2022-05-21 22 瀏覽
一行7人黎呢到食生日飯 雖然有啲嘈 不過無損雅興😆呢度啲staff一致recommend cocktail..所以朋友們都每人order一杯 而且可以根據你嘅個人口味特調一杯啱自己嘅cocktail 🤩🤩how nice!!!!之後我地7個人食左廿幾碟野😂😂本人認為食物份量偏少🤔講幾樣印象深刻既菜先😂名唔太記得🫢生蝦幾新鮮,有個蟹肉湯配脆米餅🍘?唔可以話好好飲,不過夠熱同埋配左個米餅都收貨既,海鮮拼盤一般,牛肉沙律?個dressing勁甜😅😅ham…….唔好食🥲味道怪怪🫥兩個意粉都overcook冇味🥲但反而個蜆幾入味😂咖喱蝦…個咖喱煮得好奇怪🤔一粒粒,味道一般,最後我地仲叫埋隔離泰國餐廳嘅嘢食🤣🤣我最想講嘅係嗰度嘅Service!喺香港少見嘅好Service🥹🥹雖然佢哋好忙,但係回應速度極好快,會同客人有講有笑,亦周不時睇吓我哋枱面有冇嘢要收走,臨走知我地有人生日一人free一shot完美結束餐生日飯❤️先講明唔係因為free shot而開心,開心係佢地有呢個心思,希望你會再光臨!同埋我本身對於食物唔太出色既餐廳都未必會再去😂但基於服務同飲品出色本人必定介紹朋友同再去Encore 👏🏻

之後我地7個人食左廿幾碟野😂😂本人認為食物份量偏少🤔講幾樣印象深刻既菜先😂名唔太記得🫢生蝦幾新鮮,有個蟹肉湯配脆米餅🍘?唔可以話好好飲,不過夠熱同埋配左個米餅都收貨既,海鮮拼盤一般,牛肉沙律?個dressing勁甜😅😅ham…….唔好食🥲味道怪怪🫥兩個意粉都overcook冇味🥲但反而個蜆幾入味😂咖喱蝦…個咖喱煮得好奇怪🤔一粒粒,味道一般,最後我地仲叫埋隔離泰國餐廳嘅嘢食🤣🤣我最想講嘅係嗰度嘅Service!喺香港少見嘅好Service🥹🥹雖然佢哋好忙,但係回應速度極好快,會同客人有講有笑,亦周不時睇吓我哋枱面有冇嘢要收走,臨走知我地有人生日一人free一shot完美結束餐生日飯❤️先講明唔係因為free shot而開心,開心係佢地有呢個心思,希望你會再光臨!同埋我本身對於食物唔太出色既餐廳都未必會再去😂但基於服務同飲品出色本人必定介紹朋友同再去Encore 👏🏻👏🏻👏🏻🎉

2022-05-20 35 瀏覽
餐廳happy hour時段幾乎滿座。雖然看似以酒類作主打,但食物方面頗有驚喜。🔸龍蝦汁海鮮意大利扁麵$128扁意粉口感偏硬,幾啱我哋口味。龍蝦汁唔算好多,啱啱好蘸滿每條意粉。味道鹹香細膩,有啖啖蝦膏/龍蝦膏香味。海鮮份量唔少,鮮青口彈牙鮮味。🔸醉香脆皮燒雞.香茅油飯 $168燒雞皮燒得金黃,口感近似西班牙乳豬,薄而香脆。雞皮底下有一層黃色嘅雞油,加上嫩滑嘅雞肉,有油香又有肉汁。雞肉本身調味唔重,加少少泰式醬汁啱啱好。醬汁味道以香茅、羅望子、魚露為主,仲有少少辣味頗開胃。🔸美國露筍 蒜蓉牛油 $48露筍翠綠清甜,加少少蒜蓉牛油味道冇咁青。📍Avenue75 (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖

