2023-07-25 117 瀏覽
其實佐敦有唔少小店cafe今日搵左間裝修簡潔嘅cafe試下入面裝修簡單舒服,店員又好有禮貌食物有多士、意粉、甜品都幾多選擇💚牛油果吐司伴沙律有好多牛油果醬,最特別係有少少七味粉喺牛油果醬上面估唔到食落去味道都幾夾而吐司外面脆入面軟熟,炒蛋都好滑💚香煎帶子明太子意大利麵帶子幾大粒,煎得好香意大利麵質感不錯,配埋明太子好香好好味💚日式焦糖布甸(日本蛋使用)一黎到俾粒士多啤梨吸引左,好大粒焦糖布甸好實在好香蛋味雖然係焦糖但又唔會太甜不錯不錯💚日式手工蕨餅(焙茶)驚喜蕨餅,原來仲新出左焙茶味一放入口有濃濃嘅焙茶味蕨餅煙韌,配埋黑糖醬非常夾推介推介💚焙茶朱古カ呢間店嘅焙茶味非常濃郁呢杯朱古力一飲就有好香嘅焙茶味飲飲下就會散發出朱古力味💚Dirty 層次做得好好一杯Dirty本身就已經有2 shot
其實佐敦有唔少小店cafe
今日搵左間裝修簡潔嘅cafe試下
入面裝修簡單舒服,店員又好有禮貌
食物有多士、意粉、甜品
都幾多選擇

💚牛油果吐司伴沙律
有好多牛油果醬,最特別係有少少七味粉喺牛油果醬上面
估唔到食落去味道都幾夾
而吐司外面脆入面軟熟,炒蛋都好滑

💚香煎帶子明太子意大利麵
帶子幾大粒,煎得好香
意大利麵質感不錯,配埋明太子好香好好味

💚日式焦糖布甸(日本蛋使用)
一黎到俾粒士多啤梨吸引左,好大粒
焦糖布甸好實在好香蛋味
雖然係焦糖但又唔會太甜
不錯不錯

💚日式手工蕨餅(焙茶)
驚喜蕨餅,原來仲新出左焙茶味
一放入口有濃濃嘅焙茶味
蕨餅煙韌,配埋黑糖醬非常夾
推介推介

層次做得好好
一杯Dirty本身就已經有2 shot

• 香煎帶子明太子意大利麵
2023-07-25 414 瀏覽
鄰近柯士甸站呢間cafe裝潢湖水藍➕純白主題幾簡約,同朋友坐低食啲嘢飲杯野,都坐得幾舒服 👍🏻除咗主食仲有唔少日式甜品選擇🥹 仲要bar枱位可以chill 下而且仲有好多植物,令到整體環境好舒服~全日早餐 $134呢道嘅ADB食材豐富👍🏻 賣相擺盤有心思✨份量偏多,2個女仔share都夠食😍 豬肉腸同雜菌惹味而不油膩😎 牛油果份量慷慨,而且熟度剛剛好🥑加埋嫩滑嘅炒蛋搭配埋吐司一齊食好正🍞 煙三文魚油香豐盈,砌成玫瑰花形狀令人賞心悅目🥰 車厘茄同雜菜沙律清新解膩🥗雙色日式手工蕨餅 (黃豆/焙茶) $54呢個蕨餅真係必點既signature 甜品🫰🏻 蕨餅正方形而且大大粒🤤 係用100%日本進口蕨粉全人手製作🇯🇵 仲要無添加防腐劑👍🏻要讚既焙茶香固然突出,佢哋更精心搭配左自家調配嘅沖繩黑糖蜜🤎令到整體感覺更加昇華😆 而黃豆粉嘅豆香都好香濃,平衡左嘅蕨餅甜度😝 兩款口味同樣做到煙韌口感🙌🏻玫瑰荔枝梳打 $48蕨餅配埋玫瑰荔枝梳打出奇地夾🍹 賣相吸引,整體香甜不膩,清新解渴😍Menu

