2022-08-05 427 瀏覽
呢度嘅漢堡包🍔最特別係佢可以轉做菠蘿包😍菠蘿包好鬆軟 層皮好脆仲甜甜地🍍再配埋濃郁嫩滑帶點煙靭嘅手打牛肉漢堡🥩同鹹香嘅流心芝士🧀成個口感同味道層次感勁豐富 唔錯✨
2022-08-04 376 瀏覽
西環碼頭日落出名靚,同朋友喺碼頭hea完行過嚟超級無敵近!✨秘製牛油果醬蟹餅漢堡呢間餐廳主打係菠蘿包皮漢堡包,完全唔使加錢真係好正!菠蘿包皮好脆卜卜,而且甜甜地!食嘅時候都唔會太碎開,都食得幾方便!呢個價錢竟然食到蟹餅真係超級抵,蟹肉好多,蟹餅食到一絲絲嘅蟹肉好鮮甜!牛油果🥑都幾新鮮!✨經典手打牛肉漢堡本身佢都會跟埋西生菜做伴碟,夠晒健康!菠蘿包皮同埋啲牛肉都好夾,而且夠晒juicy ! 呢間餐廳都幾有水準諗住下次過嚟食埋其他口味嘅burger!
西環碼頭日落出名靚,同朋友喺碼頭hea完行過嚟超級無敵近!

✨秘製牛油果醬蟹餅漢堡

✨經典手打牛肉漢堡

2022-06-03 814 瀏覽
Haven't had any nice burger in quite a while! This time we visited a yellow restaurant, Beeger in Kennedy Town. We didn't opt for the pineapple bun. The bread is very hot and crispy on the outside. We had a lamb burger and a classic, both were very juicy, and the meat they used were good quality with no tendons inside the patty. Also had a low sugar mojito. It's summer time!
Classic Burger
2022-06-01
Classic Burger
📍堅尼地城海傍小店‼️· 菠蘿包漢堡食過未?🍍-- Beeger🍔😋•Follow @pigfoodiexhk for more food!#pigfoodiexhk_堅尼地城#pigfoodiexhk_包包#pigfoodiexhk_黃店========================好耐無介紹burger!!!🤤前排同@eatwithbaobao去咗堅尼地城呢間以菠蘿包漢堡聞名嘅beeger🥰當日係復活節假期,我哋一開舖就到咗🤣坐咗一陣出面已經排長龍,可見相當高人氣❣️本身我哋諗住一款試菠蘿包,一款試普通包,但係咁啱當日只有菠蘿包供應🙈------------------------------⭐️菠蘿燒雞排漢堡 $98 (4.5/5)漢堡用烘熱咗嘅菠蘿包,外脆內軟,面頭嘅脆脆甜甜哋好正!雞扒好厚肉,加埋菠蘿非常juicy!!!😆不過亦因為咁底下嗰塊包浸到腍曬🤣🙈·⭐️流心芝士手打牛肉漢堡 $118+$30 combo (4/5)相比雞扒呢個就無咁驚喜,味道較單一🙈牛肉厚身,唔會有筋,肉味濃郁~惟流心芝士鹹香唔算好突出🥺combo嘅薯條香脆,但係調味略嫌重手咗啲🙈-------------

#pigfoodiexhk_堅尼地城
#pigfoodiexhk_包包
#pigfoodiexhk_黃店
========================
⭐️菠蘿燒雞排漢堡 $98 (4.5/5)

⭐️流心芝士手打牛肉漢堡 $118
+$30 combo (4/5)

