2013-11-10 228 瀏覽
一個人係旺角行街,見過哩間店好多次,裝潢都算有誠意,終於入去試下。星期日,下午三點幾,一個人當然唔洗排隊。由於本人對魷魚類情有獨鍾,第一次都唔介意俾多少少試下個赤丸拉麵。賣相……只有餐牌三成 墨汁豬骨湯,味道還可以拉麵麵質普通配料有:墨魚仔兩隻 - 半生熟的,好似趕落場咁日式前菜八爪魚一隻 - 未必人人接受加熱版叉燒一塊 - 最高分的一部份,豚肉味夠,鹹淡適中 總括而言,係太子,唔想篤魚蛋,又突然想食拉麵,都可以一試。

星期日,下午三點幾,一個人當然唔洗排隊。

賣相……只有餐牌三成

墨汁豬骨湯,味道還可以
拉麵麵質普通
配料有:
墨魚仔兩隻 - 半生熟的,好似趕落場咁
日式前菜八爪魚一隻 - 未必人人接受加熱版
叉燒一塊 - 最高分的一部份,豚肉味夠,鹹淡適中

總括而言,係太子,唔想篤魚蛋,又突然想食拉麵,都可以一試。
2013-11-10
2013-07-22 109 瀏覽
今天我們去到麵一拉麵,一入到去D裝修好普通,不過唔緊要,食野最緊要系內涵,首先我就叫左札幌味噌叉燒拉麵,我個FRIEND就叫左碗帆立貝豬骨拉麵,之後我地再叫左2件三文魚壽司同火炙三文魚壽司,見佢$5一件幾抵所以就試下,壽司黎先,2個壽司味道都合格,但系三文魚都偏肥,所以食落有D油膩, 跟住就到札幌味噌叉燒拉麵,都系試下啖湯先,個湯好淡,冇咩味噌味,糖心蛋都系普普通通,叉燒味道唔錯,不過唔似日式叉燒,最後試下麵,個麵有少少鹼水味,麵質偏軟,唔夠爽口,OVERALL, 個麵同D料都合格,但系個湯底淡而無味,令到成碗麵去唔到合格既水準, 之後到個FRIEND果碗,佢果碗所謂既豬骨湯,面層鋪滿麻油,一碗好既豬骨湯點會須要麻油去搶哂豬骨味,試下個湯,同預期一樣,個湯完全冇豬骨味,得麻油味,連出前一丁既豬骨湯都不如,不過個帆立貝冇咩特別 總結,品質屬於中下,但系大約$50一碗質數都差唔多,不過都唔會想食多次

今天我們去到麵一拉麵,
一入到去D裝修好普通,不過唔緊要,食野最緊要系內涵,

糖心蛋都系普普通通,叉燒味道唔錯,不過唔似日式叉燒,
最後試下麵,個麵有少少鹼水味,麵質偏軟,唔夠爽口,

一碗好既豬骨湯點會須要麻油去搶哂豬骨味,
不過個帆立貝冇咩特別

總結,品質屬於中下,但系大約$50一碗質數都差唔多,
不過都唔會想食多次
2013-07-22
2013-05-29 92 瀏覽
行完街諗緊食咩好既時候,咁岩見到有位門面又唔錯,所以就入去一試。食品種類不太多,不過如果是好吃的,儘管只有一款拉麵也會大排長龍吧。MENU唔太多選擇,拉麵都只有幾款。點了刺身,四五十蚊只有6片,少得可憐。三文魚肥美,八爪魚有啲"UN",蝦係好爽,同埋切得超薄,透明咁濟。老公點了地獄拉麵,他說不錯,還沒有辣得滿頭大汗。但無咩餸,只有幾片肉。流心蛋一D都唔流心,太過熟。芽菜爽口。我叫了蠔拉麵,蠔很多,可是完全無味,白灼似的。連鮮味都無,完全可以用難吃去形容。:好彩佢夠多紫菜,就咁用紫菜送麵。唔計啲蠔,其實個拉麵都OK,湯底夠濃,食完唔會太口乾。還叫了蟹肉忌廉餅,一般日本冷藏品貨色。外皮厚左啲,入面忌廉好吃,但搵唔到蟹肉係邊。一舊收我廿幾蚊,超級市場已經買到一包6舊,也未沒太沒良心吧。
MENU唔太多選擇,拉麵都只有幾款。
題外話/補充資料: 東西不特別好吃,價錢卻特別貴。也許是身在旺角的關係吧,如果可以選擇連試都不用試。
2013-05-04
睇雜誌介紹過,這店有冰鎮拉麵,感覺頗特別的,所以去試下! ~(・∀・)服務態度都可以的,不過很在意好幾個卡位上的枱都是有點斜的…好像不太穩陣呀(°Д°")~份量普通,麵很韌(因為是冷凍了?),♨湯真是很夠凍,但味道有點淡,可能加了冰吧,餃子感口是霉的….碗子本身都是很凍的(放了在雪櫃雪過?)(?c_,?)口感跟肉質都不錯,但醬汁很咸…(;д;)這個味道不錯,全是蛋來的,滿有蛋黃醬的口感哦(゚∀゚ )size很細,忌廉味較淡,味道很一般的說 ( ̄A ̄)

