原來香港都有呢種日式可麗餅🙂仲要係即叫即整 配搭同賣相都好日系 打卡一流🍵抹茶紅豆白玉可麗餅🫘最人氣嘅口味之一 果然好靚 面上灑上茶粉 抹茶味幾香濃 但唔苦澀 餅皮薄身 包住忌廉 食落唔係得個甜字 白玉大大粒又軟淋淋 🍓士多啤梨朱古力可麗餅🍫黑朱古力餅皮包住新鮮士多啤梨果肉 不敗配搭 味道肯定夾 咬落啖啖都足料 有少少爆餡嘅滿足感仲可以用優惠價加配飲品 有梳打同茶嘅特飲 今次叫左水蜜桃冰茶&玫瑰荔枝梳打 兩杯都好清甜清新 夏天飲岩曬 而且大大支 漸層幾靚 又幾好味🥤

🍵抹茶紅豆白玉可麗餅🫘

🍓士多啤梨朱古力可麗餅🍫

3 CREPEs💚士多啤梨香蕉配朱古力雪糕 $55人均消費: $27.5 (2人)-佢入邊有好多唔同嘅配料👻有普通cream 朱古力cream同埋 士多啤梨 香蕉 可可球普通cream 唔似平時食開好漏嗰種creamD cream有啲牛奶味嘅🥛而朱古力cream 有好濃烈朱古力味🍫入邊除咗cream 仲有士多啤梨同可可球 豐富返唔同嘅口感😝上面就有士多啤梨 香蕉 雪糕 朱古力醬同埋士多啤梨乾🤤個朱古力味雪糕 好好味🍨好香好濃烈朱古力味 偏Creamy啲嘅雪糕 入邊仲有啲朱古力碎個皮都食到朱古力味🥞(但唔知係咪因為cream👷🏽) 個士多啤梨 唔係好甜 偏酸酸地🍓所以食到咁上下 士多啤梨可以解膩都幾好味😋成個感覺上 都好甜 好香朱古力🥰佢入邊好多配料 就整到好似好多layer 同埋 食完都會飽肚🤰🏽·以上評價 同🦔一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽 -23/5/2023 ate佢係open kitchen 可以望住嗰個人整 正😍店員態度都OK 我哋睇緊原來有雪糕 店員都介紹返有3款💁🏽‍♀️不過因為即叫即整都要等一排先有得食⏱️-有興趣嘅朋友仔 可以試吓👇🏽3 CREPEs (大角咀)💚大角咀博學里3
3 CREPEs💚
士多啤梨香蕉配朱古力雪糕 $55
人均消費: $27.5 (2人)

