2023-11-13 23 瀏覽
唔憂做不如摺左佢,得個幾個客,雞扒和金針菇,都等廿分鐘,個個都未瞓醒咁。唔知以為前面有十幾個等緊,下面話5分鐘嘅係咪唔係同一個同事?期待變無奈,再好食都冇用,用餐體驗不良。
2023-11-13
20 分鐘 (外賣自取)
2023-11-13 66 瀏覽
滋味台式炸雞扒2派克~~~~~~~~~~~~~~~~~~2派克既炸物可以落唔同嘅調味粉,仲可以混搭。原味椒鹽/海苔/梅子/芝士/麻辣/芥末/咖哩/辣味。脆皮雞腿排:雞腿扒肉質果然是嫩滑緊緻。配上麻辣+香辣粉簡直是無敵的配搭。甜不辣: 外貌有點像魚酥,外層鬆脆,裏面煙靭。脆皮百頁豆腐: 薄薄脆脆嘅外皮,咬入去係鮮嫩軟滑既豆腐。
滋味台式炸雞
2派克
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

甜不辣: 外貌有點像魚酥,外層鬆脆,裏面煙靭。

脆皮百頁豆腐: 薄薄脆脆嘅外皮,咬入去係鮮嫩軟滑既豆腐。

2023-11-13 25 瀏覽
今日終於嚟呢間之前喺社交平台見到人介紹好出名食炸雞嘅舖頭諗住買返屋企食餐牌都幾多選擇除咗炸雞之外仲有其他蔬菜類同小食等等叫咗一份招牌雞扒、炸雞皮、炸蕃薯條製作時間大概15分鐘左右全部都可以揀一至兩款調味粉招牌炸雞扒配麻辣味粉果然炸得好酥脆唔係乾硬嗰種,雖然拎返屋企都一段時間但係外皮依然係好脆好好食,最令我驚喜嘅係入面雞扒一啲都唔柴,係超級Juice,個調味都好好,雖然揀咗麻辣但係唔會好辣,相信唔食得辣嘅人都可以接受炸雞皮呢一個出邊好少地方有得食除咗串燒舖頭,炸雞皮大大塊,而且一啲都唔會有油溢感,送啤酒係一流,就算佢好邪惡我都忍唔住食咗好多炸蕃薯條炸蕃薯條雖然唔係啲咩特別嘅食物平時喺出邊都食得到,但係呢度嘅炸番薯條比到驚喜我,佢哋係超級厚切好粗一條,我配咗話梅粉超級好食,外脆內軟入面嘅番薯仲好軟糯,呢個真係超級好食!下次我一定要試埋佢哋嘅甜不辣同埋炸菇等等
餐牌都幾多選擇除咗炸雞之外仲有其他蔬菜類同小食等等
叫咗一份招牌雞扒、炸雞皮、炸蕃薯條
製作時間大概15分鐘左右
全部都可以揀一至兩款調味粉

招牌炸雞扒配麻辣味粉
炸雞

炸蕃薯條
下次我一定要試埋佢哋嘅甜不辣同埋炸菇等等
2023-10-07
2023-11-13 44 瀏覽
2派克雞排 🐷呢一間雞扒之前係紅磡開左第一間分店,而家擴充到旺角同埋荃灣都有新嘅分店啦!開咗喺旺角就腳咁多,當然要多多幫襯😍😍佢哋最特別嘅地方就係佢哋有好多唔同嘅味道可以選擇,包括有椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同埋海苔!🫶🏻🫶🏻每樣食品都可以揀兩款唔同嘅口味,花多眼亂嘅話都可以請店員幫手推介吓,佢哋推介嘅配搭全部都好match!😋😋我哋今次嗌咗四款唔同嘅嘢食,包括脆皮無骨雞扒 $40、脆脆雞皮 $24、脆皮翠玉瓜 $14、四季豆 $10!佢哋嘅無骨雞扒其實係雞胸整出嚟,但係佢哋嘅雞胸一啲都唔鞋口,肉質仲幾嫩滑,真係唔同口味嘅味就更加更上一層樓!😍😍除咗雞扒喺必嗌之外,另外佢哋嘅小食脆脆雞皮都係一大重點‼️‼️佢嘅雞皮真係一大塊完整嘅雞皮,唔係串燒嗰種嚟㗎,非常酥脆!我表示第一次食咁好食嘅雞皮!☺️☺️另外佢哋全部嘅食品都係即叫即炸,WhatsApp落單就更加方便唔使等!一過嚟就有熱辣辣嘅嘢食✅✅
2派克雞排 🐷