🔸龍蝦汁海鮮意大利扁麵$128

🔸醉香脆皮燒雞.香茅油飯 $168

🔸美國露筍 蒜蓉牛油 $48
露筍翠綠清甜,加少少蒜蓉牛油味道冇咁青。

📍Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖
終於可以聽concert啦,真係超興奮,入場前先到尖東開餐~想輕鬆d輕食一下飲杯野,見到呢間酒吧餐廳氣氛好好, 有outdoor,室內位。我地坐室內,燈光調和配埋南極光主題壁畫,飲杯cocktail,好寫意! Woman Perfume 花茶既香氣,味道幽雅烏龍茶gin、接骨木花香味喺舌尖鼻蕾散發,清新清爽! 店員都好親切會介紹menu,仲推介左串燒。照燒汁牛舌一串3件大件之餘亦非常厚切,每件都差不多2cm厚,入口juicy~秘制燒汁白鱔同樣厚身魚皮燒得好香脆,肉質肥美嫩滑,鎖住肉汁鮮味有彈性!伴上菠蘿青瓜黃咖喱蟹肉配蒜蓉飽呢款惹味又有飽肚感既小食,咖喱香口微辛,蟹肉拆絲拌勻尤其綿密,味道帶薄薄咸香氣息。極濃厚咖喱汁,放上香脆蒜蓉飽面上,好有份量感!激讚😋
想輕鬆d輕食一下飲杯野,

Woman Perfume
花茶既香氣,味道幽雅
烏龍茶gin、接骨木花香味喺舌尖鼻蕾散發,清新清爽!

店員都好親切會介紹menu,仲推介左串燒。

照燒汁牛舌

秘制燒汁白鱔
同樣厚身
魚皮燒得好香脆,肉質肥美嫩滑,鎖住肉汁
鮮味有彈性!伴上菠蘿青瓜

黃咖喱蟹肉配蒜蓉飽

極濃厚咖喱汁,放上香脆蒜蓉飽面上,好有份量感!激讚😋
2022-05-09 66 瀏覽
去咗尖東呢間bar and restaurant-Avenue 75藝術風嘅裝修有格調但半開放式嘅設計好有空間感☺️我自己鍾意食魚,叫咗份sea bass 份量對於女仔絕對足夠而且味道都唔錯😘另外bar tender 都好好傾仲omakase 咗一杯cocktail 俾我🍸
藝術風嘅裝修有格調
但半開放式嘅設計好有空間感☺️

我自己鍾意食魚,叫咗份sea bass
份量對於女仔絕對足夠
而且味道都唔錯😘

另外bar tender 都好好傾
仲omakase 咗一杯cocktail 俾我🍸

2022-05-07
2021-12-24 256 瀏覽
Hello! 大家好~今次記載一吓位於麼地道嘅Avenue 75。呢間餐廳一睇就知道係做happy hour同晚市嘅西式餐廳。見外觀不錯,就一試無損。結果,係請大家都係唔好咁膚淺。當日2人同行。一人order咗一個午市套餐。款一。野菌炒露筍胡麻醬蕎麥麵簡單講係日本芝麻醬混蕎麥麵,再炒d野菇同露筍伴碟。伴碟靚dd就收成85蚊再加一。🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️款二。紐西蘭西冷扒配洋蔥炒薯仔基本上,我覺得碟食品唔夠熱。同埋好普通到唔普通嘅牛扒配薯菜。只不錯係紫洋蔥同薯仔條另外炒過吓。😒😒😒😒咁又148蚊再加一。致於餐前沙律,正常嘅。而餐前湯就怪怪的。。。咖喱味嘅忌廉湯。。。🙄🙄🙄🙄餐飲唔講啦!正常嘅。咖啡香濃嘅。。。正嘅。。。甜品就最失望。。。另收32蚊再加一。蘋果金寶個批撻厚過乜。。。仲要又硬又甜。。。外面果幾塊蘋果片薄而乾。。。而批內嘅肉桂粉味完全唔夠香濃。。。外觀唔太出色或吸引到我。味道又咁樣。個老闆仲講到自己有幾proud of果幾款最受喜愛嘅甜品。。。。🤔🤔🤔🤔🤔我個人唔會再encore呢個甜品。。。anyway。。。。呢間店係一間食裝修環境嘅中檔食物扮高檔嘅西餐廳。。。。🙈
Hello! 大家好~

今次記載一吓位於麼地道嘅Avenue 75。

見外觀不錯,就一試無損。
結果,係請大家都係唔好咁膚淺。

當日2人同行。
一人order咗一個午市套餐。

款一。野菌炒露筍胡麻醬蕎麥麵
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

款二。紐西蘭西冷扒配洋蔥炒薯仔
基本上,我覺得碟食品唔夠熱。
同埋好普通到唔普通嘅牛扒配薯菜。
只不錯係紫洋蔥同薯仔條另外炒過吓。
😒😒😒😒
咁又148蚊再加一。