佢入邊有好多唔同嘅配料👻
個朱古力味雪糕 好好味🍨
好香好濃烈朱古力味 偏Creamy啲嘅雪糕
入邊仲有啲朱古力碎
個皮都食到朱古力味🥞
(但唔知係咪因為cream👷🏽)
個士多啤梨 唔係好甜 偏酸酸地🍓
#od大角咀覓食之旅 #od食掃街
希望大家身體健康 開心快樂💛
2023-05-23
2023-07-13 103 瀏覽
星期四lunch自己去了大角咀的3 CREPEs吃日式可麗餅。可麗餅有鹹有甜的選擇,我比較喜歡吃甜的可麗餅,所以叫了一份甜吃可麗餅,再加一杯飲品。抹茶紅豆白玉可麗餅掙扎了許久,最終選了抹茶紅豆白玉,因為想吃白玉。可麗餅即叫即製,要預時間等候。可麗餅皮很薄很軟,包著幼滑的忌廉和抹茶忌廉,頂部再加白玉、紅豆和菠蘿乾片,甜甜的紅豆和苦苦的抹茶真是絕配,一個吃完原來挺飽的。水蜜桃冰茶可以叫少甜,能夠解膩,購買任何可麗餅,飲品可減$10。
水蜜桃冰茶
2023-07-13
▪️🍊🍫 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 $48香 橙 朱 古 力.The crepe looked really good, especially you can see how the chef assemble the whole dessert together. Yellowy crepe surrounding whipped creams, chocolate crumbles, and topped with candiced orange peel and dried orange. The pancake was having great elastic texture, but it had less flavor than it looked. Chocolate cream offered mild choco taste but the sweetness was supplemented by the candiced orange peels. However, I was really dissapointed that the dried orang
▪️🍊🍫 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 $48
香 橙 朱 古 力
The crepe looked really good, especially you can see how the chef assemble the whole dessert together. Yellowy crepe surrounding whipped creams, chocolate crumbles, and topped with candiced orange peel and dried orange. The pancake was having great elastic texture, but it had less flavor than it looked. Chocolate cream offered mild choco taste but the sweetness was supplemented by the candiced orange peels. However, I was really dissapointed that the dried orange slice was actually inedible, completely hard and dry and simply a decoration, instead of the sweetened one which gives gentle bitterness to add layers of taste. Maybe I should've tried the famous creme brûlée one instead🥹.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: N/A
Re-visit ? ✖️
🍊🍫 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆
外賣自取
超人氣可麗餅專門店🧡3 CREPEsʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ呢間好多人推介嘅可麗餅已經book mark好耐ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪可麗餅有超多款唔同嘅味道 鹹同甜都有💗係即叫即整 可以望住成個製作過程 非常之吸引\( ˶˙˙˶)/♡今次試咗最想食嘅抹茶味道 同飲品都非常之滿意💕🍡抹茶紅豆白玉可麗餅💲4️⃣8️⃣可麗餅餅皮好薄 包住咗普通cream同抹茶cream( °‪꒳​° ).ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪抹茶cream食落好濃 勁香茶味🍵仲要唔會好甜 一啲都唔漏 好好食!佢加咗啲甜甜哋嘅餅碎落去 食落口感好豐富白玉就係冇乜味嘅丸子 煙煙韌韌咁!仲有個花形嘅菠蘿乾做裝飾🌼酸酸甜甜都幾好食~💚抺茶拿鐵💲3️⃣4️⃣係樽裝設計 唔洗即刻飲晒~抹茶味都係好濃完全唔甜嗰隻!甜味主要都係靠杯底嗰啲紅豆🙌🏻🌟套餐(可麗餅+飲品)仲有得減💲1️⃣0️⃣當日落雨去到都見到好多人 見到都有回頭客嘅街坊~或者係特登揸車去食嘅人 果然好高人氣ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪!即叫即整所以都要預番少少時間等候 當日就等咗15分鐘左右!其實仲有好多味都好吸引 下次會想再試吓其他‎‎|•'-'•)و———————
超人氣可麗餅專門店🧡3 CREPEs
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
可麗餅有超多款唔同嘅味道 鹹同甜都有💗
今次試咗最想食嘅抹茶味道 同飲品都非常之滿意💕

🍡抹茶紅豆白玉可麗餅💲4️⃣8️⃣
抹茶cream食落好濃 勁香茶味🍵
仲要唔會好甜 一啲都唔漏 好好食!
佢加咗啲甜甜哋嘅餅碎落去 食落口感好豐富
白玉就係冇乜味嘅丸子 煙煙韌韌咁!
仲有個花形嘅菠蘿乾做裝飾🌼酸酸甜甜都幾好食~

💚抺茶拿鐵💲3️⃣4️⃣
係樽裝設計 唔洗即刻飲晒~
抹茶味都係好濃完全唔甜嗰隻!
甜味主要都係靠杯底嗰啲紅豆🙌🏻

🌟套餐(可麗餅+飲品)仲有得減💲1️⃣0️⃣

當日落雨去到都見到好多人 見到都有回頭客嘅街坊~
即叫即整所以都要預番少少時間等候 當日就等咗15分鐘左右!

