2004-10-11 8 瀏覽
今日收工之後要去上堂經過荃灣時專登搵呢間舖叫左個雞絲撈麵我因為趕時間所以叫外賣但真係等左好耐不過唔知係咪同我叫凍食既撈麵有關因為有好幾個堂食客已經有得食lu因為真係好趕時間上到巴士已經要食個麵真係好大碗外賣都唔駛加錢個麻醬好濃香又夠味咁都只係二十蚊咋不過我諗如果熱食d麵唔會黐埋一堆會更正雖然等得耐d但真係幾好味喎!o係我等緊期間,我留意到如果食tea會更平呀一個麵加一杯豆漿都只係十五蚊咋一碟餃加一杯豆漿都只係十三蚊下午茶仲供應到六點架!!正!
今日收工之後要去上堂

外賣都唔駛加錢
個麻醬好濃香又夠味
咁都只係二十蚊咋
不過我諗如果熱食d麵唔會黐埋一堆會更正
雖然等得耐d但真係幾好味喎!

o係我等緊期間,我留意到如果食tea會更平呀
一個麵加一杯豆漿都只係十五蚊咋
一碟餃加一杯豆漿都只係十三蚊
下午茶仲供應到六點架!!
正!
2004-10-03 6 瀏覽
廿蚊一個麵,麵條爽口,好有口感,正!地方超乾淨,真係不可不讚。兩年前黎過,今日再黎,冇失望,去開荃灣整車再去食過!
廿蚊一個麵,麵條爽口,好有口感,正!

