舖頭既前身係廢茶既舖位所以都相當寬敞, 牆身佈滿左店舖既Logo可愛冬菇頭女孩👧🏽 呢度既主理人係真正韓國人, 佢地都好風趣幽默嫁, 我仲用左我睇韓劇學返黎既韓文成功同佢地講到兩嘴添😂 現階段只係得一隻口味既包, 店內仲有幾張高枱俾你係度食添👍🏽原味芝士包🧀($40)呢個巨型版既香港10cents, 即叫即整外脆內軟, 甜甜既外層包住鹹鹹地可以無限延伸既芝士又幾夾喎, 冇果種想像中好漏既感覺😎呢個韓國既街頭小食香港少有, 黎開葵廣可以試下🤓

原味芝士包🧀($40)

呢個韓國既街頭小食香港少有, 黎開葵廣可以試下🤓
2023-10-13
$40 (宵夜)
  • 10分麵包
✨風靡韓國🇰🇷人氣芝士拉絲麵包殺到葵涌廣場現場只賣一款食物,聽說由韓國慶州引入嚟,主打真材實料拉絲芝士麵包,高峰時期喺慶州可以日賣1000至3000個~~連宋智孝都讚好食全港唯一,oppa 親手🙌🏻為你整拉絲包包,即叫即制,保證新鮮熱辣辣❤️‍🔥大大塊芝士🧀毫不留手,麵包造型以港幣設計,全店裝修自家設計,可愛造形公仔,打卡位滿滿❤️輕易拉長過一米,由於拉得好長,變相芝士好薄,食落唔會太濟🤩與其話佢係麵包🥯,感覺似pancake口感,更軟熟濕潤😝 🥸快啲同朋友仔過黎鬥拉❤️‍🔥🥳

✨風靡韓國🇰🇷人氣芝士拉絲麵包殺到葵涌廣場

全港唯一,oppa 親手🙌🏻為你整拉絲包包,
即叫即制,保證新鮮熱辣辣❤️‍🔥

輕易拉長過一米,由於拉得好長,變相芝士好薄,食落唔會太濟🤩
與其話佢係麵包🥯,感覺似pancake口感,更軟熟濕潤😝

🥸快啲同朋友仔過黎鬥拉❤️‍🔥🥳
2023-10-04 50 瀏覽
🔸 Cheese Pancake $40大大嗰班戟出爐熱辣辣香噴噴, 口感軟綿,有好香蛋味同奶味,內裏就係芝士心,煙煙靭靭,芝士嘅鹹香味配搭薄餅嘅香甜, 做到鹹甜撞味, 幾好食☺️噤新鮮我就外賣嗰班戟返家畀姐姐試吓,因為熱食會更好食而且可以拉絲,職員提我可用 氣炸鍋以160度加熱6分鐘,出嚟效果有另一番風味,因為個班戟會變咗脆口,味道仍然不錯。味道:8/10性價比:7/10
🔸 Cheese Pancake $40
味道:8/10
性價比:7/10
2023-09-01
3 分鐘 (堂食)
最初新開嘅時候成日都要排隊,但開咗咁耐,最近去食已經冇咩人排隊,我那時平日夜晚大概六七點的時候去,完全不用排隊,一俾完錢就即刻有得食他們位置都幾大,有幾張高枱可以俾你企係到食1毫麵包 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟咁就一定冇即叫即整嘅熱辣辣,不過食落都微微暖,而且中間的芝士真係超級多,多到拉絲拉到成隻手臂咁長🤤芝士控大愛!麵包會帶少許甜味,食落相對上就冇咁滯,兩個人分享比較好,可以順便試附近其他野食整體來說味道不錯,但是價錢比較進取,熱潮過去之後,應該就沒有太多人再去試🤔️

他們位置都幾大,有幾張高枱可以俾你企係到食

1毫麵包 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

風靡日韓的10 Cents Bread人氣拉絲芝士麵包,由韓國慶州引入,高峰時期於慶州日賣1000至3000個,由正宗韓國人主理,香港首間分店已正式登陸葵涌廣場,芝士控不能錯過喔!葵涌廣場一向是人氣街頭美食的天堂,這間人氣十分麵包店,專心只賣拉絲芝士麵包,由韓國人即叫即製,新鮮熱辣出爐的拉絲芝士麵包,外型是一毫子硬幣造型,內餡包裹著重量級的香濃芝士磚,真材實料,長長的芝士拉絲感覺好療癒,芝士味極濃,芝士控絕對值得一試。

【召喚芝士控!!葵廣新開韓國過江龍芝士拉絲餅🤪】/////葵廣掃街小店有唔同類型嘅特色小食 最近發現呢間一毫子硬幣造型麵包🪙有好多立食位置 放假去都有好多人排隊 但等嘅時間只需大約5mins 喺香港都食到韓國人氣名物🥰.👉🏻10 cents芝士麵包 ($40)價錢的確幾進取 但係其他國家過江龍到香港 又可以同朋友share性價比都比想像中高🐣麵包即叫即整 外脆内軟😁麵包部分似Pancake 甜甜地偏軟身 蛋香味好濃郁 有滿滿嘅拉絲芝士 鹹香味會慢慢散發出嚟~———-📍10分麵包 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
【召喚芝士控!!葵廣新開韓國過江龍芝士拉絲餅🤪】
/////

