;OHMYGOD $140咩話,百四蚊食個包?一上檯成碟嘢超澎湃 — 大啡菇鮮甜多汁,配上大量黑松露醬;初嚐sourdough,麪包口感獨特,富有嚼勁,有獨特嘅香味,好似塊sponge咁吸收曬啲汁同埋隻流心蛋|˙꒳​˙)),呢個brunch不得了。貴係貴,但值得一試嘅!ps 呢間小店比我想像中更的骰,大家唔好拎咁多嘢去(☝ ՞ਊ ՞)☝。我同朋友帶背囊🎒去,通道極為狹窄,係咁撞到側邊啲人,真尷尬。

;OHMYGOD $140
OHMYGOD

2021-05-07
$150 (早餐)
OHMYGOD
  • 酸種麵包
2021-05-25 182 瀏覽
朋友話呢排係IG成日都見到人地讚呢間餐廳好正🤩所以講唔停就搵咗嗰平日 同朋友一齊去試吓究竟係咪真係咁勁抽🤭 呢間果然係名副其實嘅人龍店🍽講唔停同朋友去嗰日係平日 晏晝大概3點鐘竟然都要等位😧要講講嘅係呢間餐廳嘅環境麻麻🙇🏻‍♀️由於店面較細 所以好多時候職員進出都會撞到 😬但係食物質素真係超高質😆OH MY GOD (Mushroom on Sourdough) 🍞 $140呢款食完就會明點解佢個名係OMG🤣啲蘑菇大大粒好juicy💦黑松露忌廉汁亦都好濃郁🌟本身以為啲汁咁多 底下嗰Sourdough實會俾啲汁浸淋哂🤔點知個Sourdough仲係好脆又帶點煙韌🤤 配埋Poached egg流出黎嘅蛋汁🥚同埋加咗黑醋嘅火箭菜一齊食 無論係口感定味道都十分之驚豔😝 真係冇嘢好挑剔👍🏻👍🏻BAKED EGGS ON BRIOCHE (Breakfast Bun)🍔 $140呢款個包都好鬆軟🤤而且上下兩面亦都烤得幾香脆🔥 但係就略嫌個蛋老咗少少🍳唔係好夠嫩滑🤭勝在份量超級多 滿瀉唒出嚟🥰BAKOVEN (Chicken Wrap) 🌯 $170呢個都好好食😚佢個捲皮好有咬口😍 而中間嘅雞胸肉一啲都

BAKOVEN (Chicken Wrap) 🌯 $170
呢個都好好食😚佢個捲皮好有咬口😍 而中間嘅雞胸肉一啲都唔鞋口😋調味方面 應該係有加到帶辣椒嘅香料🌶所以食落有少少似印度菜嗰隻味🥰加埋豆蓉 牛油果🥑同埋Parmesan cheese🧀一齊食 真係好正🤤

Coconut Latte (Iced) 🥥 $40
呢杯嘢飲面頭加左啲椰絲 但係overall椰子味就唔係好出🤨

Hazelnut Latte (Iced) $40
呢杯就比較甜 比較容易入口😋啱晒平時唔係好酷咖啡嘅講唔停😍

Freshly Squeezed Juice 🍎🍊🥒🥬 $60
呢怀juice總共mix咗6款材料😅包括蘋果 橙 青瓜 菠菜 姜 紅蘿蔔 同埋薄荷🤣 味道好複雜🤓 講唔停就唔係好識欣賞🥴 但係朋友覺得幾好飲🧐 鍾意試特別野嘅朋友可以一戰🤭

整體黎講 呢間餐廳嘅食物質素真係冇得彈🌟尤其是係Oh My God🔥 雖然定價偏貴 但係每份嘅份量都超大💥一定會再返嚟🤤
2021-05-18 219 瀏覽
good food, good service, will come back again. This cafe has only about 20 seats. We arrived at 8am on a weekday morning, and was able to secure a small table for two outside. I looked through the reviews and menu, decided to try Oh My God. The sourdough was really soft on the inside. The combination of mushroom+ truffle + arugula and sourdough was satisfying. I would come back again to try other dishes. Their Vietnamese coffee was good, but not the traditional dripped at your table

