2023-11-09 11 瀏覽
再次回食依間好特色&滋味既依間日本餐廳😆😆椰皇壽喜燒A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒🐂依個壽喜燒真係好驚喜,佢係會即時倒椰汁,佢上面仲有隻牛奶熊,成個壽喜燒汁唔會好單一個味,會好層次🤤佢既牛寶盒有3款牛,每一款都超吸正!入口即溶,同時又吸哂啲湯低,十分回味😋佢個湯低都好多菜做底,吸哂啲湯都好滋味!最吸湯既係佢入面竟然有粉絲😍超級正!好足料😆煙三文魚黑醋醬牛油果沙律🥗依個沙律好新鮮,好足料,個牛油果我估都有一個,真係唔野少😍黑醋超配合到個成件事,夾埋煙三文魚食真係好滿足😆龍蝦汁蟹肉扁意粉🦞意不到個汁咁香龍蝦味,同埋佢好夠汁掛哂麵道,個麵又煮得岩岩好,軟硬適中😌同埋佢有蟹肉同薯仔做配菜,真係好豐富😋綠茶鮮奶熊脆脆&藍蝶花佛手柑熊茶兩杯野飲首先都係好吸晴🤩個熊仔好似係上面游水咁,佢既顏色又好有層次,真係好靚靚!重點係佢都超好味,唔會太甜😍

再次回食依間好特色&滋味既依間日本餐廳😆😆

椰皇壽喜燒A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒🐂

煙三文魚黑醋醬牛油果沙律🥗

龍蝦汁蟹肉扁意粉🦞

綠茶鮮奶熊脆脆&藍蝶花佛手柑熊茶

2023-11-06 6 瀏覽
今日再次幫襯黑木亭, 菜單都更新咗, 多咗意粉pizza食. 所以今次決定食日式西餐為主.我哋就叫咗蟹將軍薯仔沙律, 唔會我覺得成口澱粉質, 有種清新嘅感覺. 跟住食咗個卡邦尼亞意粉幾有特色, 唔係一般嘅好食, 真係一定要叫, 我感覺上佢係用牛油炒香嘅意粉, 而且比較彈好. 再加埋麵包同窝蛋, 再嚟咗個左口魚pizza, 估唔到係烘底麵包上, 配上厚厚嘅芝士同埋超肥美嘅燒左口魚, 又真係夾得幾好, 夜兩杯特飲又幾好味. 雖然裝修環境一般, 但廚房功力一流

2023-11-05 3 瀏覽
同大家介紹下我同敏仔經常黎食既食堂,之前第一次係因為開學期經過見到佢d 熊仔飲品好吸引,跟著就入左去食😆而第二次就係而家考完試去食餐返好既。❤️蟹將軍薯仔沙律$78薯仔沙律酸酸甜甜,仲有d 紅蘿蔔喺入面爽爽地,加埋飛魚籽、蟹肉同粟米脆片就仲match.❤️椰皇壽喜燒A5 宮崎+M7澳洲和牛寶盒$398 (原價$598)見有特價即刻嗌左黎食,有A5 和牛、澳洲和牛等唔同種類既牛肉,仲有大大隻蝦同福袋,配埋放左椰皇水既壽喜燒湯汁,非常惹味,估唔到加埋會咁夾!另外火鍋內有大量蔬菜同日本粉絲,熊仔造型非常可愛👍❤️卡邦尼意粉配香脆包球$118 超級creamy 的卡邦尼意粉,喺敏仔好鐘意食既意粉,佢自己一個已經食左半碟,睇黎好滿意先食到咁多。❤️藍蝶花佛手柑熊茶$6❤️蜜桃烏龍熊茶$58 呢2杯真係好靚,味道酸甜好開胃,睇得又飲得,建議黎食既都嗌返杯飲品。食評總結: 黎左2次,2 次都好滿意,而且menu 既熊仔飲品同甜品都係小朋友至愛,下次會繼續幫襯😊