—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ ————————
📍3 CREPEs
2023-07-07 64 瀏覽
呢間可麗餅專門店開業未夠一年 已經躋身大角咀隱藏美食嘅行列(≧∇≦*)早排終於去朝聖 小店果然誠意滿滿 口味選擇超多 有咸有甜~最重要係即叫即製 又落足料啊.♥ 抹茶紅豆白玉可麗餅 $④⑧.♥ 士多啤梨朱古力可麗餅 $④⑧.♡ 玫瑰荔枝梳打 +$②⓪♡ 水蜜桃冰茶 +$②⓪.賣相令人心情大好啊(o゚v゚)ノ𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚採用日式製法~餅皮較薄較軟身 忌廉軟滑輕盈 唔太甜膩 抹茶嗰款嘅忌廉同餅皮都係茶味🍵食落微甘不澀 白玉大粒又軟糯 紅豆剛好增添返點甜味士多啤梨嗰款內餡充滿果香🍓餅皮係朱古力味 香甜十足 小朋友必定大愛漸層飲品同樣係打卡之作 食完餅飲返杯精神爽利~全程喺側邊望住老闆落足配料 仲好有要求 見忌廉唧歪咗都要再整過 估計老闆係處女座哈哈(・ิ‿・ิ)

♥ 抹茶紅豆白玉可麗餅 $④⑧

♥ 士多啤梨朱古力可麗餅 $④⑧

♡ 玫瑰荔枝梳打 +$②⓪
♡ 水蜜桃冰茶 +$②⓪

士多啤梨朱古力可麗餅

漸層飲品同樣係打卡之作 食完餅飲返杯精神爽利~
2023-07-06 31 瀏覽
有日心血來潮突然想食甜嘢,但又唔想食雪糕,咁啱經過呢間crepes店,俾佢出邊嘅裝飾吸引咗就入咗去。甜嘅款有好多種同埋啲味道都幾新穎,諗咗好耐最後揀咗抹茶紅豆白玉味加一杯水蜜桃梳打。呢間舖頭好有透明度,一落完order隔住個玻璃可以睇住師傅整。Crepes 個皮本身已經係抹茶味,再加埋入邊嘅抹茶cream/custard 同埋紅豆真係好正,我特別鍾意後面嗰片乾菠蘿。食到咁上下個飲品啱啱整完,超級靚,好似星空一樣🌌 不過好細支,飲咗幾啖就飲完,我同個朋友都唔夠喉即刻嗌多支柚子蜂蜜梳打,本人就覺得柚子好飲過水蜜桃。總括然而,very like 呢間嘅crepes ,師傅好有心機整,唯一缺點嘅就係地方比較偏遠,不過下次會再嚟試吓佢嘅鹹味款!

2023-07-03 98 瀏覽
終於有時間過去食,雖然有啲遠,但值得為咗佢過去食😊 鋪頭雖然細細,但已經提供大量不同口味嘅Crepe,有甜又有鹹。今次買咗個焦糖吉士味Crepe,即叫即整。Crepe上面嘅焦糖好脆,內餡有好多吉士同cream,外層Crepe皮好薄,係一個好食嘅Crepe。然後可以以優惠價減$10加購飲品。我加咗一支菠蘿冰茶(走甜),普通正常,有菠蘿味,但冇茶香。

菠蘿冰茶
2023-06-28
5 分鐘 (堂食)
焦糖吉士味Crepe
大角咀竟然搵到間隱世嘅小食店😍 主打即叫即做既手工可麗餅😋 以前係日本食過感覺偏多Cream口感麻麻地😅 但係呢間小店既用料高質可麗餅口感好煙韌😚 選擇配搭重要好豐富添❤️⭐️ 抹茶紅豆白玉可麗餅 🍵餅皮煙韌帶濃郁既抹茶味💚 即叫即整所以唔會好乾👍🏻 餡料豐富到滿瀉🤣 滿滿嘅抹茶同埋原味Cream好幼滑🍼顯得出用料高質唔會膩配上紅豆白玉經典嘅配搭口感豐富🍡 特別加上一球雲呢拿雪糕🍦香濃得黎所有口味變得融洽在一起⭐️ 熱情果冰茶 🧃酸酸甜甜加上一粒粒熱情果籽非常解渴💜配上紅茶帶回甘嘅味道好適合夏日☀️

