2022-05-12 685 瀏覽
Didn’t plan to come here as the place I wanted to go was closed but I’m happy to find this nice place. It’s very spacious and beautiful with very girly decorations. Lunch set includes soup or salad and a drink..🥂Spaghetti with Scallops in Black Truffle Sauce $138I couldn’t resist the temptation of black truffle. The pasta was delicious and the scallops were fresh and in good size. The sauce clung to the pasta quite nicely but the portion was quite small and I felt hungry again after 2 hours.Over
Spaghetti  with  Scallops  in  Black  Truffle  Sauce

Overall rating: 7/10
我媽媽好鍾意種花🌺 自細屋企就好多花花嘅野,露台係媽媽嘅小花園,種滿鮮花💐。呢排我哋活得有啲攰,於是就約咗媽媽去間裝修好靚,勁多花花嘅𝑪𝒂𝒇𝒆度歎下,一入去個天花板好似花海咁,倒吊咗好多玫瑰花🌹💗 連枱面嘅透明玻璃下都係花瓣同乾花,好𝑪𝒉𝒊𝒍𝒍。我哋一人點咗杯打印𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆😍 我揀咗寶寶嘅相,媽媽就揀印👶🏻,一見到成品真係心心眼,好靚喎!!唔捨得飲呀😳 專屬咖啡☕️好窩心💗 我會為咗寶寶再嚟㗎☺️ 強烈推薦俾大家!食物方面小食拼盤嘅蟹餅係心型㗎💕 味道有層次,香脆濃郁,雞翼熱辣辣,薯條又粗又長🤤 甜品大愛呀!!♥️ 香蕉🍌朱古力窩夫🧇係勁夾嘅組合,醬料都幾多下,香蕉外表係焦糖皮,咬落去又唔會太甜啵😚 而我最愛係佢嘅朱古力蛋糕🍰 蛋糕不可貌相呀😌 佢係真正將朱古力同香蕉化為一體🥰 我本身諗住食一兩啖,唔小心食咗大半個🤪 強烈推薦🍫🍰今次媽媽好開心咁俾朋友睇啲相,見到佢咁開心我都好開心🥳 等我繼續搵多啲好嘢食啦💗

2022-01-11
  • 香蕉🍌朱古力蛋糕
2022-01-14 302 瀏覽
假日就係讓時間慢下來,歎探咖啡店好時間。來到上環,搵左間可以打印圖案既咖啡店。進入餐廳,眼睛👀放大,環境好靚、是打卡好選擇。天花板掛有植物,玻璃檯都有楓葉🍁🌸裝飾呢,好似進入花海世界,原來每個季節都會轉換唔同花種架!環境靚心情自然靚,唔小心叫左三樣小食兩杯latte.焦糖咖啡latte期待的打印latte到啦,印左luffy招牌 笑圖案提醒自己每天笑多d.飲啖先,唔講味道,靚圖已經十分抵讚,重要既係價錢吸引。甜度剛好,微焦糖香.玫瑰茶latte女士鐘意玫瑰🌹,原來都好玫瑰茶,茶香味甜,朋友就要求打印左A peach kakao.黑松露薯條黑松露和薯條一併上,均衡分佈,酥脆可口。冬-蘋果肉桂加拿大🇨🇦楓糖漿雪糕窩夫蘋果加肉桂是總是離不開的配搭,因為好食夾。窩夫夠鬆軟。紫薯餅外層皮薄脆,突出紫薯的香濃。🌸櫻花蝦🦐多士有驚喜,多士外脆內軟,蝦份量多且新鮮,鮮蝦上加左少少番茄粉,更滋味。整體而言,環境舒適靚,打印咖啡靚,價錢吸引。
假日就係讓時間慢下來,歎探咖啡店好時間。

環境靚心情自然靚,唔小心叫左三樣小食兩杯latte.