致於餐前沙律,正常嘅。
而餐前湯就怪怪的。。。咖喱味嘅忌廉湯。。。
🙄🙄🙄🙄

餐飲唔講啦!正常嘅。
咖啡香濃嘅。。。正嘅。。。

甜品就最失望。。。另收32蚊再加一。
蘋果金寶個批撻厚過乜。。。
仲要又硬又甜。。。
外面果幾塊蘋果片薄而乾。。。
而批內嘅肉桂粉味完全唔夠香濃。。。
外觀唔太出色或吸引到我。味道又咁樣。
我個人唔會再encore呢個甜品。。。

anyway。。。。
呢間店係一間食裝修環境嘅中檔食物扮高檔嘅西餐廳。。。。🙈🙈🙈🙈

以上乃本人之個人觀點角度。不代表Open Rice立場。

餐前沙律
咖喱忌廉湯
野菌露筍胡麻醬蕎麥麵
紐西蘭西冷扒配洋蔥炒薯仔
蘋果金寶批
2021-12-16
餐前沙律
2021-12-21 176 瀏覽
一段時間前行過尖東個頭見到佢地新開,跟住係電視又有介紹呢間bar。 就決定約齊friends 食完晚飯就去左個道飲杯野。D cocktails都幾特別但比較細杯。地方係一個旺中帶靜既地點,地方都好舒服,靜靜地。地方都幾岩黎dating or to chill with friends. I took pictures of their cocktails matching menu, you guys can check them out as a reference
2021-12-17 197 瀏覽
睇到食評不錯諗住同朋友試吓,點知真係中伏😭,湯還可以,但冇麵包,煎魚好咸,配菜又係雪藏野凍冰冰嘅,朋友的意粉也是好麻麻,被勁游說加$32要甜品,tiramisu 超難食⋯⋯唔係手指餅,冇咖啡味,芝士有宿味,幾驚食到肚痛!朋友的Apple crumble 都是不知所謂,食物賣相都好求其,服務有啲趕客,我自己張單差唔多$200, 超貴!唔怪之得平日午市都只係得一半滿,附近有更好選擇,千祈唔好幫趁🤬好後悔試咗,已列入黑名單。
好後悔試咗,已列入黑名單。
2021-10-10 564 瀏覽
前排到訪了一間相當高質的Bar & Restaurant ,環境十分舒適。燈光設計很有特色,牆上的壁畫很有風格。原來牆上面的畫作是一幅名畫的作品haha大家猜到是哪一幅嗎?因為他們主打是cocktails,每杯都相當有特色。Folies Lady的上面是一個靚女的米紙,既可觀賞又可食用。另一杯是Woman Perfume,它用了烏龍茶打造,是一杯可愛的泡泡cocktail,新奇有趣。前菜方面,三文魚。牛油果。他他賣相很吸引,是牛油果控必點的開胃前菜。食物方面, 照燒汁燒牛舌用料上乘,入口即融,超有口感。另外的秘製燒汁燒白鱔,十分新鮮,亦不會有太多骨,味道濃郁。香茅雞翼亦很惹味,加上雞肉很嫩滑呀。主菜方面, 這款菜式配搭挺有新意,是帶子泡菜卡邦尼意粉。兩款配料很配合,而且意粉很入味,配料也很多。總括而言, 這裡的環境一流, 加上食品及cocktail選擇多, 是和朋友聚會的好地方。

燈光設計很有特色,牆上的壁畫很有風格。

因為他們主打是cocktails,每杯都相當有特色。

食物方面, 照燒汁燒牛舌用料上乘,入口即融,超有口感。

另外的秘製燒汁燒白鱔,十分新鮮,亦不會有太多骨,味道濃郁。

香茅雞翼亦很惹味,加上雞肉很嫩滑呀。

主菜方面, 這款菜式配搭挺有新意,是帶子泡菜卡邦尼意粉。

兩款配料很配合,而且意粉很入味,配料也很多。

2021-07-14 708 瀏覽
朋友生日揀咗喺呢度慶祝🥳燒虎蝦紅咖喱薑粒蛋炒飯$158虎蝦都幾新鮮,炒飯又唔會好重口味蟹肉芝士酥皮卷$88酥皮卷好鬆脆,但係唔係好食到啲蟹肉🤨金不換脆皮豆腐 $77呢味係職員介紹,豆腐好嫩滑帶子泡菜卡邦尼意粉$138帶子有四粒,有少少泡菜喺面,撈埋卡邦尼食又唔錯喎!墨魚柳$95嫌佢韌咗啲,不過送酒係一流嘅牛舌$58牛舌唔錯,唔會韌白鱔$68燒得幾香口,如果佢起晒啲骨會好食啲泰式生蝦🦐 $1xx生蝦冇咩鮮味Fuzzy Tea $75呢杯酒味都幾重🤪
朋友生日揀咗喺呢度慶祝🥳