❤️蟹將軍薯仔沙律$78

❤️卡邦尼意粉配香脆包球$118

❤️藍蝶花佛手柑熊茶$6
❤️蜜桃烏龍熊茶$58

• 蜜桃烏龍熊茶
  • 椰皇壽喜燒和牛寶盒
2023-11-04 4 瀏覽
元朗西日料理。黑木亭蟹將軍薯仔沙律 $98薯仔沙律配上生菜、車厘茄,裡面擺咗滿滿。蟹肉撈勻後啖啖沙律都食到蟹肉鮮味✨口感變得更加豐富、爽口好吃且營養更均衡椰皇壽喜燒 $398壽喜燒味道濃郁的醬汁,是甜味和鹹味的結合,甜味較重。另外餐廳提供三款唔同部位牛肉,等客人可以品嚐原同部位牛肉其牛脂的不同,其中我最鍾意A5 宮崎和牛M7澳洲和牛卡邦尼意粉配香脆包球 $118煙肉、雞蛋和芝士鹹香味重,另外卡邦尼意粉會放忌廉,令意粉更滑溜香口,加埋脆脆麵包更加滿足綠茶鮮奶熊脆脆 $68綠茶牛奶甘而不太膩,仲有一隻可愛牛奶熊熊藍蝶花佛手柑熊茶 $68非常清新一杯茶,飲落會有陣陣檸檬清香📍黑木亭-お食事処(玉成大廈)
元朗西日料理。黑木亭

蟹將軍薯仔沙律 $98

椰皇壽喜燒 $398

卡邦尼意粉配香脆包球 $118

綠茶鮮奶熊脆脆 $68
綠茶牛奶甘而不太膩,仲有一隻可愛牛奶熊熊
藍蝶花佛手柑熊茶 $68
非常清新一杯茶,飲落會有陣陣檸檬清香

📍黑木亭-お食事処(玉成大廈)

2023-11-02 4 瀏覽
黑木亭-书食事处(玉成大廈)(元朗)元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖蟹將軍薯仔沙律 ($98)蟹肉再加上青瓜沙律菜的配搭,鮮味更豐富,用來做開胃菜實在非常吸引卡邦尼意粉配香脆包球($118)如牛奶般幼滑的芝士醬汁帶有啖啖煙肉香味;意粉口感彈口滑溜另外有一個脆脆農夫包沾少少醬汁,絕對碳水愛好者最愛椰皇壽喜燒A5 宮崎和牛xm7 澳洲和牛 ($398)差唔多嚟到冬天季節絕對要食一食火鍋,壽喜燒湯底用昆布、鰹魚、雞骨等熬成湯底再淥熟食材,餐廳會提供原隻椰子◎用其汁水做湯一部分亠不得不讚擺盤都好有心機,A5 宮崎和牛 M7澳洲和牛放咗係一個木盒入面,打卡一流紅火龍佛手柑熊茶 ($68)藍蝶花佛手柑熊茶($68)另外叫咗兩款飲品都唔會好甜,而且上面都放佐一隻熊熊做裝飾
黑木亭-书食事处(玉成大廈)(元朗)
元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
蟹將軍薯仔沙律 ($98)
卡邦尼意粉配香脆包球($118)
椰皇壽喜燒A5 宮崎和牛xm7 澳洲和牛 ($398)
紅火龍佛手柑熊茶 ($68)
藍蝶花佛手柑熊茶($68)
另外叫咗兩款飲品都唔會好甜,而且上面都放佐一隻熊熊做裝飾
2023-11-02 4 瀏覽
居酒屋的選擇特別多,食過咁多間居酒屋,總會想去尋找一些更有特色的居酒屋,同時亦可以嚐到不同種類的款式😋椰皇壽喜燒 A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒A5宮崎和牛肉質鮮嫩多汁,而M7澳洲和牛則能融化在口中,對牛肉有著極高要求的美食愛好者,簡直是必點寶盒😏煙三文魚黑醋醬把三文魚製成煙燻狀,配以黑醋醬,酸甜平衡相得益彰🤗牛油果沙律開胃菜之一,新鮮的牛油果搭配蔬菜和特製醬汁,可謂是非常健康的前菜😉龍蝦汁蟹肉扁意粉招牌主菜之一,龍蝦肉和蟹肉搭配著龍蝦汁和扁意粉,使人愛上了這道主菜🤠藍蝶花佛手柑熊茶結合了藍蝶花和佛手柑的香味,有一點清新和芬芳的口感🤩綠茶鮮奶熊脆脆酥脆的熊脆脆,與綠茶配起上來又真的挺特別,為整頓晚餐畫下了完美的句號😚好味指數:9/10性價比指數:9/10餐廳名稱:黑木亭餐廳地址:元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖電話:63653267

