2020-10-30 216 瀏覽
行行吓旺角突然間覺得好肚餓 又唔想食飯就揀咗間黃店熱狗舖頭試吓 雖然佢開喺商場嘅角落頭入面 但係都有勁多人排隊 絕對係一間有人氣嘅舖頭 雖然排隊嘅人有好多 但係去到都好快可以拎到外賣 效率唔錯田園風味熱狗+大薯條+粟米杯($47)首先講咗個大薯條先 薯條一嚟到咬落去仲係好脆 咬落去沙沙聲 仲係好熱 可以見到金黃色嘅薯條炸得非常之出色 配醬都非常唔錯 同個薯條好夾跟住就講粟米杯粟米杯好大份 佢上面有個啲調味料喺度 原本粟米已經好甜 加上啲調味料可以話係雙管齊下 做得非常出色 粟米杯個份量都好大 雖然粟米已經做得好好 但係我相信如果牛油再落重手啲嘅話 應該會更好最後到熱狗 好認真咁講句 熱狗真係100分滿分 雖然係相入面睇份量好似好細 但係其實相反 個份量好大份 第一啖咬落去啲沙律醬已經流晒出嚟 跟住啲青瓜喺入面都好出色 特顯到自己嗰陣味出嚟 腸仔雖然好短 但係正所謂麻雀雖小但係五臟俱全 佢啲味真係好突出 整體$47呢個親民價可以食到咁多野 真係好平希望大家都可以過去嘗試一下
田園風味熱狗+大薯條+粟米杯($47)
首先講咗個大薯條先
跟住就講粟米杯
希望大家都可以過去嘗試一下
2020-10-28
10 分鐘 (堂食)
  • 田園風味熱狗
2020-10-28 143 瀏覽
經開旺角中心,剛好飲完隔離個間唇茶。就想食嘢,見到呢間門面幾特別,打算試下有咩食。叫左澳洲咩咩熱狗,唔記得左個名。再加個 熱粟米粒、薯條。個熱狗芝士味好重,但個薯條太淋。有少少美中不足。
經開旺角中心,剛好飲完隔離個間唇茶。
就想食嘢,見到呢間門面幾特別,打算試下有咩食。

叫左澳洲咩咩熱狗,唔記得左個名。

再加個 熱粟米粒、薯條。

個熱狗芝士味好重,但個薯條太淋。

有少少美中不足。
10 分鐘 (外賣自取)
2020-10-22 186 瀏覽
呢間野一開就已經好出名,又係人氣黃店,今次黎到旺中就試下先。熱狗都唔算貴,都幾大隻熱狗好好食呀,澳式風情熱狗,$38熱辣辣,個皮都有煎過,唔係淋嫁腸都幾大條幾長,芝士好多,芝士好好味,唔會硬晒D料都好好味+$12有薯條同粟米薯條真係一試難忘,落埋佢D蜜糖芥末醬好好味(食完呢次之後我再去左大約十次唔同分店繼續食佢個薯條)粟米就OK啦冇乜特別,有D乾唔怪得佢可以開左咁多分店,宜家屋企同返工附近都有,差唔多去親咩區行街都有得食
熱狗都唔算貴,都幾大隻
熱狗好好食呀,澳式風情熱狗,$38
熱辣辣,個皮都有煎過,唔係淋嫁
腸都幾大條幾長,芝士好多,芝士好好味,唔會硬晒
D料都好好味

+$12有薯條同粟米
薯條真係一試難忘,落埋佢D蜜糖芥末醬好好味
(食完呢次之後我再去左大約十次唔同分店繼續食佢個薯條)
粟米就OK啦冇乜特別,有D乾

2020-08-18
2020-10-16 154 瀏覽
今日去旺中掃d食物返屋企食😆 過下掃街癮黎到2樓 見到依間熱狗店 之前一直想試但無機會今日一於買一個同老公Share🤤🤤🤤田園熱狗 ($30)一打開個盒聞到好香蔬菜味同沙律醬味 超吸引配料十分多 食頭食味都唔會只食到麵包真係啖啖都咁juicy洋蔥圈(細)$15十分香脆 洋蔥味濃另外佢會配埋個bbq醬比你 十分順口 唔會過濃味總括黎講就係正正正正正😆😆😆後悔無早d食佢吖哥哥店員亦相當有禮貌,因為我去左第二間買野食再折返 外賣已包好,佢見到我即刻拎比我 唔駛我傻傻地等以為未得
今日去旺中掃d食物返屋企食😆 過下掃街癮
黎到2樓 見到依間熱狗店
之前一直想試但無機會

今日一於買一個同老公Share🤤🤤🤤

田園熱狗 ($30)