整體嚟講雞堡唔錯,用上菠蘿包都好有特色!😻除此之外店家仲會好貼心將漢堡切半,方便同朋友happy share!!😋
賣相:3.5/5
名稱:Beeger
地址:西環堅尼地城士美菲路1-15號美新大廈地下J號舖
前往方法:堅尼地城站B出口
2022-05-09 528 瀏覽
小弟系網上,見到好多高手推薦呢間漢堡小店Beeger,於是趁假期去幫襯。呢間小店的漢堡,主打牛肉, 鷄肉,素菜以及其他海鮮配料,再加埋其他特色小食同酒精飲品。可惜小弟無法飲酒,唔系ge話,漢堡加酒精應該會好爽皮小弟作為小小羊肉愛好者,呢次試試他們的經典羊肉漢堡(跟餐加薯條,沙律菜同飲品),然後揀左菠籮包做面。'炕'過既菠籮包,的確比一般的麵包更脆; 然後羊肉都做到juicy的效果,生菜同番茄份量岩岩好。成件事令到整個包唔會太漏,好滋味。可能要就番平日唔太好羊肉的朋友,都試到呢款漢堡,連羊肉的些微騷味都唔會有; 但對於十級喜好羊肉的小弟黎講,如果呢小小羊騷味再突出一D, 相信會食得更過癮小弟幫襯既時候,呢間小店只有三人團隊辛苦工作(連老闆在内),但依然保持親切有禮。小店亦十分乾净舒適。更重要的系,呢間小店的裝修,充滿特色的文宣。近年,香港多左好多非常有特色的漢堡店,豐儉由人,任君選擇。而呢間,小弟肯定會再揾機會幫襯之餘,推介埋比其他漢堡同好。

經典羊肉漢堡跟餐

菠籮包做面。

更重要的系,呢間小店的裝修,充滿特色的文宣。

近年,香港多左好多非常有特色的漢堡店,豐儉由人,任君選擇。
而呢間,小弟肯定會再揾機會幫襯之餘,推介埋比其他漢堡同好

2022-05-09
2022-05-08 370 瀏覽
羊肉漢堡$108重點係菠蘿包!🤩個樣好靚,層菠蘿皮好脆,但少少唔多鬆軟,個包偏甜,同塊patty 夾埋就中和得啱啱好🤩🤩羊肉扒多嫩同多汁,但羊味唔係好重🙈芝士溶得好靚,食入口就有少少失蹤左🥺沙律菜好新鮮好靚!🤩🤩🤩值得支持呀🤩🤩🤩下次想試埋小食🤩
羊肉漢堡$108
沙律菜好新鮮好靚!🤩🤩🤩

值得支持呀🤩🤩🤩下次想試埋小食🤩
羊肉漢堡
羊肉漢堡
2022-04-13 495 瀏覽
特登黎試下依間漢堡包店一點開門已經有四個人,入座後陸續有人黎好快就無位。侍應妹妹得一位,等落order都等左陣。一定要菠蘿包,羊肉漢堡好食。有羊肉果種騷味,我鐘意!如果再濃郁啲會更好。薯條風乾處理好好,起哂衣,炸出黎好脆。叫左特色野飲同酒試下,味道都吾錯
特登黎試下依間漢堡包店
薯條風乾處理好好,起哂衣,炸出黎好脆。
叫左特色野飲同酒試下,味道都吾錯
2022-03-16
2022-04-03 414 瀏覽
•Beeger²•特色菠蘿包漢堡🍍 終於試到Beeger! 想試好耐,摸咗幾次門釘,終於食到喇🥰良心💛漢堡店,長期都有人排隊🙈 豬、牛、雞、羊、素食漢堡都有,特色係可以揀用菠蘿包代替漢堡包🍍 👍🏻 秘製牛油果醬蟹餅漢堡 Crab cake with homemade avocado sauce 呢個我哋揀咗轉做菠蘿包。漢堡上枱,見到有厚厚嘅車打芝士、炸蟹餅、生菜、蕃茄,加埋菠蘿包,一啖咬落去層次好豐富。蟹餅鮮味,見到有一絲絲蟹肉添!👍🏻 菠蘿燒雞扒漢堡 Pineapple & Chicken酸酸甜甜菠蘿加上燒雞扒,再加上配菜,味道唔錯!注意事項:♦️Menu上無寫漢堡包option,想食就要自己同店員講,賣哂就無架喇!♦️可叫店員代為將漢堡切開兩份,方便同朋友分享♦️漢堡會跟沙律,可以加$30要埋薯條同飲品📍Beeger 西環堅尼地城士美菲路1-15號美新大廈地下J號舖
•Beeger²•
特色菠蘿包漢堡🍍

酸酸甜甜菠蘿加上燒雞扒,再加上配菜,味道唔錯!