椰皇壽喜燒 A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒

煙三文魚黑醋醬
把三文魚製成煙燻狀,配以黑醋醬,酸甜平衡相得益彰🤗

牛油果沙律

龍蝦汁蟹肉扁意粉

藍蝶花佛手柑熊茶

結合了藍蝶花和佛手柑的香味,有一點清新和芬芳的口感🤩

綠茶鮮奶熊脆脆

好味指數:9/10

性價比指數:9/10

餐廳名稱:黑木亭

餐廳地址:元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

電話:63653267
2023-11-01
2023-11-01 27 瀏覽
秋風起諗住打邊爐,朋友介紹去黑木亭,日式意大利fusion菜,有火鍋之餘又有特色食物,唔好淨係識去火鍋放題啦。呢度主打靚食材,價錢屬於中高,唔怪得朋友話唔去食火鍋放題啦,原來呢度嘅壽喜燒,係有A5宮崎和M7澳洲和牛!即刻要試。火鍋之前,先來些特色食物。蟹將軍薯仔沙律$78,賣相漂亮,超多蟹子鋪在沙律上,薯仔是粗粒的,咬下有口感,特別香。會響一口都有太子卜卜作響,好味又過癮。卡邦尼意粉配香脆包球$118,意粉份量都不少,很喜歡creamy的醬汁,香而不膩,意粉軟硬度適中,有煙肉碎煎過,提升香氣,加上雜菌、洋蔥,口感豐富而美味。香脆包球,外脆內軟,沾濕了卡邦尼醬汁吃,另有一小碗鹹味的卡邦尼醬,多醮一點也不覺鹹。椰皇壽喜燒,配宮崎加M7澳洲和牛寶盒,推廣價$398,用椰皇加在壽喜燒湯底,煮完湯底立刻提鮮,多一分椰子水的清新,少一分死甜死咸,夠特別。火鍋湯底有各種雜菜,我最喜歡吃滑不溜手、吹彈得破的豆腐哦!吃火鍋就見到食材的高質。和牛寶盒裏面,別以為份量很少,其實全部和牛都是一大片,對接再卷起,排得漂漂亮亮的。5A宮崎和牛,雪花分佈均勻而密集,輕輕灼熟,入口軟滑有油香;M7澳洲和牛,口感較有彈

火鍋湯底有各種雜菜,我最喜歡吃滑不溜手、吹彈得破的豆腐哦!吃火鍋就見到食材的高質。和牛寶盒裏面,別以為份量很少,其實全部和牛都是一大片,對接再卷起,排得漂漂亮亮的。5A宮崎和牛,雪花分佈均勻而密集,輕輕灼熟,入口軟滑有油香;M7澳洲和牛,口感較有彈性牛肉味香濃;福袋特別大隻,煮完吸收湯味,脹卜卜,喝著湯又吃腐皮,口感很好。

吃過火鍋,來兩杯特飲清新一下。見到飲品名全部有個“熊”字,真的是有熊仔造型冰塊!
藍蝶花佛手柑紅茶$68,味道偏甜,似柚子茶,吃到細說佛手柑皮,有柑橘香味,紅茶味較淡。

