2024-12-10 113 瀏覽
呢日放學後同個女嚟Moko玩,玩完話肚餓🙈即刻諗起呢度有間來自福岡嘅人氣即炸三文治專門店🤩早排開業好多人未有機會嚟試,趁今日平日唔使排隊,即刻去買返兩個嚟食吓先😋佢有分鹹味同甜味🥪各有10零款,款款都好吸引🤩我同阿女各自嗌咗一個:🥪焦糖奶油脆餅即炸三文治 頂層有焦糖餅乾同焦糖醬,焦糖味道濃郁!三文治炸得外脆內軟,中間包住香甜軟滑的鮮奶油🧈口感好豐富!特別得黎又好夾👍🏻🥪蛋沙律炸三文治同樣炸得外脆內軟,蛋沙律份量夠晒多,非常好味!個人推介🙌🏻其實呢度款款三文治賣相都好靚,選擇又多!店舖裝修得又好啱打卡☺️過嚟食個下午茶真係一流!
呢日放學後同個女嚟Moko玩,玩完話肚餓🙈

🥪焦糖奶油脆餅即炸三文治

頂層有焦糖餅乾同焦糖醬,焦糖味道濃郁!

🥪蛋沙律炸三文治

同樣炸得外脆內軟,蛋沙律份量夠晒多,非常好味!個人推介🙌🏻

2024-12-06
2024-12-09 102 瀏覽
黎自福岡嘅Age.3炸三文治剛開業嘅時候曾掀起一陣熱潮當時無特登去湊熱鬧反而揀一平日去唔駛排隊裝修好有日式甜品店風格仲播住日文歌真係有種去左日本嘅錯覺🤭鹹味同甜味嘅即炸三文治各有十多款款款都好吸引雖然望落價錢略貴但對比份量都可以接受特製醬汁牛小排即炸三文治頂上有隻流心蛋將流心蛋篤穿流出蛋液令醬汁更添香味牛小排肉量多醬汁香濃同香脆嘅炸三文治好夾口感比普通三文治更豐富蜂蜜生芝士即炸三文治內饀釀滿左生芝士😍非常軟滑綿密蜂蜜就係另一種甜味滿滿幸福滋味鮮奶油即炸三文治鮮奶油多到滿瀉微甜奶香食晒都唔覺膩味道多變口感豐富難怪咁多女仔都喜歡食⼀件做下午茶
黎自福岡嘅Age.3炸三文治

味道多變
口感豐富
難怪咁多女仔都喜歡食⼀件做下午茶
2024-11-30
5 分鐘 (堂食)
2024-12-04 209 瀏覽
日本福岡及銀座人氣炸三文治係HK開嘅首間海外分店店內主打甜味及鹹味炸三文治同時亦採用零卡路里天然甜味劑Lakanto製作店內以純白色為主 特色牆以彩紅色拼成炸三文治嘅樣好有心思薄荷朱古力內裏薄荷鮮奶油做內餡頂層放上粒粒的生朱古力最後分開2邊 分邊每一邊加入可可粉及朱古力醬味道濃厚得黎又帶清新感生朱古力以朱古力鮮奶油做內餡之後再係朱古力奶油上加入滿滿生朱古力最後以大量可可粉做結尾整個三文治充滿濃郁可可香
日本福岡及銀座人氣炸三文治

最後以大量可可粉做結尾
整個三文治充滿濃郁可可香
外賣自取
2024-11-30 148 瀏覽
終於食到炸日本三文治😆實在太中意內饀軟棉棉既奶油☁️質感超輕盈細滑~美味しい🤤呢間既奶油系選用零卡路里天然甜味Lakanto製作🥣入口甜而不膩欸💜めっちゃ美味しい🤤自我罪惡感都減低埋😂🥪朱古力奶油x士多啤梨🍓朱古力奶油超濃郁朱古力味道🍫士多啤梨每啖都是甜甜的🍓炸三文治外脆內軟💥🥪抹茶生朱古力🍫抹茶奶油帶微苦🍵口感細膩👅生朱古力口感滑膩🍫濃郁朱古力味道🆙增添奶油的層次感🆙