焦糖咖啡latte

玫瑰茶latte

黑松露薯條
黑松露和薯條一併上,均衡分佈,酥脆可口。

冬-蘋果肉桂加拿大🇨🇦楓糖漿雪糕窩夫
蘋果加肉桂是總是離不開的配搭,因為好食夾。窩夫夠鬆軟。

紫薯餅
外層皮薄脆,突出紫薯的香濃。

🌸櫻花蝦🦐多士

整體而言,環境舒適靚,打印咖啡靚,價錢吸引。

今日黎到一直bookmark左好耐既打卡Cafe。Cafe裝修好花心思,一入到去好似走入左花海咁,四周都有唔同既花,而且餐廳會因應季節變換唔同既花種,連牆壁都係花牆,餐枱入面都放左唔同既花,真係超岩打卡📸️餐牌上面有甜點、鹹點同小食可以選擇,而且甜品同飲品質素相當高,黎到當然要飲哩到既招牌打印咖啡/朱古力啦💕我同朋友就一人一杯,再叫多兩個甜品。🍰是日蛋糕 $48有芒果拿破崙、香蕉朱古力蛋糕、摩卡忌廉蛋糕同埋蘋果批可以選擇,我地就揀左芒果拿破崙。估唔到個拿破崙都幾大舊,$48性價比好高!而且個擺盤好靚,四周放左花瓣碎同楓糖漿,好啱打卡📸️ 拿破崙既酥皮入口香脆,好香牛油味,裏面既吉士醬質感有啲似布丁,芒果味亦非常突出,仲有好多芒果果肉,好食推介👍🏻 🧇Spring春之waffle $88窩夫上面有開半既焦糖香蕉同五粒淋上朱古力醬既棉花糖。窩夫外脆內軟,烤過既棉花糖特別綿軟,香蕉亦夠熟,上面仲有一層硬身既焦糖,所以入口特別香甜,將窩夫配埋棉花糖同香蕉一齊放入口,真係非常滿足。✨打印咖啡/朱古力係哩到既一大賣點,只要將想打印既相AirDrop俾店員,就可以係咖啡或者朱古力上面打印相片,出到黎既效

🍰是日蛋糕 $48

🧇Spring春之waffle $88

✨打印咖啡/朱古力係哩到既一大賣點,只要將想打印既相AirDrop俾店員,就可以係咖啡或者朱古力上面打印相片,出到黎既效果真係勁靚😆今次我就打印左自己little.thinkkk既logo同朋友既狗仔,真係超得意,影左好耐相🤣

🍫榛子朱古力 $40
朱古力味道香濃,入口有淡淡的榛子香,亦相當順滑。

🍫百利甜酒朱古力 $47
百利甜酒既味道非常突出,但係酒味唔會好濃,配搭埋朱古力,非常容易入口,味道亦更為香醇。

整體黎講,Cafe環境真係勁靚,而且食物質素相當高,打印咖啡亦非常有賣點,如果想比驚喜朋友或者另一半,絕對可以帶佢過黎試下。
下午茶
2022-01-05 416 瀏覽
#cafe #有咩正嘢.其實您哋去到Cafe會點啲咩?有咩特色嘢?今次我去呢間, 係位於商業區架~唔好意為係商業區就無好嘢食呀~都有好多特色嘢架~.ASK cafe📌上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓206-207號舖.其實我係比佢杯printing飲品吸引架!!不過一陣先講你知~我哋叫咗2個主菜一個小食同埋一個甜品呀~.♦️ ASK漢堡包呢個漢堡🍔🍔正!!啲牛肉好淋又夠牛肉味唔會食到有鬆肉粉味~而且配菜都唔會太多配搭得啱啱好~~.♦️ 牛油果🥑帶子意粉其實我本身唔太喜歡就咁食牛油果架但係我睇到呢個配搭幾新鮮所以決定叫嚟試吓先~嚟到已經好香蒜香味同埋視覺效果好正呀~紅紅綠綠咁!!原本以為叱D食材會唔係好夾但唔係呀~食落好夾, 好好味!個意粉好creamy, 但又唔會太膩而個帶子好新鮮好鮮甜!!.♦️ 黑松露薯條🍟🍟呢個小食同2個主食嚟比失色咗D但係佢都好香脆, 同埋有滿滿嘅黑松露.♦️ ASK雞蛋仔呢個甜品超級邪惡呀~一定要趁熱食呀~唔單止個雞蛋仔外脆內軟雞蛋仔上面有3款醬汁(朱古力,煉奶,花生醬)聽到都覺得甜, 係呀! 但佢又有花生醬平衡返!正正正!!!!.♦️ Hot Chocolat
#cafe #有咩正嘢
其實您哋去到Cafe會點啲咩?
有咩特色嘢?
今次我去呢間, 係位於商業區架~
唔好意為係商業區就無好嘢食呀~
都有好多特色嘢架~
ASK cafe
其實我係比佢杯printing飲品吸引架!!
不過一陣先講你知~
我哋叫咗2個主菜一個小食同埋一個甜品呀~
♦️ ASK漢堡包
呢個漢堡🍔🍔正!!
啲牛肉好淋又夠牛肉味
唔會食到有鬆肉粉味~
而且配菜都唔會太多
配搭得啱啱好~~