綠茶鮮奶熊脆脆$68,這個值得一試哦!綠茶味清新而不苦澀,混和甜味的鮮奶,入口幼滑又有綠茶香,朱古力脆脆除了賣相漂亮,也增添飲品的香甜味道。

其實吃完已經很飽,不過見到有買一送一的生蠔推廣,我們也來一隻法國蠔$48,size偏細,海水味就像海風吹過般清爽,鹹味濃淡適中,口感creamy,抵食。

覺得除了食物有質素,還很有創意,食物的味道配搭很好。也很適合在特別日子,與朋友一邊慶祝,一邊吃美食啊!
2023-10-31
2023-10-29 4 瀏覽
成日心思思掛住日本?係香港都可以尋回日本既味道最近同朋友試左位於元朗既黑木亭日本料理裝修已經富有日本特色 好似令人置身係日本一樣佢係一間fusion餐廳 除左日本菜式 仲有意粉等其他菜式😋 -▫️煙三文魚黑醋穫醬牛油果沙律🥗沙律份量比想像中大好多既三文魚同牛油果 兩者配埋一齊係完美配搭加埋黑醋 味道酸酸甜甜好夾😋 -▫️龍蝦汁蟹肉扁意粉意粉既貌相已經十分吸引 見到好大舊蟹肉意粉有好香濃既龍蝦汁味道 每條意粉都沾滿汁好香好濃郁 好滿足🥰 -▫️椰皇壽喜燒 A5宮崎+m7澳洲和牛寶盒真係好豐富 擺盤非常靚👍🏻絕對係相機食先既菜式和牛色澤好靚好均勻 果然係入口即融湯底係用原個椰皇倒入壽喜燒湯底 好香好清甜而湯底入面仲有好多菜同粉絲 吸收晒湯汁好好味😋 -▫️綠茶鮮奶熊脆脆飲品上有一隻好可愛既奶白色熊仔冰塊🐻綠茶鮮奶再加上朱古力脆脆 多重口感同味蕾既美味係一杯好靚又好飲既飲品 -▫️藍蝶花佛手柑熊茶飲品同樣上有一隻好可愛既白色熊仔冰塊飲品更有漸層既效果 藍色同橙色加埋一齊真係好靚味道都好清新 食完野飲一啖好有refresh既感覺😍
成日心思思掛住日本?係香港都可以尋回日本既味道
▫️藍蝶花佛手柑熊茶
飲品同樣上有一隻好可愛既白色熊仔冰塊
飲品更有漸層既效果 藍色同橙色加埋一齊真係好靚
味道都好清新 食完野飲一啖好有refresh既感覺😍
放工後同朋友去黑木亭晚餐, 今晚 想特別少少, 有別於過往嘅日本料理, 我地叫左一個意粉同埋一個壽喜燒煙三文魚黑醋醬牛油果沙律羅馬生菜好爽口, 搭埋蕃茄好fresh, 再搭埋厚厚煙三文魚perfect match, 夠哂開胃👍龍蝦汁蟹肉扁意粉一梳梳嘅蟹肉鋪滿整碟意粉, 意粉Al dente煮得正好, 條條都掛上香噴噴嘅龍蝦汁, 每一啖都充滿鮮味, 同埋蟹蓋蓋住好細滑creamy嘅薯蓉, 非常滋味🥰椰皇壽喜燒A5宮崎+ M7澳洲和牛寶盒鍋頭上起已有大量娃娃菜, 粉絲, 金菇, 冬菇椰子即開即倒落鍋, 熊仔冰原來係牛奶冰, 湯底滾起後, 椰子水嘅鮮味同牛奶充分交融, 又香又滑, A5宮崎和牛同M7澳洲和牛食到點點頭, 口感緊緻順滑, 福袋個腐皮索哂湯底, 裡面仲有年糕, 蟹柳, 大蝦夠哂彈牙, 兩個女仔食到飽一飽🤰🤰紅火龍佛手柑熊茶, 藍蝶花佛手柑熊茶呢兩杯熊仔茶好岩打卡🌟加左本身嘅檸檬, 酸甜比例岩岩好☺️

