2022-11-04 392 瀏覽
麴町🥡係我經常幫襯既小店之一 屯天元好少會搵到一間好食既章魚燒而呢到既章魚燒真係成日令人念念不忘口癢就會想去幫襯佢有好多走選擇,可以單點,亦都可以雙併每次必叫黑松露+蟹膏蟹籽 呢個配搭🫰🏻😋數量方面得4粒/6粒/8粒咁嗌💡次次去買都大排長龍所以可以去定茶星人買定野飲(又係我私心既台飲店)然後個人認為即整即食最好味🤣店入面有張長枱仔可以堂食,但你就預左地方唔係大,for你方便食完就走總結:9/10🫰🏻
麴町🥡係我經常幫襯既小店之一
屯天元好少會搵到一間好食既章魚燒
而呢到既章魚燒真係成日令人念念不忘
口癢就會想去幫襯

佢有好多走選擇,可以單點,亦都可以雙併
每次必叫黑松露+蟹膏蟹籽 呢個配搭🫰🏻😋
數量方面得4粒/6粒/8粒咁嗌
💡次次去買都大排長龍
所以可以去定茶星人買定野飲(又係我私心既台飲店)

總結:9/10🫰🏻
2022-10-17 309 瀏覽
上網見到呢間小店好多好評終於一嚐搵路兜左幾個圈先搵到 原來係小巷入面🫢有好多唔同種類既小丸子今日試左蟹子蟹黃小丸子八爪魚好大粒 加上蟹黃同蟹子好有口感不過醬汁太多 令到外面唔夠脆口整到淋左但味道不錯👍🏻餐廳入面地方比較小 只有兩至三張枱但抽風系統好好 食完之後都唔會有油煙味🤪
上網見到呢間小店好多好評
但味道不錯👍🏻
餐廳入面地方比較小 只有兩至三張枱
但抽風系統好好 食完之後都唔會有油煙味🤪
2022-09-25 321 瀏覽
放假日入元朗掃街其中一站就係麴町小丸子呢間真係全元朗最好食嘅小丸子買左八粒原味小丸子現場約有十幾個人等緊咁嘅陣容都心知不妙見上個人話用whatapp落定單佢買左十六粒原味再加左十幾粒其他味開小丸子party?點都唔會係一個人食卦最後等左四十分鐘先有得拎真係好慢長小丸子又綿又香口仲係多醬多章魚熱辣辣夠哂正雖然一拎上手唔小心打斜左搞到盒小丸子影出黎唔靚但真係好好味等咁耐都值得佢同茶星人合作緊買對方野可以減五蚊㗎
放假日入元朗掃街

咁嘅陣容都心知不妙

見上個人話用whatapp落定單
佢買左十六粒原味
再加左十幾粒其他味
開小丸子party?
點都唔會係一個人食卦

等咁耐都值得

佢同茶星人合作緊
買對方野可以減五蚊㗎
2022-08-18
40 分鐘 (堂食)
2022-09-14 227 瀏覽
佢啲小丸子真係好好味,無論係內定外都好好味好正好足料👍🏼👍🏼👍🏼我最鍾意嘅味係黑松露味同蟹膏蟹籽味真係好正而家搬咗去雞地仲有得堂食真係冇得輸,愈好愈好!
佢啲小丸子真係好好味,
無論係內定外都好好味好正
好足料👍🏼👍🏼👍🏼
我最鍾意嘅味係黑松露味同蟹膏蟹籽味
真係好正
而家搬咗去雞地仲有得堂食真係冇得輸,
愈好愈好!
2022-07-23 331 瀏覽
👧🏻好鍾意食章魚燒🐙,終於揾到間好味😋😋明太子章魚燒 $50章魚燒既麵粉同章魚粉量適中,大大粒章魚係𥚃面,啖啖到食到章魚👍👍個皮好脆,食落更有口感👍👍明太子分量好足夠,好惹味😋😋食物都好高質😋下次會試埋炸物同冷物👍鍾意食章魚燒既你一定要試下
👧🏻好鍾意食章魚燒🐙,終於揾到間好味😋😋