Their Vietnamese coffee was good, but not the traditional dripped at your table type of VN coffee.
Mushroom  on  Sourdough
2021-05-13
$204 (早餐)
Mushroom  on  Sourdough
我同老公由拍拖開始到結婚,熱愛周圍食既我地都係Baked長期fans,但直到上禮拜再去...就知道唔會再回頭幫襯. 由食材準備,到烹調,然後出來既賣相,及最重要既味道 ,都已經大大下降。之前負責既主廚已經離開,宜家負責煮食既係以往一直幫手既cook。看見佢地滿頭大汗煮食,不如之前主廚整潔俐落,擺盤美感立體感亦降低,醬汁配菜裝飾看得出比較慳皮,而且大概無咁純熟既關係?出餐有點手忙腳亂同速度比以前慢. 我地4個人每人叫咗1個dish, 每個dish我之前都已經食過,所以好清楚之前既味道。食得出都比以前功夫未到家...蘑菇無以前多,蘑菇醬汁無之前既濃郁香味,而且太稀,蘑菇在事前處理亦無好好晾乾水,裡面好多白烚水分仍然留住,整個醬同菇令到原本應該脆身既靈魂sour dough toast濕潤變淋。另一道菜個炒蛋稍微過鹹,令裡面原本應有既香料味失去平衡。第三個菜式既主要問題出於個sour dough被上面既poached pear 同arugula整到塊包上菜時已經淋晒...最後既cinnamon roll...係製作既時候大概roll得唔好,個shape有d歪埋一邊,係碟上面企唔穩,而且pis
另一道菜個炒蛋稍微過鹹,令裡面原本應有既香料味失去平衡。
最後既cinnamon roll...係製作既時候大概roll得唔好,個shape有d歪埋一邊,係碟上面企唔穩,而且pistachio garnish落得非常吝嗇,令以往一啖cinnamon roll加香甜既cream和滿口開心果仁粒既美妙口感完全降低.
對今次食物既失望,原本我地係抱住期望同店員少女好善意溝通表達下意見,少女態度有善良好,而不竟我地一直以來都好熱愛Baked既食物,所以希望之後會恢復水準。但剛好我地只講咗兩句,老闆返舖,店員就同佢反映有客人有d意見,老闆就不客氣地問我地有乜意見,態度聽起就感覺到佢並非真的想聆聽或接納,當然我地都嘗試禮貌地繼續多講2句,但明顯佢其實無聽進去,只是重覆在我地耳邊大聲話 咁究竟係咩唔得. 所以3句後我只係打完場表達一句 personal preference, 佢聽到就馬上話 咁係personal preference啦所以,就好似拿只係咁者 然後就即時離開走出舖無再講任何嘢及理會任何事。其實一開始既語氣及身體語言我已經了解,就算我地講咩都無意思。而且,最後呢間餐廳都係佢既,佢喜歡點煮點run, 都係佢既自由。我地都係純熟因為喜歡所以想分享,但對方唔認同咁就無得勉強。我地以後唔會再去就得。

2021-05-05
午餐
* Hipster say hello - Avo on toast (HKD105) 👧🏻* Big Boss - Open steak sandwich (HKD198)* Flat white with almond milk (HKD40) 👧🏻👩‍👧喜愛程度: 💛💛💛💛💛/5好多朋友都推介Baked的sourdough同wrap 但經過好幾次都排長龍.. 今次11am黎到終於唔洗排就衝左入去😹 店舖超細 我地坐正係廚房前面好似所有野都勁好味😆 選擇困難症嘅我又諗左好耐🤦🏻‍♀️ 最後決定叫兩款sourdough 分別係avocado & sunny side up 同 steak - 🥑 好滑 🍳燶邊配埋海量嘅芫荽 而且sourdough sok曬酸酸地嘅汁 勁開胃😋 牛肉份量都幾多 醬汁香濃! 整體食物水平很高 份量大 食完哩份brunch真係全日都唔使再食野🤰🏻