煙三文魚黑醋醬牛油果沙律

龍蝦汁蟹肉扁意粉

椰皇壽喜燒A5宮崎+ M7澳洲和牛寶盒
鍋頭上起已有大量娃娃菜, 粉絲, 金菇, 冬菇
椰子即開即倒落鍋, 熊仔冰原來係牛奶冰, 湯底滾起後,

2023-10-27 10 瀏覽
黑木亭📍元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖好耐冇去過黑木亭食嘢,原來佢而家轉左菜式,轉左日式意大利風格~menu上多咗好多西式嘢,幾特別~🧡食物🥗 蟹將軍薯仔沙律 $78好多蟹肉絲、蟹子同薯仔沙律,有啲類似天婦羅碎嘅嘢增加下口感,幾好食,而且好大份!堆到成座山咁,味道幾fresh,齋食呢個都好飽🤣🍲 椰皇壽喜燒 A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒 $398店員攞咗一個椰子過嚟倒汁,試落又的確覺得比起平時食到嘅壽喜燒,多咗一分清甜同椰香,幾特別,成個鍋有好多料,冬菇、豆腐、菜等,而側邊嘅寶盒有蝦、麻薯福袋、牛肉,A5和牛個雪花極吸引,入口即溶,但係我更加鍾意澳洲和牛,因為覺得佢多啲肉香味😍🍝 卡邦尼意粉配香脆包球 $118今晚我最鍾意呢個意粉,佢個汁唔會太膩,食落幾舒服,而佢個意粉係軟身少少嘅,我幾鍾意呢種口感~側邊嘅包球十分出色,上面嘅蓋十分蘇脆,而下面被意粉浸住嘅部分就好柔軟,點醬汁好好食!個汁唔同意粉嘅,而係多咗啲鹹香味,覺得好正!🍹綠茶鮮奶熊脆脆 $68🍹紅火龍佛手柑熊茶 $68兩杯嘢飲我比較鍾意綠茶鮮奶嗰個多啲,覺得佢幾香醇,但係建議快啲飲晒,因為冰融之後就冇咁好飲;我媽比較鍾意紅火龍
黑木亭
📍元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

🧡食物
🥗 蟹將軍薯仔沙律 $78

🍲 椰皇壽喜燒 A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒 $398

🍝 卡邦尼意粉配香脆包球 $118

🍹綠茶鮮奶熊脆脆 $68

🍹紅火龍佛手柑熊茶 $68

兩杯嘢飲我比較鍾意綠茶鮮奶嗰個多啲,覺得佢幾香醇,但係建議快啲飲晒,因為冰融之後就冇咁好飲;我媽比較鍾意紅火龍多啲,覺得酸酸甜甜好開胃~
2023-10-25 6 瀏覽
元朗精緻日式餐廳,佈置著櫻花樹、紙燈籠和清酒品牌的壁紙。🥩🥓🐃和牛寶盒壽喜燒打開寶盒,有頂級A5宮崎、牛和M7澳洲和牛、牛肩脊和大海蝦,而福袋除了麻薯,還有蟹柳和玉子,實屬尊貴版的壽喜燒。點讚壽喜燒湯底裡加入椰子水和小熊牛奶冰,增加湯底溫潤感,直接飲湯頭也很清甜。🐟🍣炸蔥吞拿魚鮟康魚肝卷每件都很大很滿足。魚肝作內餡鹹鹹沙沙,有點似Cheesecake的口感,味道濃郁。🍤🍗炸物拼盤有吉列炸蠔、雞軟骨、薯條、蝦和唐揚雞 5款炸物,香脆可口。可沾芝士沙律醬、黑松露醬和茄汁。🦀🥗蟹將軍薯仔沙律別看薯仔沙律貌似平凡,實為極其美味。薯仔混入蟹肉、洋蔥粒異常香口,加上蟹子鹹鹹香香。🍋🥤紅火龍佛手柑熊茶檸檬茶底加入火龍果和佛手柑清香,重點是三片檸檬上有一粒冰小熊,可愛到極。🍓🍼士多啤梨北海道牛乳乳酸超好飲!比喜茶的芝芝莓莓更好飲!驚喜大發現,每一口都啜到士多啤梨果肉。