♦️ 牛油果🥑帶子意粉
其實我本身唔太喜歡就咁食牛油果架
但係我睇到呢個配搭幾新鮮
所以決定叫嚟試吓先~
嚟到已經好香蒜香味
同埋視覺效果好正呀~
紅紅綠綠咁!!
原本以為叱D食材會唔係好夾
但唔係呀~
食落好夾, 好好味!
個意粉好creamy, 但又唔會太膩
而個帶子好新鮮好鮮甜!!

♦️ 黑松露薯條🍟🍟
呢個小食同2個主食嚟比失色咗D
但係佢都好香脆, 同埋有滿滿嘅黑松露

♦️ ASK雞蛋仔
呢個甜品超級邪惡呀~
一定要趁熱食呀~
唔單止個雞蛋仔外脆內軟
雞蛋仔上面有3款醬汁(朱古力,煉奶,花生醬)
聽到都覺得甜, 係呀!
但佢又有花生醬平衡返!
正正正!!!!

♦️ Hot Chocolate & Cappuccino
全晚重點嚟啦~
係呀~
Printing Chocolate & Cappuccino
真係你想要咩printing 都得架~
打卡一流呀~
飲品都好好飲呀, 好香滑!!

整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,ASK cafe坐位非常寬敞
又有好多打卡位
環境舒適,係一個唔錯嘅選擇。
@cafeaskhk
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #ASKcafe #上環美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie
Ask漢堡包
牛油果帶子意粉
黑松露薯條
Ask雞蛋仔
2022-01-04 230 瀏覽
🌸圖片打印 latte $44呢款超可愛既打印latte,琴日去完已經比好多朋友問係邊度黎,拿拿臨出post先!呢度既所有latte都可以自選圖片比咖啡師打印上去,作為角落生物既fans我當然揀左可愛既炸蝦為大家新一年打打氣~咩圖片都印得架,即係係印自己個樣上去都得架(雖然線條簡單d效果會好d) 除左圖片可以自選,latte 口味都可以自選,例如有 caramel, creme brulee, rose, hazelnut, black sugar etc. 我就揀左houjicha latte,幾濃茶味!🌸小食拼盤 $78 (忌廉蟹餅、薯條、蜜糖雞翼)好有驚喜既小食拼盤,全部炸物都係即叫即製,熱辣辣好新鮮,忌廉蟹餅咬落好脆口,內餡好creamy,而我最中意係蜜糖雞翼,口感同味道都好出色,完全係誠意之作,超好食!🌸櫻花蝦多士 $68啖啖蝦肉以千島醬調味,份量好多,配埋脆脆嘅多士!週末原來仲有下午茶放題,$150就可以各款小食任叫,幾抵食😋呢間cafe環境裝修好靚似花海咁,每個季節都會轉換唔同花種,影食物相打卡一流~
🌸圖片打印 latte $44

🌸小食拼盤 $78 (忌廉蟹餅、薯條、蜜糖雞翼)

🌸櫻花蝦多士 $68
啖啖蝦肉以千島醬調味,份量好多,配埋脆脆嘅多士!

