2022-09-02
我呢個無魚不歡嘅人,成日都試唔同地方嘅烤魚。見到呢間新開張仲有優惠,即刻挑起我條癮去試。首創烤筍殼魚鍋🐟(酸菜味走辣)男朋友話難得有筍殼魚:當然要試下啦,同埋佢講到筍殼魚好好食,第一次食筍殼魚,果然無令我失望😍。我地叫左酸菜味唔辣,上菜見到條魚好大條👍🏻,成鍋鋪滿芫荽。魚有煎過再上鍋,肉質鮮嫩,好滑🤤。配有配菜:酸菜、金菇、蘿蔔、青瓜、芽菜、豆卜,好豐富。重點係啲酸菜唔係齋得酸味,有啲啲甜味,呢種酸菜味道我好鍾意,令到我不停食。而且湯頭十分鮮甜,一試愛上🥰。另外,我地仲有叫其他野食加落去。潮州手打牛筋丸彈牙好濃牛味🐂;潮州手打鮮鱿魚一樣夾口彈牙,見到粒粒鱿魚粒🦑;萵筍青綠鮮嫩份量頗多;百福豆腐好滑有好濃豆味;A級珊瑚蚌新鮮爽脆,有鮮味。除左烤魚,火鍋料嘅質素都好高。飲品方面有我最愛嘅玻璃樽仔汽水🥤,仲叫左細樽裝藍妹啤酒🍻,10蚊都唔洗好抵。呢間暫時係我食過最好味嘅烤魚,可以列入我最愛,啲酸菜真係好好味。鋪頭好寬敞,卡位令人坐得好舒適,服務好,係聚會食飯好去處🥳。
首創烤筍殼魚鍋🐟(酸菜味走辣)
首創烤筍殼魚鍋
首創烤筍殼魚鍋