2024-05-21 136 瀏覽
老公生日,搵咗個打卡靚餐廳2人世界慶祝一下。搵咗呢間位於銅鑼灣登龍街金朝陽二期嘅餐廳,有得欣賞維港靚景,打卡,餐點都不錯,特色飲品非常多。🌟香煎日本刺身帶子伴三文魚籽帶子兩邊輕輕煎過,刺身質地軟滑微暖,三文魚籽晶瑩剔透,黃色係南瓜醬,加埋食甜甜地。🌟蘇格蘭埋子伴虎蝦玫塊醬意大利飯虎蝦非常大隻,玫瑰醬意大利飯有少少香甜味道,比蕃茄醬汁更加易入口。🌟澳洲M3和牛肉眼扒牛味香濃,肉眼扒大塊,格仔紋煎得好靚。🌟Moon and Flower(same,rose,elderflower)Cocktail打卡飲品之一,有乾冰煙霧彌漫,打卡非常靚,飲品少甜易入口,非常適合女士。🌟Tipsy Time(Vodka base, moscat, apple)呢一杯Cocktail酒味較濃,但係有苹果味打底,都係易入口。餐牌有tea set $288(2位),crazy hour ($28啤酒),happy hour 有幾款飲品72%off,真係好抵,淨係個景咁靚都值得。
老公生日,搵咗個打卡靚餐廳2人世界慶祝一下。

🌟香煎日本刺身帶子伴三文魚籽

🌟蘇格蘭埋子伴虎蝦玫塊醬意大利飯

🌟澳洲M3和牛肉眼扒
牛味香濃,肉眼扒大塊,格仔紋煎得好靚。

🌟Moon and Flower
(same,rose,elderflower)

🌟Tipsy Time
(Vodka base, moscat, apple)

2036 瀏覽

2024-05-14
2024-05-20 81 瀏覽
走進Acardia,立刻被它迷人的氛圍所吸引。燈光柔和,音樂優雅,環境舒適,使人感覺彷彿置身於一場美食與美酒的盛宴之中。澳洲A3和牛肉眼扒🐂這道菜選用上等澳洲和牛,經過精心烹飪,口感鮮美,香味撲鼻。香烤加拿大豬鞍配蔬菜覆盆子醬🐷蔬菜的清新與豬鞍的香味完美融合,再加上酸甜可口的覆盆子醬,味道十分豐富。風乾火腿芝士拼盤🧀也是一款非常值得推薦的美食,香脆的火腿片搭配軟滑的芝士和各色水果,滋味令人回味無窮。這裡還有包房可供唱K慶祝生日等活動,讓你在美食與音樂中度過一個難忘的夜晚。

澳洲A3和牛肉眼扒🐂
這道菜選用上等澳洲和牛,經過精心烹飪,口感鮮美,香味撲鼻。

香烤加拿大豬鞍配蔬菜覆盆子醬🐷

風乾火腿芝士拼盤🧀

Arcadia📍:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓🚗:銅鑼灣地鐵B出口 步行5分鐘📞:+852 9330-0396💲:~HKD560/head for dinnerFood quality✔️:海膽三文魚籽配多士、Ray’s Me Up👌🏼:澳洲M3和牛肉眼排、煙燻西班牙八爪魚配墨魚汁意粉、Melonade 總結:😋一間極度打卡夢幻餐廳🍴室外同室內行花園路線 一入嚟就知係港女打卡熱門點 非常靚 唔意外地價錢定位係偏離大市嘅貴 當中對面三枱生日🎂閒日都坐滿客 都知大家主要嚟都慶祝多😋無論飲品定食物打卡味都好濃 唔食飲得都睇得影得 愛好💕儀式感嘅朋友唔好錯過呢間 室內外嘅裝修風格都有點唔同 而且整層都係餐廳 環境超大 想打卡都有排你打😋呢度酒同非酒類嘅選擇都好多 而且造型都好有創意 員工就推薦飲酒嘅朋友試premium cocktails 我問佢邊杯最打卡 佢就話可以試下Ray’s Me Up 以金賓威士忌🥃做基底 配上肉桂片同蘋果片 一上枱有嘢蓋住 拎開煙霧又係打卡 飲落係極重煙燻味 最後再帶有酒香 好睇又好飲😋海膽三文魚籽配多士作為前菜都唔錯 海膽鮮甜唔腥
Arcadia
🚗:銅鑼灣地鐵B出口 步行5分鐘
📞:+852 9330-0396
💲:~HKD560/head for dinner