🥪朱古力奶油x士多啤梨🍓

🥪抹茶生朱古力🍫
2024-11-29 313 瀏覽
Age.3 喺香港開設首間海外分店😆今次經過見到店外咁多人等緊,又走去八吓😂原來做緊大優惠🤑半價$8就可以買到鮮奶油三文治🤩本住人排我排冇蝕底嘅宗旨😌又跟住人去買,不過入到去又比咁多款咁吸引嘅口味sidetrack咗🤣🤣🤣🤣🍮焦糖燉蛋 ($38)招牌口味😛滿滿嘅燉蛋餡,面層再用火槍燒一燒🤩熱辣辣嘅焦糖,又香又甜,焦脆飽滿,好靚好吸引😍香甜軟滑嘅餡料同脆脆嘅炸三文治好夾😋不過好快飽,都係都人share好啲😉🧀蜂蜜×生芝士 ($38)因為太飽呢個帶返屋企食😝估唔到擺咗咁耐仲keep到脆🫢係真係好似堂食咁脆🫨完全冇因為啲cream整濕同整淋個包,而且啲cream仲好挺身冇溶到🤗下次真係可以買一盒返屋企同屋企人慢慢食🥰

焦糖燉蛋
🍮焦糖燉蛋 ($38)

蜂蜜×生芝士
🧀蜂蜜×生芝士 ($38)
焦糖燉蛋
蜂蜜×生芝士
日本銀座和福岡人氣爆燈的age.3 炸三文治分店進駐了Moko!難怪這天經過店裡特別多人!三文治看下去每款都配料滿滿,超澎湃!毫不猶豫地就買了一鹹一甜來試試🥰⟡‧₊ 半熟蛋日式炒麵 ($38)一咬下去,流心蛋黃立刻湧出搭配鹹鹹酸酸的日式炒麵既開胃又令人感到飽足˚ʚ♡ɞ˚⟡‧₊ 開心果三文治 ($38)三文治外層滿是香脆的開心果碎身為開心果愛好者的我表示很興奮開心果碎配紅桑莓果醬令味道更有層次三文治內𥚃是滿滿的鮮奶油雖然有點邪惡但實在好吃得令人難以抗拒ᐢᗜᐢ

⟡‧₊ 半熟蛋日式炒麵 ($38)

一咬下去,流心蛋黃立刻湧出
搭配鹹鹹酸酸的日式炒麵
既開胃又令人感到飽足˚ʚ♡ɞ˚

⟡‧₊ 開心果三文治 ($38)

三文治外層滿是香脆的開心果碎
身為開心果愛好者的我表示很興奮
開心果碎配紅桑莓果醬令味道更有層次
三文治內𥚃是滿滿的鮮奶油
雖然有點邪惡
但實在好吃得令人難以抗拒ᐢᗜᐢ
2024-11-23 235 瀏覽
Age.3係一間來自日本福岡嘅炸三文治專門店,最近竟然嚟咗香港開分店,仲推出咗$8鮮奶油三文治優惠!咁抵嘅價錢,當然要特登過嚟試吓,睇下係咪真係咁吸引。熱辣辣嘅炸三文治一上手已經聞到陣陣香氣,外層炸得金黃微脆,咬落去鬆化而唔油膩。中間釀入咗滿滿多到吱出嚟既新鮮奶油,奶油質地綿密順滑,散發著淡淡嘅奶香,甜度適中,完全唔膩口。配埋炸得剛剛好嘅麵包,口感層次豐富,簡直係一啖接一啖,停唔到口!各位真係一定要試吓!

鮮奶油三文治
2024-10-16
鮮奶油三文治
來自🇯🇵日本福岡的人氣炸三文治🥪專門店Age.3 登陸香港!在福岡、銀座持續人氣高企首間海外分店選址旺角新世紀廣場MOKO以後不用飛日本🇯🇵都吃得到啦!Age.3 的炸三文治🥪賣相非常打卡able📸以出爐麵包配上時令水果🍓和忌廉每日新鮮製作炸三文治餡料十足外型脹卜卜麵包即叫即炸香脆而不膩裡面填滿幼滑的鮮忌廉選用天然甜味劑Lakanto製作的鮮忌廉輕盈無負擔外脆內軟的口感令人一試難忘難怪深受歡迎假日店內人頭湧湧炸三文治鹹甜口味合共超過30款 當中更有香港限定的口味令人選擇困難!為慶祝 Age.3於香港開業原價$16的原味鮮奶油即炸三文治現正進行限時優惠以$8發售快把握機會來試試!◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿 Age.3 HONG KONG @age.3hk𖤣𖤥 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號鋪◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦#peggiedailylife_mongkok#age.3 #炸三文治 #旺角 #旺角美食 #甜品 #甜點 #日本過江龍 #日本人氣 #美食日記 #美食分享 #美食推

在福岡、銀座持續人氣高企
首間海外分店選址旺角新世紀廣場MOKO
以後不用飛日本🇯🇵都吃得到啦!
Age.3 的炸三文治🥪賣相非常打卡able📸
令人選擇困難!
為慶祝 Age.3於香港開業
原價$16的原味鮮奶油即炸三文治
現正進行限時優惠以$8發售
快把握機會來試試!