⭐️ 抹茶紅豆白玉可麗餅 🍵
熱情果冰茶

⭐️ 熱情果冰茶 🧃
熱情果冰茶
2023-06-29 25 瀏覽
位於大角咀富多來商場< 𝟑 𝐂𝐑𝐄𝐏𝐄𝐬 >, 一間日式可麗餅專門店, 主打多款口味的可麗餅, 亦提供梳打、咖啡及茶飲, 由於即叫即做, 新鮮製作, 所以需時等候。ꜱᴡᴇᴇᴛ ᴄʀᴇᴘᴇ ᴡɪᴛʜ ᴍᴀɴɢᴏ & ʙʟᴜᴇʙᴇʀʀʏ ᴡɪᴛʜ ᴠᴀɴɪʟʟᴀ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ $⁵⁵甜可麗餅配上芒果藍莓配雲尼拿雪糕, 餅皮柔軟, 放有榛子碎、開心果碎、原味忌廉、芒果醬及薄荷葉, 層次感豐富。ʀᴏꜱᴇ ʟʏᴄʜᴇᴇ ɪᴄᴇ ꜱᴏᴅᴀ $³⁰玫瑰荔枝梳打, 味道甜甜的, 帶有美美的漸變色, 打卡一流。*購買任何可麗餅加飲品可減$¹⁰優惠*3 CREPEs (大角咀)📍大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖

ʀᴏꜱᴇ ʟʏᴄʜᴇᴇ ɪᴄᴇ ꜱᴏᴅᴀ $³⁰

*購買任何可麗餅加飲品可減$¹⁰優惠*

3 CREPEs (大角咀)
📍大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖
2023-06-26
2023-06-27 46 瀏覽
番工經過門口排滿日式可麗餅好吸引😍呢日落雨依然好多人排隊,真係好耐無食了Jo又心思思去排🤣.抹茶紅豆蕨餅可麗餅 $48泡沫咖啡 $30.好多款口味,有咸有甜,最後揀左最愛的抹茶口味🍵可麗餅即叫即做,大讚餅皮質感簿口感煙韌,抹茶味濃回甘,入面仲有滿滿抹茶cream ,味道更加濃厚😋面層仲有紅豆,同抹茶perfect match😎 蕨餅q彈煙韌,無花果乾脆脆地又帶點煙韌,口味清甜,滿特別又意外地夾👍🏻要一讚設計貼心,可以沿住條線撕開來食,拎走個包裝都好精緻!.咖啡細滑香濃有驚喜,少甜對我來講剛好,樽裝設計十分方便,夏天邊行邊飲,飲唔哂仲可以放袋,同好好大樽!!.真心十分推介!足料用心良心小店,店員人又好好,下次要試下其他口味.

抹茶紅豆蕨餅可麗餅 $48
泡沫咖啡 $30

外賣自取
一直都好鐘意食可麗餅,但可麗餅專門店係香港比較少有,之前見到網上推介,今日我地專程去大角咀3 CREPEs 食可麗餅。可麗餅款式多達20款口味,而且有鹹有甜,款款都非常吸引。士多啤梨朱古力可麗餅即叫即製,有玻璃窗可以望到職員製作,食得安心又放心。可麗餅的餅皮厚薄適中,採用日本麵粉製作,餅皮亦加入了朱古力粉,朱古力味相當濃郁,口感煙煙韌韌,而中間亦唧上朱古力Cream 和朱古力醬,另外亦放上朱古力脆脆和士多啤梨,口感層次豐富,味道濃郁。蜜桃冰茶蜜桃與茶比例剛剛好,好香蜜桃味。