Food quality
✔️:海膽三文魚籽配多士、Ray’s Me Up

總結:

😋海膽三文魚籽配多士作為前菜都唔錯 海膽鮮甜唔腥 畀嘅分量都舖滿三分之二塊 上面仲有金箔 富貴嘅一碟😎

😋要讚係服務幾好 不過以呢個定價係好合理嘅事 員工會逐樣講下邊款最推薦 第一次嚟嘅朋友都可以聽下佢哋意見

🤔主菜試咗和牛肉眼排🥩同墨魚汁意粉 我會推薦後者多啲 和牛就叫咗三成熟就略有點過火 牛味就濃嘅但未到嫩 主要係性價比比較低

🤔八爪魚🐙配墨魚汁意粉就成大條八爪魚一上枱就知份量夠 意粉就係本身麵條係已製嘅墨汁而唔係後期再混 好處係約會唔怕笑老尷 壞處就係冇咁好食 不過嗰意粉調味有啲蒜幾香 煙燻嘅八爪魚都夠咬口同爽 唔錯

🤔非酒類嘅mocktail試咗Melonade 飲落就係蜜瓜🍈奶 同便利店嗰啲差唔多

🤔呢樣唔關餐廳事 但OR嗰地址係錯嘅 被佢fake咗去另一道 大家都係睇返GM

😨性價比真係好低 不過香港好似從來不缺有錢人 而且佢定位係打卡多啲 所以閒日都見其不缺人流🫡
  • 海膽三文魚籽配多士
  • Ray’s Me Up
餐廳環境真係好適合打卡,之前已經試過一大班朋友過嚟,飲下酒叫咗啲小食就冇試過正餐,佢啲小食真喺幾唔錯,今次同閨密嚟慶祝生日。佢哋啲signature Cocktail/mocktail 其實真係好有特色,今次叫咗啲QQ類型,Flamingo $68 超可愛嘅紅鶴杯,喱杯喺無酒精的,另外嘅after Nightfall就比較重少少酒味,但係佢嘅漸變色好靚好夢幻,其實佢仲有一啲閃閃發光嘅Cocktail,不過今日做唔到,唯有下次再嚟啦。前菜叫咗個生牛肉他他伴黑松露配10年陳醋$188,陳醋配搭酸味味,好適合作為開胃菜,配上多士簡直一流,但係少啲少啲咁樣食嚟送下酒都唔錯。主菜叫咗澳洲MB2嫩牛柳$398五成熟真係剛剛好,份量就細咗啲,不過兩個女仔食就啱啱好,其實最重要都係方便打卡靚啫。蘇格蘭蟶子胖虎蝦玫瑰醬意大利飯$298好大隻蝦同聖子,我發現佢仲有魷魚普通鮮蝦魚柳等等其他海鮮喺入面架。如果真係要嚟慶祝嘅話,記住預早book枱,同Staff講返聲係慶祝,等佢俾啲靚啲嘅位。同埋呢呢度其實有室外可以望到海景,但係因為今日天氣比較差落大雨,室外場地就冇開放啦。不過唔緊要,下次總會有時間再嚟。