🍗再嚐台灣過江龍世一炸雞扒小店今次喺旺角經過派克雞扒,忍唔住又再買多一次黎食!買咗佢哋嘅撐枱腳套餐🤣$100有三款嘢食+一款小食可以選擇,仲包埋兩包紙包飲品,真係好抵食,可以直接揀個套餐試吓!第一樣揀咗雞腿扒,今次揀咗梅子+紫菜味,店家提供任選兩款混合口味,估唔到呢兩款口味撈埋一齊會咁好味,而且都好夾!好特別!雞扒同樣炸得好香脆,而且都好多汁,兩間分店質素都保持咁高質!另外揀咗百業豆腐質感好軟淋,好似棉花一樣🤣
🍗再嚐台灣過江龍世一炸雞扒小店

2023-11-11 36 瀏覽
台灣過江龍又開了分店,有主打的大大雞排,還有多款台灣出名的小食😗🤩🤩💠脆皮無骨雞排 $40雞排超大塊,外皮炸得金黃香脆,雞肉口感嫩滑,調味粉可加1-2款,灑上海苔和芝士味,一口咬下食到多層次的口感和味道😍😍💠甜薯地瓜條 $25地瓜條炸得脆,調味粉也是自選,當然選了梅子粉,因為真的跟地瓜很夾、梅子粉有酸甜風味,好好食😋💠黃金香芋丸 $22油炸至外酥內軟,入面包了香甜的芋頭味道,口感煙韌🥰

💠脆皮無骨雞排 $40

💠甜薯地瓜條 $25

💠黃金香芋丸 $22
油炸至外酥內軟,入面包了香甜的芋頭味道,口感煙韌🥰

2023-11-10 38 瀏覽
📍2派克雞排 (紅磡)之前試過紅磡店,估唔到而家女人街都有分店!所有食品都係即叫即製熱辣辣,仲可以加唔同口味嘅調味粉。💕脆皮無骨雞腿扒 $40雞腿扒原塊上,成塊面咁大。雞皮特別香脆。雞肉入味又多汁,配海苔粉味道好香。💕甜薯地瓜條 $25地瓜條配梅子味調味粉就最正,即刻變成酸酸甜甜嘅台式甘梅薯條🍠!💕甜不辣 $25煙煙韌韌好有𡁻勁。本身充滿魚漿甜味,一啲油膉嘅感覺都冇。我哋揀咗加芥末粉,味道冇想像中咁重。
📍2派克雞排 (紅磡)

💕脆皮無骨雞腿扒 $40

💕甜薯地瓜條 $25

💕甜不辣 $25

2023-11-10 24 瀏覽
2派克雞排 @twopeck_hk 由紅磡開到旺角👏🏻👏🏻宜家有2間分店~真係隨時隨地都食到美味炸物來自台灣品牌連鎖店🇹🇼連食材用上台灣原材料我最欣賞佢地調味粉🧂有7款口味~原味椒鹽、辣味、芥末、麻辣、梅子、海苔、芝士 ~ 任君選擇每款小食可簡2款✔️自選調味粉😎。脆皮無骨雞腿排 $40用上雞腿肉製成~🍗每份由人手磅量足足有 250g ~足量又美味入口滑嫩爆汁💯。脆皮花枝丸 $18有3大粒由台灣來花枝丸~入口彈牙外脆內軟更有素食餐牌~我叫左兩款蔬菜一樣咁好味。金菇酥 $12 每次必點😍人手手工串起~付再炸成開薄脆花。小扇茄子 $12 炸到外皮金黃香脆仍然包住茄子嘅肉汁~小店落單即製~需時等候10-15分鐘左右所以我強烈建議大家可以打定電話☎️落單去到就有得食😎♥️紅磡📱28111008旺角📱95583922總店📍九龍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C舖分店📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A鋪#hkkol #foodie #hkfoodie #foodiehk #food #hkfoodblogger#hkblogger #hkig #hkiger #followme #followfo
2派克雞排 @twopeck_hk
由紅磡開到旺角👏🏻👏🏻宜家有2間分店~
真係隨時隨地都食到美味炸物