👉🏻10 cents芝士麵包 ($40)

———-
📍10分麵包 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
2023-09-24
5 分鐘 (堂食)
2023-10-01 34 瀏覽
終於登陸香港嘅💝硬幣餅💝喺葵涌廣場一間既💝10分麵包💝專門店,呢款名物就係近期日本,韓國最Hit嘅芝士拉絲餅😍😍,店舖簡單裝修,貼滿張張拉絲客人😂😂,好有香港🇭🇰特色😆😆有經典一毫子嘅硬幣造型,本身諗住佢會好膩,所以嗌左一個試下,點知出奇地有驚喜👍🏻👍🏻,佢係即叫即整,新鮮滾熱辣,首先倒入麵粉漿,之後加片芝士,烤好後就形成一毫子硬幣😋,餅皮超鬆軟,超勁拉絲之餘一啲都唔膩👏🏻,芝士味夠香濃,淡淡地易入口,推介推介🙌🏻🙌🏻不過價錢方面就見仁見智,$40一件🤔

1K
2023-09-29 23 瀏覽
《必試韓式拉絲蛋糕💰》———————————————-#10sentsbread-早排同男朋友去咗葵廣掃街,赫然發現咗有間小店人頭湧湧,原來係賣緊人氣十足嘅日韓大熱街頭小食😆-呢款拉絲麵包超級吸引,仲要係正宗oppa製作,睇住成個過程超療癒🇰🇷 先將蛋漿倒入模具,然後再加入厚切嘅芝士,等5分鐘左右就有製成品,然後仲會放佢落一個港幣1毫子嘅紙托入邊,perfect fit,打卡一流💰-麵包即叫即做,熱辣辣,口感鬆軟,蛋香味濃🥚 味道有啲似雞蛋仔,內裏充滿拉絲芝士,芝士可以拉到好長,好食又好玩🥰-⭐ 參考價錢︰10 cents 芝士麵包:$40🍌 抵deal 指數:7/10
《必試韓式拉絲蛋糕💰》
———————————————-
#10sentsbread
⭐ 參考價錢︰
10 cents 芝士麵包:$40
🍌 抵deal 指數:7/10
下午茶
呢幾年掃街美食雲集喺葵廣,一到星期六日都多人,今日👭🏻孖妹一於黎試下最新社交平台洗哂版嘅日韓大熱街頭小食 - 10 分拉絲麵包,小店位於葵廣2樓U字型食街位,鋪面空間感比其他小食店大,前半鋪位係立食地方,設有幾張圓高枱比客人品嚐,仲有小店自家logo牆身位打卡添😍收銀處同廚房係open plan,喺店鋪最入面最正小店係由韓國OPPA 主理,有位成熟穩重大叔整拉絲麵包🥯🤫🤫可以近距離欣賞製作過程㗎😌🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹小店只賣買一款芝士口味,每個賣$40價錢定價有少少進取😅去收銀處落單之後可以喺旁邊等一等五至10分鐘,所謂慢工出細活想食好嘢係要俾啲時間㗎啦OPPA 先將蛋漿倒入模具,然後再加入厚切嘅芝士,再倒蛋漿,然後等5分鐘至10分鐘整到就會拎出嚟攤凍再放入一個樽有港幣$10銀嘅紙托入邊班㦸軟腍身,勝在芝士可以拉到好長㗎,夠晒邪惡😉一面係港幣$10銀造型,另一面係自家logo,而且鹹香味好足,班㦸幾鬆軟,甜度適中🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:加🔟服務費:❎👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑👭🏻環境評分:不適用👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌑🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$40/個
2023-09-24
10 分鐘 (堂食)
  • 10分麵包
最近葵涌廣場最熱門一定係佢韓國人整嘅pancake芝士包兩位老闆會企喺舖頭度親手整俾你 呢種芝士包嗰陣時喺日本大阪心齋橋都已經見過嗰陣已經排好長人龍今次竟然喺葵芳見到 仲要係韓國版成間舖頭淨係買一種口味 芝士味等大約幾分鐘度 都好快手個蛋漿好甜 好似pancake咁鬆軟入邊包住一大塊嘅芝士整緊既時候 會放住好大塊芝士加埋一齊唔會太鹹太甜反而有種食pancake芝士包嘅感覺趁熱食總會有拉絲效果路過葵涌廣場 可以力撐下小店
最近葵涌廣場最熱門一定係佢

反而有種食pancake芝士包嘅感覺
趁熱食總會有拉絲效果

路過葵涌廣場 可以力撐下小店
2023-09-24 17 瀏覽
N年冇去過葵廣掃街,今次嚟係俾呢個10分麵包吸引左😆 呢間店舖有韓國oppa坐陣,夠晒正宗~而且店入面有幾張立食枱俾客人食野,同埋有唔同打卡位,啱晒唔同嘅食客☺叫左兩個拉絲芝士麵包,望住oppa落勁大塊厚芝士喺中間,好治癒好想快d食🤤新鮮滾熱辣出爐了,已經急不及待睇下有幾拉芝,建議拎左之後要打平放,因為我地發現d芝士佢溶左喺底😂不過都好在影到少少拉芝效果!味道有少少似韓國街頭嘅雞蛋糕好軟熟,裡面熱溶芝士好有口感,認真芝味十足🧀

