2023-01-03
今次第一次嚟尖沙咀Rosewood 食lunch . 我哋揀咗比較多人寫食評嘅西班牙菜。今日食呢啲個 weekend set lunch. 個價錢都幾抵,$598一位. (不包括飲品)(唔記得影Menu)呢一個價錢,五星級酒店其實都幾抵食。.講真我平時好少食西班牙菜,所以我哋叫咗個set。。總括嚟講,我最鍾意就係個頭盤生蠔🦪🦪真係比出邊嗰啲鮮甜好多。食到舔舔脷。食西班牙菜,另外一定要揀幾個好味嘅TAPAS. 另外我就好鍾意食佢個甜品。CHRRROS,佢又係做得非常之出色。一定要試吓。 Seafood Platter - half 🦞,🦐🦪. 嗰生蠔真係要試吓。呢個Scallops 亦都好值得試。食落去覺得好新鮮好Flash。酸酸地幾野味。呢個係西班牙香腸,普普通通。呢個我平時好少食,但係都有啲驚喜。peppers 好香口,脆脆地。Chrros, 甜品一定要試吓,好香脆,甜甜地加朱古力好食。
食西班牙菜,另外一定要揀幾個好味嘅TAPAS.
Seafood platter
Scallop Tiradito
呢個係西班牙香腸,普普通通。
Padron Peppers Sea Salt