👩‍👧喜愛程度: 💛💛💛💛💛/5
2021-04-26 205 瀏覽
❁ ʙᴀᴋᴇᴅ ❁永遠慢十拍的我終於造訪 ʙᴀᴋᴇᴅ!!!週末午飯時間下課後跟 @pigpicks ʟᴜɴᴄʜ ᴅᴀᴛᴇ 💛竟然不用等位呢~/𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐧𝐢𝐞 - 𝐁𝐢𝐠 𝐛𝐨𝐬𝐬/牛排不會過熟中間還有點粉嫩口感軟嫩不會有筋加上蘑菇洋蔥味道像是燒汁的感覺味道濃香只是沒有太大驚喜 🤣/𝐁𝐞𝐮𝐥𝐚𝐡/有一大堆芝士牛油果炒蛋幸好還有海量蔬菜平衡一下wrap的口感偏軟而且被醬汁浸濕了吃起來會有點狼狽 🤣/𝐅𝐥𝐚𝐭 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞/咖啡就還好輕微偏澀而且拉花好像歪了 🙈𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠𝐬:𝐅𝐨𝐨𝐝: 𝟖/𝟏𝟎𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 𝟕/𝟏𝟎𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞: 𝟖/𝟏𝟎𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 💰💰📍ʙᴀᴋᴇᴅ, ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ#lil_central#lil_cafes
❁ ʙᴀᴋᴇᴅ ❁

永遠慢十拍的我
終於造訪 ʙᴀᴋᴇᴅ!!!
週末午飯時間
下課後跟 @pigpicks ʟᴜɴᴄʜ ᴅᴀᴛᴇ 💛
竟然不用等位呢~

/𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐧𝐢𝐞 - 𝐁𝐢𝐠 𝐛𝐨𝐬𝐬/

𝐅𝐨𝐨𝐝: 𝟖/𝟏𝟎
𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 𝟕/𝟏𝟎
𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞: 𝟖/𝟏𝟎
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 💰💰

📍ʙᴀᴋᴇᴅ, ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ

#lil_central
#lil_cafes
2021-04-19 5863 瀏覽
話說前排去咗大館個間Madame Fu食咗個貴夾唔飽嘅afternoon tea set(好難得唔飽lol),可以睇返我之前個post,於是食完就去咗Soho區嘅Baked食返飽,呢間主打自家製Sourdough嘅小店已經bookmarked咗好耐喇,唔同款嘅toast同甜品都用咗已經成49歲嘅酸種整成嘅sourdough,老過我同你🤣🤣,雖然餐牌上都有供應其他flat bread或者wrap,不過都可以轉做sourdough,嚟到呢度梗係要試下被譽為全港最好食嘅sourdough啦~Yogivasna (Housemade pita stuffed with egg whites, harissa hummus, avocado, red bean salsa and baby spinach)帶點中東風情嘅sourdough toast,餡料非常豐富,番茄加炒蛋(番茄炒蛋❓😂)加牛油果加hummus,仲有菠菜同紅腰豆,口感層次豐富,hummus加咗印度香料所以有點辣🌶,辣得嚟好刺激,味道好有以前係英國食印度菜嘅感覺,重點嚟到signature嘅sourdough,邊位好脆口,入面麵

帶點中東風情嘅sourdough toast,餡料非常豐富,番茄加炒蛋(番茄炒蛋❓😂)加牛油果加hummus,仲有菠菜同紅腰豆,口感層次豐富,hummus加咗印度香料所以有點辣🌶,辣得嚟好刺激,味道好有以前係英國食印度菜嘅感覺,重點嚟到signature嘅sourdough,邊位好脆口,入面麵包本身夠晒chewy,餡料味道比較豐富所以會有啲搶咗麵包本身酸味,不過食到最中心位置都會食到酸酸地,仲好鬆軟添!中心位置係非一般咁鬆軟,一件toast已經食到3種唔同口感,係幾出色嘅🤤🤤😍😍

Sourdough Cinnamon Bun (cardamom cream cheese icing, pistachio)
呢個cinnamon bun係呢度最吸睛嘅菜式,size真係極大😂😂上枱嘅時候被佢震懾咗,面頭淋上超多嘅cream cheese醬,creamy富奶香,仲加咗啲開心果碎令到口感同顏色更豐富,個包切開非常鬆軟而且有好多層,入口有極強嘅cinnamon味,如果鍾意cinnamon嘅人就好啱啦👍🏻

Coconut Latte
另外同朋友叫咗一杯Iced一杯Hot嘅coconut latte,咖啡本身質素幾好,烘焙度高,味道醇厚,coconut味唔算好突出,係淡淡咁滲出嚟,都唔錯😋