近期葵涌廣場人氣最旺盛一定係位於2樓角落新開10centsbread 十分麵包店名簡單有趣雖由韓國Oppa 主理,但店家融合左香港元素,將拉絲芝士餅 做成超打卡又差不多失傳一亳子~~香港獨有嘅特色店舖只售賣一款拉絲芝士班戟 $40/個人流不乏,亦非常歡迎食客拍片影相勁nice睇住Oppa 整嘅過程一大塊芝士放係中央,感覺超療癒~~蛋糕口感香甜,脆脆地,瘋狂拉絲咸香芝士由於芝士量爆多,係唔會出現失敗拉唔到絲情況!
店名簡單有趣

店舖只售賣一款
拉絲芝士班戟 $40/個

人流不乏,亦非常歡迎食客拍片影相勁nice
睇住Oppa 整嘅過程一大塊芝士放係中央,感覺超療癒~~

蛋糕口感香甜,脆脆地,瘋狂拉絲咸香芝士
由於芝士量爆多,係唔會出現失敗拉唔到絲情況!
2023-09-11
最近風靡韓國嘅芝士10分麵包,上個月終於登陸香港,麵包喺韓國係用10cents won造型,而喺香港就係1毫子造型,好得意好有親切感🤩✅韓國人主理,老闆keep住講韓文好似去咗韓國咁😂✅即叫即整,製作需時大約5分鐘✅採用mozzarella芝士🧀✅超強芝士拉絲📸✅口感鬆軟,甜甜哋似pancake✅店舖只有一款食物,HKD40/1件🌟建議等一陣先搣開個麵包,拉絲效果更佳🌟學生優惠: 着校服+follow ig $30/1件(至9月30號)🌟買翻屋企食嘅可以用焗爐/氣炸鍋整翻熱食‼️新鮮製作,小心燙手‼️

✅韓國人主理,老闆keep住講韓文好似去咗韓國咁😂
✅即叫即整,製作需時大約5分鐘
✅採用mozzarella芝士🧀
✅超強芝士拉絲📸
✅口感鬆軟,甜甜哋似pancake
✅店舖只有一款食物,HKD40/1件

🌟建議等一陣先搣開個麵包,拉絲效果更佳
🌟買翻屋企食嘅可以用焗爐/氣炸鍋整翻熱食
‼️新鮮製作,小心燙手‼️
10分麵包
5 分鐘 (堂食)
10分麵包
見朋友仔去日本必食嘅10yens 芝士拉絲餅可以拉到人咁高😍依家葵廣都開咗間10 Cents Bread 🧀,同朋友仔食完飯每人買咗一個嚟過吓口癮🤤—————╰☆ 10 Cents Bread 🧀$40/@睇住OPPA 即叫即整,等一陣就食到熱辣辣🔥嘅芝士拉絲餅,睇到個人都好心急呀😋一拉開滿滿芝士拉絲😍食到尾拉絲都可以拉到咁長😂—芝士味香濃,而pancake 底亦充滿蛋香入口鹹鹹甜甜,好滋味!🧀️🧀️🧀️🧀️🧀️🧀️芝士控唔好錯過🤤

—————
╰☆ 10 Cents Bread 🧀$40/@
睇住OPPA 即叫即整,等一陣就食到熱辣辣🔥
嘅芝士拉絲餅,睇到個人都好心急呀😋

一拉開滿滿芝士拉絲😍

食到尾拉絲都可以拉到咁長😂

芝士味香濃,而pancake 底亦充滿蛋香
入口鹹鹹甜甜,好滋味!

🧀️🧀️🧀️🧀️🧀️🧀️
芝士控唔好錯過🤤
外賣自取
最近社交平台大熱🔥 拉絲拉到超出鏡頭嘅人氣🇰🇷 韓國🧀芝士麵包嚟到香港🇭🇰仲好貼地做成好似香港嘅壹毫子咁咁有親切感嘅麵包 原來喺葵涌廣場就可以食到😋𝟏𝟎 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐬 𝐛𝐫𝐞𝐚𝐝 $40雖然全店得一款麵包賣 但麵包即叫即做由兩位𝕆𝕡𝕡𝕒 韓國店主親手🤍用心製作倒上蛋漿 已經聞到香濃既蛋香味 中間放上芝士🧀️等大約五分鐘 熱辣辣既芝士麵包就到手啦😍除咗做型可愛 甜甜地既麵包外層帶少少脆入面好軟熟 而且蛋香味濃🥚一搣開裏面仲有超級拉絲嘅效果🤩成個芝士麵包 鹹鹹甜甜 又唔會太膩真係好好味😋 難怪最近社交平台咁多人食啦🤭🪙10分麵包 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號
最近社交平台大熱🔥
拉絲拉到超出鏡頭嘅人氣