🩶 其實我都幾鍾意食點心🤣 不過又唔係有咁多時間得閒成日晏晝去飲茶🤣 而家開多咗餐廳夜晚都有得食點心!點心到就係其中一間😍🩶 夜晚食點心覺得特別抵🤓 20幾蚊一個點心,30幾蚊就一個蒸飯。每人預$100左右,其實都夠食😁👍🏼 幾抵!🩶 醬皇金錢肚 $25超鍾意食金錢肚,每次飲茶都要食🤣 呢度嘅金錢肚好入味😋🩶 濃湯鮮竹卷 $19鮮竹卷都係我必嗌的🤓 腐皮包埋材料都好豐富😉 仲有啲湯我都飲晒😂🩶 上海小籠包 $24估唔到仲有小籠包嗌!小心啲夾就唔怕整穿🫢 蒸到熱辣辣,要小心啲湯汁太熱啊!🩶 香煎蘿蔔糕 $20呢個就係🐼favourite!配埋辣醬,佢差啲食晒成碟🤣🩶 豉汁蒸鳳爪 $21呢個都係我老公嗌的,因為我唔食鳳爪🤣🤣 佢就食得津津有味,又係全部食晒😁🩶 黑金流沙包 $25麵包應該加咗竹炭,我鍾意嗰種竹炭口感👍🏼 奶黃餡料甜而不膩~ 🩶 籠仔金銀蒜海蝦飯 $42如果驚淨係食點心唔夠飽,都有唔同嘅蒸飯可以嗌!龍仔荷葉蒸飯,飯粒粒分明,每一粒都充滿鮮味,加埋蒜同少少豉油好好食!海蝦已經開左邊,完全唔使用手,啱晒我呢啲懶人😋🩶 環境光猛,都唔想坐得太迫。性價比都幾高,有機會會再嚟食😙

🩶 醬皇金錢肚 $25
超鍾意食金錢肚,每次飲茶都要食🤣 呢度嘅金錢肚好入味😋

🩶 濃湯鮮竹卷 $19

🩶 上海小籠包 $24

🩶 香煎蘿蔔糕 $20
呢個就係🐼favourite!配埋辣醬,佢差啲食晒成碟🤣

🩶 豉汁蒸鳳爪 $21

🩶 黑金流沙包 $25

🩶 籠仔金銀蒜海蝦飯 $42
海蝦已經開左邊,完全唔使用手,啱晒我呢啲懶人😋

2023-09-23 68 瀏覽
我好中意飲茶,好多可以飲夜茶嘅地方點心都唔平,竟然比我搵到間性價比咁高嘅餐廳!籠仔鳳爪排骨飯 $35佢個份量係勁大,我同男友兩個人都夠食,鳳瓜有兩隻,排骨份量都唔少,亦都好大舊,肉量夠唔會舊舊都係骨,食落唔覺好油亦都唔會鹹。蝦餃 $16 (兩粒)蝦餃好大粒,皮唔會好爛,入面竟然有3隻蝦!蝦味好鮮,好抵食!薑蔥牛柏葉 $26呢一碟份量都幾多,牛柏葉好淋,唔會好硬咬唔開,薑蔥味好濃,勁惹味!燒賣 $15 (兩粒)豬肉燒賣好多肉,都好大粒,有咬口唔會淋晒。黑蒜螺片燉肉排湯 $38我同男友都超愛飲湯,未簡好食乜就已經簡好要咩湯,呢間餐廳有兩款湯,本身想試晒兩款,可惜已經賣晒,淨係叫到一款黑蒜湯。無諗過咁足料!真係有粒黑蒜係入面,味道好清甜,當晚無好口喝嘅感覺,應該無落味精!燒汁釀茄子 $23我超愛食煎釀三寶入面啲茄子,每次見到都一定要叫,茄子同上面舊魚肉都好大舊,魚肉唔係粉,真係有魚肉味架!茄子煎得好簡,陪埋啲豉油食真係天堂啊!蜜汁叉燒腸 $25叉燒好大舊,腸粉皮有啲似布拉腸粉果種,最正係黎到熱辣辣!整體黎講真係好滿意,佢每樣上菜果時都係熱辣辣,點心真係要襯熱食先正嘅!兩個人食左咁多嘢埋單都唔

籠仔鳳爪排骨飯 $35

蝦餃 $16 (兩粒)

薑蔥牛柏葉 $26

燒賣 $15 (兩粒)
豬肉燒賣好多肉,都好大粒,有咬口唔會淋晒。

黑蒜螺片燉肉排湯 $38

燒汁釀茄子 $23

蜜汁叉燒腸 $25
叉燒好大舊,腸粉皮有啲似布拉腸粉果種,最正係黎到熱辣辣!