主菜叫咗澳洲MB2嫩牛柳$398

蘇格蘭蟶子胖虎蝦玫瑰醬意大利飯$298

2024-05-17 60 瀏覽
✨夢幻打卡餐廳✨Arcadia✨環境食物非常打卡able 📸的餐廳,有無敵海景🌃,一入門口已經有個靚靚浴缸🛁, 入面又有個超大熱氣球🎈🎈, 女仔見到一定勁鐘意💖💖而每一張台都有個勁靚的燈💡同花花做裝飾✨✨真係好有心思✨✨.APPLE TREE 🍹🦉可愛的貓頭鷹🦉造型的杯子,入面係蘋果味🍎🍏的冇酒精飲品🍹非常解渴同好飲,唔鍾意飲酒嘅絕對要叫呢杯好飲又有顏值💖嘅嘢飲✨.PHEROMONE 🪄✨🍸打卡able 📸 100% 的夢幻飲品 🍸 一拎出嚟已經有煙,好似有魔法咁🪄✨,入面係閃閃令的酒😊😊非常之魔幻,飲品由Gin 🍸 同 薰衣草🪻組成, 甜甜的好易入口✨.ROASTED CORN with ROCKET SALAD 🌽🥗香烤粟米火箭菜沙律🥗🌽又係非常打卡able 的salad 🥗, 由粟米🌽同火箭菜🥗組成, 初時以為外面包住嘅係粟米片,點知原來係芝士脆片,整碎佢撈埋啲火箭菜同粟米一齊食,非常之夾同好味😊.MIXED MUSHROOM SPAGHETTI with FRESH TRUFFLE and GRILLED SCALLOP 🍄‍🟫🍝黑松露野菌忌廉意大利粉加埋香煎日本刺身帶子, 真
✨夢幻打卡餐廳✨Arcadia✨

APPLE TREE 🍹🦉

PHEROMONE 🪄✨🍸

黑松露野菌忌廉意大利粉加埋香煎日本刺身帶子, 真係最美味的配搭😊😊黑松露忌廉醬creamy 度剛剛好,唔會太heavy, 意粉每一口都充滿着黑松露忌廉,加埋不同種類的菇同煎帶子,真係must order item 😊

DELMONICO STEAK (AUSTRALIA M3 WAGYU RIB EYE) 🥩🍖
澳洲 M3和牛肉眼扒係正常發揮🧑🏻‍🍳, 牛質同份量剛剛好又唔會太厚,有小小Grill 左的香味,加埋佢個sauce 都非常唔錯💕
  • 香煎日本刺身帶子配黑松露野菌忌廉意大利粉
2024-05-13 71 瀏覽
🍱餐廳:Arcadia (銅鑼灣)🍽️類別:西餐💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️半殼紐西蘭新鮮青口 $198青口比想像中大粒,味道新鮮,肉質柔嫩。小編選擇辣番茄作調味醬汁,其酸辣度恰到好處,配搭醬汁裡的蒜頭碎吃,不但有助吊味,還能突出青口的鮮香,非常好吃。▪️澳洲M3和牛肉眼扒 $428即使牛排厚度偏薄,廚師仍能控制好火候,將牛扒煎至剛好三成熟,同時鎖緊肉汁,達至鮮嫩多汁的口感,可見他們廚藝精湛。由於和牛的油脂分布較多,一次過吃一大片和牛排難免會有些油膩感,淋上黑椒汁吃味道更佳。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️澳洲MB2嫩牛柳 $398牛柳厚度十足,雖然油脂比例較少,但口感依然幼嫩,每口都充滿大量肉汁,味道頗濃郁。🍸Between Two Lovely Heart $108這款雞尾酒以Gin作基酒,味道偏甜,入口清香,充滿著淡淡菊花香氣,杯身黏著一條碎花帶作點綴,賣相挺精緻。🍸Pheromone $118剛上桌時有乾冰造成的煙霧效果,打卡效果不錯。其口感相較香濃,充滿著馥郁的薰衣草味,味道酸
🍱餐廳:Arcadia (銅鑼灣)
🍽️類別:西餐
💯推薦指數:7/10