明太子章魚燒 $50

食物都好高質😋下次會試埋炸物同冷物👍
鍾意食章魚燒既你一定要試下
2022-07-08 221 瀏覽
最近呢一間章魚燒店好出名🐙上次就嚟咗試吓~~揀咗黑松露味🤤章魚燒好足料 每一粒都食到爽口嘅章魚!個黑松露醬好creamy好濃香 份量超多🖤🤍每粒章魚燒都沾滿晒 好夾!!
我都算係食場小氣寶,唔好食嘅一般都要會寫出嚟呻下,好食嘅一般都係記得先寫呢間嘢已經食咗無數次,真心今日先記得出post,重點係到今時今日嘅水準都冇變過,依然咁好味之前汁左無得食,重開後我已經進展到一個月要食幾次,每次最少叫32粒(2人前)係最少!最少!最少!( 重點要講三次),also...算係我食過最好食嘅章魚小丸子。Overall佢好食嘅原因係:1. 佢個小丸子有一陣好香嘅炭燒味2. 每一粒小丸子都好挺身, 咬落去好軟身好moist, 完全唔似出面好似食麵包,粉球感覺。3. 木魚絲佢擺喺章魚燒隔離, 又多又美觀,夾落下食好方便4. 每一隻味嘅醬汁都好足, 特別係芝士味係芝士超爆多必食推介:有芝士味,黑松露味,蜜糖芥末,青芥末,芫茜味(其他仲未叫過)p.s. 因為好多人買,佢又即叫即整,所以必須要等, 就算早落單,你人未到,佢唔會落定醬放出嚟等你拎,佢會喺門口叫號碼,有人應佢先落醬出貨, 唔想等太耐建議電話先落單

Overall佢好食嘅原因係:

芝士
蜜糖芥末
青芥末
2022-06-11
15 分鐘 (堂食)
午餐
芫荽拼黑松露
芝士
蜜糖芥末
青芥末
2022-05-30 173 瀏覽
最近見到好多人都嚟元朗呢間章魚小丸子🐙嗰日咁岩經過 就去咗試吓 揀咗明太子味 明太子醬嘅份量真係好多 鋪滿晒成個面!鹹鹹地辣辣地 真係好開胃!小丸子咬落唔會剩係得層皮 入面都有好多章魚粒 唔錯🐙
2022-05-23 137 瀏覽
嗰日咁岩去開元朗 就嚟咗呢一間幾出名嘅章魚小丸子🍡揀咗蟹膏蟹籽章魚燒 真係超級足料 勁多蟹籽 仲有蟹膏味 好鮮甜🦀主角章魚小丸子個外皮唔會好厚 好似食緊粉咁 真係有大大粒章魚 好煙韌爽口🐙
嗰日咁岩去開元朗 就嚟咗呢一間幾出名嘅章魚小丸子🍡
2022-05-07 157 瀏覽
試過葵廣果幾間幾間出名既章魚燒但都無元朗lee間甘好食😋 明太子章魚燒外脆內軟 入面食落去唔會一口都系粉 醬汁又配搭得好 仲可以坐低堂食 相比果幾間要企埋一角甘食舒服好多 這間小店唔系開系大街 系巷仔唔熟元朗既我都要搵左一陣 真系隱世既章魚燒 一定有下次應該真系全港最好食既章魚燒 連日本果d都不如這間小店 仲可以加2$雙拼有兩種味道 下次一定試8粒再雙拼其他 見到隔離坐位果對情侶 一路食一路話黑松露好香好好食 見佢兜既醬都奶埋下次一定要試😋
明太子章魚燒
明太子章魚燒
2022-05-01 105 瀏覽
講起章魚燒大家可能會諗起旺角或者葵廣但其實元朗都有間隱世高質章魚燒雖然開係唔起眼既小巷但味道非常唔錯所以推介大家試下係我試過最足料既章魚燒平時既章魚燒可能有一粒仔章魚係裡面呢度既章魚燒係每一粒都有原隻章魚仔係裡面麵漿同章魚分量既比例有一比一口味亦非常多選擇我暫時剩係試左原味 明太子味 蜜糖芥末味三個味道各有特色(不過蜜糖芥末味比想像中辣左d)即叫即製每次買走食都仲好熱辣辣
講起章魚燒
麵漿同章魚分量既比例有一比一
口味亦非常多選擇
我暫時剩係試左原味 明太子味 蜜糖芥末味
三個味道各有特色
(不過蜜糖芥末味比想像中辣左d)
即叫即製
每次買走食都仲好熱辣辣
2022-04-25 108 瀏覽
唔太肚餓又想食下小食,即刻諗起麴町章魚小丸子可以揀4粒、6粒或者8粒,可以就到胃口今次試蜜糖芥末章魚燒即叫即製熱辣辣,粒粒都大大粒非常足料,粉漿比例適中仲有勁多木魚平日下午都好多人排隊
唔太肚餓又想食下小食,即刻諗起麴町章魚小丸子
可以揀4粒、6粒或者8粒,可以就到胃口
今次試蜜糖芥末章魚燒
即叫即製熱辣辣,粒粒都大大粒非常足料,粉漿比例適中
仲有勁多木魚