整體黎講真係好滿意,佢每樣上菜果時都係熱辣辣,點心真係要襯熱食先正嘅!兩個人食左咁多嘢埋單都唔洗$200,有飯有湯有點心真係超抵食!

2023-09-07
  • 燒賣
2023-09-18 52 瀏覽
我最近去咗點心到喺鴻星大廈嗰度用餐。呢度嘅點心真係好正呀!我試咗佢哋嘅腸粉,好滑好彈牙,腸粉嘅口感好好。仲有黑金流沙包,打開黎見到流心嘅金黃色流沙,一咬入口,流沙甜而唔膩,真係好滿足。鵪鶉蛋燒賣亦都好好味,蒸熟嘅鵪鶉蛋鮮嫩多汁,同燒賣外脆內軟嘅口感完美結合。我仲試咗佢哋嘅綿花雞同蒸排骨。綿花雞呢個名字好貼切,啖啖都係嫩滑多汁,肉質好好食。至於蒸排骨,肉質鮮嫩,燉得夠腍,味道鮮美。真係好滿足嘅一餐!除咗食物,點心到嘅服務亦都好好。服務員有禮貌同細心,為我哋提供優質嘅服務。總括而言,我好滿意我喺點心到嘅用餐體驗。佢哋嘅點心質素高,味道正,而且服務亦好。如果你鍾意食點心,呢度絕對係一個值得嚟試嘅地方。

2023-09-16 69 瀏覽
平日好少夜晚出街食飯. 因為返學關係所以同同學黎呢間試下. 因為佢係學校隔離, 落緊雨就最就腳. 平日見佢有條人龍. 可能呢排成日落雨, 出街的人少左, 晚上六點零唔駛排隊即刻有位. 佢係用QR code落單. 落完單會比張單你望下岩唔岩. 可能因為我地接收network有問題. 驚落唔到單. 所以問左侍應. 佢就比張單我地confirm. 唔知其他人有無咁做.然後全部點心都似係即叫即蒸, 黎到都係熱辣辣. 出晒煙. 我地三個人叫左最傳統的蝦餃, 燒賣. 叉燒腸. 然後佢有鵪鶉蛋燒賣, 再叫埋一個籠仔飯(籠仔金針雲耳雞飯)同一碟菜芯. 點心唔差, 好足料, 蝦餃同燒賣都好清楚見到隻蝦. 鵪鶉蛋燒賣唔係度度都有. 因為係熱辣辣所以都好好味. 呢度的部份點心重有得選兩粒或者四粒. 兩位黎到都唔駛驚要食重覆. 個籠仔飯比想像中大. 重要好抵食$36. 每人都食到兩碗, 雞都好滑. 唯一係碟菜芯(無影相), 如果可以再林少少就好. 由於比較硬身. 所以都需要d時間完成. 最後呢度的茶無記錯應該得一款. 坐底已經見到壼茶係度. 你飲唔飲都會收茶錢. 不過佢除左中國茶之外, 重有其他好似奶茶的比你

然後全部點心都似係即叫即蒸, 黎到都係熱辣辣. 出晒煙.

燒賣
懷舊鵪鶉蛋燒賣
籠仔金針雲耳雞飯
最後呢度的茶無記錯應該得一款. 坐底已經見到壼茶係度. 你飲唔飲都會收茶錢. 不過佢除左中國茶之外, 重有其他好似奶茶的比你落order叫. 呢樣係唯一同平時茶樓唔同.
題外話/補充資料: 我地係真金百錢幫襯呢間鋪.
2023-09-11
燒賣
懷舊鵪鶉蛋燒賣
籠仔金針雲耳雞飯
  • 籠仔飯
2023-09-15 34 瀏覽
飲茶真係飲開有條路,前排Emi飲左次夜茶最近又走去發掘下有乜夜茶好去處🤣今次去間裝修新派啲但野食懷舊啲嘅點心舖飲茶,Emi飲茶真係由細飲到大,乜點心都食過但都係好鍾意蜆蚧綾魚球 $26以前屋企人都會買鯪魚滑返屋企炸鯪魚球,但次次都用好多油,所以而家都係留番出街食啦,呢度個鯪魚球唔腥,炸得啱啱好,蜆蚧醬都好正宗👍🏻蝦餃/燒賣(2粒)$16另外呢度好好嘅地方係燒賣蝦餃可以兩粒兩粒咁樣叫,事關Emi係唔食蝦餃㗎😌同行朋友又好想食,如果一次過食四粒嘅話真係會飽死,所以呢度可以咁樣叫呢個賣點唔錯個釀茄子粒粒好飽滿🍆懷舊鵪鶉蛋燒賣 $26鮮蝦腐皮卷 $28|上海小龍包 $24醬皇金錢肚 $25|四寶滑雞扎 $30黑金流沙包 $25|香茜牛肉腸 $25香煎蘿白糕 $20|燒汁釀茄子 $23個人覺得腐皮卷炸得幾脆,而且內餡都幾多蝦。整體嚟講啲點心都唔錯,行過開頭諗唔到食咩嘅都可以試下,鍾意飲茶既朋友都推薦