冷醬油餃子拉麵
份量普通,
麵很韌(因為是冷凍了?),
♨湯真是很夠凍,但味道有點淡,可能加了冰吧,
餃子感口是霉的….
碗子本身都是很凍的(放了在雪櫃雪過?)(?c_,?)
厚切叉燒
口感跟肉質都不錯,但醬汁很咸…(;д;)
雞蛋沙津
這個味道不錯,全是蛋來的,滿有蛋黃醬的口感哦(゚∀゚ )
炸蟹柳忌廉餅
size很細,忌廉味較淡,味道很一般的說 ( ̄A ̄)
題外話/補充資料: 價錢跟味道不成比例,還是去[X千]那些連鎖店吃的會更平、更好味 └( ̄^ ̄ )┐
2012-09-25
雞蛋沙津
2012-07-08 48 瀏覽
是日星期日下午,本來想食米線,豈料位子被菲傭坐滿見到呢間有位置,雖然兩點鐘仍要$55一個拉麵有點誇張,但為醫肚只好入去食店員都幾貼心地安排卡位比我同朋友坐坐低後居然冇熱茶只有清水(雖然唔係話熱茶係必備,但去元氣就算食9蚊Sushi都有抹茶招待,去女人街食廉價日本餐廳都有熱茶)選擇拉麵選擇不多,一係帆立貝,一係蟹棒,一係叉燒,一係炸雞等等我選擇左味增叉燒直接評分湯底: 非常咸,並非濃味而係咸,冇味增香味---2/10麵: 吸收湯吸收得好快,彈牙度亦不足好淋---5/10蛋: 唔識欣賞,裡面好凍,外面浸左D湯好暖,口感好怪---0/10叉燒: 全碗最好最正常,雖然味道只有6分,但肉質彈牙---8/10總評不值得$55一碗,雖然味千好平庸但都比佢好食同抵食
是日星期日下午,本來想食米線,豈料位子被菲傭坐滿
叉燒味增拉麵
店員都幾貼心地安排卡位比我同朋友坐
我選擇左味增叉燒

直接評分
湯底: 非常咸,並非濃味而係咸,冇味增香味---2/10
麵: 吸收湯吸收得好快,彈牙度亦不足好淋---5/10

總評
不值得$55一碗,雖然味千好平庸但都比佢好食同抵食

題外話/補充資料: ps.店內一直播高達歌,與店環境氣氛非常違和:(
2012-05-09 40 瀏覽
路過麵一拉麵,看到黃色底的招牌,又好像很有東瀛風,姑且試試喇。我們吃了兩個$65的拉麵套餐,有一碗拉麵、一份小食和一罐飲品,細評如下:特製餃子:餃子煎得頗香脆,餡料亦屬正常水準。芝麻汁炸雞翼:雞翼算多肉,加上芝麻汁,頗特別,炸得卜卜脆,好味道!特製味噌湯拉麵:蛋是溏心的,叉燒很軟滑,好!味噌味不足,與醬油湯分別不大。拉麵較腍,不夠彈牙、爽口。特製醬油湯拉麵:味道、質感與味噌湯拉麵無異。汽水:罐裝汽水,衛生美味,質素保證。侍應更在送上桌前問我們要不要開,想不到連開汽水都可假手於人。不設加一,很經濟實惠,可以一試,但切忌將之與真正的日本拉麵比較,麵一的拉麵是很「港式」的。

