2019-02-16 989 瀏覽
因为想去的店close,临时随便找到这家店。鳗鱼海胆炒饭鳗鱼有大半条,蟹籽满满,香味扑鼻。豚肉意粉意外的好味道,多种配料很丰富。小食份量很足,尤其避风塘虾香辣可口。我们三个人点了两个main course,两份小食,500多搞定,晚餐的性价比极高了。店里环境也很舒服,有露天的位置可以选,吹吹风喝喝酒,美哉美哉。店主人超级好,说酒单上没有的都可以说给他听,看可不可以调。中间还会来给换垃圾太多的盘子,添水,服务一级棒!
2019-02-16
  • 鳗鱼蟹籽海胆炒饭
  • 避风塘虾
2019-02-12 876 瀏覽
套餐百幾蚊有湯或沙拉,主菜同甜品,係抵既,總體味道唔錯。另叫左個炸芝士埋單每人唔洗二百,中環靚靚地既餐廳而言不算貴。餐廳新開不久,可能冇乜宣傳,當日中午只有我們一枱客,所以岀餐算快,服務都好好。

炸金文拔芝士
鰻魚海膽炒飯
鰻魚海膽炒飯
2018-12-06 1107 瀏覽
中環新餐廳試業, 4 courses lunch , 仲要3送1, 梗係要試下食得好開心的一餐甜品仲要有驚喜, 寫左"congrats"俾我原來係因為見到我地派帖, 好sweet值得一試
原來係因為見到我地派帖, 好sweet
值得一試
羊安意大利飯
Dessert
2018-12-06
羊安意大利飯
Dessert
2018-11-30 814 瀏覽
同朋友出開中環唔知食咩好,行過見有人派傳單就睇下啦,見到西餐set lunch 4 courses係中環區都係$185/set好似都試得過就即管試一試,小妹最鍾意四圍試新野😬上到餐廳見到無咩客,可能真係新開無宣傳,今次仲唔比我試到頭啖湯😎😎😎上到門口店員已經熱情地招呼,是咁的,真係無咩客呀,所以可以任揀位,餐廳有大大嘅落地玻璃窗可以望下街,仲有booth table 😍安排好座位之後就諗諗食咩好,因為樣樣都好想試呀🤭最後我地揀左鰻魚伴海膽蟹籽炒飯+烤伊比利亞豚肉,set lunch有湯有沙律,是日餐湯係南瓜湯,雜菜沙律,睇得出都係用新鮮食材,沙律菜真係無得呃,一睇就知新唔新鮮呀。主打梗係要睇個main course 得唔得啦,首先個烤伊比利亞豚肉,擺碟見到廚師有用心思,烤完嘅黑豚肉扒都依然保持到肉汁,以本身伴碟嘅汁都岩岩好唔會好搶,大食嘅我以為得一塊扒唔夠飽,其實食埋薯菜係岩岩好之後到朋友order嘅鰻魚伴海膽蟹籽炒飯,我偷食左一啖😊真係有好大塊鰻魚,本身仲以為係切碎嘅鰻魚mix 埋落個飯,但原來係分開ga😍有驚喜呀,而果塊鰻魚又唔會好乾😋炒飯入面嘅海膽分量都好足夠,仲有一粒粒嘅蟹籽係
雜菜沙律

烤伊比利亞黑豚肉

之後到朋友order嘅鰻魚伴海膽蟹籽炒飯,我偷食左一啖😊真係有好大塊鰻魚,本身仲以為係切碎嘅鰻魚mix 埋落個飯,但原來係分開ga😍有驚喜呀,而果塊鰻魚又唔會好乾😋炒飯入面嘅海膽分量都好足夠,仲有一粒粒嘅蟹籽係入面,口感唔錯呀

鰻魚伴海膽炒飯

最後仲有甜品奉上,係人都知女仔食甜品係另一個胃😍😍😍原來佢地嘅甜品每次都有機會唔同,今次我地係宇治綠茶蛋糕,唔會太甜,又唔會好乾身,面頭仲有一塊乾果做裝飾,聽店員介紹原來果片都係佢地自家製無添加,佢地都放左部風乾機係度真係無諗過有餐廳仲會花心機同時間去整呢d呀

宇治綠茶蛋糕

後話,有時間叫多兩、三朋友一齊再去食個lunch先,因為傳單度寫餐廳soft opening 3送1優惠,4個人去食都係每人$150左右
同埋有個outdoor位夜晚去飲野應該幾舒服,又要約朋友得閒上去摸下酒杯底
見到drinks list d價錢,喂,好ok wor,原中環都可以平平地飲杯野喎

雜菜沙律
烤伊比利亞黑豚肉