燒虎蝦紅咖喱薑粒蛋炒飯$158
虎蝦都幾新鮮,炒飯又唔會好重口味

蟹肉芝士酥皮卷$88
酥皮卷好鬆脆,但係唔係好食到啲蟹肉🤨

金不換脆皮豆腐 $77
呢味係職員介紹,豆腐好嫩滑

帶子泡菜卡邦尼意粉$138
帶子有四粒,有少少泡菜喺面,撈埋卡邦尼食又唔錯喎!

墨魚柳$95
嫌佢韌咗啲,不過送酒係一流嘅

牛舌$58
牛舌唔錯,唔會韌
白鱔$68
燒得幾香口,如果佢起晒啲骨會好食啲

泰式生蝦🦐 $1xx
生蝦冇咩鮮味

Fuzzy Tea $75
呢杯酒味都幾重🤪
2021-06-23 576 瀏覽
朋友約食飯,指明要去尖東的Avenue 75。上網睇睇,酒吧嚟喎!我心諗,可能佢係想飲杯嘢聚一聚,撥走不滿,發洩發洩苦悶,志不在食吧~吃完後,我發覺,我錯晒,皆因食物滿有驚喜。喜歡這裡,比一般酒吧餐廳,多一份藝術感,除了吃喝玩樂,也就是筆者所強調的生活品味,絕不庸俗。牛舌與及白鱔串燒,前者非常厚身,但質感細嫩而保持彈性,獨吞一串,大滿足。白鱔燒出來香噴噴,入口彈牙,加上燒汁之香甜,也不錯。沙嗲汁並不是坊間亂做一通的辣汁,而是真正帶沙嗲香,還混入花生碎的出品,抵讚!小食之牛油果脆條,我會形容為番鬼佬牛油果拔絲,味道比想像中好,沾上以Pina Colada打成的醬汁,有趣。唯一要挑剔係稍為黏牙。有Carbonara殺手之稱既筆者,見餐牌中有款帶子、泡菜卡邦尼意粉,當然不作他選。起初以為是辣勁非常的意粉,但原來還是以大路的卡邦尼作藍本,加上的辣度點到即止,是多了幾片爽脆的泡菜鋪面而已。幾粒帶子,煎至外層香口,中芯保持細嫩。從網上已知道這兒的一眾調酒師大有來頭,在Dr. Fern's、Flint等打滾過,對其Cocktail的水準完全不用懷疑,像這杯以《Girl with a Pearl Ea
朋友約食飯,指明要去尖東的Avenue 75。

吃完後,我發覺,我錯晒,皆因食物滿有驚喜。
從網上已知道這兒的一眾調酒師大有來頭,在Dr. Fern's、Flint等打滾過,對其Cocktail的水準完全不用懷疑,像這杯以《Girl with a Pearl Earring》為靈感的See my Pearl,影相無得頂之餘,朋友大讚高水準。
然而,我更喜歡實而不華的Diamond Black,皆因有柚子及清酒之原素,帶出清新氣息。
Happy Friday,本應如此渡過~
2021-06-21 1298 瀏覽
真的很久沒有到酒吧享受醉人的時光了!趁疫情稍為放鬆點即相約大忙人劉總聚一聚,選到美女好友介紹在尖沙咀的一間極有心思的酒吧!就是座落於尖沙咀南洋中心的Avenue75,一所充滿藝術味道的酒吧餐廳,內裡供應著心思十足的雞尾酒及一絲不苟的精彩美食,在這兒待一夜總會令人發掘出不少驚喜。甫入店內即被這幅大壁畫吸引著,此大作原來出自店家調酒師Shane的手筆,這兒的員工真的多材多藝喔!而店家為了出品更具質素和特色亦不吝嗇地添至蒸餾機,絕非一般酒吧給客人的行貨出品。甫坐下先欣賞到這本充滿藝術味道的Cocktail Menu,內裡放著8款以藝術作為靈感的Cocktail ,我跟劉總各自選上心水雞尾酒後便閒聊著期待。我選上靈感來自Johannes Vermeerhs *Girl with Peral Earring*的See my Pearl$100,以自家調配的棉花糖Gin酒、芳香的茉莉花茶、蜜糖、蛋白及忌廉調配而成。這杯See my Pearl味道是甜美的但絕不膩口,酒精感覺不重自家製的Marshmallow Gin應記一功,而那綿花糖的香甜則帶出像初戀的感覺,我非常推介給優雅的靚女們品嚐。而劉總那

