2013-11-17 3917 瀏覽
同朋友去食大閘蟹,就佢所以去尖沙咀鴻星,大閘蟹餐$388,有兩王一后大閘蟹,終於知公同乸係點分,就係睇個肚,公係兩塊,乸係一塊。味道呢?公既膏係jelly狀,軟滑,乸就硬但香,我就鐘意食公。個餐仲有酒糟醉鴿,好味!蟹粉小籠包,好難會失手啦,多汁又香,好味!金粟帶子扒翡翠,麻麻,好流!蟹粉蝦仁羹,見不到有蟹粉!臘味飯,普通!甜品,不知道什麼名堂,不好味!朋友有銀聯,有優惠,送半隻酒釀脆皮鴨,好好味,皮脆汁又好味!朋友無酒不歡,同場仲叫了半斤花彫酒,原來花彫同大閘蟹既味道好夾,甜甜地,好好飲!

個餐仲有酒糟醉鴿,好味!

蟹粉小籠包,好難會失手啦,多汁又香,好味!

金粟帶子扒翡翠,麻麻,好流!

蟹粉蝦仁羹,見不到有蟹粉!

臘味飯,普通!

甜品,不知道什麼名堂,不好味!

2013-11-11
2013-10-01 2661 瀏覽
鴻星飲茶其實有個問題,是傳統點心唔多,但有好多小食之類的東西,在冇乜得揀之下,揀了兩款動失物點心,其中企鵝就係你海鮮餃。大笨象就係叉燒角,外形幾可愛,對小孩一定吸引,象牙是百力滋,象頭及鼻是油角,頭內有少少叉燒。企鵝食落就真係一個普通到再唔普通的海鮮餃。大象就特別些,起碼用油角包叉燒比較創新,但料真少,所以動物點心都係用來呃小朋友同擺上FB呃like,味道就一般。
2013-10-01
2013-09-14 2227 瀏覽
尖沙咀這間鴻星的食物質素其實不錯,但當他們繁忙時,出菜就會很急。今間提早做節,雖然都差不多滿座,但冇人等位冇翻枱壓力,出菜依然極急。成枱都係餸,攪到凍哂。<font size="3"></font><font size="3">說回食物,都有很多不錯的出品,其中以清蒸蘇眉特別出色,肉質鮮嫩滑溜。燒鵝也十分不錯。其他避風堂炒蟹、上湯焗龍蝦伊麵底、燒乳鴿、菜胆冬菇鮑魚也不過不失。但食唔切攪到凍哂真係打了節扣。</font><font size="3"></font><font size="3">順帶一提,今次食到一半唔夠酒飲,要幫襯他們,但他們的職員介紹都係隨意咁介紹一支都breathe一段時間的酒,等得佢open我都食完啦。好彩我自己跟一跟,寧願叫支平D低檔次的,費事叫了又浪費。</font>
<font size="3">
<font size="3">

2013-09-14
  • 清蒸蘇眉
2013-05-16 1480 瀏覽
朋友試過鴻星嘅午市飲茶,覺得味道唔錯兼唔太貴,所以相約到晚市一嚐。但佢唔知,以前鴻星係名人飯堂,今日都唔係平民食肆囉 ! 況且,仲係座立於尖沙咀大街呢!冇法,又唔好意思推..... 同朋友食飯,唔好意思拎起電話影餸,唯有象徵式影吓就算。一坐低, 就比一小兜銀魚仔你食吓。心想..鴻星嘅銀魚仔好正噃!點知...d魚仔有d淋,又唔夠脆,下面仲全部都係唔脆嘅花生添!有冇搞錯呀? 如果只係想食餐炒吓小菜嘅晚飯,呢舖應該搞錯啦!打開厚厚嘅menu,真係有d嚇親, 大多數小菜連加一要二佰幾,如食海鮮更貴啦!見有一味龍蝦要$2,600 咁當然係靚靚貨色呱! 既然坐咗喺度,唯有叫d最普通菜式,食完就鬆囉! 海哲頭:係一碟豉油碟份量,味道帶少少麻辣,味道爽脆。$45 桂花炒瑤柱:一小碟,只見雞蛋,牙菜同粉絲, 味道就係雞蛋,牙菜同粉絲, 仲以為係乜冬冬添?! $80幾 賽螃蟹:炒蛋白內有咸蛋黃粒粒,幾隻蝦、幾小薄片帶子,味道一般。$90幾 咸魚雞粒炒藕片:冇乜咸魚味,又冇雞粒,只見幾條豆同藕片, 冇乜味道。$70幾 砵酒焗蠔:有5隻,其中有大有細,味道唔覺特別好囉!$188(落單時,侍應話一碟有6隻

同朋友食飯,唔好意思拎起電話影餸,唯有象徵式影吓就算。

如果只係想食餐炒吓小菜嘅晚飯,呢舖應該搞錯啦!