來自台灣品牌連鎖店🇹🇼連食材用上台灣原材料
我最欣賞佢地調味粉🧂有7款口味~

原味椒鹽、辣味、芥末、麻辣、
梅子、海苔、芝士 ~ 任君選擇
每款小食可簡2款✔️自選調味粉😎

更有素食餐牌~我叫左兩款蔬菜一樣咁好味

。金菇酥 $12
每次必點😍人手手工串起~付再炸成開薄脆花

。小扇茄子 $12
炸到外皮金黃香脆仍然包住茄子嘅肉汁~

小店落單即製~需時等候10-15分鐘左右
所以我強烈建議大家可以打定電話☎️落單
去到就有得食😎♥️

紅磡📱28111008
旺角📱95583922
總店📍九龍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C舖
分店📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A鋪

#hkkol #foodie #hkfoodie #foodiehk #food #hkfoodblogger#hkblogger #hkig #hkiger #followme #followforfollow #吃貨 #美食推介 #美食日記 #紅磡美食 #紅磡 #黃埔美食 #美食 #美食推薦 #美食日記
#黄埔 #台灣菜#台灣炸雞#雞排 #炸雞
鹽酥雞#甜不辣
外賣自取
每次經過旺角附近,都會被一間間的小吃店剎停😂這家門面設計整潔型格,猛一看還以為是咖啡店,不過原來是我最近心心念念的台灣小吃😍 ✿ 脆皮無骨雞扒 配芝士、咖哩粉 $40 (無加一)很大!! 吃完超級飽注意,即點即炸,尤其雞排體積大,所以很熱很熱😂脆皮有點厚度,像餅乾,香脆不刮口;雞肉嫩滑🤤咖哩粉是有點辣度的! 推薦 ✿ 脆皮杏鮑菇 配海苔粉 $25 (無加一)炸皮比雞扒薄,配合杏鮑菇的清爽感覺海苔粉挺搭😎如果每塊的尺寸小一點更好🤣 ✿ 甜不辣 原味 $25 (無加一)質感很好😍微煙韌,不難咬;魚糕味香原味其實也有調味,但加一味粉更豐富,失策了🤣
每次經過旺角附近,都會被一間間的小吃店剎停😂

✿ 脆皮無骨雞扒 配芝士、咖哩粉 $40 (無加一)

很大!! 吃完超級飽
注意,即點即炸,尤其雞排體積大,所以很熱很熱😂
脆皮有點厚度,像餅乾,香脆不刮口;雞肉嫩滑🤤

咖哩粉是有點辣度的! 推薦

✿ 脆皮杏鮑菇 配海苔粉 $25 (無加一)

炸皮比雞扒薄,配合杏鮑菇的清爽感覺
海苔粉挺搭😎
如果每塊的尺寸小一點更好🤣

✿ 甜不辣 原味 $25 (無加一)