人均消費:$140
推介指數(10分為滿分):8分

2021-04-18
呢間應該又係好多人已經試過㗎啦🥖〰️我都終於有機會去試啦∩^ω^∩MAIN LAANIE - BIG BOSS🥖其實佢就係Steak Sandwich🥪上面鋪滿火箭菜同焦糖洋蔥🧅切好一啖放入口好食好滿足🤤OH MY GOD🌱呢個就係大名鼎鼎應該係個個都嗌嘅菇🍄🤣真實望到就覺得唔係好澎湃🥲食落係好食嘅〰️但係唔算好濃菇味🍄反而係偏左去芝士嘅酸味🧀FRESH PINEAPPLE ICED TEA🍍幾好飲〰️唔假甜係清甜👍🏻LONG BLACK☕️正正常常〰️
呢間應該又係好多人已經試過㗎啦🥖〰️

LONG BLACK☕️
正正常常〰️
午餐
2021-04-04 454 瀏覽
—OH MY GOD($140)Mushroom on Sourdough: • sautéed portobello mushrooms cooked in mozzarella• cream and black truffle pate• poached egg• rocket份量頗多 個包吸哂汁仲保持到煙韌嘅口感一開始覺得好濃郁好正 食到最後就有d鹹膩————————————————————————Baked 中環伊利近街14號地下D號舖

OH MY GOD($140)
Mushroom on Sourdough:
————————————————————————
Baked
中環伊利近街14號地下D號舖
2021-03-27 514 瀏覽
來自南非的酸種麵包~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) best sourdough in town ?? . 最近愛上左食酸種麵包。係果籽見到呢位主廚帶住養左50年既南非酸種,離鄉別井黎hk開鋪,覺得一定要試下!好開心vincci陪我山水長遠黎中環食呀🤣 鋪頭細細,位於soho區的大斜路上,想食建議平日2pm後黎食 唔洗排餐死🤭「Oh My God」$140最signature的dish,一上枱真係omg~ 黑松露醬滿瀉咁濟,加埋海量既蘑菇粒同埋火箭菜,兩大隻流心蛋,口感極豐富🥰 個sourdough外脆內軟,酸香濃郁,煙煙銀銀der。澎拜既醬汁會慢慢令sourdough浸淋,吸哂啲醬更加正😋 「Beulah on sourdough」$145提示:可以將wrap轉做sourdough的🤩 fried egg加埋彩椒同洋蔥落去炒,重點係自製既chili balsamic reduction sauce,酸酸甜好開胃啊,係出邊食唔到既味道(有點中西式mix埋既感覺)加埋🧀🥑🥗,好豐富😝 兩個人share已經好飽😆記得佢係訪問話:「好味既酸種麵包要用三日時間整,但係呢塊sourdough入面,客人可以

「Oh My God」$140

「Beulah on sourdough」$145

記得佢係訪問話:「好味既酸種麵包要用三日時間整,但係呢塊sourdough入面,客人可以食盡有益既菌類同營養,呢啲就係報酬。」好推介好鍾意好好味✨
10 分鐘 (堂食)
  • Beulah
呢間cafe位於SOHO區嘅斜坡🤣,主打酸種包 - sourdough🍴,sourdough由中東大廚主理,風味十足,口感外脆內煙韌有咬勁,好多人為左佢慕名而來,條隊經常超超超長🐷: -1️⃣「HISPERS SAY HELLO🥑🍳🌶($105)」-呢個soudough配料健康又豐富,有牛油果🥑同酸甜開胃嘅蕃茄🍅,仲有大份嘅炒滑蛋同芫荽☘️,佢嘅酸味會令人越食越想食🙈~Avo on toast:avocado, tomato relish, fried egg sunny side up, coriander, grilled sourdough 👍🏻-2️⃣「OH MY GOD🍄($140)」-呢個係小編最想試個款,醬汁超多超誘人👅,食落好香菇菌味🥰,仲有大啡菇同黑松露醬,sourdough沾滿creamy嘅醬汁,好幸福~Mushroom on sourdough:sautéed portobello mushroom cooked in mozzarella, cream and black truffle pate, poached egg 🥚, rocket👍🏻-3️⃣「Sourdough
2️⃣「OH MY GOD🍄($140)」
3️⃣「Sourdough Cinnamon Bun🍯($60)」
呢款係foodie大推薦後決定一試!一上枱已經超香玉桂味,食落超級重玉桂味😚,麵包鬆軟濕潤,仲有開心果粒粒同cream cheese,整體偏甜不過好食,evil to the max😈~👍🏻
4️⃣「Coconut Latte☕️($35)」
好少飲熱嘅椰子咖啡🥥,入口有淡淡椰香味,有好多椰絲(不過要小心,唔好好似我咁濁親😂)~
⚠️:Walk-in ONLY🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♂️
HISPERS SAY HELLO
OH MY GOD
HISPERS SAY HELLO
OH MY GOD
  • OH MY DOG
《 𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐄𝐒𝐓 𝐬𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐰𝐧💯 》1️⃣ 𝐁𝐚𝐤𝐨𝐯𝐞𝐧 $170 (10/10)Being a big fan of wrap, I have to say @baked_hk has the best wrap that I have ever tried😍💕 It’s thin yet chewy. The portion of the wrap is super huge, filled with countless and palatable fillings like hummus, 🐔 chicken breast, baby spinach, tomato 🍅 and avocado 🥑! Even though I am not really a coriander lover 🌿, I found the taste of the coriander-marinated chicken 🍗 really outstanding! I genuinely appreciate how all the fillings blended so w