平日下午都好多人排隊
題外話/補充資料: 去到6月30號自備盒買外賣有得減$20
15 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
優惠券
2022-04-24 78 瀏覽
個日特登行過嚟,第一次食呢間食章魚燒,等左都幾耐,可能係假期,叫左蜜糖芥末同蟹籽一咬落口大大粒章魚🐙,粉都唔厚,但略嫌冇外脆內軟既口感。蜜糖芥末就一定係必食,佢啲汁調得好正,蟹籽就正常,但我最中意多啲蟹籽,咁先可以做到啖啖都有蟹籽相比其他店舖木魚都比得少啲,不過下次經過都會去試下

相比其他店舖木魚都比得少啲,不過下次經過都會去試下
外賣自取
2022-04-18 77 瀏覽
最近試咗呢間章魚燒一共試左5隻味!🥢黑松露超級多黑松露醬黑松露嘅味道亦都非常濃味道好突出😋😋🥢蟹膏蟹膏食落去唔會好鹹味道唔算濃郁其實第一啖食落去唔係好食得出係蟹膏添😂🥢明太子味道正正常常冇乜特別驚喜😮‍💨🥢蟹籽蟹籽份量好多!好足料口感脆脆地配熱辣辣嘅章魚燒冇得頂!😍🥢蜜糖芥末芥末味比蜜糖味重有種麥當勞蜜糖芥末醬嘅味道醬汁味道亦都比較突出🫢每粒章魚燒入邊都有兩三粒章魚粒🐙木魚絲都好多!一啲都唔孤寒非常知足料👍🏻👍🏻我地一共買咗12粒不過其實俾啲木魚絲遮住咗都唔係好睇得出係咩味打咩味😂真係要靠自己嘅味覺去試
最近試咗呢間章魚燒
一共試左5隻味!

🥢黑松露

不過其實俾啲木魚絲遮住咗都唔係好睇得出係咩味打咩味😂
真係要靠自己嘅味覺去試
外賣自取
2022-04-01 221 瀏覽
元朗有章魚燒店啦!為章魚燒迷止癮!每一粒都有足料章魚,章魚大大粒,熱辣辣!咬開有爆醬既感覺,有好多木魚絲,正呀!外層比較軟,而個醬汁併起真係好好味呀!吃起來有幸福既感覺! 個人意見,如果個外層可以香脆少少,那會更立體同豐富啦!店內有好多種款式,樣樣都想試,係要等耐少少。還可以😌,章魚燒迷係會等你架!
元朗有章魚燒店啦!為章魚燒迷止癮!

外層比較軟,而個醬汁併起真係好好味呀!吃起來有幸福既感覺!

個人意見,如果個外層可以香脆少少,那會更立體同豐富啦!