𖠿 Age.3 HONG KONG @age.3hk

#peggiedailylife_mongkok
#age.3 #炸三文治 #旺角 #旺角美食 #甜品 #甜點 #日本過江龍 #日本人氣 #美食日記 #美食分享 #美食推薦 #香港美食 #香港必食 #美食攻略 #香港美食攻略 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #香港生活 #新世紀廣場 #mongkok #MOKO #dessert #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood
2024-11-19 250 瀏覽
📍 旺角MOKO新世紀廣場M41號舖 🚇 港鐵太子站 B2 出口 / 旺角站 B3 出口 / 旺角東站 D 出口想同大家分享一間新開嘅食店——age.3!佢哋喺旺角MOKO新世紀廣場開咗第一間分店,主打即炸三文治,真係好吸引!🍞✨age.3其實係由日本引入嚟嘅品牌,佢哋專注於提供新鮮、美味嘅三文治,並且用心選擇每一樣食材。創辦人希望透過三文治將日本嘅飲食文化帶到香港,讓大家都可以享受到正宗又創新的美食。今次我試咗佢哋嘅「溫泉蛋照燒牛小扒三文治」,真係好正!牛小扒好香,配上滑溜嘅溫泉蛋,咬落去口感超級豐富,照燒醬嘅味道亦恰到好處,唔會太膩,真係一口接一口!🥩🍳另外,我仲叫咗一份「栗子鮮奶油忌廉三文治」,甜品控一定要試!三文治入面有香濃嘅栗子醬,搭配輕盈嘅鮮奶油,口感滑順,甜而不膩,食完之後心情都好好!🍰🌰整體來講,age.3嘅三文治真係好有水準,無論係味道定係質素都令人滿意。下次再來試其他口味!如果你都係三文治迷,記得去旺角MOKO新世紀廣場探下佢哋啦!👍🏼@age.3hk#age3 #旺角美食 #即炸三文治 #日本風味 #食評 #美食分享
📍 旺角MOKO新世紀廣場M41號舖

@age.3hk

來自福岡始祖人氣炸三文治😍每日用上新鮮出爐麵包 🍓🍇🍑🍍新鮮水果配上奶油即炸三文治推介❤️🍯焦糖燉蛋必試既招牌🥰🥰面層用火槍燒一燒,好香焦糖香🥰🥰好脆口,燉蛋餡料質感好軟滑,同炸到金黃色既三文治好夾🥪🐔南蠻炸雞唔想食甜味亦都可以試咸味既三文治好大件炸雞,好似就泥要碌出泥咁🤣🤣而且仲有生菜🥬🍠拔絲番薯炸三文治上面鋪住6-7 粒日本番薯😋😋係好香甜既番薯‼️‼️而家仲做緊特別限量優惠$8 一件🧁鮮奶油😍😍😍好高cp值➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 Age.3 (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#旺角好去處 #旺角美食#旺角#Age.3#炸三文治#旺角甜品#日本過

推介❤️

🍯焦糖燉蛋

🐔南蠻炸雞
唔想食甜味亦都可以試咸味既三文治
好大件炸雞,好似就泥要碌出泥咁🤣🤣
而且仲有生菜🥬

🍠拔絲番薯
炸三文治上面鋪住6-7 粒日本番薯😋😋係好香甜既番薯

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 Age.3 (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#旺角好去處 #旺角美食#旺角
#Age.3#炸三文治#旺角甜品#日本過江龍
  • 焦糖燉蛋
  • 鮮奶油
日本大熱炸三文治專門店Age.3係福岡 銀座人氣高企而家終於進軍香港喇首間海外分店就係旺角新世紀廣場MOKO以後唔駛飛都有得食😇Age.3既炸三文治 賣相吸睛 好睇又好食以即炸麵包 新鮮水果 零卡路里鮮忌廉製作方包即叫即炸 香脆 唔油膩以天然甜味劑Lakanto製作既忌廉 輕身食落少負擔口味多多 足足有30款 有甜有咸當中仲有香港限定口味絕對有一款岩您口味😎我地都試左2款口味 真係一試難忘難怪咁受歡迎呀😆💥焦糖燉蛋炸三文治非常足料 脹卜卜即叫即燒 一食落去真係似焦糖燉蛋但外脆內嫩 下面仲有滿滿既CREAM 大愛🥰💥法式栗子奶油 炸三文治上面有大大粒栗子配上勁多既栗子蓉同香脆炸三文治 配上CREAM好清香既栗子味 正呀☺️‼️而家仲有開業優惠 ❣️限時優惠$8🈹就買到原味鮮奶油即炸三文治1份 (原價$20)❣️生日限定: 惠顧任何口味即可免費獲得同生日日子相應嘅三文治1份