注意事項:
♦️可叫店員代為將漢堡切開兩份,方便同朋友分享
♦️漢堡會跟沙律,可以加$30要埋薯條同飲品

📍Beeger
西環堅尼地城士美菲路1-15號美新大廈地下J號舖
  • 秘製牛油果醬蟹餅漢堡
          這間Burger店位於西環海中心公園附近的巷弄之間,店鋪小巧溫暖,裝潢帶酒吧風格。店家主打牛肉和羊肉漢堡,亦有素食漢堡可供選擇。大家還可以加點其他配料,如鵝肝、大啡菇等。 ✨經典手打羊肉漢堡✨🍔手打羊肉厚度十足,一咬下去鮮甜的肉汁便從羊肉的夾縫中流出,濃厚而溫熱。有別於機製漢堡扒,筆者吃到手打羊肉獨有的顆粒口感,亦吃出食材的新鮮。羊肉的羶味不會過濃得令人難以入口,適度的羊味亦滿足了筆者的口味。✨值得一提的是,大家可以把漢堡包轉成菠蘿包,香脆的酥皮、甜甜的口味,令手打漢堡的味道和口感更上一層。配上沙津和熱騰騰的薯條,真是讓人滿足的一餐。          除了羊肉外,筆者還點了雙層手打牛肉漢堡,再加點鵝肝。可惜手打牛肉的味道過鹹,不知道是一時失誤還是店家向來的調味皆是如此。此外,店家的炸魚柳及薯條等小食味道亦不錯,可一併品嚐。

題外話/補充資料: 𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖•𝔻𝕖𝕝𝕚𝕔𝕚𝕠𝕤𝕠 ✨✨生活小確幸一一 吃一頓美食、以味蕾記下生活點滴✨ 不專業食評😋👍🏻好食😕👎🏻劣食 💰平價💰💰中等價位🤤美食全紀錄✨
2022-01-17 710 瀏覽
在堅尼地城搵食,見呢一間Burger店於Openrice的食評都唔錯,咁咪入去坐低試一試啦,佢個流心芝士手打牛肉Burger好似好多人話正,咁我就決定照叫啦,因為第一次幫襯無理由唔試牛肉而食其他Burger嘅,可惜真係中了伏。首先個個都讚佢個包話好得,食落係熱嘅,不過似微波爐叮熱,因為食到一半已經覺得個包un un地,就好似喺屋企用微波爐返叮麵包的感覺。芝士係流心嘅,不過舊牛肉漢堡扒就有D濕,雖然唔知係唔係因為直接影響,總之搞到個包中間嗰D位一pat咁,咬一啖之後成個人無晒心機。而作為配菜的沙律菜就正正常常啦,不過整體感覺係差嘅,可能無期望就唔會有失望,伏味濃無下次。
2021-12-24 619 瀏覽
一間近海傍既良💛漢堡店雖然位於舊區 不過一啲都唔搵店內有好多關於立場既字句食好西都食得有意思啲有大大玻璃 增加透光度THE DOUBLE 🐄上枱個陣 真系WOWWOW聲份量真系好多 見到流口水🤤食落好JUICY 一啲都唔會DRY一路食 啲汁一路流 牛味濃肉汁係口腔停留 旁邊都會有少少沙律菜食HOMEMADE NEW ZEALAND LAME🐑 羊肉漢堡就真系少見所以嚟到點都要食吓個包轉咗菠蘿包夾埋一齊食 又真系有驚喜羊騷味唔系好岀 我覺得可以重啲不過有機會系要迎合大部分人既口味而定大家都可以試吓薯條熱辣辣 脆卜卜 外脆内軟 仲要系粗薯條 鐘意食 SAIL & PEPPER SQUID 🦑 嚿嚿都好脆 炸粉夠薄唔會食到成口油 咸咗少少咁有沙律醬可以點大家要撐多啲黃店啊💛💛💛
一間近海傍既良💛漢堡店

