2024-04-08 52 瀏覽
麻辣風雲🌶️琴日約咗朋友食飯,朋友話想食啲香辣惹味嘅,所以就揀咗都幾出名惹味好食嘅麻辣風雲🌶️🌶️我哋今次叫咗三樣嘢,三樣嘢都比想像中更加出色,推介呀!🥰🥰香辣干鍋🥘講起食辣嘢,香辣干鍋梗係唔少得啦!🤤🤤我哋一共揀咗五款餸,分別係鮑魚$88、鮮蝦🦐$68、魚腐🐟$38、鮮枝竹$28、油麥菜🥬$28,佢哋嘅干鍋唔算好辣,唔算好食得辣嘅應該都可以一試!脆香酥炸蠔餅 🦪$98蠔餅真係冇幾多間餐廳整得好食,呢一間嘅蠔餅非常酥脆,就算係上咗碟半個鐘,凍咗咬落都仍然係酥脆好食,非常難得!🫶🏻🫶🏻四川掂掂麵🍜$68呢個係類似擔擔麵嘅物體~不過花生醬味就冇咁濃郁🥜,取而代之嘅係麻辣嘅麻味,佢辣味唔算好勁,所以唔會話成個麵食得好辛苦出晒汗咁,一路食一路覺得又香又麻,正呀!🥰
麻辣風雲🌶️

香辣干鍋🥘

脆香酥炸蠔餅 🦪$98

四川掂掂麵🍜$68
2024-04-08 13 瀏覽
旺角新開一間川菜,看見菜單有一個荔枝蝦球很吸引人🤩下班就帶上老媽子一起來吃荔枝蝦球🦐擺盤很有創意,用了仿真盆栽,然後把炸好的蝦球掛在樹枝上😍蝦球炸的非常酥脆,而且以假亂真偽裝成荔枝,真的非常像,沾上秘制酸甜醬,味道也很不錯香辣鴛鴦雞煲(田雞+滑雞)🌶️田雞處理的好乾淨,滑雞也很入味,配料也很豐富有蕃薯🍠薯仔🥔等,喜歡吃辣的絕對不能錯過四川擔擔麵🍜喜歡花生醬的朋友千萬不要錯過,湯汁濃厚,而且有乾花生🥜,喜歡麵食的朋友可以一試陳醋手拍青瓜🥒檢驗一家川菜做的好不好必須要試試他們的涼菜,青瓜非常入味,而且還很爽脆,非常解膩水蜜桃雜果茶🍑這個果茶的份量把我嚇了一跳,是一整壺上來的,絕對夠四個人喝。裡面有很多鮮果,而且茶味十足,夏天吃川菜必須要order一份!😋

荔枝蝦球🦐

香辣鴛鴦雞煲(田雞+滑雞)🌶️

四川擔擔麵🍜

陳醋手拍青瓜🥒

水蜜桃雜果茶🍑

2024-04-07 40 瀏覽
上菜散發乾冰,荔枝樹🌳造形💯,即時秒殺所有人相機📷蝦球🦐外形完全像荔枝,幾可亂真但無需剝殼,直接食一顆顆外脆內啖啖彈牙蝦肉絕對系麻辣風雲新品得意之作💮酸菜魚系麻辣風雲必吃名菜之一😍由於我地都唔食得辣,所以嗌左小辣🌶️,中酸,中麻,牛油🧈爆香湯底,先喝一口湯底,開了食慾,魚塊嫩滑伴隨著索汁豆卜💦🍜薯粉比其他店吃到的粗身勁多,厚身彈牙,有嚼勁水蜜桃🍑🍊🍋雜果茶,食酸菜魚既我地,少不免要飲番杯,兩杯飲品加埋價錢=一榨成L,我地兩個人就挑戰🍻其實我見接近每枱都會嗌哩一瓶,水蜜桃雜果茶冰冰涼涼解暑,解辣,爽~
上菜散發乾冰,荔枝樹🌳造形💯,即時秒殺所有人相機📷
蝦球🦐外形完全像荔枝,幾可亂真
但無需剝殼,直接食一顆顆外脆內啖啖彈牙蝦肉
絕對系麻辣風雲新品得意之作💮

