見咁耐無食過麥當勞,今日難得經過,見到有新口味炸雞--孜然炸雞,睇上去好吸引,所以就選擇左外賣自取。不過就咁買孜然炸雞套餐要40幾蚊,好似又唔係咁抵,見麥樂雞做緊優惠,$20幾蚊就食到,所以就叫左個麥樂雞套餐再加$10換一隻孜然炸雞🐔。不過食左咁多年麥樂雞就覺得無咩特別,孜然炸雞食落去有少少辣,幾惹味下。
,睇上去好吸引,所以就選擇左外賣自取

甜酸醬配埋薯條,甜甜酸酸既口感更加清新配埋啖啖肉汁既麥樂雞,一口咬落去,濃濃地肉汁出晒黎最後加返杯快樂肥仔水,夏天飲落去,真係快樂過升仙完全係童年既味道,多年黎不變,絕對會推薦海外既親戚來港既時候前來一嚐亦會帶同子子孫孫,未來一同品嚐呢個古香港既味道
甜酸醬配埋薯條,甜甜酸酸既口感更加清新
配埋啖啖肉汁既麥樂雞,一口咬落去,濃濃地肉汁出晒黎
最後加返杯快樂肥仔水,夏天飲落去,真係快樂過升仙

亦會帶同子子孫孫,未來一同品嚐呢個古香港既味道
  • 麥樂雞
  • 薯條
2022-05-29 158 瀏覽
一向都很愛吃麥當勞的早晨全餐 但今次想健康一點所以吃了板燒雞腿扭扭粉外賣湯底的鹹味和味精稍重 喝後會有一點口渴 但配有粟米粒感覺較健康 雞扒也很柔嫩和脂肪較少 是健康健身人士之選

雞扒也很柔嫩和脂肪較少 是健康健身人士之選
2022-05-23 155 瀏覽
前排麥當勞出咗個新配方當然唔少得我呢個試食專員去試食啦!🍔 新餐肉蛋漢堡包 $22其實之前食過一次舊配方覺得味道普通,唔會再回購而今次嘅新配方,鹹度真係減低咗好多!因為無用油煎所以食起上嚟罪惡感亦唔會好高另外口感嘅還原度都幾高吓👍厚切新餐肉加埋蛋真係絕配~睇嚟又多咗個早餐選擇lu開心!⭐️ CP值:🐘🐘🐘⭐️ 打卡able:🐘🐘⭐️ 舒適度:🐘🐘.5⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5(5 星為滿分)
前排麥當勞出咗個新配方
當然唔少得我呢個試食專員去試食啦!

🍔 新餐肉蛋漢堡包 $22
其實之前食過一次舊配方
覺得味道普通,唔會再回購
而今次嘅新配方,鹹度真係減低咗好多!
因為無用油煎所以食起上嚟罪惡感亦唔會好高
另外口感嘅還原度都幾高吓👍
厚切新餐肉加埋蛋真係絕配~
睇嚟又多咗個早餐選擇lu開心!

⭐️ CP值:🐘🐘🐘
⭐️ 打卡able:🐘🐘
⭐️ 舒適度:🐘🐘.5
⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5
(5 星為滿分)
新餐肉蛋漢堡
新餐肉蛋漢堡
2022-05-16 92 瀏覽
平時都有食開齋嘅習慣 估唔到而家麥當勞都出咗素食系列 有新餐肉同埋新吞拿魚🤩雖然話係素 但係唔講都唔覺 以為係真嘅午餐肉同埋真嘅吞拿魚😂食落感覺仲健康啲 冇咁油膩 但係都一樣咁好食😋值得一試!
2022-05-08 101 瀏覽
今日嗌咗個麥香雞套餐同埋麥樂雞餐跟住shake shake薯條一個嗌咗紫菜風味一個嗌咗美式bbq風味兩個都好好食薯條麥樂雞同埋麥樂麥香雞都炸得好脆同埋啲服務好好好有禮貌
同埋啲服務好好好有禮貌
2022-03-24 193 瀏覽
喺疫情期間,大家都唔知有啲乜嘢食,我自己就鍾意食西式野,所以就都係食麥當勞,我自己就最鍾意麥當勞嘅薯條,因為細細條容易食,唔似出邊茶餐廳成日都大大條,我自己就偏向鍾意食細條嘅。再加上去買可樂飲真係非常之正
2022-03-02 191 瀏覽
Today I have tried the 麥當勞優惠 首推香芋麻糬麥旋風, 它就是普通的麥旋風雪糕加香芋麻糬, 它的味道還算ok, 麻糬味濃和QQ彈彈, and 小甜的雪糕吧o。
2022-02-18 184 瀏覽
新品芋頭吉士批內餡滿滿,鍾意甜食嘅人會喜歡個人就覺得甜左少少都係鍾意食蘋果批多啲👐🏻🤪[註:我係蘋果批控😂]#hkfoodie#foodie#foodphotography#foodiegram#foodpics#sweetlover#pastry#dessert#bake#foodlife#fooddairy#lovefood#mcdonalds#instagood#photographylovers#photography#photooftheday#香港#甜品控