打開厚厚嘅menu,真係有d嚇親,
咁當然係靚靚貨色呱!

既然坐咗喺度,唯有叫d最普通菜式,食完就鬆囉!

海哲頭:係一碟豉油碟份量,味道帶少少麻辣,味道爽脆。$45

砵酒焗蠔:有5隻,其中有大有細,味道唔覺特別好囉!$188
(落單時,侍應話一碟有6隻架 !! 但其中一隻就揾少少蠔邊當做成隻,太過份啦!

要提一提, 所有餸嘅份量都係奇少 !

最後叫咗2個甜點心:
麻沙糍 3 pcs - 入面嘅餡係芝麻蓉,上檯時仲熱,味道冇特別。$20幾
草莓糍 3 pcs - 入面係士多啤梨味乳酪餡,味道一般。$20幾

當然,5個人食完都唔會飽啦!想話叫d點心添,但侍應話晚市點心以每 "件" 計,日間就以每 ""碟"計,真誇!
題外話/補充資料: 今次再嚟,已係相隔N年... 其實鴻星呢間老店已經好舊,無論樓上,大堂,樓梯間就更甚,同廿年前一樣,好似冇乜裝修過。d部長、經理都應該喺呢度年資頗長,因佢哋都唔少年紀啦!
2013-05-15
2012-04-14 1126 瀏覽
圖片印刷精美引人食慾, 似終真正嘅食物樣子才能當真, 嗯嗯~連環船$27...餡料有洋葱粒、煙肉粒、蘑菇粒及曲奇餅底, 似是西式餅食的餡款, 味道鹹鹹香香,令人感到喜出望外。長坂橋$28...是兩隻栗蓉餡的蒸麵團, 口感像吃泥膠, 條橋是豆沙窩餅。桃園三結義$30...是以劉備,關羽,張飛而成的。劉備(黃色)是蒸奶黃包;關羽(綠色)是蒸紅豆包;張飛(紫色)是蒸蓮蓉包。包子上的鬍子是由黑芝麻做的呢! 紅豆味的蒸包子(關羽)不是太好吃啊!草船借箭$30...箭是由春卷而成的。春卷的餡料跟其他春卷的餡料不同,它是用了蝦滑,蝦膏和芝士做成的。口感+分好。火燒連營$30...它是三個餃子。當你第一口吃下去, 你會感覺到是味道普普通通的豬肉餃子;但是,當第二口一進入到你的口中, 你會感覺到很辣,想喝幾口茶然後放下餃子再品嚐其他佳餚時, 你的口中會發出+分冶味的感覺 原來餃子的餡料有豬肉,冶味的辣椒油等材料。三英戰呂布$30...三英戰呂布中的三英指劉備, 關羽, 張飛。其實你們的確是看到包子上的字: 劉、 關、 張、 呂, 以為他們分別不同, 但其實他們一點也沒有分別,因為他們都是 雞-肉
長坂橋$28...是兩隻栗蓉餡的蒸麵團, 口感像吃泥膠
, 條橋是豆沙窩餅。
原來餃子的餡料有豬肉,冶味的辣椒油等材料。
三英戰呂布$30...三英戰呂布中的三英指劉備, 關羽, 張飛。其實你們的確是看到包子上的字: 劉、 關、 張、 呂, 以為他們分別不同, 但其實他們一點也沒有分別,因為他們都是 雞-肉-包 ,這個雞肉包其實同普遍的雞肉包一樣都是有雞肉及雜菌
八陣圖$32...這個八陣圖顏色主要是黑和白色。普遍的黑白色甜品都是黑芝麻糕和椰汁糕,但是這個甜品是黑芝麻糕和杏仁糕。好吃到我目瞪口呆
水淹七軍$38...它是用了七種不同的顏色的水餃來當做七軍,但是水餃都是普遍的豬肉蔬菜水餃。湯底很清。