而且仲有好多植物,令到整體環境好舒服~

全日早餐 $134
呢道嘅ADB食材豐富👍🏻 賣相擺盤有心思✨

雙色日式手工蕨餅 (黃豆/焙茶) $54

玫瑰荔枝梳打 $48

Menu
2023-07-11
2023-07-09 162 瀏覽
這間位於佐敦的咖啡店,鄰近柯士甸站,裝修以簡約的白色為主,配搭木系傢俱及小擺設,充滿文青的小清新感。平日的午市時段配黑咖啡,轉其他飲品可享減$15優惠,而星期六、日及公眾假期則沒有。食物及飲品均即叫即製,非常新鮮。All Day Breakfast - $134豐富的全日早餐,份量連男生也足夠。兩根香腸多汁有彈性,扎實香味濃郁;滑溜的滑蛋好軟嫩;煙三文魚卷成玫瑰花般,嫩滑帶點煙薰味,入口甘香濃郁;牛油果柔軟細膩;蘑菇鮮爽多汁;鮮嫩的沙律菜伴以健康酸溜的黑醋汁;更有多汁的車厘茄和軟綿的茄汁豆;香脆的酸種麵包好鬆軟;更設有素食版本。日式焙茶蕨餅 - $46煙韌富彈性的日式蕨餅,有著清香的焙茶味,再淋上沖繩黑糖醬,微甜帶甘,甜而不膩。Latte - $42咖啡與鮮奶層次分明好吸睛,豐盈綿密鮮奶,保留醇厚咖啡的味道。

食物及飲品均即叫即製,非常新鮮。

All Day Breakfast - $134
日式焙茶蕨餅
日式焙茶蕨餅

日式焙茶蕨餅 - $46

Latte - $42
2023-07-09
午餐
2023-04-11 311 瀏覽
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕同班朋友聚會,揀左呢間幾有特色既cafe,我唔飲咖啡,朋友話呢度啲手沖咖啡好得,我就飲左焙茶朱古力,朱古力入面有焙茶嘅味道,甜品全部都好好食,特別係抹茶窩夫👍🏻👍🏻👍🏻,main meal就食左兩款,兩款都好食,我自己就比較鍾意aglio E oilo spaghetti ,簡單來講就係蜆肉加蟹肉意粉,唔錯😁😁😁🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑現場都幾靚,打卡一流,廁所有少少窄,但乾淨既,現場有得自助加水。🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕職員都好友耐心咁講解個Menu,現場有好多payment 可以比錢,八達通,FPS,都相當方便😁😁😁🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕同朋友聚會,都推介😁
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕

🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑

🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕
同朋友聚會,都推介😁
2023-02-07 215 瀏覽
去開佐敦嗰頭,有人建議去渡船⛴️角搵食,最後㨂咗小店cafe A Cup Thing入面得兩張枱同high table,算好少位,坐低咗一張枱睇menus叫咗蒜片蟹肉蜆肉意大利面🍝、香煎帶子明太子🫅意大利麵同煙三文魚忌廉芝士配沙律🥗,嘢飲☕️之後先叫,送黑咖啡☕️同熱柚子茶,其他飲品平$15,等咗10分鐘陸續上菜,店員全清一色女生,有個仲泊咗架Benz喺門口香煎帶子明太子🫅意大利麵,個汁好正好滑,意粉🍝唔錯蒜片蟹肉蜆肉意大利面,微辣,同事話一般煙三文魚忌廉芝士配沙律🥗,同事話留肚食甜品🍮Latte, 跟餐減$15所以$23,有拉花,啡味奶味balance最後叫埋名物蕨餅,有黃荳粉味同抹茶味,諗唔到㨂邊隻味,所以兩隻味叫哂手工蕨餅(黃荳粉),正,煙煙韌韌,仲可以自己淋黑糖手工蕨餅(抺茶),同黃荳粉唔同味,配抺茶黑糖好有心思

香煎帶子明太子🫅意大利麵,個汁好正好滑,意粉🍝唔錯
香煎帶子明太子🫅意大利麵

蒜片蟹肉蜆肉意大利面,微辣,同事話一般
蒜片蟹肉蜆肉意大利面

煙三文魚忌廉芝士配沙律🥗,同事話留肚食甜品🍮
煙三文魚忌廉芝士配沙律🥗

Latte

手工蕨餅(黃荳粉+抹茶)

手工蕨餅(黃荳粉),正,煙煙韌韌,仲可以自己淋黑糖
手工蕨餅(黃荳粉)