新品芋頭吉士批
內餡滿滿,鍾意甜食嘅人會喜歡
個人就覺得甜左少少
都係鍾意食蘋果批多啲👐🏻🤪

[註:我係蘋果批控😂]

2022-01-26 267 瀏覽
每逢新年我都一定要去食麥當勞出嘅招財福堡同埋扭扭薯條。今次叫咗牛堡同埋中間夾薯餅嘅,唔知係咪分店問題,呢度啲汁比得特別少,而且比以往嘅辣好多,薯餅浸到好腍唔似以往一樣keep到酥脆,食落一般咋。扭扭薯條反而好出色,增量裝真係畀得好多下,每條都熱辣辣好酥好脆,食到停唔到口,可能下次我單買扭扭薯條嚟食就算啦。
2022-01-26 166 瀏覽
今日喺尖沙咀附近都諗唔到要食啲乜嘢,咁梗係一定要食麥當勞啦。麥當勞而家啲炸雞真係好好味道,真係好食過好多出邊嘅炸雞舖頭。最緊要而家汽水都幾大杯,呢間嘢都幾公道。
2022-01-22 174 瀏覽
昨天無意中知道McDonald’s 出了新口味的批於是今天下班後特意去買來試試紅豆吉士批 $9沒想到也只比在下喜歡的蘋果批便宜0.5哈哈 這家McDonald’s 都是用高科技自座買餐的在下還是第一次用這部機東西在哪一項要花點時間來找找凡事總有第一次嘛用高科技點完餐後到櫃檯自行領取變得好像方便流暢了卻失去了人情味..嗯餐點到時發現自己點多了呃點了一件紅豆批和兩件蘋果批會不會太多了..還是先吃吧先試試看紅豆吉士沒想到還滿好吃的熱熱的紅豆(雖然紅豆的品質比較差)帶著重重的紅豆味道很滑的吉士想想看在下好像是第一次吃熱的吉士耶感覺其實真不錯不過紅豆和吉士明顯分開兩邊他們倆就好像變得不太配呢之後再吃在下喜歡的蘋果批呃..是因為大家都買新品而忘了蘋果批嗎是放久了批都不是脆的更是淋淋的韌韌的😵‍💫這讓在下真的有點失望反而第二件蘋果批比第一件好就算沒有了脆的口感也至少沒有那種一直被保溫到韌韌的感覺可憐的蘋果批最後發現..其實一連吃三件批也不會太膩的😆
昨天無意中知道McDonald’s 出了新口味的批
東西在哪一項要花點時間來找找
凡事總有第一次嘛
用高科技點完餐後到櫃檯自行領取
變得好像方便流暢了
卻失去了人情味..

餐點到時發現自己點多了

點了一件紅豆批和兩件蘋果批
會不會太多了..
還是先吃吧
先試試看紅豆吉士
沒想到還滿好吃的
熱熱的紅豆(雖然紅豆的品質比較差)
帶著重重的紅豆味道

也至少沒有那種一直被保溫到韌韌的感覺
可憐的蘋果批
最後發現..其實一連吃三件批也不會太膩的😆
2022-01-10 120 瀏覽
麥當勞嘅雞翼不嬲都最好食,好食過kfc。不過要記得提店員畀兩包辣醬,如果唔係佢會唔記得畀。之前食過佢個麥炸雞都唔錯,平時都係等佢特價先會買,通常啲優惠都係喺個app入面會有。
2021-12-04 266 瀏覽
近排終於感受到秋意 趁涼啲飲番杯暖笠笠嘅飲品好似幾好 幾窩心~熱朱古力大家就飲得多喇 加 麥提莎 又滑又香濃嘅朱古力味 仲可以有啲咬口 飲一啖咬一啖特別有層次 怕甜嘅話 可以依自己嘅口味 逐粒逐粒落試吓味先上次食完嘅新餐肉蛋沙律意式包嗰種濃厚又嫩滑嘅芝士味依然令人回味 而且份量啱啱好 唔會太飽 再加杯熱飲暖暖胃 好chill 好舒服 試埋新嘢新餐肉🙈生活艱苦得嚟 見到呢個聖誕特別版紙杯即刻覺得充滿歡樂嘅氛圍 係價錢平民但性價比高嘅一餐

特別有層次 怕甜嘅話 可以依自己嘅口味 逐粒逐粒落試吓味先

• 新餐肉蛋沙律意式包
2021-11-13 296 瀏覽
依家喺商場附近嘅麥當勞食嘢因為附近呢真係啲嘢食太貴喇唔使捱貴嘢食我隻好食美式嘅麥當勞啦仲要 夜媽媽食過漢堡包都真係幾肥呀不過大有人在啦呢度真係食杯雪糕坐下傾下偈有得仲有佢啲座位都幾快又寬敞坐下坐下唔多坐三個鐘頭 又有雪糕食有甜品使唔使捱shopping mall裏面啲貴嘢食呀呢度啲卡位呢特別多嘅同埋個好特別嘅座位所以唔鍾意揀唔同嘅角落我周圍坐嘅 你食梗係我最鍾意嘅雙層芝士孖堡餐啦一直都係我嘅最愛咖啡杯可樂就一流啦
  • 黑椒漢堡