日本大熱炸三文治專門店Age.3

香脆炸三文治 配上CREAM
好清香既栗子味 正呀☺️

‼️而家仲有開業優惠
❣️限時優惠$8🈹
就買到原味鮮奶油即炸三文治1份 (原價$20)
❣️生日限定: 惠顧任何口味
即可免費獲得同生日日子相應嘅三文治1份

外賣自取
2024-10-18 71 瀏覽
網上成日都睇到介紹話咩$8/免費,原來系真架,好高興獲得張QR code黎openrice寫食評就可以免費獲得一個原味!大家快D黎支持下啦!第一次試咗個抹茶生朱古力都好有驚喜👍🏻

第一次試咗個抹茶生朱古力都好有驚喜👍🏻
試食活動
日本元祖福岡人氣爆燈age.3 炸三文治分店在3個多月前已經登陸香港了,選址位於旺角Moko新世紀廣場,聽聞這間元祖店月賣過萬件炸三文治,非常厲害👍第二分店在去年年尾設於日本銀座,香港就是第三間分店,更是首間海外專門店,我們真有口福,不用山長水遠去日本就可以試到😋香港限定版和餐牌里29款鹹甜口味,總共30款,就算每日食一款都唔會悶,一個月就試齊所有味道😂究竟這款人氣炸三文治有幾出色,就是每天用上新鮮面包,即叫即做,炸到金黃色,非常香脆可口,然後塞到滿滿的忌廉和鹹甜饀料,賣相好靚,非常打卡able。今次我們試了甜味香港限定版杏仁豆腐芒果和鹹味日式照燒,甜味款初時以為咁多cream,一定會很腻,但配上杏仁豆腐和芒果,又非常之夾,又不會太甜,恰到好處。至於日式照燒,是漢堡扒配上蔬菜和蛋,那隻好似荷包蛋還漏出蛋汁,配上熱辣辣的炸三文治,口感都唔錯。多款鹹甜炸三文治現在劃一價38元。現在店舖除了推出生日限定優惠外,還有原味鮮奶油款做緊優惠,原價20元,現在只需8元就可試到,每人只限購2件。喜歡去日本試美食的朋友,經過旺角不妨來這里試一下這間日本超人氣爆燈的炸三文治店啦!

2024-10-09
  • 杏仁豆腐芒果
2024-10-10 1017 瀏覽
炸鮮奶油麵包真是一道令人驚艷的美食!外層金黃酥脆,咬下去時那種香脆的口感讓人欲罷不能。裡面的鮮奶油則滑順細膩,甜而不膩,完美地融入了酥皮的香氣。每一口都彷彿在口腔中爆發出濃郁的奶香,讓人感受到無比的滿足。這道點心的獨特之處在於它的搭配選擇,無論是淋上巧克力醬還是搭配新鮮水果,都能增添不同的風味。巧克力的濃郁與鮮奶油的清爽形成了絕妙的對比,讓人每次品嚐都有新的驚喜。此外,炸鮮奶油麵包的外觀也十分誘人,金黃色的外皮在燈光下閃閃發光,讓人一見傾心。無論是下午茶還是聚會分享,這道美食總能成為焦點,吸引眾人的目光。最重要的是,這份美味不僅是味蕾的享受,也是心靈的慰藉。當你在寒冷的冬日裡,咬下一口熱騰騰的炸鮮奶油麵包,瞬間感受到的溫暖與幸福,讓人忍不住想要再來一份!這真的是一道讓人難以抗拒的美味!

2024-10-07
2024-10-07 1 瀏覽
店舖光鮮明亮, 有少量座位可供堂食。餐牌設於排隊點餐附近的牆身, 字體細小, 需靠近方可看清, 且易被排隊人仕所遮擋, 或需上網查看餐牌, 有點不便。即炸三文治有鹹的亦有甜的選擇, 大部份均售$38。幸好正推出開業優惠, 鮮奶油只售$8, 便買了一個品嚐, 不用選擇。甜味即炸三文治 - 鮮奶油 (開業優惠, 原價$20) $8甜味即炸三文治 - 鮮奶油的味道和口感, 大概也能想像。三文治炸得脆口, 沒有油溢味, 內裡塗滿鮮奶油, 視覺上雖然感覺邪惡, 但奶油甜度適中, 輕巧不膩滯, 多吃一件也是可以的。

店舖光鮮明亮, 有少量座位可供堂食。

2024-09-11