手工蕨餅(抺茶),同黃荳粉唔同味,配抺茶黑糖好有心思

2023-01-27
香煎帶子明太子🫅意大利麵
蒜片蟹肉蜆肉意大利面
Latte
手工蕨餅(黃荳粉+抹茶)
  • 香煎帶子明太子意大利麵
  • 日式手工蕨餅(抹茶)
  • 鮮奶咖啡
2023-01-19 178 瀏覽
☙ 𝗔 𝗖𝗨𝗣 𝗧𝗛𝗜𝗡𝗚. ❧𝗖𝗮𝗳𝗲位於人流較少的佐敦小街,夾喺舊式店鋪間非常顯眼,店內位置雖小,但坐得好舒服,店員非常𝗻𝗶𝗰𝗲,臨坐前會幫忙抹櫈,雖然係微小舉動但非常貼心😛 食物方面質素非常高,特別推介手工蕨餅💫,茶味香濃、質地煙韌,係食過最好食的蕨餅,絕對會再回頭呢🤭࿐🍵日式抹茶手工蕨餅 $𝟰𝟮💫招牌蕨餅以𝟭𝟬𝟬%日本進口蕨粉,加上特選宇治抹茶粉製成,配以靜岡抹茶蜜享用,抹茶味非常香濃,回甘味突出🫰🏻 口感煙韌𝗤彈,咬開滑滑的唔痴牙,非常好食,難怪咁受歡迎,抹茶控必試💚🍞抹茶麻糬鬆餅 $𝟰𝟮💫不是𝘀𝗰𝗼𝗻𝗲控都被震驚了🥹 外皮烤得香脆,仲帶微微焦香,一上枱就聞到好香牛油味,食落唔乾身,內餡麻糬份量多,但偏向實身,煙韌點會更好🤌🏻 推薦配埋自家製抹茶醬(+$𝟭𝟬),會令整體抹茶味更突出😽☕️日本九鬼黑芝麻牛奶 $𝟯𝟴期間限定𝗺𝗲𝗻𝘂,黑芝麻味非常香濃,入口細滑,飲到尾仲有大量芝麻粉沉底,非常足料✨
☙ 𝗔 𝗖𝗨𝗣 𝗧𝗛𝗜𝗡𝗚. ❧

🍵日式抹茶手工蕨餅 $𝟰𝟮💫

🍞抹茶麻糬鬆餅 $𝟰𝟮💫

☕️日本九鬼黑芝麻牛奶 $𝟯𝟴
日本九鬼黑芝麻牛奶

2023-01-15
日本九鬼黑芝麻牛奶
  • 日式手工蕨餅
話曬物以類聚,我啲朋友都好鍾意食甜品,成日都大街小巷,周圍搵一啲隱世嘅甜品舖。今次由佢介紹呢間位於佐敦既Cafe甜品好高質。咁啱有時間就上個週末到訪。湖水綠色裝修漂亮,感覺清新自然。<抹茶手工蕨餅 > $42手工蕨餅可以揀黃豆粉或抹茶粉,我哋揀咗抹茶口味。一入口先喺抹茶嘅苦味,之後味道慢慢回甘,蕨餅口感柔軟、滑順,加入黑蜜讓蕨餅帶有更濃郁的香氣,煙韌得嚟又唔會話好黐牙。<日式焦糖布甸> $58店家標明使用日本蛋,布甸質感軟滑,蛋味香濃,焦糖醬略帶微苦,正好平衡返布甸嘅甜味。<巴斯克蛋糕配沖繩黑糖花蜜>$ 48蛋糕口感潮濕鬆軟,從外側烤至焦黑並具有濃厚焦糖味,淋上沖繩黑糖花蜜更增添一份甜味。<抹茶士多啤梨梳打> $48飲品主要由草莓果醬同梳打水組成,另上抹茶醬,梳打味道清爽,加咗抹茶醬之後味道清新,並隱約帶有一份抹茶香氣。
<抹茶手工蕨餅 > $42
抹茶士多啤梨梳打
下午茶
抹茶手工蕨餅
巴斯克蛋糕配沖繩黑糖花蜜
超可愛風日系甜品🍮裝修格調小清新,入到嚟有一種好舒服嘅感覺。有貓貓擺設同盆栽喺枱上可以俾人打卡🐱🎄仲有聖誕樹配合返聖誕做裝飾💚有少少濕濕地,滿滿嘅抹茶忌廉。有少量紅豆喺入邊,抹茶味唔算太濃,同埋唔算好甜,好啱我。有五大粒,好軟熟😍😍質感彈牙煙靭。面頭灑上左抹茶粉,另外配有濃郁抹茶醬。俾你自由到幾多落去。茶澀味配上抹茶醬,令蕨餅味道昇華。超級可愛上枱已經俾佢吸引住!立即打返幾張卡。勁似玩煮飯仔嗰啲道具食物。蛋味濃郁,用日本蛋整,好滑同埋軟綿綿。呢個個味道係估佢唔到,有少少似玄米茶。同埋朱古力味唔濃,但茶味係好濃的。