質感很好😍微煙韌,不難咬;魚糕味香
原味其實也有調味,但加一味粉更豐富,失策了🤣

2023-11-04 63 瀏覽
旺角新店超大塊無骨炸雞🌸脆皮無骨雞腿排(芝士粉) $40外脆,芝士味濃郁,爆肉汁厚身嫩滑,超大塊,食完一塊好飽🌸金菇酥 (海苔粉)$12滿滿一串金菇,每一都炸得香脆,粉漿唔算太厚🌸黃金香芋丸 $22夠脆夠煙靭,重芋頭味======詳情======2派克雞排 (旺角) @TWOPECK_HK旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #旺角新店 #旺角分店 #脆皮無骨雞腿排 #金菇酥 #黃金香芋丸 #調味粉多選擇 #最多揀兩款 #威達商業大廈 #通菜街 #2派克雞扒
旺角新店超大塊無骨炸雞

🌸脆皮無骨雞腿排(芝士粉) $40
外脆,芝士味濃郁,爆肉汁厚身嫩滑,超大塊,食完一塊好飽

🌸金菇酥 (海苔粉)$12
滿滿一串金菇,每一都炸得香脆,粉漿唔算太厚

🌸黃金香芋丸 $22
夠脆夠煙靭,重芋頭味

======詳情======
2派克雞排 (旺角) @TWOPECK_HK

================
2023-10-26
  • 金菇酥
2023-11-03 46 瀏覽
位於通菜街嘅一間台灣過江龍炸雞排小店,炸物控必食😋。除咗招牌炸雞排之外,仲有多款不同小食可供選擇😗,例如:脆皮雞中翼、地瓜條、炸花枝丸、四季豆、百頁豆腐等等。全部即叫即炸新鮮熱辣辣。仲有8款調味任君選擇,包括海苔、辣味、原味、梅子、麻辣、芥末、咖喱同埋芝士味!⏳由於所有食物是即叫即整的,所以都要預10分鐘左右先拎得。✨脆皮無骨雞排 $40🧂調味:海苔+咖哩無論味道👅、抑或賣相都好驚喜!比塊面仲大塊,而且肉質厚實!雞扒超入味,鮮嫩多汁,外脆內軟。配埋咖哩的調味,食落辣辣地,勁正!絕對要試👍👍👍👍👍!✨脆皮杏鮑菇 $25🧂調味:芝士🧀️+梅子估吾到芝士同梅子又幾夾,甜甜地帶香濃芝士味。杏鮑菇好大舊,都係外面脆得黎,咬落去入面有汁🤩,真係炸到火候岩岩好呀。✨脆皮台灣香腸 $24一份有兩條,炸到勁香脆!

位於通菜街嘅一間台灣過江龍炸雞排小店,炸物控必食😋。

⏳由於所有食物是即叫即整的,所以都要預10分鐘左右先拎得。

✨脆皮無骨雞排 $40
🧂調味:海苔+咖哩

✨脆皮杏鮑菇 $25
🧂調味:芝士🧀️+梅子

✨脆皮台灣香腸 $24
一份有兩條,炸到勁香脆!

📍 2派克雞排 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖想試好耐嘅台式炸雞店終於係旺角開分店啦🤩🤩餐廳位於旺角通菜街內(俗稱女人街),非常易搵😝😝去到見電舖以黑黃色做主調,顯得相當型格😎事不疑遲,即刻點左脆皮無骨雞腿排,脆皮杏鮑菇,脆脆雞皮😜😜佢哋食物即叫即整,新鮮熱辣,共有六款調味料,全部食物都可以自選一/兩個味道☺️☺️好正,不過因為我唔知揀咩,最後就叫店員推介俾我😉😉而家佢哋新張優惠消費滿$50仲有飲品送🥰佢哋仲有一個二人套餐,好似都幾吸引脆皮無骨雞腿排份量非常大份,外皮香脆無比,雞腿排肉非常嫩👍味道係芥末加梅子,食落都幾新鮮☺️脆皮杏鮑菇味道係芝士海苔,香口軟嫩脆脆雞皮估唔到咖喱同辣味係咁夾,又香又脆🤤#新鮮熱辣 #即叫即整 #香脆 #香港 #旺角 #美食推介 #人氣炸雞 #foodie #crispy #yummy
📍 2派克雞排 (旺角)

