2018-04-13 216 瀏覽
今次第2次幫襯, 結果俾人感覺都係服務差同唔衛生叫左碗雞翼米粉配珍珠奶茶味道好, 份量足但店員在一旁談心而飲珍珠奶茶支吸管吸珍珠係卡住左, 無論我幾大力都飲唔到珍珠, 我又吹唔到珍珠出黎因為唔上唔落於是我自己拎過第2支飲筒, 飲左1,2啖後情況一樣我就用窄飲筒同匙黎食珍珠, 但原來窄飲筒都會吸住左珍珠而你飲唔到奶茶。。我最後放棄。。。 因為杯奶茶根本唔係俾人飲既餐廳應該改善管理, 改善衞生, 咁先會長做長有同埋佢個櫃筒係放餐具既, 但要個人收起腹部先拎到入面既餐具, 形計不夠人性化
今次第2次幫襯, 結果俾人感覺都係服務差同唔衛生

叫左碗雞翼米粉配珍珠奶茶

味道好, 份量足

但店員在一旁談心

於是我自己拎過第2支飲筒, 飲左1,2啖後情況一樣

餐廳應該改善管理, 改善衞生, 咁先會長做長有

2018-04-07
2018-03-27 249 瀏覽
這是一間半自助式餐廳,先到收銀處點單,之後拎住號碼牌搵位坐,自然就好快有服務員送餐俾你。食台菜,當然要先試個肉燥飯啦,我點了雞扒玉子肉燥飯,和一杯台式奶茶。台式凍飲加$2,有些加$4。雞扒淋了甜的燒汁,所以雞皮不脆,不過雞扒味道夠香,有黑椒味,而個玉子就即叫即炸,炸漿夠薄,外脆內軟,不錯,肉燥就略甜,整份份量就一般,大食的朋友就未必夠食。台式奶茶都係偏甜,下次會叫少甜,茶味都夠濃,調得都不錯。我幾欣賞飯的質感,覺得好QQ。
2018-03-27