2018-11-30 126 瀏覽
食得m記 當然都係趕時間啦但見到新出左洋蔥豬扒包同新既shake shake 粉咁當然見到謝生個嘜頭 都要鼓起少少勇氣一拎埋黎 竟然唔係疊到歪黎歪稱見佢賣相咁好 期望都大d個包係軟包 好食過平時既漢堡包配料好簡單 洋蔥 豬扒同芝士雖然簡單 但夾埋又幾好食豬扒大塊 但都脆同埋又腍Good之後飲左杯鹿仔聖誕chocolate但無咩味 唔知佢落唔夠粉定點 平時跟餐個杯仲好飲至於避風塘shake shake 粉係無味架唔知點解但個包係正既
食得m記 當然都係趕時間啦

至於避風塘shake shake 粉
係無味架唔知點解

但個包係正既
2018-11-22 85 瀏覽
鋒味安格斯煎蛋肉醬包說好的肉醬呢?🤷🏻‍♂️已經叫左多醬但都係少到睇唔到但肉醬果部份係好食既好有肉醬意粉feel但係個賣樣真係好麻麻啲菜求其撻上去就算隻蛋爛晒咁想點🙈至於個燒味shakeshake粉就真係好唔掂食緊燒烤味薯片咁同埋偏咸上次個龍蝦味好食好多
鋒味安格斯煎蛋肉醬包
至於個燒味shakeshake粉就真係好唔掂
食緊燒烤味薯片咁
同埋偏咸
上次個龍蝦味好食好多
那天的午餐是惡夢。那天光顧麥富勞是迫不得已,因為我要趕著做野,要快! 係快,但係一D都唔美味,我要求店員少沙律醬,結果係太多醬,係太多,完全相反,炸魚柳肉質鬆散,唔香唔新鮮加上濕㵉淋的沙律醬,極度難食,頂。麥樂雞也中伏了,D雞肉入肥太多肥肉,又油又滯,陳年雪藏麥樂雞來也,食你唔食笑哈哈! 雪糕以為食得過,一樣中箭,D雪糕成杯奶昔咁,倒咗一Pet無朱古力味的死甜醬, 好,好,好難食,杯汽水一味甜,無可樂味,好難飲!
2018-10-29 84 瀏覽
麥當勞雖然每隔一段時間,就會將套餐和散叫的食物加價,但我眼見,就是無論麥當勞如何加價,都有很多人去光顧,是因為麥當勞有很多間,所以貪方便可以食到而光顧? ?還是麥當勞的食物快餐都幾好味,例如是薯條🍟有好多大人和小朋友都喜歡..........我猜想,全部原因都是吧。就連我自己一肚餓,只要有麥當勞,我都會貪方便,走去買一個套餐,又或者散叫一個包。今日我就散叫一個魚柳包算了,11元港幣,中間有炸魚柳,有芝士一1片。味道正常。不過價就比早一年貴了,哈哈。純粹有一點點肚餓,所以買一個魚柳包吃,好過去ok便利店,7-11便利商店買包吃。因為至少麥當勞是熱的包,便利商店是凍的。

2018-10-26
$11 (其他)
2018-10-29 64 瀏覽
鋒味廚房 x McDonald有睇開12道鋒味 👨‍🍳🍋都知道ChefLemon 中意fusion今次用香港味道配上burger同shakeshare薯條🍟聽落有d伏伏仔🙊 但唔試唔知伏唔伏-鋒味·煎蛋肉醬包🍳個安格斯都係平時signature個漢堡鋒味出品但無Chef Lemon對擺盤既執著🤷🏻‍♀️D肉醬走埋一邊🤔 食落都夾好似食緊肉醬意粉咁🍝另一面就芝士安格斯雙併漢堡🍔🙈-港式燒味shakeshake粉燒味就自然會諗起叉燒🤔食落似BBQ味但始終鍾意紫菜味🔝-
鋒味廚房 x McDonald

港式燒味shakeshake粉
燒味就自然會諗起叉燒🤔食落似BBQ味
但始終鍾意紫菜味🔝
2018-09-15 123 瀏覽
每逢夏天麥當勞都會推出返一年一度嘅玉子將軍漢堡我覺得呢個係麥當勞最好食嘅包點解一年先出一次個日式和風醬同個玉子同埋塊漢堡真係好好食今個夏天我起碼食咗六次 先至夠喉
每逢夏天麥當勞都會推出返一年一度嘅玉子將軍漢堡
我覺得呢個係麥當勞最好食嘅包
點解一年先出一次
個日式和風醬同個玉子同埋塊漢堡真係好好食
今個夏天我起碼食咗六次 先至夠喉
2018-09-05 89 瀏覽
McDonald’s岀左明太子味shake shake~ 就去左試下!! 叫左板燒雞腿套餐加大~ 我成日都覺得好抵,$30都唔洗已經包到心口! 我要左明太子味,平時就一定叫蜜糖味!因為太入味太好食,𡯁其係軟林林既薯條,更好食!明太子,我不嬲都有食下,不過就日本料理多,所以見到都好特別! 佢既色有啲似蜜糖味既,不過味道食落就唔係好濃烈!比較之下,蜜糖同紫菜係好好多,可能唔慣,會覺得明太子味有少少怪!但試一次唔會再叫了