▪️半殼紐西蘭新鮮青口 $198

▪️澳洲M3和牛肉眼扒 $428

▪️澳洲MB2嫩牛柳 $398

🍸Pheromone $118
剛上桌時有乾冰造成的煙霧效果,打卡效果不錯。其口感相較香濃,充滿著馥郁的薰衣草味,味道酸甜。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※

餐廳佔地超過一萬呎,一共兩層,整體裝潢高端華麗,室內以高貴藍金色作主調,而天台花園則以粉紅調設計。餐廳多處擺放著精緻的藝術品和植物,讓人感覺置身世外桃源,環境確實一流!

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-05-10 102 瀏覽
銅鑼灣登龍街最多食店,今晚同朋友搵咗金朝陽中心一間高級餐廳,餐廳有室內室外,裝修奢華精緻,可欣賞維港景色,睇餐牌原來有 Tea Set,下次要再來食吓😍🍹Flamingo $68好 Q🦩杯裝有冰凍西柚汁+菠蘿汁Mix酸酸甜甜好醒神2杯🍸🍹視覺味覺完全滿足晒😍Cocktail 🍸PhermoneKi no Bi Gin, Violet, Lavender $158勁吸睛似在實驗室,淺藍色又有煙出,酒味清新香醇真係睇得又飲得👍吞拿魚他他配陳皮黃桃醬 $178新鮮吞拿魚/爽口蘋果/柚子肉,加上陳醋黃桃醬酸酸甜甜清新又開胃澳洲 M3 和牛肉眼扒 $428和牛燒到 3 成熟,外邊焦香肉質嫩滑,口腔留下勁有油香味👍蘇格蘭聖子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯$298聖子/虎蝦鮮甜彈牙,蕃茄芝士味煮意大利飯,飯內還有好多隻大蝦🦐整體餐廳氣氛環境高級,食物質素非常高質,維港有煙花活動時,更加值得推薦👍
銅鑼灣登龍街最多食店,
今晚同朋友搵咗
金朝陽中心一間高級餐廳,
餐廳有室內室外,
裝修奢華精緻,
可欣賞維港景色,
睇餐牌原來有 Tea Set,
下次要再來食吓😍

淺藍色又有煙出,
酒味清新香醇
真係睇得又飲得👍

吞拿魚他他配陳皮黃桃醬 $178
新鮮吞拿魚/爽口蘋果/柚子肉,
加上陳醋黃桃醬
酸酸甜甜清新又開胃

澳洲 M3 和牛肉眼扒 $428
和牛燒到 3 成熟,
外邊焦香肉質嫩滑,
口腔留下勁有油香味👍

蘇格蘭聖子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯$298
聖子/虎蝦鮮甜彈牙,
蕃茄芝士味煮意大利飯,
飯內還有好多隻大蝦🦐

整體餐廳氣氛環境高級,
食物質素非常高質,
維港有煙花活動時,
更加值得推薦👍

2024-05-10 7280 瀏覽
呢間餐廳環境真係好浪漫好夢幻,好適合慶祝特別節日、生日、周年紀念,或者同幾個女仔朋友黎影相打卡🥰除左環境外,食物擺盤都好精緻,靚到好似藝術品咁,唔捨得食😍多士香脆可口,再加上鮮甜嘅海膽同埋大大粒三文魚籽,舖上金萡、食用花,特別設計既醬汁,真係好賞心悅目,打卡一定得!鮮嫩多汁,牛柳煎得剛剛好,外面焦香內裡多汁,伴碟用上紅菜頭、甘荀、蘆筍,色彩豐富既醬汁,又係要相機食先😂豬鞍肉烤得恰到好處,而且好厚切!肥瘦適中,嫩滑多汁,再加上焗菜同埋覆盆子醬嘅組合,味道鮮美,一試難忘!而且擺盤又係好美觀,好似花園咁😍飲品方面,推介Moon and Flower,係sake, rose同elderflower製作既cocktail, 味道淡雅又唔會太甜,飲落去好舒服!酒杯造型好精緻獨特,會中連同乾杯一齊serve,好有仙氣飄飄既感覺,見到都哇一聲另外Little Fresh,係用奇異果同埋薄荷製成嘅特飲,清新又解渴,一啖落肚,超級開胃!🍸晚飯完畢,我地仲去左天台參觀,成個感覺好chill好舒服,可以望到美麗既夜景,最岩同三五知己飲返杯🥂