酸菜魚系麻辣風雲必吃名菜之一😍

🍜薯粉比其他店吃到的粗身勁多,厚身彈牙,有嚼勁

一直想食麻辣風雲好耐,終於搵到時間,又唔使排長龍☺️我地去到嘅時候已經係下午5:30,餐廳岩岩落完場開返,好彩冇摸門釘😳上到去發現環境由裝修到枱櫈、盛載嘅器皿都好有特色,好岩打卡😍而且空間感十足,坐得好舒服😌酸菜魚去到梗係要食佢地嘅酸菜魚啦😋佢哋嘅魚肉新鮮嫩滑又無骨,份量又多,材料有魚肉、菇、芽菜、萵筍,仲有豆卜,而且可以揀酸度、辣度,超岩我呢啲只係少酸、少辣嘅人,味道一流,十分推介👍我哋一人仲點左一碗白飯,酸酸辣辣,超級餸飯🤤荔枝蝦球荔枝蝦球係餐廳新推出嘅菜式,造型非常吸睛😍真係好似一粒一粒嘅荔枝,栩栩如生🤤🤤仲有煙飄出㴝,忍唔住係咁打卡💯蝦球肉入口爽口彈牙,點埋醬汁食味道更好👍開胃宜賓涼拌冷麵另外我地仲點左一碗涼拌冷麵🍜呢個都非常推介👍味道口感都好豐富,食落勁開胃,而且價錢便宜,一碗只需$38,性價比好高😋佢哋lunch time仲有好多午市套餐,價錢都好吸引,下次食下午市套餐都唔錯😋坐低仲有開胃小食📍麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓#麻辣風雲 #美食 #川菜 #人氣餐廳 #美食推介 #經濟實惠 #大滿足 #旺角美食 #川菜推介 #瓊華中心 #瓊華10樓 #yumm

酸菜魚

開胃宜賓涼拌冷麵
坐低仲有開胃小食

📍麻辣風雲 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心10樓

#麻辣風雲 #美食 #川菜 #人氣餐廳 #美食推介 #經濟實惠 #大滿足 #旺角美食 #川菜推介 #瓊華中心 #瓊華10樓 #yummy #foodie #mk #香港探店 #餐廳 #relax #hongkong
2024-03-23
  • 開胃宜賓涼拌冷麵
  • 酸菜魚
  • 荔枝蝦球
//< 麻辣風雲 >久仰大名,小編二人終於一試!週末去都幾多人食,坐到涼亭位非常開心🥳———————————- 荔枝蝦球 $108 -上菜個陣真係呆左!超級浮誇😆😆 蝦球掛曬係樹上,好似荔枝樹咁呈現係眼前!真係淨係食外表都夠曬🤣 蝦球好脆口,裡面見到有蝦肉🦐,都算爽彈,唔油膩,唯味道較淡~————————- 拔絲咕嚕肉 $148 -咕嚕肉本身唔會太酸甜,連埋拔絲一齊食,加番d脆口同甜度,不錯不錯😛————————- 炸饅頭 $58 -成架船上又係打卡之作!炸饅頭趁熱配煉奶食,唔會有人唔喜歡啦😊————————- 涼拌雞絲粉皮 $68 -正常發揮~ 麻醬份量啱啱好撈得晒雞絲同粉皮😬 口感唔錯😝————————- 脆香酥炸蠔餅 $98 -一上檯已經超級香!!非常酥脆香口!蠔仔慷慨,唔會太多粉漿,亦唔會過鹹過膩👍🏻 值得一試😋😋————————- 水蜜桃雜果茶 $88 -超級巨大,兩個人飲都飲唔曬🥰~ 略嫌甜左少少🤏但係喜歡水果茶既一定好開心😁————————評分:7.8/10地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓營業時間:星期一至日 11:30~22:00#旺角美食 #旺角
< 麻辣風雲 >

久仰大名,小編二人終於一試!
週末去都幾多人食,坐到涼亭位非常開心🥳
———————————

- 水蜜桃雜果茶 $88 -

評分:7.8/10
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
營業時間:星期一至日 11:30~22:00