一打開個盒聞到好香蔬菜味同沙律醬味 超吸引

總括黎講就係正正正正正😆😆😆

後悔無早d食佢吖

外賣自取
2020-09-26 331 瀏覽
齊柏林熱狗店 食完真係令我有d 懷念係德國食既熱狗特別係火灸芝士辣肉醬熱狗,相對條腸仔比較大同粗咬起黎啖啖肉,爆多醬,勁Juicy有小小似傳統pizza醬,但味道就更加濃烈同突出麵包鬆軟,唔會太乾太結實澳式風情熱狗係用千島醬加菠蘿,食落甜D,口感fresh D紐倫堡腸就細條D、香口D
齊柏林熱狗店

食完真係令我有d 懷念係德國食既熱狗
特別係火灸芝士辣肉醬熱狗,相對條腸仔比較大同粗
咬起黎啖啖肉,爆多醬,勁Juicy
有小小似傳統pizza醬,但味道就更加濃烈同突出
麵包鬆軟,唔會太乾太結實
澳式風情熱狗係用千島醬加菠蘿,食落甜D,口感fresh D
紐倫堡腸就細條D、香口D
2020-09-17 312 瀏覽
之前同朋友傾開食熱狗,佢就推薦左齊柏林比我話好好食。有日同另一個朋友路過齊柏林,咁點可能唔食呀!朋友嗌左一個美國洋蔥圈熱狗,而我就嗌左一個美式風情熱狗。朋友比我咬左一啖佢果個美國洋蔥圈熱狗,醬料不錯,熱狗套住洋蔥圈都幾創新,整體幾好食。基於我第一啖咬唔到佢個洋蔥圈,我再淨係咬左一啖個洋蔥圈。唔知係咪因為我地拎走去第二度食既關係,啲洋蔥圈有啲淋。但整體不錯既。至於我個美式風情熱狗,好少見人熱狗會用紐倫堡腸,更加少見人係熱狗度加菠蘿同千島醬。整體上好好食,雖然感覺上有啲似披住熱狗皮既pizza。整體不錯,下次要再試其他味!

整體不錯,下次要再試其他味!
2020-09-08 267 瀏覽
💛小店要支持 !!呢間位於旺中角落小corner位. 位置好易搵方便..有一張細枱放出面. 今次難得人唔多...可以同朋友係度立食...我倆叫了炸魚薯條 $38 + 澳式風情熱狗 $28 .....薯條係粗薯 正!到重點熱狗 味道其實就平平無奇. 驚喜不大. 芝士可以多小小 可拉絲會更好!但要贊係麵包皮烘得OK..店員亦好細心cut開一半小食黎講 過下癮唔錯.....齊柏林熱狗店 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座一期2樓SB03號舖
💛小店要支持 !!

呢間位於旺中角落小corner位. 位置好易搵方便..

薯條係粗薯 正!
到重點熱狗 味道其實就平平無奇. 驚喜不大.
芝士可以多小小 可拉絲會更好!
但要贊係麵包皮烘得OK..
店員亦好細心cut開一半

小食黎講 過下癮唔錯.....

齊柏林熱狗店 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座一期2樓SB03號舖

2020-09-06 215 瀏覽
齊柏林熱狗終於殺到旺中立食區啦,作為熱狗🌭️迷既我就梗係要黎朝聖下啦👍🏻👍🏻黎之前可以考慮打得電話☎️,5分鐘後就岩岩好有得食架啦,值得留意+$12 就可以升級做套餐,加小食又得,加野飲又得今日tea 時間食所以都係唔加咁多,直接叫熱狗就得今次叫左士林風味熱狗🌭️$32士林風味熱狗(茄汁、黃芥末、酸瓜醬、芝士粉、燒烤醬),唔同既混醬,好夾又唔會互相搶味,好食,好似去左台灣咁👍🏻👍🏻黎到可以考慮一試👍🏻👍🏻

今日tea 時間食所以都係唔加咁多,直接叫熱狗就得

士林風味熱狗

今次叫左士林風味熱狗🌭️$32

黎到可以考慮一試👍🏻👍🏻
士林風味熱狗
2020-08-24 314 瀏覽
到國外旅行時總是喜歡吃熱狗,遊樂場的、餐車的,總是莫名喜愛。在香港要談熱狗,除了那大型傢俬店,就只餘一兩家較人所熟悉,直至這店出現,由細做起,慢慢擴展到多區開分店。德國酸菜熱狗 $38略煎過的麵包金黃鬆軟,白色熱狗腸彈牙多汁,面頭酸菜夾雜少許煙肉,份量多,酸咪咪的確是解膩,但還是酸到禁不住閉上眼睛。薯條粟米 +$12可以加錢配搭汽水或小食,薯條即使焗了一陣子也算香脆,粗粗的有薯味;一小杯粟米香甜,牛油味濃。十分驚人算不上,不過想止熱狗癮時吃上一個仍是滿意。
德國酸菜熱狗 $38
薯條粟米 +$12
十分驚人算不上,不過想止熱狗癮時吃上一個仍是滿意。
2020-08-08
10 分鐘 (外賣自取)