而劉總那杯Diamond Black$120是以Kazimir Malevich的*Black Square*為靈感,用上柚子清酒、白Rum酒、荔枝汁及斑蘭糖漿混合成木炭方塊,玩味濃之餘味道更是吸引非常,像重口味的我便十分喜歡這配搭。

美酒當前自不然也要有食物作拍檔!我們選了美味的牛舌.照燒汁$58、白鱔.秘製燒汁$68串燒來打頭陣,串燒舌牛當然是被嘴尖的牛魔王收納吧!以牛舌芯來炮製伴以照燒汁,見他不費吹灰之力鯨吞一串三件的厚切牛舌,就算我不吃也知過有多美味啦!!

這串燒白鱔亦非池中物,以秘製燒汁燒至皮香肉彈,熟度恰到好處完全沒帶上一絲腥氣,吃著咬口豐富又鮮嫩的美味,一串吃罷仍然令我意猶未盡呢!

然後有這個特色的Avocado Fries with Pina Colada Dip、牛油果脆條菠蘿椰香沾醬$88,牛油果吃得多但拔絲烹調方法乃是首嚐,淋香的牛油果被甜美的脆皮包裹著吃下跟牙齒非常纏綿,最妙的是那Pina Colada的沾醬,絕對是為這道菜畫龍點睛。

大家也未吃晚餐點來一客帶子泡菜卡邦尼意大利粉$138裹腹,份量不少的意粉依附滿滿的汁醬加上4大粒香烤的帶子很豐富。

意大利粉弄得口感Al Dente,那汁醬濃郁可口配襯了微辣帶酸的泡菜,令厚身的Carbonara即時變得輕盈舒適超美味。

來到尾聲餐廳主理人Tel更客氣的送上兩Short自家製的美酒,有充滿果香亦有重新演繹的Margarita,酒逢知己喝得我非常開心更約定必再重來享受其他美酒呢!
2021-06-18
2021-06-17 522 瀏覽
藝術融入生活中!最近發現尖東有一間酒吧,賣點是有不同特別的Cocktail,調酒師更會按照客人性格,烹調不一樣的雞尾酒,非常人性化。內部裝修每一個角度都充滿色彩,大至牆壁手畫,細緻餐牌都是藝術氣息。店主將藝術融入生活都部分,值得分享!
2021-06-16 229 瀏覽
上星期五想來個Happy Friday 過黎試下呢間 Avenue 75 Bar and Eatery 🥳 呢間Bar 既裝潢好有特色,牆身係老闆和員工親自繪畫的,幾特別喎先來兩杯Cocktails 🍸 佢地每杯手工雞尾酒都有獨創既手法調製,每一杯都代表著一個藝術品,將藝術與美酒融合為一。而我這晚點了幾杯甜甜的頗易入口 😚See my Pearl 代表既係荷蘭著名嘅畫家 Johannes Vermeer 的作品 - 戴珍珠耳環的少女 杯子上的藍帶靈感來自畫作上女人的藍色頭巾 🧕 呢杯入口偏甜 質地比較creamy Folies Lady酒上的畫作正正是法國畫家Edouard Manet 的作品 - A bar at the Folies Bergere 表示了對女性 bartender 既respect 🙇🏼‍♀️ 呢杯比較烈少少 帶有少少紅椒味 幾特別Portrait 呢杯代表隊墨西哥著名女畫家 Frida Kahlo 既自畫像(終於有杯我識個畫家啦🤣) 呢杯cocktail 亦係我最鍾意既 甜得黎好Fresh 🤩 夠哂熱情 ❤️‍🔥野食方面,必要推薦串燒牛脷!🤤 厚切牛脷食起上黎夠軟夠

See my Pearl

Folies Lady

Portrait

野食方面,必要推薦串燒牛脷!🤤 厚切牛脷食起上黎夠軟夠腍,口感同味道都一流!我仲encore左兩串😋😋 必食推介!仲有炸牛油果脆條🥑 真估唔到牛油果有呢個食法!連我朋友本來不喜歡牛油果的 竟然佢食得最多!😂

另外推薦大家試下佢既fusion 菜 Scallop Kimchi Carbonara 佢將呢幾款看似毫不相干既食材完美融合在一起 味道十分夾😚 好好食啊!

