2008-07-28
呢間麥當勞真係要彈一彈,服務真係愈黎愈唔得,唔知係咪因為請得太多新人,定係多左part-time,買野食往往會得到唔係咁合格既服務!話說上星期幫襯左兩次,一次女仔serve,一次男仔serve,兩次都唔係咁得!第一次,點左個套餐之後,同個女仔講,加一杯細可樂,再加一個中粟米,佢竟然答,唔可以淨叫中粟米,一定要連餐,咁我話,我咪叫左個餐囉,佢先答,呀,係喎!激死!=.=另一日買外賣,叫完食物之後已經講明要儲八達通分,重覆左兩次,俾錢前又提佢(因為我明明記得係拍左卡分先俾錢),但佢一直無理,到我俾完錢再問,佢先發覺自己做錯/做漏野,走去搵個經理,要void單再做多次,我先可以拍卡!好啦!以為係咁算,點知唔係,俾完野我,我拎走左,出到街先發現佢俾漏飲品,要我番轉頭再拎,一講佢已經知自己無俾,好在佢仲識得講唔好意思!唔該呢間麥當勞既經理注意一下,將員工培訓得好一點,熟悉公司運作多一點!如果唔係近我屋企,無得揀,我先至唔會幫襯呀!
如果唔係近我屋企,無得揀,我先至唔會幫襯呀!