蜆蚧綾魚球 $26

香煎蘿白糕 $20|燒汁釀茄子 $23

• 蜆蚧綾魚球
  • 鮮蝦腐皮卷
2023-09-14 29 瀏覽
老友喜歡食點心約我一齊飲夜茶,餐廳乾淨企理裝修新簇。茶芥每位$5,不收加一 。我們點左:蜆蚧鯪魚球$26,有六粒炸得香脆可口,好好食,值得推介。👍👍👍四寶滑雞札$30,大件雞肉嫩滑,芋頭很粉又香,魚肚入味。蝦餃$32(四粒),蝦肉爽口,蝦餃皮煙韌。燒賣$15(二粒),肥肉和瘦肉3:7,算不錯。鮮竹牛肉球 $23 ,不多粉有牛肉味有馬蹄粒,味道不錯。懷舊鵪鶉蛋燒賣 $28,懷舊味道很特別。上海小籠包 $25,肉湯汁豐富,包皮薄脹卜卜,很好吃👍👍韭黃鮮蝦腸粉$28,蝦仁爽口🍤彈牙,腸粉很滑。💕💕

我們點左:
四寶滑雞札$30,大件雞肉嫩滑,芋頭很粉又香,魚肚入味。
蝦餃$32(四粒),蝦肉爽口,蝦餃皮煙韌。
燒賣$15(二粒),肥肉和瘦肉3:7,算不錯。
鮮竹牛肉球 $23 ,不多粉有牛肉味有馬蹄粒,味道不錯。
懷舊鵪鶉蛋燒賣 $28,懷舊味道很特別。
上海小籠包 $25,肉湯汁豐富,包皮薄脹卜卜,很好吃👍👍
韭黃鮮蝦腸粉$28,蝦仁爽口🍤彈牙,腸粉很滑。💕💕

• 蜆蚧鯪魚球
  • 上海小籠包
  • 鮮竹牛肉球
  • 蝦餃
冇諗到係旺角都有間咁平價嘅點心店,仲要係好食!好岩同朋友係旺角行完街,然後想平平地食一餐,點心到就岩哂啦!😆1. 燒賣 (4粒) $32大大粒,燒賣上面仲有大粒嘅蝦仁,皮好薄,入面係好足料嘅蝦肉同豬肉,非常香口彈牙,而且入面嘅豬肉肥瘦適中。🌟 評分: 8/102. 鮮竹牛肉球 $21口感鬆軟同淋滑,好香濃牛肉味,入面有少少芫茜吊起牛肉鮮味。🌟 評分: 8/103. 蝦餃 (2粒) $16蝦餃皮好彈牙咬落煙煙韌韌,皮好薄,入面蝦肉好飽滿,有大約3隻蝦左右,蝦肉好爽口,食落幾新鮮。🌟 評分: 8/104. 上海小籠包 $24小籠包皮嘅厚度啱啱好,容易夾唔會好易穿,肉餡都好足料,入面有好多湯汁,湯汁好鮮甜。🌟 評分: 7/105. 黑金流沙包 $25蒸包質地鬆軟,入面好多奶黃餡,有少少流心,唔會太甜味道啱啱好。🌟 評分: 7.5/106. 金沙脆皮銀蘿腸腸粉皮好薄好滑,入面有一層薄薄既脆皮裹住啲爽甜嘅白蘿蔔絲,白蘿蔔好清甜冇渣,口感好豐富入面有好多重口感。🌟 評分: 8.5/107. 籠仔鳳爪排骨飯 份量好大,排骨數量有5塊,排骨鬆軟有口感,肥瘦適中,鳳爪好入味,飯夠乾身粒粒分明食落煙韌,而