除左環境外,食物擺盤都好精緻,靚到好似藝術品咁,唔捨得食😍
海膽三文魚籽配多士

海膽三文魚籽配多士
澳洲MB2嫩牛柳
香烤加拿大豬鞍配烤蔬菜
2024-05-09 83 瀏覽
Arcadia餐廳位於香港銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期的30樓。環境寬敞舒適。室內裝潢以藍白色地中海風為主調,優雅華麗.處處都是美美的打卡位,更能飽覽維港海景。座位設有特別的熱氣球造型卡位。氣氛浪漫。燈光柔和.牆紙特別。每張餐枱上擺放著花朵和燈飾.增添一份溫馨雅致。Arcadia餐廳提供多種美食選擇,包括國際美食和精緻的點心. 吧台有各種雞尾酒提供。在美酒和美食的陪伴下欣賞音樂家及樂隊演出。三五知己把酒言歡。的確可以放鬆心情。
FRESH UNI and SALMON ROE with TOASTS 海膽三文魚籽配多士 ($138) 🍣🍞海膽同三文魚籽都好鮮甜 份量都好足夠啊😆 一路食 一路跌出嚟啊🍃配上蒜香多士都好好食啊🧄 蒜香都唔會搶走海膽同三文魚籽嘅味啊👅BEEF TENDERLOIN MEDALLION 澳洲 MB2 嫩牛柳 ($398) 🇦🇺🥩牛柳封煎得好靚 熟度啱啱好 調味都好到位 唔會好鹹啊🧂連伴菜都好滋味 蒜粒配上牛柳一啖食晒好正啊😋加埋個紅酒汁仲正呀 🍷PAN SEARED EVROPEAN SEABASS WITH WHITE TRUFFLE POTATO GRATIN 香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯 ($298) 🐟🥔魚皮好脆 同時魚肉又好嫩啊😋白松露味淡淡地 唔會搶走魚嘅味道 油而不膩😆個薯蓉入面仲有片狀薯仔 好有口感啊 🔪H.L.S ($68) 🥭🥥係芒果 加椰奶啊 味道有啲似椰汁芒果西米露🥭🥥酸酸甜甜 椰奶嘅口感會比較厚🫃🏻Melonade ($68)🍈🥛呢款係蜜瓜奶呀 仲有一片蜜瓜可以食添呀 好濃味😋仲要係用靚冰 所以慢慢飲都唔怕溶冰 而令到杯野好水💦
海膽三文魚籽配多士 ($138) 🍣🍞

Melonade ($68)🍈🥛
呢款係蜜瓜奶呀 仲有一片蜜瓜可以食添呀 好濃味😋
仲要係用靚冰 所以慢慢飲都唔怕溶冰 而令到杯野好水💦
2024-05-07 84 瀏覽
想chill住食餐飯飲杯野,依間選擇真係好多!裝修好靚,仲好寬敞坐得幾舒服食物野飲選擇都好多,一大班人都唔驚有人唔岩口味!首先揀左個海膽三文魚籽配多士($138),賣相好靚,擺盤有心思,海膽都幾鮮甜,入口柔軟加左三文鮮籽口感好豐富主菜就試左蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯($298),好特別!蟶子同虎蝦都夠新鮮食落爽口。味道方面酸酸甜甜開胃得黎仲唔會太濟仲叫左個澳洲M3 和牛肉眼扒($428),肉質嫩滑得黎充滿肉汁,肉味濃郁輕輕調味已經好好食飲品方面依到嘅signature cocktail都幾吸引試左個Hug me tonight($148),有錫蘭茶加Gin做base再加左芒果,甜甜地清清地,飲落好順仲試左AFTER NIGHTFALL($148),係vodka做base,加左熱情果同西柚,果味濃郁甜甜地帶淡淡酒味依間餐廳都好有心思,間中就有新cocktail又有tea set咁,唔同時間上黎都有驚喜

食物野飲選擇都好多,一大班人都唔驚有人唔岩口味!