#旺角美食 #旺角必食 #旺角餐廳#香港美食 #美食博客 #川菜 #中菜 #麻辣風雲 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodporn #🐷🐤中菜 #🐷🐤旺角
2024-04-04 17 瀏覽
位於旺角,交通方便,餐廳裝潢古色古香,座位舒適,而且食物選擇不少。🌟#荔枝蝦球荔枝蝦球的造型令人驚艷💗一棵樹上掛着紅噹噹的蝦球,蝦球的造型是荔枝,非常搶眼✨蝦球外酥內嫩,炸得剛剛好,沒有過度油膩感。配上甜酸醬,別有一番滋味😋🌟#椒鹽魷魚鬚魷魚鬚炸得酥脆,椒鹽的香氣讓人垂涎欲滴🤤每一根魷魚鬚都均勻地包裹著香脆的椒鹽調味,口感彈牙,沒有過度的嚼勁,讓人一口接一口無法停下來✨🌟#香辣鴛鴦雞煲鴛鴦雞煲包括有鮮雞和田雞,雞肉和田雞都很鮮嫩多汁,入口即化,配上香辣的醬汁,刺激味蕾🔥煲裡還加入了各種香菜和香料,為整道菜增添了豐富的層次感,讓人回味無窮✨鍾意食辣嘅你不能錯過😋🌟#水蜜桃雜果茶這個水蜜桃雜果茶不可以用杯來形容,係由一個巨型的器皿裝着各種新鮮的蔬果,配合上水蜜桃茶,甜味完美融合,口感清新又豐富,非常有層次感,微微的甜味,解膩又生津💗

🌟#荔枝蝦球

🌟#椒鹽魷魚鬚

🌟#香辣鴛鴦雞煲

🌟#水蜜桃雜果茶
2024-04-04 45 瀏覽
本地品牌當然要支持一波,吃過之後覺得味道挺香der,所以是會再去吃一波。 位於旺角分店地理位置方便,在地鐵站附近很近😎。 裝潢簡約環境舒適,坐在窗邊看著彌敦道,腦海裡就會想起有聲音der一首歌🙈。-▪︎特大檸檬茶|手打檸檬鴨屎香茶 HKD$38飲品選擇有數款,點了兩杯茶飲解辣一下唄,大杯可以慢慢飲😏。 檸檬茶免澤深色,茶味香濃不苦澀。 檸檬鴨屎香茶味道較特別,茶色雖然不算深色,但味道也香濃欵。-▪︎荔枝蝦球 HKD$108一陣仙境送餐到來,荔枝樹上放有紅紅der蝦球,賣相吸引可打卡一下📸。 酥脆口感外脆內軟,蝦肉鮮味爽口。 另外特色醬汁配上,吃起來更惹味,熱辣吃der口感會好點😚。-▪︎炸鰻頭 HKD$58諸葛先生乘坐大船到來,也有一陣仙境欵,但這個是從船裡散發出來☺️。 金黃色炸鰻頭一份6件,熱辣辣口感外脆內軟,配煉乳吃更香口。-▪︎酸菜魚 HKD$268蠻喜歡吃這裡酸菜魚,金湯賣相吸引味道香濃🤩,一大盤份量挺多欵。 魚肉大片肉質嫩滑無骨,湯頭酸中帶辣挺開胃惹味。 另外加了一份薯粉(+$30),可以吃得飽飽der🤭。 吸入湯汁後挺入味,薯粉挺入有嚼感。-▪︎涼拌椒絲皮蛋 HKD$48小吃點了這個

▪︎特大檸檬茶|手打檸檬鴨屎香茶 HKD$38

▪︎荔枝蝦球 HKD$108

▪︎炸鰻頭 HKD$58

金黃色炸鰻頭一份6件,熱辣辣口感外脆內軟,配煉乳吃更香口。

▪︎酸菜魚 HKD$268

▪︎涼拌椒絲皮蛋 HKD$48
小吃點了這個吃😚,平常也喜歡吃欵。 皮蛋晶瑩剔透賣相,蛋味香濃挺入味欵,酸酸辣辣der既開胃又惹味。

2024-03-28
🌸 荔枝蝦球 一棵荔枝樹,樹底還飄著煙!造型不錯👍🏻外表像荔枝,但咬下去是啖啖的蝦肉🦐配上酸甜醬汁很開胃~🌸 酸菜魚湯底金黃,酸酸辣辣🍲❤️麻度和辣度都可以自由配搭~魚肉嫩滑,寬粉掛湯,夠香辣惹味👍🏻🌸 干鍋干鍋🌶️配料可自由配搭,至少要選5款~我選了牛肉、肥腸、萵筍、蓮藕、鴨血等,味道香辣❤️🌸 酸辣湯酸辣湯的酸度和辣度適中,湯的質感不會太濃稠,很開胃~另外前菜每位💰 18另收加一喔~

