2021-05-20 275 瀏覽
// buffalo-honey chick n pop //Ever since I saw @375chicken on my explore page and noticed that they’re opening one in hk, I knew I had to go there 👀. I got the buffalo honey chick n pop which is like flavourful popcorn chicken with a drizzle of sauces 🤤. It was honestly so so good but if you’re not a fan of sweet stuff, you might find it a bit too sweet after eating it for a while because of the honey, but I liked it 😊. My friend enjoyed their burger too! We went during their soft opening so th

Ever since I saw @375chicken on my explore page and noticed that they’re opening one in hk, I knew I had to go there 👀. I got the buffalo honey chick n pop which is like flavourful popcorn chicken with a drizzle of sauces 🤤. It was honestly so so good but if you’re not a fan of sweet stuff, you might find it a bit too sweet after eating it for a while because of the honey, but I liked it 😊. My friend enjoyed their burger too! We went during their soft opening so the lines were long and a bit slow. The place is cozy so if it’s crowded, you might not be able to find seats but it’s perfect for takeaway. Definitely wanna go back later and try other items🤩
2021-05-19 221 瀏覽
頂級地段,終於揾到間好食的雞漢堡店,個包好食到不再多說,流心芝士,雞肉,菜,所有饀料夾起都吾會太厚,容易食,原來該店採用冇激素雞和100%菜油,非常健康,食埋炸雞及薯條一D都吾覺得油膩,超驚喜!!
2021-05-19
2021-05-14 2553 瀏覽
中環又開新店喇!今次依間來自美國紐約嘅快餐店🇺🇸係香港開左第一間分店~ 依段時間soft opening ,作為中環打工仔立刻去試試~ 店舖以橙&黑色作主調,加上霓虹燈襯托,幾有街頭型格風。店內提供6款脆雞burger,仲有幾款炸雞小食同沙律~ 而價錢方面就非常貼近美國個邊-水牛脆蜜雞堡 Buffalo-Honey ($85單點,$125套餐) 人氣item之一❗️ 雞扒標榜無添加激素同抗生素,仲要用375度高溫油炸達到最佳嘅脆口程度💥 即叫即炸,唔會用任何工具例如微波爐去加熱。的確雞扒入口係非常熱辣,外層薄脆,唔會太油膩。最重要係肉質夠嫩滑有肉汁,調味都到位。個醬汁都要讚一讚,homemade 嘅水牛蜜糖醬配是拉差甜辣蛋黃醬幾match,甜酸裏帶微辣,幾惹味*Triple Truffle 三重松露雞堡 ($88 單點,$128套餐) 三重即係指 黑松露蛋黃醬,黑松露油& 黑松露碎。聞落有黑松露嘅香氣,但食落仲爭少少🤣 個醬都唔錯,酸酸哋,可以一解油膩感。*BBQ風味脆雞粒 BBQ Chick’ N Pop ($68單點,$98套餐) 依個價錢就偏貴喇作為小食咁叫~ 份量一般啦,比較細粒

BBQ風味脆雞粒 BBQ Chick’ N Pop ($68單點,$98套餐) 依個價錢就偏貴喇作為小食咁叫~ 份量一般啦,比較細粒,炸粉厚左啲,有幾粒會粉多過肉😂😂 勝在個BBQ醬幾有風味,帶少少煙燻味。

整體價錢偏貴左啲,Burger嘅size都勉強夠一個男人食,叫set可能好啲~ 賣相都可以再執靚仔啲😂
2021-05-11 642 瀏覽
今日lunch time 終於試咗十二點四去到冇人等 唔洗排隊Order完等咗十分鍾到就有得拎返到office一打開有陣怪味一開個包已經覺得好唔吸引個汁好似栗米班塊 落咗好多栗粉咁又冇truffle味 個包好dry好難食😣😣😣我食咗一下就拎開咗個包底佢冇好似出面會煎兩邊包, 亦都係完全冇整熱過 個雞其實夠juicy 嘅 但係加咗個難食嘅汁 同埋個差過嘉頓嘅麵包 成件事☠️Fries 不過不失啦真係好失望🥺 唔會想再食😢
今日lunch time 終於試咗

十二點四去到冇人等 唔洗排隊

Order完等咗十分鍾到就有得拎

返到office一打開有陣怪味

一開個包已經覺得好唔吸引

個汁好似栗米班塊 落咗好多栗粉咁

又冇truffle味 個包好dry好難食😣😣😣
我食咗一下就拎開咗個包底
佢冇好似出面會煎兩邊包, 亦都係完全冇整熱過

Fries 不過不失啦
Triple  truffle  Burger

真係好失望🥺 唔會想再食😢
2021-05-11
10 分鐘 (外賣自取)
2021-05-10 579 瀏覽
在中環路經一間橙色裝修做主調,以炸雞和薯條做招來的新一間美式快餐店,上網得知她已在美國紐約和中東也有分店,本着好期心一試。點了煙肉和雞做料的漢堡,炸薯條和炸鷄,和多點了一個蒜頭口味的點點醬。炸雞有點兒像吃韓式炸雞,不知有醬身的炸雞如水牛雞翼一般式的料理是源自美國或是韓國創製,但這食物給我的感覺十分像美國本地口味,薯條很厚身和長,鹽的份量也適中,我其中一份餐是加大薯條份量的,蒜頭口味點點醬也沒有很膩,是歐洲人式用奶油醬點薯條來食,薯條是偏向微金香脆軟身的口感,不會是過火太金黃脆口style,畢竟每個人的口味不同,這裏的薯條吃起來也是感覺舒服的。另外這邊的茄汁和芥辣是可以自己追加的,自助bar形式,也可算是給愛多加茄汁和芥辣的人一個不錯的新打卡地方。炸雞漢堡肉汁也夠,醬汁的味道令整個漢堡每一啖都不會太油,可以嚐試加多一點生菜和pickle 會更加令漢堡提升味道。現場坐位有Bar 台形式可以望見廚房的製作食物過程,和卡位在另外一邊,空間上還可以畢竟應該主打外賣和中環區也是方便上班人拿走外食。不同形式的漢堡店在香港越開越多,我想這一間用有機和健康油做賣點的burger shop 值多少分呢?要
不同形式的漢堡店在香港越開越多,我想這一間用有機和健康油做賣點的burger shop 值多少分呢?要等你們自己來試一試才知道,在中環區多了一個炸雞漢堡選擇。