外賣自取
2018-09-02 71 瀏覽
今日巴士司機開得特別快,早左15分鐘到公司,於是就去m記試下個雙炒蛋牛堡啦。等餐等左唔到五分鐘,個包就搞掂啦,慣性都會食左薯餅先,再到主角啦,咬一淡,真係好足料,而且口感非常好。

2018-08-08 86 瀏覽
💲8 FOR TWO❗️🤤🍫見佢咁平先買😹雖然佢個朱古力好淡味又唔香又唔creamy 但都滿足到食甜嘢嘅慾望嘅🤘🏻食完個肚都幾暖下🤣宜家好似冇lu冬天限定架
💲8 FOR TWO❗️🤤🍫
宜家好似冇lu冬天限定架
外賣自取
2018-08-02 86 瀏覽
-夏天就是要吃芒果🏖😚麥當勞除了推出#d24榴槤麥旋風 仲有推出芒果雪糕🍦本身小編對於麥當勞推出的芒果雪糕沒有太大期望但食落又感覺不錯😌-賣相幾靚👀插住條Kitkat不過唔脆身雪糕本身味道唔會假之餘👍🏻芒果味都幾濃又唔會太甜值得一試😋個人感覺芒果味好食個榴槤味🕺🏻-
夏天就是要吃芒果🏖😚
芒果味都幾濃
又唔會太甜
值得一試😋
個人感覺芒果味好食個榴槤味🕺🏻
McDonald's have launched the Spicy beef burger for the FIFA world cup season.It has four slices of thin square beef patties in the middle with Malagueta chili sauce. THIS IS NOT A NEW BURGER BECAUSE IT WAS LAUNCHED IN 2014 (World Cup) and 2015 (Shrek) . It is quite a spicy burger but it was delicious as it tastes like chili con carne and the beef patty itself is spicy too. The spicy beef patty is similar to Grubers Jalapeno where the chili and beef are blended together as a patty.

2018-05-25 139 瀏覽
今日去SOGO血拼,拎住一秋二袋,就即刻過對面食個麥當勞。平時都好鍾意食麥當勞,貪快同方便,尤其當一個人嘅時候,諗唔到食乜,就一定去食麥當勞。你嗰啲一間兩三次,次次都好多人,但係人手好唔足夠,地下好污糟,枱面好污糟,個感覺好唔良好。
今日去SOGO血拼,拎住一秋二袋,就即刻過對面食個麥當勞。
2018-03-10 242 瀏覽
番黎啦!番黎啦!!! 滋味蝦堡 &菠蘿蝦堡番黎啦!!!重要事情講3次!!! 蝦堡係期間限定既,,好清楚記得2016年暑假食過之後就無食了,,網上睇到電視又一直播住,,,終於忍唔住中午約埋同事去食,預左中午係多人,,但竟然比我地搵到位,,而家多左自助售買機真係排隊快左好多等左唔夠5分鐘,, 菠蘿蝦堡$34已經到我手了,,一打開好新鮮既菠蘿微微酸甜,,蝦餅一咬落去非常香脆,,好明顯食到一粒粒蝦係裡面,,不過裡面既醬唔多薯條轉左做栗米唔洗另外加錢,,感覺無咁熱氣,,食麥當奴漸漸變到好似健康左咁
2018-01-27 185 瀏覽
久違了母親大人 自從喺醫院出到嚟 想食甜品嘅佢未帶佢去滿足心願 今日做一啲帶我帶佢去食麥當勞雪糕喇 一杯雪糕有如滴水之恩 感謝佢含辛茹苦湊大我 我諗番起細細個佢都係請我食雪糕 而家反而要我請番佢食令到我好感觸
2018-01-01 201 瀏覽
水準好似下降咗~想當年安格斯蘑菇包係我嘅最愛~ 但今次個包明顯冇啱啱出的時候咁多汁!乾爭爭~ 亦都比以前細咗!脆香雞翼已經冇得好似以前咁 單叫一款又要朱古力批百蚊買一送一所以好抵食叫咗兩個~ 但因為有媽咪卡所以有得送薯條
水準好似下降咗~

乾爭爭~ 亦都比以前細咗!

脆香雞翼已經冇得好似以前咁 單叫一款