抹茶卷

焙茶朱古力

抹茶卷
焙茶朱古力
2022-12-18 78 瀏覽
Happy Sunday想去cafe嘆下,嚟到佐敦文苑街一間小店,裝修幾小清新feel, 同埋都幾有聖誕氣氛,感覺幾舒服🤩✨煙三文魚忌廉芝士吐司伴沙律 - 滑蛋好加分,連埋煙三文魚食好夾,作為brunch好唔錯!✨香煎帶子明太子意大利麵 - 撈均食勁creamy, 明太子味濃厚,帶子煎成半熟,好嫩滑又爽口😋✨Matcha Warabi Mochi - 擺碟好靚,落埋抹茶蜜更香,口感好QQ🤤✨Flat White - 咖啡味勁香,甘而不澀,拉花好細緻好靚,飲完醒神晒😻✨Uji Hojicha Latte - 係飛馬拉花好特別💕 焙茶味香濃,質感幾滑,好滿足🥰

2022-11-29 51 瀏覽
佐敦新開的ᴄᴀғᴇ以日式手工蕨餅為賣點以100%日本材料全人手新鮮製作黃豆粉味- 帶堅果香配日本黑糖蜜抹茶味- 用宇治抹茶粉製作味濃口甘味重配靜岡抹茶蜜櫻花水玄子擺盤好美好igable配上黑糖蜜幾好味日式抹茶窩夫新鮮烤焗比利時窩夫配上多款配料鮮打忌廉、紅豆、白玉、抹茶蜜配上抹茶雪糕還有手工蕨件碟日式焦糖布丁以日本蛋製作著重蛋味香濃特別幼滑焦糖帶焦香最意想不到咖啡還有美美的拉花🥰
佐敦新開的ᴄᴀғᴇ以日式手工蕨餅為賣點

擺盤好美好igable
配上黑糖蜜幾好味

日式抹茶窩夫
新鮮烤焗比利時窩夫
配上多款配料鮮打忌廉、紅豆、白玉、抹茶蜜
配上抹茶雪糕還有手工蕨件碟

日式焦糖布丁
以日本蛋製作著重蛋味香濃
特別幼滑焦糖帶焦香

最意想不到咖啡還有美美的拉花🥰
2022-11-29 58 瀏覽
佐敦小清新𝖼𝖺𝖿𝖾 ! 麻雀雖小但主食𝖺𝗅𝗅 𝖽𝖺𝗒 甜品咖啡飲品一應俱全貪心左少少叫左好多野 😹 最出名係呢到自家製日式蕨餅 有抹茶同原味黃豆粉 質感好彈牙好食 🫶🏻 𝖼𝗋𝗈𝖿𝖿𝗅𝖾 都好好食仲有至愛既白玉 不過佢本身已經有蕨餅所以可以留肚食其他🤣 焙茶朱古力拉花都好靚呢 ✨⁡𓇬 𝖩𝖺𝗉𝖺𝗇𝖾𝗌𝖾 𝖬𝖺𝗍𝖼𝗁𝖺 𝖼𝗋𝗈𝖿𝖿𝗅𝖾($𝟣𝟢𝟪)𓇬 𝖧𝗈𝗃𝗂𝖼𝗁𝖺 𝗋𝗈𝗅𝗅 ($𝟧𝟪)𓇬 𝖶𝖺𝗋𝖺𝖻𝗂 𝖬𝗈𝖼𝗁𝗂 ($𝟥𝟨/$𝟦𝟤)𓇬 𝖢𝖺𝗋𝖺𝗆𝖾𝗅 𝖯𝗎𝖽𝖽𝗂𝗇𝗀 ($𝟧𝟪)𓇬 𝖧𝗈𝗃𝗂𝖼𝗁𝖺 𝖼𝗁𝗈𝖼𝗈𝗅𝖺𝗍𝖾 ($𝟦𝟨)⁡
佐敦小清新𝖼𝖺𝖿𝖾 !
麻雀雖小但主食𝖺𝗅𝗅 𝖽𝖺𝗒 甜品咖啡飲品一應俱全