地方超乾淨,真係不可不讚。

兩年前黎過,今日再黎,冇失望,去開荃灣整車再去食過!
2004-10-02 7 瀏覽
tried the cow tongue noodles this time. tender and thin slices. quite good
I like the vegetable and pork dumpling. there're plenty of vegetable but only few pork. very healthy. the noodle is also good. the soup is delicious. good and cheap place for a simple meal .
2004-09-01 1 瀏覽
$20一碗來講算是咁,但白肉無我想像中咁好食.但都幾大碗.下次我要試下d餃子.我男朋友話d麵幾好食.
$20一碗來講算是咁,
但白肉無我想像中咁好食.但都幾大碗.
下次我要試下d餃子.
我男朋友話d麵幾好食.
2004-08-23 10 瀏覽
地方係好左,但係d noodle感覺上無之前咁正.炸"將"吾係咁o岩我口味,仍然鐘意飲o西佢d湯.下次都係食番dun坡肉&白肉.overall, 都食得過架p.s.d食客好似少左
地方係好左,
但係d noodle感覺上無之前咁正.
炸"將"吾係咁o岩我口味,
仍然鐘意飲o西佢d湯.
下次都係食番dun坡肉&白肉.
overall, 都食得過架
p.s.d食客好似少左
(非會員)
2004-08-23 3 瀏覽
我本人唔中意食麵, 但呢間D 麵好煙un 喎蘿蔔餃係3 種餃之中最好味既佢雖然話下午先有餃食,但夜晚都可以嗌架
我本人唔中意食麵,
但呢間D 麵好煙un 喎
蘿蔔餃係3 種餃之中最好味既
佢雖然話下午先有餃食,
但夜晚都可以嗌架
2004-08-23 1 瀏覽
向飲食男女見到.叫左雞絲冷麵+白肉,蘿蔔餃子.白肉幾脆,麵幾好彈力,餃子都幾好食.價錢都唔算好貴,食得過.
向飲食男女見到.
叫左雞絲冷麵+白肉,蘿蔔餃子.
白肉幾脆,麵幾好彈力,餃子都幾好食.
價錢都唔算好貴,食得過.
2004-08-10 1 瀏覽
我再上一次去就係佢剛剛搬了新舖去食,店係大過以前果間好多,但唔知點解d麵真係差了很多,以前d味都唔係敢ga,連小熊都話佢擴充了質數就變差了,之後都無再去幫襯,真係好懷念佢以前小舖,個打麵伯伯常常企係門口叫人試佢親手打的麵,我最鍾意食綠茶白肉麵,而小熊就鍾意食東玻肉加雞翼麵,希望上次真係一時失手,如果唔係荃灣區又少了一間好味的食店.
2004-05-20 1 瀏覽
見到咁多人去食,咁咪同男朋友專程去試試,我地入到去,見到好多人,應該好好食啦..我地叫左綠茶白肉麵加東波肉,特色醬麵,3色煎餃綠茶白肉麵,白肉即係豬頸肉,ok 啦,d湯底有綠茶咪,幾特別,無可否認d東波肉幾好食,但加5元得一舊,唔祗食,特色醬麵,似炸醬麵,但味道幾..(唔識形容)個人和我男朋友認為no good.3色煎餃,有蘿蔔,芹菜同韭菜,幾特別,餃size唔係好大隻,一般size細d啦,我地覺得只有韭菜餃幾好食,其他就馬馬,13元得6隻,唔係咁祗食,d野食就好重味精,食完勁口乾,我地唔會再幫襯..怕怕啦.我同我男朋友推介隔離有間叫"雲貴軒"d野幾好食,最出名係豬軟骨同雲吞,好好味..有餐叫一(食送)+米線(有韭菜,芽菜,酸菜做底)-好大碗,如細食d,可以兩個女仔食+飲品(熱),只係25元,我個人認為芒果溝奇異果汁,只要+5元就有得飲,幾大杯架..30元食飽飽.冇加一,超祗食有時淨係食雲吞都ok架,17元有6-8隻-唔係記好清楚(有韭菜,芽菜,酸菜做底)我其他friends都話好好食,值得去試試..好過麵棧最緊要係食完唔係咁口乾!!有辣有唔辣(清湯)
d野食就好重味精,食完勁口乾,我地唔會再幫襯..怕怕啦.
我其他friends都話好好食,值得去試試..好過麵棧
最緊要係食完唔係咁口乾!!
有辣有唔辣(清湯)
2004-05-03 1 瀏覽
偶很久前來過此店,當時覺的這裡的湯麵真的是上上品;今天抱著期望地來再嚐,看看菜單,多了不少新點子,偶點了牛(月利)麵+東坡肉。說是豬骨湯,但喝不出豬骨味,約以清湯來說,不賴。牛(月利),有7、8片,量是多,但問題是質不足,好的牛(月利)應該選用牛中間部份,那便不會過蘇,而且會帶點肥肥(有點入口即化)的肥美口感。這裡的牛(月利),牛吃到點點酸味,其實這種質數是意料之中,畢竟一碗麵才20個大洋,用來滿足心癮還是不錯的。東坡肉味道不錯,偶說的是它醃的不錯,入味,可是肉質十分鞋口,而面層的肥肉口感亦不錯。當然,與一等的東坡肉有一大短距離,但在小店中可以吃到這點子,算是一種驚喜,嘿嘿。麵比以前差了,沒有以往那份In奀口感,沒有麵味。是偶的口味變了,要求高了?還是換了師匠做麵,結果質差了?阿災!難得的好麵變的如此這般,偶心痛死了,鳴...
說是豬骨湯,但喝不出豬骨味,約以清湯來說,不賴。
難得的好麵變的如此這般,偶心痛死了,鳴...
2004-05-01 1 瀏覽
見到麵棧終於擴充, 真係幾開心~ 以後去到唔使迫!次次去都係食個綠茶白肉麵($20)加東波肉(+$5)~ 兩樣都有齊唔使左諗右諗. 白肉係豬頸肉, 雖然比較肥但係食落又一D都唔膩, 味道唔膿但係又幾好味... 正! 至於個湯底真係幾好, 好清但係好有味, 又唔似係味精湯~ 次次去都會食到"碗底朝天", 湯都無得剩~ 加多碟$8 油菜, 可以叫佢加東波肉既汁, 好食過淨蠔油. PS: 記住- 白肉麵加東波肉同東波肉麵加白肉係唔同架. 前者個湯底係清湯, 後者就係加左東波肉膿膿既汁, 係咖啡色既. 個人鐘意佢個清湯多D.
見到麵棧終於擴充, 真係幾開心~ 以後去到唔使迫!