元朗精緻日式餐廳,佈置著櫻花樹、紙燈籠和清酒品牌的壁紙。

🥩🥓🐃和牛寶盒壽喜燒

🐟🍣炸蔥吞拿魚鮟康魚肝卷

🍤🍗炸物拼盤

🦀🥗蟹將軍薯仔沙律

🍋🥤紅火龍佛手柑熊茶

🍓🍼士多啤梨北海道牛乳乳酸

2023-10-23 15 瀏覽
放假lunch行過見到元朗有間日餐好似幾特別所以入去食 一入去見到差唔多full場咁制 咁樓面黑衣人(我估係經理掛)指我地埋去一邊座底 好似叫狗咁 我想講d位逼到我以為自己座緊廉航機位 成程都同我屋企人座得勁辛苦 入黎之前我重以為係日餐 睇餐牌點知係中西日 又五香肉丁午餐肉又丼飯 又意粉 裝修又奇怪個格局完全同個餐牌唔夾 入黎諗住係想食下壽司刺身 點知係冇。係完全冇得食 好算!咁唔通走人咩咁唯有硬食啦 好啦 咁叫左兩個意粉 兩個丼飯 野食一黎到賣相係唔差既 但係食落去以為會有驚喜 點知全部係普通料 只可以講係茶記食個肉醬意粉可能重好食 之後個自助吧先好笑 條路又逼 我行出去拎碗湯拎個沙律都好似要行鋼線咁 驚陣間唔小心倒瀉落隔離枱d人到5個人埋單差唔多5舊幾水 我心諗個meau好九唔搭八咁 行過門口俾你呃左入黎 睇餐牌原來係高級茶記 樓得兩個員工 0服務 唔會有下次
2023-10-22 6 瀏覽
這家店的裝飾和燈光都很有日本食店的特色,可以在這裡美美地享受日本原汁原味美食。椰皇壽喜燒是一個火鍋,火鍋上面有一個小熊寶寶形狀的牛乳冰塊,精緻有趣,讓女人和孩子都為之欣喜若狂。店員呈上來的澳洲牛肉放在一個長方形的古典木盒中,看出來這家店很有心思,在食物美味和品相上追求極致和完美。小熊牛乳冰塊隨著熱力慢慢地融化在湯底,散發出與眾不同的香味,這種味道的湯底前所未有的特別,給味蕾帶來無窮的享受,吃完之後我們把湯底都喝完了。薄薄的一卷牛肉在火鍋中一燙就煮好了,咬一口牛肉質地柔軟而富有彈性,咀嚼時牛肉釋放出豐富的肉汁,不愧是鼎鼎大名的澳洲和牛。三文魚醋醬牛油果沙律這道菜將三文魚的鮮嫩和牛油果的奶油質地相互融合,有一種絲滑而滋味豐富的口感。藍蝶花佛手柑熊茶飲品結合了可愛的小熊冰塊,藍色果粒和鮮艷的花瓣,令人愉悅陶醉,簡直太好喝了。蟹肉扁意粉上有大塊的蟹肉,超值啊!
這家店的裝飾和燈光都很有日本食店的特色,可以在這裡美美地享受日本原汁原味美食。椰皇壽喜燒是一個火鍋火鍋上面有一個小熊寶寶形狀的牛乳冰塊,精緻有趣,讓女人和孩子都為之欣喜若狂。店員呈上來的澳洲牛肉放在一個長方形的古典木盒中,看出來這家店很有心思,在食物美味和品相上追求極致和完美。小熊牛乳冰塊隨著熱力慢慢地融化在湯底,散發出與眾不同的香味,這種味道的湯底前所未有的特別,給味蕾帶來無窮的享受,吃完之後我們把湯底都喝完了。薄薄的一卷牛肉在火鍋中一燙就煮好了,咬一口牛肉質地柔軟而富有彈性,咀嚼時牛肉釋放出豐富的肉汁,不愧是鼎鼎大名的澳洲和牛。三文魚醋醬牛油果沙律這道菜將三文魚的鮮嫩和牛油果的奶油質地相互融合,有一種絲滑而滋味豐富的口感。藍蝶花佛手柑熊茶飲品結合了可愛的小熊冰塊,藍色果粒和鮮艷的花瓣,令人愉悅陶醉,簡直太好喝了。蟹肉扁意粉上有大塊的蟹肉,超值啊!
2023-10-19 9 瀏覽
黑木亭-お食事処 元朗真係好多好西食,今次嚟到呢間「黑木亭」食日本野,門口都係有一級,又係出動我塊斜板嘅時候,入到去見到呢間算寬落,裝修好有和風feel,燈光調較得相對較暗,好有情調!1.蟹將軍薯仔沙律$78(10/10)呢碟薯仔沙律成個塔咁,個底係用蟹蓋做底,令佢唔會咁易倒塌,薯蓉好多,蟹籽都多,最頂係蟹肉!👍👍👍2.椰皇壽喜燒A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒$398(10/10)呢個壽喜燒分別有日本A5和牛、澳洲M7同牛頸脊,每樣有三片,店員先倒入椰子水,熊仔冰係牛奶嚟,令到湯底甜甜地又好滑,我最鍾意食係日本A5和牛,牛味夠哂濃,,又好鬆化。寶盒入面仲有福袋、大蝦同蔬菜,福袋入面係雞肉蟹柳同年糕,大蝦結實彈牙!😋😋😋3.卡邦尼意粉配香脆包球$118(9.5/10)呢個卡邦尼意粉配上濃濃芝士,加埋溫泉蛋流出嚟嘅蛋汁撈嚟一齊食,拎埋個香脆包點埋芝士忌廉汁,脆脆地又咸咸地,好味!4.綠茶鮮奶熊脆脆$68(8.5/10)香濃綠茶溝鮮奶,甜咗少少,要影熊仔冰要快少少,佢會好快遇溺!🤣🤣😅5.紅火龍佛手柑熊茶$68(9/10)火龍果配佛手柑好夾,清清甜甜,呢個熊仔冰唔會遇溺,係游泳高手!🤣🤣🤣2人總
黑木亭-お食事処