🌸 荔枝蝦球

🌸 酸菜魚

🌸 干鍋

🌸 酸辣湯
酸辣湯的酸度和辣度適中,湯的質感不會太濃稠,很開胃~

另外前菜每位💰 18另收加一喔~

2024-03-25
2024-03-29 14 瀏覽
之前成日見到人氣打卡川菜 • 麻辣風雲🔥終於嚟到潮聖😆餐廳裝修走中式宮庭設計風格,好啱食辣朋友嚟聚餐🌶️當然有唔辣嘅✨好多推薦菜式都好想試啊😋🔺炸饅頭打卡必叫😍用架船裝住出場好有氣勢,用埋乾冰散發仙氣,炸到金黃色,非常香脆,配埋煉奶真係好邪惡🤭我哋一家都鐘意食😋🔺荔枝蝦球見到差唔多每枱都有荔枝蝦球,冇荔枝味嘅,只係造型上係荔枝,超吸睛🤩掛係仿盆栽上,上菜時乾冰出煙女澎湃,蝦球點甜酸醬,好彈牙,都好唔錯。🔺香辣雞煲惹味雞褒,上枱出晒煙,雞肉好夠味,而且好滑身,成個雞褒香味四溢,配料好多,三色椒,洋蔥,辣椒,芹菜,芫茜等,送飯一流啊🥰🔺涼拌萵筍好爽口嘅萵筍,好啱呢個天氣食,個湯汁有點微辣,好食🔺紅棗麻糬心太軟必叫啊,紅棗包住麻糬,好飽滿,粒粒癡滿桂花蜜糖,好香桂花香🥰🔺洛神花茶用酒埕裝住,好靚,古色古香,酸甜開胃,好鐘意
之前成日見到人氣打卡川菜 • 麻辣風雲🔥
終於嚟到潮聖😆
餐廳裝修走中式宮庭設計風格,
好啱食辣朋友嚟聚餐🌶️當然有唔辣嘅✨
好多推薦菜式都好想試啊😋

🔺炸饅頭

🔺荔枝蝦球

🔺香辣雞煲

🔺涼拌萵筍
好爽口嘅萵筍,好啱呢個天氣食,個湯汁有點微辣,好食

🔺紅棗麻糬心太軟

🔺洛神花茶
用酒埕裝住,好靚,古色古香,酸甜開胃,好鐘意
2024-03-25
10 分鐘 (堂食)
2024-03-29 13 瀏覽
冇錯啦 又係麻辣風雲🌶️🌶️ 點解又係食麻辣風雲呀?唔好話係「又係」 其實小編真係成日食 不過冇同大家講🐷🐷 冇辦法 因為我哋兩個覺得真係好好食😂.🐷酸菜魚去到麻辣風雲 無論係午市定係晚市 我哋都一定會叫酸菜魚🧜🧜 我哋永遠都係少辣、少酸、少麻🌶️ 食唔食得辣就冇話廢唔廢嘅 講真呢啲嘢真係個人口味嚟😗 唔通你特別食得甜嘢我會話你好叻咩係咪先?😆😆😆😆好啦..其實我係想掩飾我哋兩個唔係好食得辣嘅事實😋 不過小辣仍然係多滋味🏄‍♀️🏄‍♀️ 魚肉嫩滑爽口😆 酸菜嘅味道亦都夠香同埋好入味 啲魚肉係浸染晒酸菜嘅香味同埋花椒嘅「麻」😆 成個酸菜魚裏面仲有啲萵筍 啲萵筍好爽口😭😭 最重要一定係要薯粉加底🤓 因為叫薯粉嘅話可以索晒啲湯汁嘅香味 亦都可以更加飽肚😗.🐷炸饅頭呢個氣勢磅礡嘅炸饅頭 相信大家都見過我哋次次都食🐷真係冇一次唔食 好老實講 其實食幾個饅頭都已經塞滿咗大半個胃 但係真係唔知點樣講好 麻辣風雲嘅炸饅頭 真係好食過好多間餐廳嘅炸饅頭…😂😂😂 外皮特別脆同埋裏面亦都係特別軟熟😋 有啲餐廳嘅炸饅頭 裏面好似仲未解晒凍嘅口感咁😂😂 .🐷荔枝蝦球呢個荔枝蝦球亦都係色香味俱🤓 每次上菜嘅時候都係有啲乾冰
🐷酸菜魚
🐷炸饅頭
有啲餐廳嘅炸饅頭 裏面好似仲未解晒凍嘅口感咁😂😂
🐷荔枝蝦球
呢個荔枝蝦球亦都係色香味俱🤓 每次上菜嘅時候都係有啲乾冰喺下面 🧊 所以超級適合打卡同埋好有氛圍感😂😂 成棵樹咁樣 每一粒蝦球都係掛喺呢棵樹上面🦐 要逐粒攞落嚟食 😝 成件事好似摘荔枝嚟食咁樣😍 好有參與感