1. 燒賣 (4粒) $32

2. 鮮竹牛肉球 $21
口感鬆軟同淋滑,好香濃牛肉味,入面有少少芫茜吊起牛肉鮮味。

3. 蝦餃 (2粒) $16

4. 上海小籠包 $24
🌟 評分: 7/10

5. 黑金流沙包 $25
🌟 評分: 7.5/10

6. 金沙脆皮銀蘿腸
🌟 評分: 8.5/10

7. 籠仔鳳爪排骨飯
份量好大,排骨數量有5塊,排骨鬆軟有口感,肥瘦適中,鳳爪好入味,飯夠乾身粒粒分明食落煙韌,而且有荷葉香。
🌟 評分: 7/10

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 9/10
💙 性價比: 10/10
2023-09-12 37 瀏覽
-點心到🍽️-燒賣/蝦餃 $30平時叫燒賣永遠都係一籠4粒兩個人食即刻飽哂好彩呢度有得2粒咁叫!入面舊蝦勁大隻😋-鮮蝦腐皮卷 $28腐皮卷煎到金黃色有少少焦咁勁好味😍加少少喼汁絕配👍-欖仁榴連酥 $30榴連控必食!好少食點心會有榴連既甜品通常都係乜糕同楊枝甘露🤣佢個酥皮好脆入面榴連蓉勁香😌-薑蔥牛柏葉 $26食點心牛柏葉同金錢肚都必點因為用個個碗蒸特別入味😂牛柏葉勁林唔洗驚咬到牙甩😉-金沙脆皮銀蘿腸 $28呢個腸粉必點!佢入面係包左蘿蔔絲酥勁好味😍個人覺得正過炸兩好多🤣入面蘿蔔絲勁甜😋-籠仔金銀蒜海蝦飯 $42重口味人士必食!佢個金銀蒜毫不吝嗇咁落成籠飯都鋪滿加埋豉油同蝦個個甜味🥲唔鐘意食飯既小編食左2碗🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 油麻地彌敦道484號鴻星大廈地舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_油麻地#foodieluveat_粵菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfo
點心到🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_油麻地
#foodieluveat_粵菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #點心 #中菜 #飲茶 #點心餐廳 #籠仔蒸飯 #油麻地 #油麻地點心店 #點心到 #點心店
2023-09-05
2023-09-12 1383 瀏覽
#搞串個pantry而家越嚟越多新式 #點心舖 🇭🇰,除咗一啲排隊名店之外💃🏻,其實都仲有好多選擇✅。有啲仲要喺正旺區🥳,搭地鐵去都好方便🚇。今次就嚟到一間位於 #油麻地 嘅點心舖🥟,不過我哋今次係飲夜茶🌙。呢度嘅茶位每位$5💰。🐥籠仔金針雲耳雞飯($36)雞飯裏面索咗荷葉嘅香味🍃、豉油嘅鮮甜😋、同埋金針嘅甜味🥳。而且係用大蒸籠,份量都幾多,兩個人食都夠晒飽🫄🏻。🦐晶瑩鮮蝦餃(兩粒)($16)呢個絕對係一大賣點,蝦餃非常飽滿😍,裏面啖都係蝦肉🦐,餡嘅份量真係超級多。🐷原隻蝦燒賣(兩粒)($15)燒賣上面隻蝦都算大隻😛,不過最特別係裏面嘅餡,肉🍖嘅比例偏多,唔會好似外面咁好多粉嘅味道😌。🥕金沙脆皮銀蘿腸($28)最外層係滑挘挘嘅腸粉皮🤩,中間脆卜卜🫦,食到最後都唔會變腍,而入面係蘿蔔嘅綿滑😝,好豐富。🏅醬皇金錢肚($25)醬嘅味道好濃郁😋,同時間唔會太鹹,金錢肚同埋蘿蔔都幾入味😆,而且金錢肚嘅質地夠腍。🖤黑金流沙包($25)賣相好特別,黑色配金色👑配搭好啱影相。入邊嘅流沙偏水狀😋, 有起沙感覺,但係唔會膩。🥬濃湯杞子浸時蔬($20)菜心嘅質地適中,唔會太爛或者太硬☺️。上湯都唔會太過鹹,以
#搞串個pantry

🐥籠仔金針雲耳雞飯($36)

🦐晶瑩鮮蝦餃(兩粒)($16)