呢間一定要bookmark 放工去chill 一chill 🥳
2021-06-11
之前喺門口經過望過menu覺得有改善空間所以無食,過咗幾個月見倒有set所以試下。半開放式嘅設計我幾鍾意,不過燈光好暗,光線真係唔太充足,set lunch 由88至128,我地要咗海南雞飯同意大利飯。《南瓜湯》《意大利飯》新鮮做起好夠熱,筍好嫩👍,個汁都幾好味。《海南雞飯》雞好滑,份量少咗啲,旁邊有青瓜,蕃茄同波羅。飲品我地都要咗意米水,好健康👍。其實整體唔錯,服務又好,不過世界最大嘅空間就係進步嘅空間🤣,如果價錢可以抵啲,份量可以大啲,燈光可以強啲應該客人會多返啲

《南瓜湯》

《意大利飯》
新鮮做起好夠熱,筍好嫩👍,個汁都幾好味。

《海南雞飯》
雞好滑,份量少咗啲,旁邊有青瓜,蕃茄同波羅。

飲品我地都要咗意米水,好健康👍。
2021-04-19
2021-03-09 842 瀏覽
上次黎完,當晚即刻book咗今晚再黎!今次星期五晚黎,係坐無虛席!同上次星期六晚黎好唔同。今次一坐低,即刻叫返杯Happy Hour Drinks! 🍹Coffee Negroni (Happy Hour $75), 朋友繼續叫呢杯重口味😂🍹Fuzzy Tea (Happy Hour $75), 我自己就偏好呢杯帶花香嘅#prosecco食物點咗:🌶七味粉燒秋葵 ($38) - 原來燒秋葵可以咁香,正的!🦀蟹肉.芝士.酥皮卷 ($75) - 呢個真係必叫,而且要趁熱食!蟹肉、芝士、酥皮原來係可以咁夾!🤩🤩🐮照燒汁燒牛舌 ($58)-Avenue75 嘅燒物都係非常不錯,呢個上次有叫,今次繼續encore! 個牛舌燒得好淋又好香😋🍢秘製燒汁燒白鱔 ($68)-另一個必叫燒物!🦞龍蝦湯,蟹肉,鍋巴($138)-龍蝦湯有少少稀,但都okay🇹🇭 冬蔭功,大蜆,秋葵 ($128)-冬蔭公夠惹味😋🥡金不換,脆皮豆腐 ($78)-一定要連埋個醬食先夠好味。我哋喺原本兩杯cocktails飲完後,多叫咗兩杯cocktails,不過我哋都一致認為happy hour嗰兩杯係好飲啲!🍹See my Pe
上次黎完,當晚即刻book咗今晚再黎!
今次星期五晚黎,係坐無虛席!同上次星期六晚黎好唔同。
今次一坐低,即刻叫返杯Happy Hour Drinks!
Fuzzy  Tea

食物點咗:
🌶七味粉燒秋葵 ($38) - 原來燒秋葵可以咁香,正的!
🍢秘製燒汁燒白鱔 ($68)-另一個必叫燒物!
🇹🇭 冬蔭功,大蜆,秋葵 ($128)-冬蔭公夠惹味😋
🥡金不換,脆皮豆腐 ($78)-一定要連埋個醬食先夠好味。
七味粉燒秋葵
龍蝦湯. 蟹肉. 鍋巴
照燒汁燒牛舌
蟹肉.芝士.酥皮卷
秘製燒汁燒白鱔
冬蔭功. 大蜆. 秋葵
金不換. 脆皮豆腐

🍹See my Pearl ($100)-有啲太甜
🍹Diamond Black ($120)-個荔枝味太搶,同基底嘅酒唔太夾
Diamond Black
See my Pearl