2025-08-23
呢間打卡餐廳佈置很有特色,到處都是打卡熱點,啱晒三五知己嚟聚餐同打卡!因為今天落雨沒有到露天的天台樓層,那裏看開陽的海景更佳!受歡迎嘅二人晚餐,先來過意式薄切和牛薄片,加上醬汁,再來西伯利亞13年魚子醬非常鮮味,配上白酒一流,質素確實不錯!香煎日本刺身帶子半三文魚子,煎得剛剛好,配上特製醬料,清新易入口。澳洲B2金箔嫩牛柳為主菜,成片金箔鋪上牛柳上,非常矜貴,牛柳三成熟是我喜歡的熟度,非常鮮嫩,牛味濃郁好好食呀!避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉,小小辣,惹味而且有特色!最後隕石芝士蛋糕為甜品,令今晚晚餐畫上圓滿句號!最後當然唔少得同朋友瘋狂打卡啦!#Arcadia #銅鑼灣美食 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodlover #少女打卡餐廳 #打卡餐廳 #生日晚餐 #BirthdayDinner #BirthdaParty
避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉,小小辣,惹味而且有特色!
最後隕石芝士蛋糕為甜品,令今晚晚餐畫上圓滿句號!
最後當然唔少得同朋友瘋狂打卡啦!