1.蟹將軍薯仔沙律$78(10/10)

3.卡邦尼意粉配香脆包球$118(9.5/10)

4.綠茶鮮奶熊脆脆$68(8.5/10)

5.紅火龍佛手柑熊茶$68(9/10)

2人總共價錢$803,有加一服務費!

個人口味總評分:9.4/10

地址:元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

#黑木亭 #元朗 #元朗好去處 #元朗美食 #日本菜 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-10-19 11 瀏覽
琴日夜晚時間經過元朗,突然好想食壽喜燒,之後行行下,見到黑木亭,就入左去😆😆😆我地2個人叫左4碟野食同2杯野飲。蟹將軍沙律$98 ,有蟹子同蟹肉,撈埋d薯蓉,好有口感,薯蓉好滑👍🏻椰皇壽喜燒A5 宮崎+M7 澳洲和牛寶盒$398,原價568,做優惠398,好抵呀🥳🥳🥳佢同本時我食既壽喜燒吾同,係用椰子水做湯底,同有隻牛奶嘅熊仔喺上面,越煮越清甜,好好味。A5 宮崎+M7 澳洲和牛,好有牛香味👍🏻👍🏻👍🏻重有蝦同福袋,真係好抵。雜錦炸物拼盤 $168,估吾到款式有好多,有炸雞,炸生蠔,炸薯條,炸雞軟骨,炸蝦,食落吾多粉,但重點係有3個醬比我,我最鍾意就係黑松露醬😜鰻魚牛蒡炸蝦卷 $108 ,完全做到外軟內脆嘅感覺,好大件。重有2杯野飲,紅火龍佛手柑熊茶,綠茶鮮奶熊脆脆,2杯野飲都好靚,好可愛,有隻熊仔係上邊,用來打卡一流😜總括黎講 食物質素係唔錯既 裝修乾淨企理
琴日夜晚時間經過元朗,突然好想食壽喜燒
,之後行行下,見到黑木亭,就入左去😆😆😆

我地2個人叫左4碟野食同2杯野飲。

總括黎講 食物質素係唔錯既 裝修乾淨企理