1️⃣ 𝐁𝐚𝐤𝐨𝐯𝐞𝐧 $170 (10/10)

Being a big fan of wrap, I have to say @baked_hk has the best wrap that I have ever tried😍💕 It’s thin yet chewy. The portion of the wrap is super huge, filled with countless and palatable fillings like hummus, 🐔 chicken breast, baby spinach, tomato 🍅 and avocado 🥑! Even though I am not really a coriander lover 🌿, I found the taste of the coriander-marinated chicken 🍗 really outstanding! I genuinely appreciate how all the fillings blended so well with one another!😆🥰I particularly love the seasonings 🧂, especially the chili chutney and the balsamic reduction😍, which added subtle sourness to the dish💯💕

This never disappoints me🤣💕that’s why I keep visiting and one day I gonna try all the dishes on the menu!

———————————————————————
📍 Baked (中環)
中環伊利近街14號地下D號舖
2021-03-09 407 瀏覽
生活行到攰想飲杯咖啡,意外地發現呢間cafe見到佢哋嘅sourdough好吸引,於是叫咗一份”oh my god”,包括有sourdough、黑松露、雜菇、半熟蛋同火箭菜等等。首先餐點份量非常澎湃,無論係菇、菜同醬嘅份量量廚師都係毫不吝嗇咁樣灑落去;食咗第一啖之後我真係有一種「oh my god」嘅感覺,黑松露同埋蘑菇味非常濃郁,而且同底下嘅sourdough同蛋漿好夾, 令人完全停唔到口。另外咖啡亦都唔錯,但係相比之下食物更出色總括而言,這是間可以encore的小店👍🏻
生活行到攰想飲杯咖啡,意外地發現呢間cafe
另外咖啡亦都唔錯,但係相比之下食物更出色
總括而言,這是間可以encore的小店👍🏻
最近很流行吃酸種麵包,以前覺得Sourdough都是冷冰冰、硬綁綁的,親身吃過幾間的sourdough後完全愛上了它的滋味。這次在網路上找到一家中環小店,大部分菜色都是酸種麵包為基底。要吃這家店,首先要找到這家店(廢話)。招牌小得很,不要看漏眼喔。星期六的中午時間到訪,人真多,小店只有約20個座位,店員先寫下我們的名字和聯絡電話(奇妙在店員明明聽得懂廣東話,卻堅持要用英文與我們對話,是間不説英文不能吃的店呢!)。等待了20分鐘即可進店。我們點了甚麼?。Gravy Train。。Oh My God。。Hot Mocha。。Iced Coconut Latte。——————。Oh My God。吃完才明白為何這道會叫Oh My God! 擺盤已經令人很震撼,我倆大呼:OMG!份量好多。然後醬汁下得不手軟,層層配料堆疊成一座小山,而且黑松露的香氣令我完全想放棄拍照,直接手刀開吃。Sourdough同樣有烤過,但因為醬汁淋在表面,外皮變得稍有拉扯感,麵糰吸滿濃郁的醬汁後仍保持軟糯扎實。從相片完全感看得出醬汁之濃郁,忌廉汁加入了大量黑松露,香氣十足。配料有Portobello 蘑菇、Poache

我們點了甚麼?

