2025-07-09
餐廳:龍百味大厨地點:油麻地菜式:小菜餐牌:喺門口自己攞個托盤,之後排隊揀餸、飯、湯同飲品,最後去收銀比錢,自己搵位坐,有水機同膠水杯,仲白飯任裝添。蒜蓉蒸白鱔 $68蒜蓉蒸白鱔一客七件,整得皮彈牙,肉鮮甜,每件都加有適量蒜蓉調味,仲有蔥花同辣椒,不過味道唔辣。伴有好多雲耳仔,吸左個汁更好味。呢個餸我推介。豉汁蒸蒼魚 $55原條蒼魚單餸黎講好大碟,肉質好嫩,面頭加上好多豆豉、蔥花同少少辣椒,好夠味,下底仲有雲耳仔。鳳梨咕嚕肉 $28有超多件咕嚕肉,多過十件,味道調得唔錯,伴有少少菠蘿、燈籠椒同洋蔥,好開胃。菜心炒牛肉 $26幾片牛肉口感味道都唔錯,菜心好嫩,個汁好味得黎唔油。老火靚湯 $6今日老火靚湯係冬瓜紅蘿蔔湯,飲落肉味好濃,不過好清,絕對有阿媽靚湯風味。有冬瓜又有紅蘿蔔,好足料。白飯 $5白飯好濕潤,係我鍾意既口感。凍汽水收銀有雪櫃。餐廳裝修光猛,地方企理,午市好旺,不過人流去得快,有阿姐幫手搵位。食物質素唔錯,我見大家個d餸都係好大碟。可以望住啲餸黎嗌都幾好,上到枱唔會太熱,不過都唔會凍冰冰。平民價格高質小菜!
地點:油麻地
菜式:小菜
蒜蓉蒸白鱔 $68
豉汁蒸蒼魚 $55
鳳梨咕嚕肉 $28
菜心炒牛肉 $26
幾片牛肉口感味道都唔錯,菜心好嫩,個汁好味得黎唔油。
老火靚湯 $6
白飯 $5
白飯好濕潤,係我鍾意既口感。
凍汽水收銀有雪櫃。