𓇬 𝖧𝗈𝗃𝗂𝖼𝗁𝖺 𝗋𝗈𝗅𝗅 ($𝟧𝟪)
𓇬 𝖶𝖺𝗋𝖺𝖻𝗂 𝖬𝗈𝖼𝗁𝗂 ($𝟥𝟨/$𝟦𝟤)
𓇬 𝖢𝖺𝗋𝖺𝗆𝖾𝗅 𝖯𝗎𝖽𝖽𝗂𝗇𝗀 ($𝟧𝟪)
𓇬 𝖧𝗈𝗃𝗂𝖼𝗁𝖺 𝖼𝗁𝗈𝖼𝗈𝗅𝖺𝗍𝖾 ($𝟦𝟨)
1K
2022-11-21 51 瀏覽
裝潢用上湖水綠及白色,走簡約清新風格,結合木桌、植物、乾花等元素,整體帶給人一種寧靜又舒適的感覺,讓客人悠閒地度過一個慵懶的下午。日式手工蕨餅(黃豆粉) ($36)全人手製作,採用低糖配方,蕨餅沾滿黃豆粉,柔軟中帶點煙韌,食落甜度低,搭配黑糖漿味道更濃郁。焙茶卷 ($52)茶味醇厚,濃郁而不帶苦澀感,口感輕怡。日式焦糖布甸 ($58)使用日本蛋,蛋香味突出,口感綿滑,再配上甜甜的焦糖醬,甜而不膩。焙茶朱古力($46)茶香與朱古力味完美平衡,整體味道柔和,甜度適中,口感順滑。
日式手工蕨餅(黃豆粉) ($36)
焙茶卷 ($52)
茶味醇厚,濃郁而不帶苦澀感,口感輕怡。
日式焦糖布甸 ($58)
焙茶朱古力($46)
茶香與朱古力味完美平衡,整體味道柔和,甜度適中,口感順滑。
呢間cafe裝修主調用湖水綠同白色🤍仲有小植物做點綴,行小清新風格🌿~見佢地有好多抹茶甜品,食為抹茶控嘅小編當然忍唔住黎試下!:-1️⃣「日式手工蕨餅🍵($40)」係小編暫時食過最好食嘅蕨餅!質感彈牙煙韌,重抹茶香味,仲配有特濃抹茶醬~Japanese warabi mochi (matcha)👍🏻-2️⃣「抹茶卷🍵($48)」呢個小失望🙍,茶味還好,配上紅豆蓉,差在係蛋糕太乾了~Matcha roll cake-3️⃣「宇治抹茶拿鐵🍵($46)」拉花超靚,唔會好甜,幾smooth,茶味濃度適中~Uji matcha latte👍🏻-4️⃣「日式焦糖布甸🍮($58)」用咗日本蛋製作🇯🇵味道重忌廉香味,幾滑但稍甜~Japanese caramel pudding (made with Japanese egg)-🐰💬小結:店員好Nice,會見街坊打成一片,甜品質素參差,如果大家想黎chill下,小編會建議試手工蕨餅同抹茶latte🤣~
1️⃣「日式手工蕨餅🍵($40)」
2️⃣「抹茶卷🍵($48)」
3️⃣「宇治抹茶拿鐵🍵($46)」
4️⃣「日式焦糖布甸🍮($58)」
🐰💬小結:
2022-11-07 33 瀏覽
-//位於佐敦·睇得出食物用心製造既cafe小店有自家製日式手工蕨餅,仲係無添加防腐劑亦有提供全日早餐、意粉、多士、甜品等🍮Cafe較寧靜好適合傾偈,仲好歡迎寵物㗎🐶📍日式手工蕨餅(抹茶) $42呢款蕨餅係自家手工製造🥰 都係招牌人氣款聽講佢哋都落足心機去專研呢個蕨餅配方🥹口感軟淋淋 咬落唔黐牙,蕨餅上沾滿抹茶粉配埋抹茶蜜甜甜哋😍一粒接住又一粒 食唔停另外仲有個黃豆粉味,下次絕對可以試埋佢呢啲蕨餅都可以訂嚟做散水餅或者禮盒裝架📍日式焦糖布甸 $58呢款焦糖布甸係用上日本蛋🥚味道係超濃郁口感滑嘟嘟,每食一啖都會散發出啖啖奶香又唔會太甜,布甸控記得boookmark定喇💖📍日本九鬼黑芝麻牛奶 $48個人超鍾意呢款🥰 而且製作應該都比較複雜香港都好少見有芝麻味飲品,感覺較特別💘而呢款係選用日本黑芝麻製,再調配咗甜度味道非常濃郁,感覺好似飲緊凍既芝麻糊🤣芝麻控一定會愛上🫵🏻 記得飲之前一定要攪勻📍柚子咖啡梳打 $48將濃郁既咖啡倒落梳打,因為有氣泡關係🫧令到畫面好治療,飲落好清新,味道好特別而且呢個組合幾新奇,味道整體都做得唔錯期間限定的餐牌
//位於佐敦·睇得出食物用心製造既cafe小店
有自家製日式手工蕨餅,仲係無添加防腐劑
亦有提供全日早餐、意粉、多士、甜品等🍮
Cafe較寧靜好適合傾偈,仲好歡迎寵物㗎🐶
📍日式手工蕨餅(抹茶) $42