特製餃子:餃子煎得頗香脆,餡料亦屬正常水準。
特製餃子
芝麻汁炸雞翼
特製味噌湯拉麵
特製醬油湯拉麵:味道、質感與味噌湯拉麵無異。
特製醬油湯拉麵
汽水
2012-05-08
特製餃子
芝麻汁炸雞翼
汽水
星期六傍晚路經太子, 購物不成, 又行到累了男朋友又病了要依時七點吃藥, 不得不提早吃晚飯心裡突然想起很久沒有去的Applegreen, 於是打去問下有沒有位剛好前面就是麵一, 男朋友提議不如一試吧, 因為他不想再行更遠路呢…好吧, 這是我們第一次來到麵一!店內的人不多, 可能時間尚早吧, 不用侍應安排座位, 也可自行坐下打開餐牌, 拉麵湯底只有三款, 就只有醬油, 味噌和豬骨沒有太多花款, 不會有咖喱和地獄湯底等等日本拉麵店很多都是有點迫和亂, 我不太介意這點但在香港來說, 這個拉麵店可能有點迫吧之前看新聞見到韓風襲日,日本人上街示威抗議日本電視台播放韓劇等等令經濟放緩, 引起不少人關注…今日來到麵一, 果然韓風襲日, 連日式拉麵店都播放韓國音樂, 哈哈我只能說別有一番風味吧!意想不到的芝麻醬沙律, 份量充足, 而且材料豐富除了生菜之外, 還有粟米, 蕃茄粒, 紅蘿蔔絲和蟹棒芝麻醬不膩, 而且味道清新,醒胃, 可是沙律來得遲. 比拉麵還要遲呢!男朋友認為$18 有四條蟹棒, 倒不如點沙律食更抵呢!餐牌中人氣推介的拉麵, 男朋友都即時點了這個蟹棒拉麵, 配味噌湯底拉麵上有五條蟹棒, 排
星期六傍晚路經太子, 購物不成, 又行到累了
男朋友又病了要依時七點吃藥, 不得不提早吃晚飯
好吧, 這是我們第一次來到麵一!
Bar枱上的餐牌
打開餐牌, 拉麵湯底只有三款, 就只有醬油, 味噌和豬骨
沒有太多花款, 不會有咖喱和地獄湯底等等
日本拉麵店很多都是有點迫和亂, 我不太介意這點
但在香港來說, 這個拉麵店可能有點迫吧
令經濟放緩, 引起不少人關注…
我只能說別有一番風味吧!
芝麻醬沙律
意想不到的芝麻醬沙律, 份量充足, 而且材料豐富
除了生菜之外, 還有粟米, 蕃茄粒, 紅蘿蔔絲和蟹棒
男朋友認為$18 有四條蟹棒, 倒不如點沙律食更抵呢!
蟹棒拉麵 (味噌湯底)
拉麵上有五條蟹棒, 排得整齊, 如餐牌上的圖一樣啊!
味噌湯底一般吧, 沒有香濃的味噌味道, 只有淡淡的味噌味
蟹棒是仿的, 沒有什麼意見, 如果是真的, 根本不可能是這個價錢吧!
病人男朋友吃藥吃到失去胃口, 味噌湯都不能勾起他的食慾啊
不得不讚這裡的拉麵, 爽身又掛湯, 也有香的蛋味
而且師傅煮麵時間剛好, 拉麵不會太稔, 麵的質感才得以保留
香菇拉麵 (豬骨加辣湯底)
因為我近日如素, 所以點了這個香菇拉麵配豬骨湯底
配了有紫菜, 芽菜和粟米, 另外, 還有半隻溫泉蛋
溫泉蛋是半凝固狀態, 不是完全流心的, 但十分嫩滑, 有點意想不到
因為這裡沒有地獄湯底的關係, 只可以追加辣, 加$5 就有了
豬骨湯底不是濃郁的那種, 沒有太突出的豬骨湯味
雖然加辣了, 但這不是辛口的辣, 只是香辣吧!
既沒有地獄, 加辣都只是給你小許香辣吧, 真的有點失望!