🐷原隻蝦燒賣(兩粒)($15)

🥕金沙脆皮銀蘿腸($28)

🏅醬皇金錢肚($25)

🖤黑金流沙包($25)

🥬濃湯杞子浸時蔬($20)
菜心嘅質地適中,唔會太爛或者太硬☺️。上湯都唔會太過鹹,以呢個價錢唔錯💰。

💥紅油抄手($25)
抄手好大粒,有啲似小籠包嘅餡♨️,不過味道食得出有泰式辣醬、辣椒油🌶️、同埋薑絲🫚幾種辣味加埋一齊,好特別😲。
2023-09-11
  • 金沙脆皮銀蘿腸
2023-09-11 36 瀏覽
食點心唔洗一定去茶樓嘅。宜家有好多點心店,淨係食點心,一個人去食又得,四個人食又得。今次嚟到呢間點心店,啲食物都幾有特色,而且有啲點心可以叫半份,例如蝦餃燒賣可以叫兩隻,小人食就容易分配啦。炭燒山楂鴨絲包都幾特別,其實味道近似叉燒餐包,但係又會有啲清爽感覺。卡通流心芋蓉包除咗個賣相好得意之外、裏面芋頭餡其實都幾好食。鍾意飲湯嘅朋友呢度啲燉湯其實都唔錯,飲咗個黑蒜螺片燉排骨湯,非常之足料。總括而言,如果想食點心都可以考慮來呢間試吓

總括而言,如果想食點心都可以考慮來呢間試吓
2023-09-06
午餐
2023-09-10 46 瀏覽
今日去開油麻地,順便同媽咪飲啖茶食點心!呢間點心店好光猛,又有卡位,坐得好舒服~我地叫左食點心必叫既蝦餃燒賣,金錢肚,雞扎糯米雞,一個湯同一個糖水~蝦餃燒賣可以叫2粒,岩晒2個人飲茶!蝦餃好大粒,蝦肉好爽口彈牙又大大粒~燒賣又係大大粒,好JUICY!卡通芋泥包好可愛,小朋友黎到一定好鐘意,入面芋泥香甜,又滑~金錢肚入味唔會太咸~雞扎又係好足料,有魚肚同埋大大舊芋頭,所有點心都唔會好油膩,同埋係熱辣辣唔會蒸過龍。個燉湯好大碗,入面都好足料,湯好甜好夠味,而楊支甘露好甜好好味,好多芒果肉~overall 黎講食物質素好好,新鮮熱辣,值得encore !
收工黎嘆靚點心,呢間價錢貼地,質素同茶樓都有得揮,仲唔收加一👏🏻👉🏻咸水角炸得好脆!隻隻都炸到脹卜卜又唔油,必食推介。👉🏻豉椒蒸排骨好大碟,啖啖肉無咩肥膏,墊底芋頭好粉好正🤤👉🏻蝦餃、燒賣啖啖鮮蝦肉,爽滑彈牙。燒賣都好出色,無咩肥豬肉,仲好多汁。👉🏻金沙脆皮銀蘿腸手切白蘿蔔餡幼條裏左層脆漿,炸得好香好惹味。如果少啲油更好。👉🏻潮州粉果有好多爽口嘅沙葛粒粒同香口花生🥜好啱點辣椒油食。👉🏻薑蔥牛柏葉牛柏葉蒸得好透好稔滑,份量好多有7、8塊,食落唔太咸,忍唔住飲左幾啖湯。