2022-01-04 169 瀏覽
星期六lunch時間,唔算多人,walkin一黎到都有位。只係中間嗰張大枱,雖然中間都有隔板隔開晒,但始終覺得私隱度不足,好多pair人咁搭埋同一張大枱咁坐,坐得唔太舒服。食物是可以的,我點了鰻魚飯,朋友點了烏冬,都是不錯的。不過上菜是有點慢,不太適宜趕時間既時候來。最推介的,是這裏的打印咖啡!可以提供相片俾佢打印係咖啡上面,唔係彩色打印嗰隻,只係黑白咁,不過都好靚,見到會好開心!即時提升用餐既幸福感覺!!♡
星期六lunch時間,
唔算多人,
walkin一黎到都有位。

只係中間嗰張大枱,
雖然中間都有隔板隔開晒,
但始終覺得私隱度不足,
好多pair人咁搭埋同一張大枱咁坐,
坐得唔太舒服。

食物是可以的,
我點了鰻魚飯,
朋友點了烏冬,
都是不錯的。

不過上菜是有點慢,
不太適宜趕時間既時候來。

最推介的,是這裏的打印咖啡!
可以提供相片俾佢打印係咖啡上面,
唔係彩色打印嗰隻,
只係黑白咁,
不過都好靚,見到會好開心!
即時提升用餐既幸福感覺!!♡
2022-01-03 179 瀏覽
Canadian maple syrup waffle 🍯加拿大楓糖漿窩夫🍁🧇 $78 呢款窩夫望落去簡簡單單,雖然冇平時常見嘅忌廉同埋雪糕🍦,但係配埋加拿大楓糖漿特別得來有幾夾,而且個楓糖漿唔會太甜,好有純正加拿大楓葉整出嚟嘅清新味道🇨🇦,個甜品令呢餐飯好圓滿啊Spaghetti carbonara卡邦尼意粉 🧀🍝 $98卡邦尼意粉絕對係cafe嘅經典同埋最常出現嘅意粉之一😍,個忌廉醬好creamy,搭配埋classic 嘅煙肉🥓同洋蔥🧅,啱晒大部份朋友嘅口味!Sakura shrimp toast 🥯櫻花蝦多士 🌸🦐 $68呢個櫻花蝦多士係餐廳其中一樣最受歡迎嘅嘢食,啲分量十足嘅蝦用咗酸酸甜甜嘅千島醬都幾開胃👍🏻,底下嘅多士係用牛油🧈烤過特別香,側邊仲有新鮮嘅沙律菜🥗,用埋黑醋同埋檸檬🍋做sauce 都唔錯㗎左邊係朱古力咖啡,朱古力味好濃郁,同牛奶嘅比例控制得啱啱好🥛右邊係百利甜酒朱古力🍫,有淡淡的酒香又容易入口,好啱女仔飲呀
Canadian maple syrup waffle 🍯
加拿大楓糖漿窩夫🍁🧇 $78