麵一拉麵不錯, 可惜湯底選擇少, 就只有三款, 而且味道一般
小食前菜等食物令人驚喜, 不得不讚
為了滿足拉麵癮, 下次可以點一碗拉麵share食
另外, 再點麵一的小食和前菜, 必能滿足我的食慾!
2012-04-14
Bar枱上的餐牌
芝麻醬沙律
2012-04-07 30 瀏覽
雖然麵同湯都唔係特別好味, 但响旺角有間服務好, 又坐得舒服嘅拉麵鋪真係唔多, 而且價錢合理. OK 呀!粟米牛油湯麵 $28味噌拉麵 $38炸雞肥牛拉麵 $48

炸雞肥牛拉麵 $48
2012-04-05
2012-03-15 32 瀏覽
去完旺角的雀仔公園之後, 我和嘉豪去了花園街逛下街, 不久是時候去食dinner , 此是6時, 那麼早食晚飯因為我明天要返早更,"麵一"附近的食店除了酸辣粉, 茶餐廳都沒什麼日本餐廳, 所以想食幾十元的日本餐醫肚都是唯一的選擇, 入餐廳前都看過下menu , 都是主打拉麵, 選擇都不是多, 湯底可以選擇醬油, 豬骨或者是味噌湯...醬油湯底的蟹棒拉麵---55元--其實都不會太大希望, 因為都是五十幾元的拉麵,真是仿蟹棒, 都是魚肉造成,所以味道不會是好有蟹肉鮮味,而且好淡口好像用熱水烚過後放上麵上, 但是粗黃色的麵條, 麵質尚算可以, 入口煙煙韌韌,麵條浸了醬油湯底的味道,更是美味可口, 湯底雖然是醬油但不會是好鹹, 都算是味道合格, 溫泉蛋入口都好滑口, 外面蛋白熟透,蛋黃是半生不熟流出金黃色的濃郁蛋液, 口感更滑嫩, 味道淡淡地帶鹹中帶甜的味道更是滋味白湯珍寶拉麵--$50 --起初都不知道是什麼湯底, 唯有問下個waitress , 她說是雞肉及豬肉造成, 其實都不是太清楚是怎樣味道, 而且見到麵的配料不少,主要都是海鮮和豬肉做配料為主, 不過湯底不是幾好味, 好淡好像水般
麵一拉麵
醬油味的蟹棒拉麵, 麵條尚算可以, 入口煙煙韌韌, 蟹棒可是不是真的蟹肉
白湯珍寶拉麵--$50 --起初都不知道是什麼湯底, 唯有問下個waitress , 她說是雞肉及豬肉造成, 其實都不是太清楚是怎樣味道, 而且見到麵的配料不少,主要都是海鮮和豬肉做配料為主, 不過湯底不是幾好味, 好淡好像水般, 無味的豬肉片, 蟹柳, 椰菜, 帆立貝,栗米通通無味, 全部都是烚過後放上麵上, 真是令人好失望, 枱上沒冇salt , 所以我狂落了不少pepper及七味辣粉去食這個麵
湯底奶白色, 侍應話是豬及雞肉製造成湯底, 不過湯底真是好淡味!!
桌上設有pepper及七味粉
地方環境--Bar台那邊座位很有日本感覺, 不過我們坐的卡位好近bar枱的廚房,所以覺得都好吵
Bar台那邊座位很有日本感覺
服務及食物方面總結---這間店只提供水而不提供免費綠荼, 要宇治綠茶就要每人俾多$2, 有點不快覺得店舖的做好吝嗇了一點
, 而且食物選擇方面又不多, 小食方面不是太吸引, 都是一些章魚丸之類所以都沒有order小食, 質素不是太完美價錢方面都不值, 唯一較好的麵條方面都做得不錯,好煙韌, 醬油湯底幾好味,但白湯底差因為好淡口好像椰菜再加水的味道, 下次都不會再來追捧,也會考慮其他拉麵店
2012-03-10
麵一拉麵
Bar台那邊座位很有日本感覺
桌上設有pepper及七味粉
現在要吃拉麵唔須要再左撲右撲因為踩銅鑼灣一區已包含了星級麵店 等 今日心血來潮想吃拉麵, 但又要到旺角區買點東西腦中閃過正是位於花園街天橋底下的 時間六時多, 一進去見有攝記正在採訪中正想打退堂鼓之時, 店員告知照常營業的於是一人被安排坐四人位, 所以感到十分舒適, 自在。除了單點拉麵外, 還有套餐供應套餐包括了一碗拉麵, 一款小食和汽水等。今天Quota 不多, 還是一碗搵麵夠照了。 蟹棒拉麵 (選了豬骨湯底)賣相如餐牌相一樣, 令人增加食欲, 白湯面浮起是點點的黑蒜油, 揚眼度加分。習慣先呷口湯, 豬骨湯底不是很凸出, , 不像那些星級店的湯底,飲罷後會有黏口的骨膠原口感, 而且味道略咸, 所以沒有渴光。 再來口温泉蛋, 無論蛋白和蛋黃也呈現流心狀, 而蛋的體積較細蛋香亦欠奉配料還有栗米, 紫菜等。 麵是徵黃色的粗身直麵, 麵質本身是不錯的, 有麵香之餘而且湯頭掛麵, 但略嫌腍了些蟹棒是一般的雪藏貨式, 但非一般便利店買到隨手放進微波爐叮十幾秒那些削野, 味道帶有鮮味, 坊蟹棒也幾可亂真啊。 埋單無加一, 價錢合理之餘, 也吃得飽肚, 下回也想試試豬軟骨拉麵。
現在要吃拉麵唔須要再左撲右撲
因為踩銅鑼灣一區已包含了星級麵店 [豚王, 一風堂, 達磨] 等