👉🏻咸水角
炸得好脆!隻隻都炸到脹卜卜又唔油,必食推介。

👉🏻豉椒蒸排骨
好大碟,啖啖肉無咩肥膏,墊底芋頭好粉好正🤤

👉🏻蝦餃、燒賣
啖啖鮮蝦肉,爽滑彈牙。燒賣都好出色,無咩肥豬肉,仲好多汁。

👉🏻金沙脆皮銀蘿腸

👉🏻潮州粉果
有好多爽口嘅沙葛粒粒同香口花生🥜好啱點辣椒油食。

👉🏻薑蔥牛柏葉

2023-09-05 64 瀏覽
平時多數去開佐敦店 呢日本身喺旺角 所以就近啲過去油麻地分店🥢算係我比較鐘意嘅點心店 CP值高 質素唔會比酒樓低👍🏻ꕥ 蝦餃ꕥ 燒賣蝦餃同燒賣都可以揀要2粒定4粒 實在太好啦☺️因為兩個人食 每樣4粒都會有啲滯 而家咁就啱啱好 兩款嘅蝦都好澎湃 尤其是燒賣上面已經有隻大蝦 好足料ꕥ 黑金流沙包唔知幾時開始 流沙包變咗我係我飲茶必點嘅🫶🏻黑金外形吸引 送到上枱熱辣辣 要放一陣先食得 搣開就見到流心效果強勁 食落奶味同蛋黃味亦好濃郁🟡ꕥ 五香鹹水角ꕥ 沙律明蝦角兩款炸點都唔會覺得油膩 鹹水角外層煙靭 味道啱啱好🥟而明蝦角就皮好脆 入面蝦肉滿滿 點沙律醬一流ꕥ 蜜汁叉燒腸食落幾滑 叉燒都比得足料🐷特別欣賞係佢哋嘅豉油調味均勻 鹹甜兼備ꕥ 籠仔香辣排骨飯好大一籠😂送到嚟時 職員會問咗我哋要唔要豉油先加 夠細心👍🏻雖然係排骨 不過肉都幾多 而且都幾嫩 同埋個辣味都幾突出 唔係嗆喉嗰種死辣 而係惹味嘅香辣🌶️除咗飲茶之外 都有其他飲品order 我哋都叫咗奶茶🥤一個係樽裝 一個係杯裝 我覺得樽裝味道濃郁啲 不過杯裝就可以揀少甜等選項
平時多數去開佐敦店 呢日本身喺旺角 所以就近啲過去油麻地分店🥢[點心到]算係我比較鐘意嘅點心店 CP值高 質素唔會比酒樓低👍🏻

ꕥ 蝦餃
ꕥ 燒賣
ꕥ 黑金流沙包
ꕥ 五香鹹水角
ꕥ 沙律明蝦角
ꕥ 蜜汁叉燒腸
ꕥ 籠仔香辣排骨飯

2023-09-03 30 瀏覽
星期日下午12點幾去到見到長龍,諗住即管試下,本來已經問過搭唔搭枱,已經說明不搭,怎知,叫我們3位入去,原來又是搭枱,那位服務員居然叫我們,不坐,出去"再''排隊,我答:這樣就不吃了。我們是排隊等入來的,為何要我們再排隊,不是叫我們在外面再等等。如此態度,浪費了我們排隊時間。如此服務態度,給一星也是多了, 奈何系統只能給一星,沒有負評。

如此態度,浪費了我們排隊時間。

2023-08-29 36 瀏覽
💪🏻 晶瑩鮮蝦餃 ($32)蝦餃嘅外皮好煙韌😋,好完整,唔會濕淋淋咁好容易整穿個皮,蒸得啱啱好!內裏嘅蝦肉餡都好彈牙,大大隻蝦。💪🏻 黑松露菜苗餃 ($27)菜苗餃嘅外皮都係好煙靭,蔬菜量多(個人比較喜歡🤣),蝦肉都彈牙!個人推介一定要叫侍應比碟辣椒油!佢個辣椒油好香口🤤,椒香突出,食到好鮮嘅辣味,好過癮!💪🏻 懷舊鵪鶉蛋燒賣 ($26)鵪鶉蛋燒賣最怕蒸到隻蛋好老。呢間嘅鵪鶉蛋燒賣蒸得啱啱好,唔會鞋口,而且蛋香味濃😋!燒賣外皮都係煙韌(呢間嘅點心皮整得幾好),內有蝦肉同豬肉。💪🏻 沙律明蝦角 ($28)蝦角炸得好脆身,卜卜聲!內裏嘅蝦肉都好彈牙, 同樣大大隻蝦,配有沙律醬去點。💪🏻 濃湯鮮竹卷 ($19)鮮竹卷嘅腐竹味勁香😋,亦都好滑身。內裏有唐芹等材料,都煮得好淋。上湯都有杞子吊味。💪🏻 黑蒜螺片燉肉排湯 ($38)燉湯嘅配料煮嘅時間好長,所以味都好香!雞腳同其他配料炆得好淋!味道:8.5/10性價比:8/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 晶瑩鮮蝦餃 ($32)

💪🏻 黑松露菜苗餃 ($27)

💪🏻 懷舊鵪鶉蛋燒賣 ($26)

💪🏻 沙律明蝦角 ($28)

💪🏻 濃湯鮮竹卷 ($19)

💪🏻 黑蒜螺片燉肉排湯 ($38)

味道:8.5/10
性價比:8/10