加多碟$8 油菜, 可以叫佢加東波肉既汁, 好食過淨蠔油.
2004-04-18 5 瀏覽
佢d麵真係好好食..好彈..我個人較欣賞佢d餃~幾款都唔油..而且好好食..肉同菜比例調較得好好..不過地方唔係太舒服~但已經好過以前..
佢d麵真係好好食..好彈..
我個人較欣賞佢d餃~
幾款都唔油..而且好好食..
肉同菜比例調較得好好..
不過地方唔係太舒服~但已經好過以前..
2004-01-11 2 瀏覽
睇過呢度0既食評, 尋晚同男友專程0黎試試點左東坡肉麵同埋綠茶白肉麵d麵好特別, 彈牙之餘同個湯底出奇地咁夾, 打正招牌話係手打山東麵, 果然有番咁上下東坡肉麵0既啡色湯底較濃, 飲落有d似加左腩汁咁東坡肉肥瘦相間, 係幾好食...食落都唔會話覺得好膩...不過間唔中食一次好了, 唔敢成日食另外0既綠茶白肉麵0既湯底清好多, 個人覺得呢款好d, 男友飲左啖, 話佢係用雞0黎熬架喎白肉係豬頸肉, 煮得好嫩下而且每碗麵都有足夠份量0既菜, 食落都幾豐富本來好想試下蘿蔔餃架, 但原來下午茶先有, 唯有下次再試啦我見佢d茶餃都好受歡迎, 應該都係水準之作廿蚊就食到碗手打靚麵, 都好抵丫
睇過呢度0既食評, 尋晚同男友專程0黎試試
點左東坡肉麵同埋綠茶白肉麵
東坡肉麵0既啡色湯底較濃, 飲落有d似加左腩汁咁
白肉係豬頸肉, 煮得好嫩下
而且每碗麵都有足夠份量0既菜, 食落都幾豐富
本來好想試下蘿蔔餃架, 但原來下午茶先有, 唯有下次再試啦
我見佢d茶餃都好受歡迎, 應該都係水準之作
廿蚊就食到碗手打靚麵, 都好抵丫
2003-12-24 3 瀏覽
想o係路德圍搵番好耐以前食過o既巴式咖喱上樓舖, 結果搵唔到(應該摺o左), 行行o下反而俾我搵到呢間o係"小巴黎" 隔離o既麵舖, 見到佢貼出o黎o的介紹幾得意, 就入o左o黎呢度食下午茶.呢度標榜山東手打麵, 又見有幾種蔬菜類餃子我覺得幾特別, 於是我叫o左一碗特色醬麵($20)同一碟煎蘿蔔餃(跟一杯凍豆漿; $13).- 特色醬麵係乾撈麵(麵+肉醬+熟芽菜). 個山東麵底雖然係由廣東人老闆偷師而成, 但偷師都偷得幾成播, 麥麵係介乎幼麵同粗麵之間o既麵身, 煙韌, 彈牙, 有咬口, 不下於"富久保" o既彈牙烏冬, 而且份量又足. 個肉醬似係北方菜式o既傳統肉醬(豬肉, 冬菇等), 味道溫和, 無乜辣味, 我覺得加埋o的每檯都有o既北方辣椒醬o黎撈會更好味.- 蘿蔔餃可以叫蒸或者煎, 成碟有六七隻仲幾大隻o下. 個餡係白蘿蔔絲, 豬肉碎同冬菇粒, 煎得唔油(值得一讚!), 口味好清新, 基本上唔需要用黑醋點o黎食, 否則會奪晒白蘿蔔o既鮮味. 杯凍豆漿就淡o左o的, 但蘿蔔餃至係主角, 好值得向大家推介!埋單33蚊免加一. 個麵同個餃抵食又好食, 下次有機會就要試埋佢地o既芹菜餃
埋單33蚊免加一. 個麵同個餃抵食又好食, 下次有機會就要試埋佢地o既芹菜餃同韭菜餃至得.