今日心血來潮想吃拉麵, 但又要到旺角區買點東西
腦中閃過正是位於花園街天橋底下的[麵一拉麵店]

時間六時多, 一進去見有攝記正在採訪中
正想打退堂鼓之時, 店員告知照常營業的
於是一人被安排坐四人位, 所以感到十分舒適, 自在。

除了單點拉麵外, 還有套餐供應
套餐包括了一碗拉麵, 一款小食和汽水等。

今天Quota 不多, 還是一碗搵麵夠照了。

蟹棒拉麵 (選了豬骨湯底)

配料還有栗米, 紫菜等。

味道帶有鮮味, 坊蟹棒也幾可亂真啊。

埋單無加一, 價錢合理之餘, 也吃得飽肚,
下回也想試試豬軟骨拉麵。

2011-12-06
0 分鐘 (堂食)
2011-11-08 9 瀏覽
還記得第一次光顧的時候是團購吸引著我的,但這間店團購後我之後也禁不住再光顧多一次。這間店是我少數吃拉麵時感到彈牙的店,豬骨湯底也令人一飲就覺得是落足料的感覺,而不是只有味精湯的感覺。令我吃完後也要再飲多幾啖湯呢!而環境方面真的是逼了一點兒,推介在非繁忙時間光顧會更舒服呢!只可惜這間店只提供水而不提供綠荼。但下次去花園街附近的話也要再幫襯呢!
還記得第一次光顧的時候是團購吸引著我的,
但這間店團購後我之後也禁不住再光顧多一次。

這間店是我少數吃拉麵時感到彈牙的店,
豬骨湯底也令人一飲就覺得是落足料的感覺,
而不是只有味精湯的感覺。
令我吃完後也要再飲多幾啖湯呢!

只可惜這間店只提供水而不提供綠荼。

但下次去花園街附近的話也要再幫襯呢!
  • 拉麵
2011-10-20 12 瀏覽
由於經常到日本旅遊, 每每回港後都吃不到日本拉麵的感覺.見網上食評好壞參半,今次親身到麵一試菜, 價格算實惠,先叫了一客前菜青瓜.沒有很大碟,但味道不錯, 用料也不是下價青瓜.蒜泥沒太濃味, 整體是清新口味.我所叫的是凍醬油泡菜拉麵,入口實在有日本中華拉麵店的冷麵質素!吃到最後也不會淋身, 保持彈牙口感.建議食時把碗中冰塊取出,就不會令湯汁變淡.他是點芝麻醬帆立貝拌冷麵,芝麻醬的風頭蓋過了主角,帆立貝沒有半點味道, 但也沒有雪藏味, 中規中舉.最後點了一客燒豬肋肉味道不錯但肉質可以再嫩一點, 有待改善.整體一餐還不錯,沒有其他人口中一般差,會再一次試其他食品!ps: 服務員態度十分友善, 加分!
由於經常到日本旅遊,
每每回港後都吃不到日本拉麵的感覺.
見網上食評好壞參半,
今次親身到麵一試菜,
MENU
價格算實惠,
先叫了一客前菜青瓜.
青瓜
沒有很大碟,
但味道不錯, 用料也不是下價青瓜.
蒜泥沒太濃味, 整體是清新口味.
醬油泡菜冷麵
我所叫的是凍醬油泡菜拉麵,
入口實在有日本中華拉麵店的冷麵質素!
吃到最後也不會淋身, 保持彈牙口感.
建議食時把碗中冰塊取出,
就不會令湯汁變淡.
芝麻醬帆立貝冷麵
他是點芝麻醬帆立貝拌冷麵,
芝麻醬的風頭蓋過了主角,
帆立貝沒有半點味道, 但也沒有雪藏味, 中規中舉.
味噌燒豬肋肉
最後點了一客燒豬肋肉
味道不錯但肉質可以再嫩一點,
有待改善.