想試好耐嘅台式炸雞店終於係旺角開分店啦🤩🤩

事不疑遲,即刻點左脆皮無骨雞腿排,脆皮杏鮑菇,脆脆雞皮

而家佢哋新張優惠消費滿$50仲有飲品送🥰
佢哋仲有一個二人套餐,好似都幾吸引

脆皮無骨雞腿排

脆皮杏鮑菇
味道係芝士海苔,香口軟嫩

脆脆雞皮
估唔到咖喱同辣味係咁夾,又香又脆🤤

2023-10-26
下午茶
2023-10-31 44 瀏覽
🇭🇰 #一粒波食好西-旺角又有新開的雞排~又要治一治炸雞排癮😂-🐔 脆皮無骨雞腿排 $40雞腿肉很厚實,很熱很脆麻辣粉很香⭐️⭐️⭐️⭐️-🦑 脆皮花枝丸 $18一份有3粒,很大粒彈牙⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-🍠 甜薯地瓜條 $25超厚切!配梅子粉一流⭐️⭐️⭐️⭐️-💬每款都可以選擇不同調味粉有椒鹽/辣味/咖喱/芥末/麻辣/芝士/梅子/海苔選擇困難症患者可以叫店員哥哥推薦😂餐點是即叫即製可能要耐心等候喔~但吃到熱辣辣的炸物很值得等待🫶🏻-🐔 2派克雞排旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖-📍 紅磡分店紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖📍 荃灣分店荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去旺角 #hongkongfood #hongkong #香港美食 #旺角美食
🇭🇰 #一粒波食好西
旺角又有新開的雞排~
又要治一治炸雞排癮😂
🐔 脆皮無骨雞腿排 $40
雞腿肉很厚實,很熱很脆
麻辣粉很香

⭐️⭐️⭐️⭐️

💬每款都可以選擇不同調味粉
有椒鹽/辣味/咖喱/芥末/麻辣/芝士/梅子/海苔
選擇困難症患者可以叫店員哥哥推薦😂
餐點是即叫即製可能要耐心等候喔~
但吃到熱辣辣的炸物很值得等待🫶🏻
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖

• 脆皮無骨雞腿排
  • 脆皮花枝丸
2023-10-29 45 瀏覽
新開分店,試過雞扒及雞腿扒。分別選了甘梅粉及芝士味,都是$40。全程即點即炸,要等約5分鐘。拿時超熱,要吹一下才能放入口。雞扒超厚超大塊,比我手掌還大一點。居然還有少許雞味,不知是否用冰鮮雞。肉質嫰,外皮鬆脆。醃味不算咸。作為小食,個人喜歡甘梅粉,吃完也不會覺得過飽。
作為小食,個人喜歡甘梅粉,吃完也不會覺得過飽。
2023-10-25
7 分鐘 (外賣自取)
下午茶
Happy Friday 旺角勁多人支持夜經濟呀!街經過通菜見到我想食好耐嘅雞排專門店呀😋😋入去買件試下先😁嘩!原來除咗雞排仲有其他小食架😁😁脆皮無骨雞腿扒配海苔同埋芝士調味粉,出爐啦🤩真係勁大塊勁厚身,仲大過我隻手呀!最正係勁厚切一d都唔薄仲好juicy添, 海苔同芝士調味粉一齊食又幾夾喎又好惹味又香脆💯脆皮花枝丸海苔調味粉, 雖然得三粒花枝丸,但係粒粒都大大粒😁 用咗海苔調味粉炸到脆卜卜嘅花枝丸更加惹味又彈牙呀,咬落裏面真係有魷魚架勁有口感呀“正”呀!甜薯地瓜條配咖喱調味粉, 每條地瓜條都大大條脆卜卜配咖哩粉好正呀👍辣辣地🌶好香咖喱味yummy.佢地全部食物都係即叫即整架,熱辣辣“正”呀! 最正嘅係佢哋嘅靈魂調味粉呀👍有八種調味粉任你揀, 真係花多眼亂呀😅每一種都好正咁💯💯2派克雞排旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖

2派克雞排