。Gravy Train。
。Oh My God。
。Hot Mocha。
。Iced Coconut Latte。

——————

。Oh My God。

OMG

從相片完全感看得出醬汁之濃郁,忌廉汁加入了大量黑松露,香氣十足。配料有Portobello 蘑菇、Poached egg和火箭菜。蘑菇切成粒狀,容易入口,口感爽彈。Poached egg的火喉控制得剛好,蛋白嫩滑,流心蛋漿令醬汁更濃厚。The Big是火箭菜愛好者,香味層次都很完美。

。Gravy Train。
Gravy  Train

店子最受歡迎的就是sourdough,亦配上不同的配料,全部都看似美味又特別。另外一款早就決定要試Oh My God,即忌廉蘑菇口味,所以這道就想點開胃一點的口味。Gravy Train的醬汁是以雞肝為基底,拌上Peri peri醬,微酸而且有一定辣度,一邊喝水一邊大呼好吃的味道。

Gravy  Train

與OMG不一樣,Gravy Train的Sourdough包是放在醬汁旁,麵包的口感與OMG略有不同。酸種包經烘烤後吃起來會有脆邊,因為醬汁沒有浸到麵包,因此明顯比OMG香脆得多。而包體的氣孔很細密,口感非常扎實而煙韌,未沾上醬汁時能吃到小麥的味道和微微的酸味,同時帶有淡淡的香料氣息。

醬汁的雞肝味道不腥臭,混入流心蛋的蛋漿更添滑溜,還加入芫茜,令中東香料的味道更為提升。四塊麵包看似不多,但因為很扎實,吃畢2塊已有飽足感,幸而醬汁惹味,令人一口接一口把它吃完。

。Hot Mocha與Iced Coconut Latte。

拉花很完美,而且奶泡豐盈滑順,咖啡的堅果香與巧克力是永遠不會出錯的味道。而Coconut Latte則略遜一籌,即使冰未融化已經有點太淡,冰塊融化後更稀,不太推薦。

• Oh  My  God
終於食到Baked既sourdough 聽講係最好食既sourdough 果然真係好正 外面好脆內裡好濕潤好實在好軟熟 味道酸酸地 最緊要佢切得好厚 再索滿晒sauce 食落好有質感😍店舖好細坐到好逼waiter佢地都行得好困難但服務態度好好~🥑𝐁𝐞𝐮𝐥𝐞𝐡 $145呢個一定要轉sourdough! (個時隔離台唔知可以轉sourdough係wrap黎然係問人我呢碟係咩佢先知可以轉😳的確wrap吸引度冇咁高🥺)d蛋真係多到傻 eggporn既我都覺得好多好飽 個sauce酸酸甜甜又辣辣地 配埋rockets變得好易入口 真係甜酸苦辣都齊晒😍(朋友好憎rockets覺得佢好苦😗比晒我食🤣)🍄 𝐎𝐡 𝐌𝐲 𝐆𝐨𝐝 $140呢個真係omg咁好食 蘑菇同mozzarella, cream and black truffle實冇死 個時廚師就係我地前面整 佢倒個時話”wow this is really generous”因為我見到佢倒左勁多比我地😍中間既poached egg係流蛋汁 不過呢個就比beuleh漏少少🙈🥩𝐁𝐢𝐠 𝐁𝐨𝐬𝐬 (+𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠🍳) $198 (+$18)呢
Beuleh
🥑𝐁𝐞𝐮𝐥𝐞𝐡 $145
Oh  my  god
🍄 𝐎𝐡 𝐌𝐲 𝐆𝐨𝐝 $140
Big  boss
呢個有好多牛扒😍而且係5-7成熟 唔會韌 中間既caramelised onions酸酸甜甜咁好開胃😋
Cinnamon  bun
🧁𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐧 𝐁𝐮𝐧 $60
呢度既cinnamon bun都係用sourdough整 大大個咁😍外脆內軟 不過肉桂味就唔算太濃 而且偏甜 上面係大量豆寇creamcheese同開心果碎 酸酸甜甜咁😋個人覺得太多frosting食到最後有d太酸😣
Beuleh
Oh  my  god