整體一餐還不錯,
沒有其他人口中一般差,
會再一次試其他食品!

ps: 服務員態度十分友善, 加分!
2011-10-19
芝麻醬帆立貝冷麵
MENU
青瓜
醬油泡菜冷麵
味噌燒豬肋肉
2011-10-16 18 瀏覽
在花園街行累了,想找點裹肚的東西來到了麵一,看門口的圖片好像好吸引似的,燒八爪魚--28元外觀可以,只是八爪魚粒太少了,比在旺角街頭小食店日船吃到的小很多日式醃青瓜-16元夠爽口,甜脆是不錯的餐前小食蟹棒拉麵---55元喜歡這個麵,上到枱的和餐牌看到的是一致的,未吃先感動,温泉蛋一口的滑進了口腔不錯,蟹棒是一般的雪藏貨式的蟹柳,當然55元的价錢沒有想過要有真的蟹棒麵身是有咬口的,但稍嫌湯底咸了麵一位處花園街上新世紀的必經之地,吃完可以再上新世紀再行商場

在花園街行累了,想找點裹肚的東西
來到了麵一,看門口的圖片好像好吸引似的,

燒八爪魚--28元

日式醃青瓜-16元

夠爽口,甜脆是不錯的餐前小食

蟹棒拉麵---55元
喜歡這個麵,上到枱的和餐牌看到的是一致的,
未吃先感動,温泉蛋一口的滑進了口腔不錯,
麵身是有咬口的,但稍嫌湯底咸了

麵一位處花園街上新世紀的必經之地,
吃完可以再上新世紀再行商場
10 分鐘 (堂食)
2011-08-20 6 瀏覽
第一次黎呢間拉麵食,是用團購COUPON的,試過後,正價黎食都已經唔係第一次了推介豬骨湯叉燒拉麵,雖然湯底也是用現成豬骨濃湯,但佢勝在開得好味,這款拉麵是我每次必食之選。如果7時左右到逹,有幸的話有個蛋沙律,只售8大元,但材料十足,建議兩個人SHARE一份就夠了。今次仲試左個泡菜醬油凍拉麵,朋友食過都直豎拇指,一定會再黎食咁話...凍拉麵的質感好好,但要同時間競賽,因為湯里面有冰,會溶的呢~~~唯一不足之處係冷氣唔夠,如果可以改善就無得輸了 ^,*

唯一不足之處係冷氣唔夠,如果可以改善就無得輸了 ^,*
叉燒豬骨湯拉麵
2011-08-18
叉燒豬骨湯拉麵
  • 豬骨湯叉燒拉麵,蛋沙律,凍拉麵
2011-08-12 53 瀏覽
已不是第一次黎, 之前食過咖喱炒飯, 幾好味, 今次Menu內找不到了,失望! 今次叫了豬骨湯底拉麵:-1)叉燒拉麵2)帆立貝拉麵叉燒好o鞋,唔好食, 但湯底幾好味帆立貝味道ok, 至少無雪味坐位真的十分十分窄, 食完就走最適合, 想坐耐o的都難. 服務態度整體ok. 以這個價格, 呢碗拉麵需然唔係超好味, 但已經合格有多啦!!!!
叉燒拉麵
帆立貝拉麵
,失望! 今次叫了豬骨湯底拉麵:-
1)叉燒拉麵
2)帆立貝拉麵
叉燒好o鞋,唔好食, 但湯底幾好味
帆立貝味道ok, 至少無雪味

!!!!
2011-08-04
$50.00 (晚餐)
帆立貝拉麵