荔枝蝦球嘅外皮真係做到好似荔枝咁樣 而且好香脆 裏面就充滿着蝦嘅香味 同埋係好似啲蝦滑咁爽口🐷 而且仲有一個酸酸甜甜嘅醬可以攞黎作醬料 整體感覺就更加開胃啦😝
今次竟然被安排坐咗去餐廳嘅一個好似涼亭嘅位置😂😂😂 平時坐開卡位冇咩特別感覺 今次坐呢個位置唔講以為係皇上同妃子嘅小聚會(腦補了什麼鬼?)🙂‍↕️
麻辣風雲
📍旺角瓊華大廈10樓全層
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #旺角 #旺角好去處 #旺角美食
2024-03-28 1699 瀏覽
麻辣風雲,聽到名字之後讓我想起以前有一款電腦遊戲叫忍豆風雲,想起小時候,十分感觸,特地選了這家餐廳與朋友共聚晚餐,談天說地,十分寫意😎黑松露煙燻溏心蛋 $68黑松露煙燻溏心蛋散發出黑松露的陣陣香,煙燻的味道給它增添了一絲獨特的風味,作為前菜挺不錯🤞荔枝蝦球 $108荔枝蝦球是麻辣風雲的一道獨特佳餚,融合了荔枝樹和蝦球,看上去像極了荔枝樹🤣每一口都散發著蝦球的鮮美,蝦球口感鮮嫩,回味無窮✨拔絲咕嚕肉 $148淋上香甜的糖絲,做成拔絲的效果,外脆內嫩的炸咕嚕肉散發出陣陣香味,咬上一口,與甜甜的拔絲完美融合,令人陶醉🥰四川掂掂麵 $68辣味十足,混合了四川特色的辣椒醬和各種香料,麵條辣而不失香😉豬油飯 $32豬油飯是一道傳統美食,以豬油為主要材料,米飯入口鬆軟,帶有豬油的香氣,每一口都散發著濃郁的香味🙌洛神花茶 $48洛神花茶是一種以洛神花為主要原料的飲品。洛神花具有清熱解毒、降血壓的功效,茶水呈現出豔麗的紅色,清新的香氣和微酸的口味😊好味指數:10/10性價比指數:10/10餐廳名稱:麻辣風雲餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓電話:21561618

黑松露煙燻溏心蛋 $68

餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓

電話:21561618
2024-03-27
2024-03-27 16 瀏覽
試新嘢經常見到別人post這個荔枝蝦球,心郁郁想試,今日出開旺角,就順路來食個晚飯*:.。..。.:*荔枝蝦球是沒有荔枝味的🤭只是把外型做到好像一粒荔枝的蝦球逐個逐個掛上樹上,栩栩如生,用乾冰營造漂煙效果,仙氣十足打卡一流!薑蔥蠔蠔肉肥美大大隻,有大約八九隻份量足,沾粉炸再薑蔥炒好惹味啊!炸饅頭Signature dish 之一,三軍未發,糧草先行。今餐唔想食飯,饅頭就係不二之選!紅棗麻糬心太軟是一道甜品,軟糯的麻糬釀入紅棗中間,再淋上清香甜美的桂花蜜,入口香香甜甜,食落煙靭!水蜜桃雜果茶用大大個玻璃jar 裝,可以斟到好多杯幾抵飲,淡淡水蜜桃味清香止渴。
試新嘢