Spaghetti carbonara
卡邦尼意粉 🧀🍝 $98

Sakura shrimp toast 🥯
櫻花蝦多士 🌸🦐 $68

趁住聖誕假期比較得閒,周圍同男朋友去唔同cafe打卡、飲咖啡☺️今次揀左呢間cafe位於上環,出名靚靚打印咖啡☕️只要向店員講自己想要咩圖案/卡通人物/明星,都可以印到落咖啡🤩去到cafe門口,心已動❤️店內燈光充足,裝修極靚!!周圍都係花花,好似被花海包圍咁,感覺清新脫俗🌸🌼🌻呢度既花種會隨住唔同季節而轉變,而呢期當然係以聖誕花為主🥰🎅🏼🌺黃金軟殼蟹意粉 $148推介✔️✔️✔️份量都幾多,軟殼蟹炸到黃金香脆,唔會好粉👍麵條軟硬適中,食落口夠熱,蛋黃味濃郁,好香口🤤意粉仲配埋蟹籽、蛋黃碎、蟹肉絲,口感好豐富,味道一流😋🌺日式豚肉生薑燒飯 配漬物、麵豉湯 $118賣相唔錯!生薑燒汁味道濃郁,甜甜地連埋飯食一流😋豚肉偏薄身,容易入味,配埋洋蔥、漬物,感覺冇咁肥膩😚男朋友同店員講想要Marvel,但冇講明要咩人物,佢話想要驚喜🤣店員即刻話冇問題😆😆最後杯咖啡竟然係有齊唔同既Marvel角色😍店員話唔知男朋友中意邊個,所以有齊晒😚超貼心❤️❤️❤而我果杯係姆明家族,超滿意🥰(利申姆明fans)☕️法式焦糖燉蛋泡沫咖啡 $44真係有焦糖燉蛋味道🤩好香焦糖味,而又唔會太甜,平時好少飲到呢隻味,夠晒特別🤩☕️玫瑰鮮奶

🌺黃金軟殼蟹意粉 $148

🌺日式豚肉生薑燒飯 配漬物、麵豉湯 $118

而我果杯係姆明家族,超滿意🥰(利申姆明fans)

☕️法式焦糖燉蛋泡沫咖啡 $44

☕️玫瑰鮮奶咖啡 $44
口感軟滑,每啖都飲到玫瑰味,幾清香,好配合成間cafe既感覺🌹唔錯!
2021-12-29
呢間cafe居然有打印咖啡☕️🤩,仲要佢可以印任何自己想印嘅圖(用iphone嘅可airdrop圖俾店員📸),最平$40一杯有交易(見過$70杯💩),大家認唔認得係邊兩位歌手呢🎤🎶:-1️⃣「卡邦尼意粉🍝($98)」(必食❗️)呢間carbonara好食,充滿芝士同煙肉嘅香味🧀,意粉有咬口🥰,幸福~Spaghetti carbonara: the sauce is creamy, yolky and succulent! Spaghetti is al dente! Highly recommended👍🏻-2️⃣「ASK雞蛋仔窩夫🧇 ($68)」超吸引✨,有花生醬🥜、煉奶🥛、朱古力醬🍫,邪惡之選😈,味道不錯可惜唔夠脆~ASK HK style egg waffle : with peanut butter, condensed milk and chocolate sauce-3️⃣「意大利茄蓉焗豬扒飯🐷🇮🇹($118)」第一次係cafe食焗豬😂,估唔到幾好味,豬扒超大塊好嫩!加入蕃茄仔同大量茄膏🍅,炒飯底偏濕潤~Baked pork chop fried rice 👍🏻-4️⃣「Flat White
1️⃣「卡邦尼意粉🍝($98)」(必食❗️)
2️⃣「ASK雞蛋仔窩夫🧇 ($68)」
3️⃣「意大利茄蓉焗豬扒飯🐷🇮🇹($118)」
4️⃣「Flat White (H) ☕️($40)」(招牌👑)
5️⃣「Mocha (H) ☕️($44)」
呢兩杯唔止igable,仲要都好飲💕🤣,小編私心印左陳仔同MC😏👍🏻
打印Mocha
卡邦尼意粉
打印Mocha
卡邦尼意粉
2021-12-28 183 瀏覽
呢間上環嘅花花Cafe 定時定候都會換下啲裝飾,好啱打卡~今期係充滿聖誕氣氛嘅聖誕花💕呢度嘅咖啡仲可以打印自己鍾意嘅圖案,我就加咗聖誕版嘅Ryan😺因為有啲驚夜晚會瞓唔着所以轉左飲朱古力🤣食物方面份量好大份好抵食,ASK 漢堡($108)大大個,仲好貼心咁幫我地切咗一半。牛油果帶子意大利粉($138)食落唔係好重牛油果味,但係食到香滑嘅口感。而且仲食到一粒粒嘅牛油果粒,牛油果嘅生熟程度仲要啱啱好。另外仲有三粒帶子都好新鮮㗎。
2021-12-28 153 瀏覽
呢一間位於上環嘅Cafe 而家做緊一個任食嘅下午茶!聖誕節同朋友一齊嚟 傾偈食下野好正 最重要係佢仲要唔係好貴 價錢好親民嗰日我同朋友兩個人睇餐牌覺得都唔少嘢食先我哋全部小食都嗌左啲嚟食 個人最鍾意食佢嘅忌廉蟹餅 食到一絲絲嘅蟹肉 而且啲忌廉味都幾濃郁 以佢嘅芝麻雞翼炸得啱啱好 鎖住晒啲雞肉肉汁炸得好香口佢呢一個吞拿魚法包 都做得唔錯 我自己都食咗三塊餃子味道正常 個皮都唔會好厚身 最後呢一度仲可以打印一杯自己嘅飲品 只要send一張相俾店員就搞掂 好方便而且打卡一流!