主菜就試左蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯

飲品方面依到嘅signature cocktail都幾吸引

2024-05-06 78 瀏覽
銅鑼灣Chill嘆西餐-ArcadiaFb:下一站豬欄; IG@Pig7station估唔到金朝陽中心都有間格調餐廳,一嚟都門口都好有氣氛,一排Bar枱放滿各式各樣的酒,色彩繽紛🍸另外有個打卡位係氫氣球,可以再去影相㗎, outdoor都好靚,過嚟嘆返兩杯🍻就最啱啦被安排到窗邊位置,先黎廁所Nuts😂 order 左忌廉煮青口: 青口配上白酒prefect match😋不過麵包太脆,沾唔到汁蝦肉長春卷: 大大條好香脆,配上酸辣醬更惹味脆烤意式飯: 呢個幾有驚喜,係外邊找到脆脆嘅飯團😂有少少cheese口感相信夜晚更有氣氛,約埋朋友過嚟Chill 吓打吓卡☺️
銅鑼灣Chill嘆西餐-Arcadia
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

蝦肉長春卷: 大大條好香脆,配上酸辣醬更惹味

相信夜晚更有氣氛,約埋朋友過嚟Chill 吓打吓卡☺️

2024-05-01 87 瀏覽
今次去銅鑼灣食飯,未去已經聽朋友講呢間餐廳超級夢幻,打卡一流🥰去到發現裝修真係好華麗💕充滿浪漫氣氛,好似入咗童話世界咁~餐牌選擇好多,睇到樣樣都想食🤣🤣除咗有前菜、主菜、意粉等,見到佢野飲比其他餐廳多同特別,侍應仲同我哋講餐廳最近出咗啲新cocktails 同tea set😚好貼心💕 🧡生牛肉他他伴黑松露配10年陳醋 $188我哋選擇咗配多士😋生牛整得超級好食,而且份量唔少,我哋切開放上多士一齊食,又脆又可口🤤🤤配上陳醋酸酸甜甜,食完好開胃👍🏻👍🏻🧡澳洲M3和牛肉眼扒 $428我哋揀咗5成熟,牛扒煎得啱啱好,切開見到入面粉粉嫩嫩咁,肉質偏軟,咬落去好juicy ,點埋汁食更加正😍😍😍🧡香烤加拿大豬鞍配蔬菜及覆盆子醬 $328擺盤好靚好吸引😚😚未食已經聞到好香,侍應話豬鞍會煮七至八成熟,因為全熟會偏硬,絕對可放心食用~豬鞍又厚又大塊,煮得好入味,點覆盆子醬食感覺幾新鮮同特別,配菜同樣出色👍🏻👍🏻整得又香又好食,正!🧡Moon and flowers $118超級靚!!鍾意打卡嘅大家絕對可以揀!!一路望住啲煙飄散出嚟,好似入咗仙境咁🤣🤣🤣而且味道唔錯,飲到淡淡花香,落喉好順,推薦!!🧡An

🧡生牛肉他他伴黑松露配10年陳醋 $188

🧡澳洲M3和牛肉眼扒 $428

🧡香烤加拿大豬鞍配蔬菜及覆盆子醬 $328

🧡Moon and flowers $118

🧡Angel Speaking $108
呢杯就啱鍾意有啲水果嘅朋友仔😚除咗成杯都係粉紅色,好夢幻💕上面仲放咗士多啤梨等去點綴,飲落偏甜同 creamy,同埋有少少果香~