薑蔥蠔

紅棗麻糬心太軟

2024-03-26 15 瀏覽
這間人氣中菜館其中一間分店正正位於旺角的瓊華中心,主打正宗地道的四川菜式,店內環境寬敞舒適,充滿傳統的中式格調,更設有還原古代涼亭的打卡位。前菜 - $18絲絲清爽的裙帶菜伴隨著麻辣感;香脆的炒花生充滿香料味。荔枝蝦球 - $108一粒粒酥炸的蝦球掛在仿真樹上,冒出濃濃白煙超吸睛。結實彈牙的蝦球充滿鮮味,香脆脆米染上天然的紅色好有口感。水煮牛肩肉 - $268嚴選優質的牛肩肉片油花好細緻,厚實卻又軟嫩,水煮帶有濃厚四川風味,麻辣味厚,香味濃烈,更有蓮藕、萵筍及晶瑩剔透的寬粉。炸饅頭 - $58金黃酥脆的招牌小吃,放置在巨型的木船上冒出白煙,咬開鬆軟且毫不油膩,蘸上香甜的煉奶極惹味。凍檸檬茶 & 凍醇濃奶茶 - $22/1還有其他大大杯的手調特飲。
前菜 - $18
絲絲清爽的裙帶菜伴隨著麻辣感;香脆的炒花生充滿香料味。
荔枝蝦球 - $108
水煮牛肩肉 - $268
炸饅頭 - $58
凍檸檬茶 & 凍醇濃奶茶
凍檸檬茶 & 凍醇濃奶茶 - $22/1
還有其他大大杯的手調特飲。
2024-03-23
2024-03-26 16 瀏覽
之前喺YouTube見到有人介紹呢間川菜,食物同環境都好靚好岩打卡😬 今日就同老公黎試吓~❤️荔枝蝦球賣相成個新年盆栽咁,仲用左乾冰,誇張地靚😂蝦球外層幾脆,裡面口感似蝦滑好彈牙,打卡able得黎味道都唔錯~❤️麻婆豆腐豆腐好滑,麻度同辣度都可以自選👍送飯一流😋❤️豬油渣炒菜心菜心新鮮翠綠,粗身得黎無渣,用豬油渣炒更香口👍⭐️香辣蒜香骨好似椒鹽骨好香口👍炸得夠乾身,但個人認為偏肥似咕嚕肉口感,我自己比較鍾意一字骨果種骨😂❤️蔥花豬油撈飯豬油同豉油完全將個白飯昇華,好好食!🤤#旺角美食 #麻辣風雲 #酸菜魚 #水煮魚 #荔枝蝦球 #香港探店 #香港打卡 #豬油渣炒菜心 #豬油撈飯 #香港川菜 #川菜推介
今日就同老公黎試吓~

❤️荔枝蝦球

賣相成個新年盆栽咁,仲用左乾冰,誇張地靚😂

❤️麻婆豆腐

豆腐好滑,麻度同辣度都可以自選👍
送飯一流😋

❤️豬油渣炒菜心

菜心新鮮翠綠,粗身得黎無渣,用豬油渣炒更香口👍

⭐️香辣蒜香骨

好似椒鹽骨好香口👍

❤️蔥花豬油撈飯

豬油同豉油完全將個白飯昇華,好好食!🤤

2024-03-24
  • 前菜
  • 麻婆豆腐
  • 豬油渣炒菜心
鋪頭比我想像中闊落光猛 我哋仲好好彩被分派去古色古香既涼亭位 好打卡able😹✨ 荔枝蝦球💲 108賣相勁浮誇 蝦球掛曬喺假樹上面 用乾冰出曬煙咁 但係我鍾意😹 炸蝦球係無荔枝味既 但係紅色炸衣望落荔枝皮咁 蝦球本身白色 個樣真係好似荔枝!個醬係酸酸甜甜的 炸粉唔會太厚 唔油 蝦球本身好彈牙❤️✨ 開胃宜賓涼拌冷麵💲 38份量唔大 但係好開胃 好食🫶🏻✨ 香辣雞煲(半隻)💲 168雞係滑既 都惹味 但係我廢 小辣都有啲太辣🤣🤣🤣✨ 經典宮保雞丁💲 108偏甜 唔辣 食唔到辣既可以食!✨ 特大青檸雜果茶💲 48 正常水果茶味道 但係大杯到嚇親🥹🥹🥹✨ 前菜兩碟💲 18✨ 白飯💲 13見到人地碟炸饅頭賣相勁靚 同埋用草船+諸葛亮公仔上碟😹😹 後悔無嗌 之後有機會要再試🫶🏻 店員好nice!加一:✅

✨ 荔枝蝦球💲 108

✨ 開胃宜賓涼拌冷麵💲 38
份量唔大 但係好開胃 好食🫶🏻

✨ 香辣雞煲(半隻)💲 168
雞係滑既 都惹味 但係我廢 小辣都有啲太辣🤣🤣🤣

✨ 經典宮保雞丁💲 108
偏甜 唔辣 食唔到辣既可以食!

✨ 特大青檸雜果茶💲 48
正常水果茶味道 但係大杯到嚇親🥹🥹🥹