嗰日我同朋友兩個人睇餐牌覺得都唔少嘢食先

以佢嘅芝麻雞翼炸得啱啱好 鎖住晒啲雞肉肉汁炸得好香口

佢呢一個吞拿魚法包 都做得唔錯 我自己都食咗三塊

餃子味道正常 個皮都唔會好厚身

2021-12-25 127 瀏覽
打印專屬自己的咖啡☕介紹高水準美食🌸花園格調的西餐ASK cafe位置是廣場樓上cafe,比較寧靜我要打印我最愛的仔仔👶而仔仔印最愛是 #妖怪手錶 威斯柏😂👻仔仔喝甜朱古力,而我喝摩卡咖啡仔仔樣子很為俏為妙細看仔仔的卡通咖啡還有拉花😆,多可愛聽講現在一部打印咖啡機價格昂貴而我這杯打印咖啡才$44對於長期喝咖啡的我,這摩卡咖啡真不錯好甘醇,而不會只有朱古力味連桌子乾花底、杯子和咖啡羹都這麼精美飲一口咖啡,再欣賞下四周花樣的報置🌸而且服務員又好友善! 還主動提供小朋友餐具給仔仔下午茶方面我還是被那個“黃金軟殼蟹意粉”吸引著,這軟殼蟹腳是很香酥可口,蟹身還很鮮嫩,而不是整件炸得太乾,美味得非常討我和你仔歡喜😘。意粉還加上蟹肉,伴隨濃郁的忌廉汁和鮮味蟹籽,真的惹味無窮。而這店的漢堡包和甜品也是不錯的,我打算下次相約友人來午餐。午餐約一百多配餐湯或沙律,配加啡另加$5。其他美食:咖啡價錢:
打印專屬自己的咖啡☕
介紹高水準美食🌸花園格調的西餐ASK cafe

位置是廣場樓上cafe,比較寧靜
我要打印我最愛的仔仔👶
而仔仔印最愛是 #妖怪手錶 威斯柏😂👻

仔仔喝甜朱古力,而我喝摩卡咖啡
仔仔樣子很為俏為妙
細看仔仔的卡通咖啡還有拉花😆,多可愛
聽講現在一部打印咖啡機價格昂貴
而我這杯打印咖啡才$44
對於長期喝咖啡的我,這摩卡咖啡真不錯
好甘醇,而不會只有朱古力味

連桌子乾花底、杯子和咖啡羹都這麼精美
飲一口咖啡,再欣賞下四周花樣的報置🌸
而且服務員又好友善!
還主動提供小朋友餐具給仔仔

下午茶方面我還是被那個“黃金軟殼蟹意粉”

其他美食:

咖啡價錢:

• 黃金軟殼蟹意粉
2021-12-25 96 瀏覽
ASK cafe📍上環一出上環嘅新紀元廣場原來都有唔少餐廳,當日行過一上扶手電梯就見到一間聖誕裝飾好靚嘅Cafe,原來餐廳有提供圖畫打印咖啡,好似好吸引咁於是就同朋友坐低簡單食個下午茶😆 ASK 蜜糖雞翼(6隻)$68通常Cafe嘅蜜糖雞翼都係差唔多貨色,點知呢間嘅蜜糖雞翼係會有記憶點,原因係除咗蜜糖味之外,仲食多香茅味同埋檸檬清香,成個雞翼嘅層次即刻唔同晒,係有心機之作👍🏻👍🏻櫻花蝦多士 $68蝦多士上枱有四大件,開頭以為係原隻大蝦,原來係蝦粒加咗沙律醬,蝦嘅份量都唔少,多士亦都好脆口,適合要來做下午茶過下口癮😆Baileys Chocolate $47Baileys就飲得多,加埋朱古力真係好夾,將想打印係飲品面嘅圖案交比店員之後一杯靚靚嘅咖啡就會上枱🥰🥰 成件事真係好吸引好適合打卡,唔止淨係飲嘢咁簡單Rose Latte $44成杯latte整體感覺都香滑,連平時唔多飲咖啡嘅我都成杯可以清晒,反而玫瑰味唔會好突出,少少清香,中和返奶嘅厚重感👍🏻
ASK cafe📍上環

ASK 蜜糖雞翼(6隻)$68

櫻花蝦多士 $68

Baileys Chocolate $47

Rose Latte $44
2021-12-24 79 瀏覽
“煙火雞蒜片意粉”($108)“全日早餐”($118)“風味鮮奶咖啡(Crème Brûlée)”($44)“榛子朱古力”($40)上環新紀元廣場有間用花做主題嘅cafe🌸牆,天花,枱都有好多花好靚🥰而且仲會因應唔同季節轉唔同嘅花超有心思☺呢道有提供意粉,飯,漢堡等等食物我地首先叫咗份煙火雞蒜片意粉🐔🧄🍝食落蒜味好香,加上少少辣椒🌶香香辣辣好惹味🤤火雞肉都唔會韌😚另外叫咗份All Day Breadfast😋入面有煙肉,香草雞肉腸,蕃茄,薯餅,大啡菇,茄汁豆煎蛋/炒蛋🍳,同埋牛角包🥐牛角包牛油味香,食落好酥脆😚大啡菇超juicy🍄炒蛋都夠嫩滑🥰餐廳仲有最特別嘅係有打印咖啡☕我地揀嘅係Crème Brûlée Latte同榛子朱古力第一杯出賣咗主子色相🐱🤣好得意🤣另一張揀咗我最愛嘅ryan,印出嚟超清好勁😆心得係揀啲背景清啲同線條實啲嘅圖會印得好啲😝
“煙火雞蒜片意粉”($108)
“全日早餐”($118)
“風味鮮奶咖啡(Crème Brûlée)”($44)
“榛子朱古力”($40)

上環新紀元廣場有間用花做主題嘅cafe🌸
牆,天花,枱都有好多花好靚🥰
而且仲會因應唔同季節轉唔同嘅花超有心思☺

呢道有提供意粉,飯,漢堡等等食物
我地首先叫咗份煙火雞蒜片意粉🐔🧄🍝
食落蒜味好香,加上少少辣椒🌶
香香辣辣好惹味🤤火雞肉都唔會韌😚

另外叫咗份All Day Breadfast😋
入面有煙肉,香草雞肉腸,蕃茄,薯餅,大啡菇,茄汁豆
煎蛋/炒蛋🍳,同埋牛角包🥐
牛角包牛油味香,食落好酥脆😚
大啡菇超juicy🍄炒蛋都夠嫩滑🥰

餐廳仲有最特別嘅係有打印咖啡☕
我地揀嘅係Crème Brûlée Latte同榛子朱古力
第一杯出賣咗主子色相🐱🤣好得意🤣
另一張揀咗我最愛嘅ryan,印出嚟超清好勁😆
心得係揀啲背景清啲同線條實啲嘅圖會印得好啲😝