可麗餅款式多達20款口味,而且有鹹有甜,款款都非常吸引。

士多啤梨朱古力
可麗餅即叫即製,有玻璃窗可以望到職員製作,食得安心又放心。

蜜桃冰茶
蜜桃與茶比例剛剛好,好香蜜桃味。
2023-06-23 38 瀏覽
大角咀人氣日式可麗餅小店,廿幾款足料鹹甜crepe!即叫即整😋—————抹茶紅豆白玉 ( $48 )餅皮夠薄,但柔軟煙韌😆 抹茶偏苦澀,配上甜甜嘅紅豆🫘同手打原味+抹茶忌廉,味道啱啱好balance番😋 面頭仲有兩粒煙韌白玉丸子同菠蘿乾~-焦糖吉士 ( $48 )面頭食落就好似crème brûlée咁,將糖燒焦脆卜卜,忌廉唔會太甜,完全唔會漏!-雖然價錢比一般嘅貴少少,但勝在即叫即整同用料靚,而且仲可以隔住塊玻璃望住成個製作過程😆 下次早啲去試下鹹crepe先!
—————
抹茶紅豆白玉 ( $48 )
焦糖吉士 ( $48 )
2023-06-22 25 瀏覽
之前就已經見到有介紹,咁耐去開大角咀呢頭就去突登去試下,不過都有少少隔涉,睇地圖係正太子站同奧運站中間,搵路都花咗少少時間。店舖櫥窗擺滿左產品的模型,每款睇落都好吸引,都揀左好耐先落單。士多啤梨朱古力 $48因為見到櫥窗的士多啤梨朱古力好似好正,而且連個皮都係朱古力,所以就點左呢款。成品一拎上手就覺得勁吸引😍擺得好靚,士多啤梨睇落好正,最面嗰粒仲係蘸左糖再燒,有焦糖的效果,捧住係手都唔捨得食,淨係掛住影相。焦糖士多啤梨食落又甜又脆,其他士多啤梨都好甜,本來以為得面個幾片士多啤梨,但原來食到中層都仲有好多片士多啤梨,士多啤梨份量意外地多,無諗到crepe皮入面都仲有士多啤梨,而且仲食到士多啤梨醬,感覺好滿足😌啡色的Crepe皮唔係好食到朱古力味,但食到中層就食到非常香濃的朱古力忌廉同朱古力醬,同時一路食都有咬到朱古力脆脆,成個crepe的朱古力元素非常豐富,極有口感,好好食😋3 CREPEs (大角咀)大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

士多啤梨朱古力 $48

3 CREPEs (大角咀)

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-06-20 20 瀏覽
好耐無喺香港食好味嘅可麗餅啦呢間小店喺大角咀可以睇住店員整可麗餅見到材料真係好豐富今次叫個兩款都好好味下次要再嚟試埋其他味🤩🤩🤩🤎焦糖吉士可麗餅🍮睇住店員擠左好多cream好多吉士然後上面灑啲糖再用火槍燒塊焦糖一咬落去就好有驚喜😍😍😍焦糖熱辣辣好脆一路食到尾都啖啖有吉士🤤🤤🤤勁足料,推介推介👍🏻👍🏻👍🏻🤎特濃抹茶可麗餅🍵如果鍾意抹茶味一定要試呢個雖然好濃味但唔會濃到苦入面一樣都係好足料食極都有抹茶吉士醬😋😋😋🤎紅豆拿鐵🥛紅豆份量好多好甜,牛奶好香滑飲完個樽仲可以留起再用添😚😚😚🤎粒粒芒果冰茶🥭入面有好多芒果飲味道唔會太甜天氣咁熱最啱飲😉😉😉

好耐無喺香港食好味嘅可麗餅啦

然後上面灑啲糖再用火槍燒塊焦糖
一咬落去就好有驚喜😍😍😍
焦糖熱辣辣好脆
一路食到尾都啖啖有吉士🤤🤤🤤
勁足料,推介推介👍🏻👍🏻👍🏻

🤎特濃抹茶可麗餅🍵
如果鍾意抹茶味一定要試呢個
雖然好濃味但唔會濃到苦
入面一樣都係好足料
食極都有抹茶吉士醬😋😋😋

🤎紅豆拿鐵🥛
紅豆份量好多好甜,牛奶好香滑
飲完個樽仲可以留起再用添😚😚😚

🤎粒粒芒果冰茶🥭