適合炎熱夏天

🫶🏻 大推墨西哥雞肉玉米片

朱古力奶昔
芒果奶昔
墨西哥雞肉玉米片
2025-07-14 38 瀏覽
女友生日網上ig 班foodie好野,真係比佢地坤到黎剩睇片睇相真係冇得輸今日星期日見到真身店內外細到暈但係都算滿座呢個時候我仲諗冇死啦好彩有book 位入到去安排最入果個位置今日都幾熱下,諗住indoor 有冷氣,好焗點知跟住睇緊菜單時有蚊我心諗應該一隻半隻到到落單後野飲黎,係咁飛出黎望左陣下面有個裝左已經超多死屍蚊既滅蟲用蚊杯跟住仲有生既大烏英飛轉下眼3個主菜一次過秒上埋小弟叫左蜆肉青口煲牛扒菜雞扒薯條食左一陣啲蚊愈來愈多攪唔店衝出去叫佢換位啦佢都即時換左個半in out door 比我係,即係係門口中間坐咁的確係解左蚊既情況先跟住到食物喇蜆青口煲味道唔錯,但好多沙同碎殼,而且冇其他器皿比你放番啲殼跟住個牛扒勁呀,中間生生地位置同外面4邊熟曬既位置一樣咁乾柴,勁難切同咬,攪唔店,冇牛味,真心用料勁差到炸雞薯條,炸雞上放滿一層芝士,芝士好食,雞扒冇切,咁大塊我諗過係咪家鄉雞果啲,但家鄉雞都叫有雞油雞味,佢係冇,最切有啲蚊入侵左係薯條與薯條之間,食食下飛番出黎,成餐飯真係好嘔心食到一半都唔想再食落去,連飲野都唔想因為野飲係最初時都比蚊嬲左好耐(暫見係我地果個位先係咁)當黑仔都好,佢食物
女友生日
網上ig 班foodie好野,真係比佢地坤到黎
剩睇片睇相真係冇得輸
今日星期日
見到真身店內外細到暈但係都算滿座
呢個時候我仲諗冇死啦好彩有book 位
入到去安排最入果個位置
今日都幾熱下,諗住indoor 有冷氣,好焗點知
跟住睇緊菜單時有蚊我心諗應該一隻半隻
到到落單後野飲黎,係咁飛出黎
望左陣下面有個裝左已經超多死屍蚊既滅蟲用蚊杯
雞扒薯條
食左一陣啲蚊愈來愈多攪唔店
衝出去叫佢換位啦
佢都即時換左個半in out door 比我
係,即係係門口中間坐
咁的確係解左蚊既情況先
跟住到食物喇
食到一半都唔想再食落去,連飲野都唔想
因為野飲係最初時都比蚊嬲左好耐
(暫見係我地果個位先係咁)
當黑仔都好,佢食物質素都真係好差下
我以後都唔會信ig 啲foodie 打手
成肚氣
最後要講下係應該全部食物都一早整定
因為佢地實在出菜速度太快(仲要同時間出到)
呢個價食咁既質素
真係不知所謂