呢款蕨餅係自家手工製造🥰 都係招牌人氣款
聽講佢哋都落足心機去專研呢個蕨餅配方🥹
口感軟淋淋 咬落唔黐牙,蕨餅上沾滿抹茶粉
配埋抹茶蜜甜甜哋😍一粒接住又一粒 食唔停
另外仲有個黃豆粉味,下次絕對可以試埋佢
呢啲蕨餅都可以訂嚟做散水餅或者禮盒裝架
📍日式焦糖布甸 $58

呢款焦糖布甸係用上日本蛋🥚味道係超濃郁
口感滑嘟嘟,每食一啖都會散發出啖啖奶香
又唔會太甜,布甸控記得boookmark定喇💖
📍日本九鬼黑芝麻牛奶 $48

個人超鍾意呢款🥰 而且製作應該都比較複雜
香港都好少見有芝麻味飲品,感覺較特別💘
而呢款係選用日本黑芝麻製,再調配咗甜度
味道非常濃郁,感覺好似飲緊凍既芝麻糊🤣
芝麻控一定會愛上🫵🏻 記得飲之前一定要攪勻
📍柚子咖啡梳打 $48

而且呢個組合幾新奇,味道整體都做得唔錯
期間限定的餐牌
抹茶專賣店(♥︎’◡’♥︎) 欣賞很多𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲食物,喜歡抹茶的你絕對不能錯過喔!͜͡!͜͡!͜͡環境小小的一家,很有居家的感覺喔,設計我也滿喜歡的,讓人很舒服。餐牌 抹茶麻糬𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲鬆餅 $𝟜𝟚還加了$𝟷𝟶要焙茶醬,這個必點(•̀ᴗ•́)و 鬆餅酥化,配上麻糬口感倍增,再塗上𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺或焙茶醬,不要小看小小一件鬆餅,也很飽喔。 日本抹茶窩夫 $𝟙𝟘𝟠 日本抹茶窩夫料超豐富,有白玉、蕨餅、紅豆、抹茶雪糕配抹茶蜜及忌廉。光是賣相就讓人垂涎三尺( ̄▽ ̄),每一口都是滿滿的料,抹茶味濃郁,窩夫脆口,一冷一熱口感很讚。 日式手工蕨餅(抹茶) $𝟜𝟚 日式手工蕨餅可選抹茶或黃豆粉,我又選了抹茶 •̀ ω •́ 蕨餅口感軟糯又不失彈性,有點像再軟身一點的啫喱,抹茶粉甘香不苦澀。 𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟛𝟠 𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆也是加入抹茶元素,底為牛奶,上層是抹茶,滑口,奶味較重,能加入咖啡的話更佳喔 ❣︎

餐牌

抹茶麻糬𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲鬆餅 $𝟜𝟚

日本抹茶窩夫 $𝟙𝟘𝟠
日本抹茶窩夫

日式手工蕨餅(抹茶) $𝟜𝟚
日式手工蕨餅(抹茶)

𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟛𝟠
𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