2021-12-23
下午茶
THE DOUBLE
2021-12-10 466 瀏覽
呢度附近有兩間最鍾意嘅餐廳,除咗fish and chick 就係呢間啦. 首先來杯凍檸茶少甜,見到個樣就知佢製作認真, 而且用環保飲筒,讚👍叫咗個羊肉菠蘿包漢堡,美中不足唔記得叫佢加blue cheese, 但係個羊肉好juicy and 好有羊味。同個菠蘿包好夾。薯條新鮮即炸,食晒。不枉我等到去一點之後開門先去。

2021-12-06 412 瀏覽
羊肉漢堡,菠蘿烤雞漢堡 轉菠蘿包跟餐配薯條,蕃薯條加錢跟餐飲冰桃茶,手工啤加錢烤雞有少少咖喱味咁,味道唔錯,不過應該烤雞沙律會好食啲羊肉漢堡配菠蘿包非常驚喜,羊肉滿滿肉汁加菠蘿包甜甜地好好食好夾叫左薯條同蕃薯條,蕃薯條冇乜甜味 ,建議都係食番薯條另外叫左台灣手工啤叫"鳳梨酥" ,對於我唔鐘意飲啤酒嘅人黎講好好好好味,追住飲!!唔似飲緊啤酒,但又有少少啤酒味,又甜甜地,正👍🏻下次試埋蟹餅牛油果漢堡先周圍環境唔錯,近海邊,仲有人帶埋狗狗黎食添不過食到三點鬆啲就唔接客,唔知係咪有落場時間?
羊肉漢堡,菠蘿烤雞漢堡 轉菠蘿包
跟餐配薯條,蕃薯條加錢
跟餐飲冰桃茶,手工啤加錢

烤雞有少少咖喱味咁,味道唔錯,不過應該烤雞沙律會好食啲
叫左薯條同蕃薯條,蕃薯條冇乜甜味 ,建議都係食番薯條

下次試埋蟹餅牛油果漢堡先

周圍環境唔錯,近海邊,仲有人帶埋狗狗黎食添
不過食到三點鬆啲就唔接客,唔知係咪有落場時間?

2021-11-27
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-10-17 590 瀏覽
天晴,沿海傍走走,入秋後的陽光,特別怡人😎盡頭,消防局對面,夾在五金、木行和車房中,有一黑色窗框門面的漢堡包店推窗入店,灰牆、黑板、酒吧枱,Loft的風格!很配合Burger shop初嚐,選最Classic 的牛漢堡和雞漢堡,店員問 ”要轉菠蘿包嗎?” 方知是這店名物,一試吧!開餐,一把牛刀🔪插在牛堡上,隨刀一切,肉汁隨脆脆菠蘿包面裂聲中滲出,一咬,肉汁四濺,牛味加微甜的菠蘿包,好夾,好食😋 包底烤得帶點燶黑,滲入肉汁也保持香脆口感再配熱脆薯條,超讃比較下,雞漢堡帶有咖哩味,整體可以,驚喜欠奉!
天晴,沿海傍走走,入秋後的陽光,特別怡人😎

再配熱脆薯條,超讃

比較下,雞漢堡帶有咖哩味,整體可以,驚喜欠奉!
2021-10-16
  • 經典手打牛肉漢堡
2021-10-16 439 瀏覽
堅尼地城其實也有不少特式小店,比如這間加了本地元素的漢堡包店,包可以換成菠蘿包,而且賣相跟味道都不錯,值得支持。環境附近是車行等其他類型店舖,不過很近堅尼地城站。小店也是一間酒吧,全都是高桌高椅,整體感覺不錯。食物這次點了個秘製牛油果醬蟹餅漢堡(轉菠蘿包)加一杯mojito。蟹餅炸得香脆但上桌也不會過熱,吃起來也不會覺得過份熱氣,餡料扎實,不會令人覺得有過多粉漿。配上牛油果醬跟蕃茄生菜還有起司,很豐富。換成菠蘿包吃起來一點都不奇怪,菠蘿包有點點甜,不過也不會過份搶味,而且包不會過油過腍,正是所謂的菠蘿包有菠蘿包味。伴碟是大量的沙律菜,新鮮又清爽。如果接受不了菠蘿包也可以來點個漢堡,除了菠蘿包fusion這個賣點外,店家在用料煮法都很用心,是高質的漢堡包店。

食物

2021-09-15