2024-04-30 96 瀏覽
Arcadia真係好精緻,餐廳有好多打卡位,例如花圈同埋霓虹燈,加上燈光偏暗,營造出浪漫嘅氛圍。餐枱上都放咗一盞小燈,感覺好似食緊燭光晚餐咁!職員安排我哋坐喺窗邊位置,因為佢地喺30樓,仲可以望到海景!前菜方面,我哋叫咗吞拿魚他他配陳皮黃桃醬。呢個菜嘅特別之處係除咗吞拿魚鮮甜嘅味道之外,黃桃仲有一種煙煙韌韌嘅口感,酸酸甜甜嘅味道真係好開胃。至於主菜,我哋揀咗澳洲M3和牛肉眼扒五成熟,可以見到肉質好粉嫩,肉味又濃郁,而且牛扒上枱嘅時候仲保持住溫度!另外,香烤加拿大豬鞍配蔬菜同埋覆盆子醬都好出色。豬鞍好厚實,燒得剛剛好,唔會過熟,肉質又Juicy,同埋配上覆盆子醬有啲微酸嘅感覺,真係意想唔到咁搭配。我哋叫咗兩杯signature cocktail,分別係between two lovely heart同after nightfall。兩杯酒都好特別,其中一杯以Gin為底,加上菊花味道,杯邊仲有一圈花瓣裝飾。另一杯用Vodka底,配上熱情果同西柚,味道清新。整個Cocktail嘅裝飾都好精緻,完全可以滿足打卡愛好者。食嘅時候竟然有波睇,真係好開心!我哋仲叫咗一款小食,脆炸薯條配黑松露醬,份量

食嘅時候竟然有波睇,真係好開心!我哋仲叫咗一款小食,脆炸薯條配黑松露醬,份量好足夠,最適合大家睇波時一齊分享。最後,甜品試左芒果雲呢拿意大利奶凍,特別之處係一半係奶凍,另一半係芒果味,芒果酸甜可口,而奶凍細膩軟滑,兩者互相配合,令整個甜品唔會太膩。份量都好足夠,最適合情侶一齊分享。
2024-04-28 72 瀏覽
今日去左銅鑼灣一間打卡一流嘅西餐,位置金朝陽中心30樓連天台,上面睇到海景仲要勁開揚,仲有cocktail 都好特別,食物又正,好chill,而且仲留意到呢度有tea set食cake好似都不錯。PATTAYA'S ROSEVODKA BASE. ROSE, LEMONGRASS呢杯premium cocktail真係打卡一流,侍應喺酒杯外點火,之後好似煙花咁閃閃下勁靚,Vodka base再加上玫瑰香味,飲完有果香回甘。BURIAL RITES (HOT)都幾罕有呢度有熱嘅cocktail,入面有紅棗,有啲似飲花茶嘅感覺,仲好養生。🍜香煎日本刺身帶子配黑松露野菌忌廉意粉頂級帶子表面煎得勁香,中間就keep到食刺身咁好鮮甜,仲有最正嘅係個黑松露忌廉意粉,超多忌廉又香又邪惡,仲有沙淡淡嘅黑松露味,所有野夾埋好完美。🥩澳洲 M3 和牛肉眼扒呢塊M3和牛肉眼真係勁高質,真係超級juicy,咬落去每一啖都爆汁,食落極之軟熟,而且一啲都唔會覺得油膩,加埋燒蒜頭仲惹味,必點推介。🦪白酒青口青口嘅份量都幾多下,同埋用黎烹調嘅白酒都幾靚,用黎點青口同麵包都好清新。

PATTAYA'S ROSE
VODKA BASE. ROSE, LEMONGRASS

BURIAL RITES (HOT)

🍜香煎日本刺身帶子配黑松露野菌忌廉意粉

🥩澳洲 M3 和牛肉眼扒