(以上就是大熊S的食後感)
2012-04-08
  • 八陣圖
  • 連環船
2012-04-13 1040 瀏覽
每年十月,便是大閘蟹應市時節,香港各大食肆紛紛推出大閘蟹宴,以過往經驗我個人認為鴻星海鮮酒家比較有信譽和取價合理的一家,於是放下什麼膽固醇的憂慮,決定來個大閘蟹宴每位蟹宴包江蘇大閘蟹3隻 (兩皇一后),但服務員會按人數每人每次上一隻蟹,讓食客先吃完一隻再上第二隻,以免涼了不好吃,的確是非常貼心的安排可能將貨就價的關係,跟餐的蟹比較細隻,但蟹膏味道非常香濃 蟹粉小籠湯包每位1個:非常甘味, 不會太肥, 內含多湯 蟹腿玉帶羹 ~~~ 味道和獻都做得不錯XO醬蝦仁雪花蚌 ~~~ 味道一般 竹籠飄香飯: 細細籠荷葉包住臘味飯, 非常多料 ~ 超多臘腸碎及潤腸碎 讚
可能將貨就價的關係,跟餐的蟹比較細隻,但蟹膏味道非常香濃
江蘇大閘蟹
蟹粉小籠湯包每位1個:非常甘味, 不會太肥, 內含多湯
蟹粉小籠湯
蟹腿玉帶羹 ~~~ 味道和獻都做得不錯
蟹腿玉帶羹
XO醬蝦仁雪花蚌 ~~~ 味道一般
XO醬蝦仁雪花蚌
竹籠飄香飯
題外話/補充資料: [b]鴻星海鮮酒家的「江蘇大閘蟹宴」每位$365 (2位起) 每天由午市11點起供應,及晚上8.:30後入座另有8折優惠。[/b]
2011-11-22
江蘇大閘蟹
蟹粉小籠湯
蟹腿玉帶羹
2011-11-30 658 瀏覽
從廣告看見鴻星蟹宴賣相都唔錯,加埋係大集團食評分數又唔差,再去尖沙咀區港威店一定冇衰!!!! 點知!是夜包廳房用xx機構訂座相約30多人試蟹宴,仲加錢轉 2皇1后為3皇,開始時乳豬還可以,但正題時就大鑊,上蟹12隻排好陣容頂盛,可惜一起筷時D蟹手蟹腳好似比人碎屍咁!.以為自己唔好彩點知其他人都係一樣,當然call經理佢話包換>好比次机會.不過第二次都係再叫經理今次 話D蟹係咁都算唔錯.好在本人食蟹冇數,正常蟹羔像咸蛋黃蟹肉白色,絕對唔係青黑色羔蟹肉啡色,有問題又唔認.之後唔知換咗幾多隻.換到佢又嬲時我又火.其實比D咁蟹人食.差差差!!!!
咁蟹人食.差差差!!!![其它餸菜就冇問題份量和味道可以.]
題外話/補充資料: 唔好食蟹
2011-11-25
2011-11-27 497 瀏覽
又係食大閘蟹的季節了,N年冇食過大閘蟹呀,好期待~!同FD一行7人去鴻星食大閘蟹宴,我地揀左$365一位個set,8:30打後入座有八折,點都揀8:30之後啦~!平時有OK成日見到有得buy的零食,鴻星銀魚脆脆~!淮陽雙碟:本幫肴肉/蒜末小青瓜~冷盤,青瓜有少少蒜味,味道偏清淡,肴肉,又凍又硬...懷疑未解凍晒..攤熱左少少之後先食,味道少少咸,都幾爽口~!第二道來的菜是大閘蟹(乸),太耐冇食真係唔知點拆蟹,即請教FD呀haa~!大閘蟹(乸),反轉佢睇個肚分公乸,白色邊有圓的即係乸,比較細隻的,蟹膏係橙色,口感硬硬地既,幾好味,不過肉唔多~!蟹粉小籠湯包:本身就鍾意食,小籠包一來到就即刻趁熱食了,個皮厚左少少,入面真係好多湯,味道唔錯~!薑茶~蟹任寒涼,要飲d薑茶~!14隻大閘蟹(公),好壯觀呀,大閘蟹(公),比較大隻,長毛的,個肚白色邊係尖既即係公~!公的蟹膏黃黃地色,質感較滑,有少少似蛋黃既口感,味道亦香甜點,好味呀,蟹肉亦比較多同鮮甜,雖然未到肥美,BUT都好正,公真係正d呀~!竹籠飄香飯~糯米飯,香口又軟腍幾好味~!XO醬蝦仁雪花蚌:主力食左蝦仁同花蚌,味道ok啦~!蟹腿玉帶羹
平時有OK成日見到有得buy的零食,鴻星銀魚脆脆~!
薑茶~蟹任寒涼,要飲d薑茶~!
竹籠飄香飯~糯米飯,香口又軟腍幾好味~!
XO醬蝦仁雪花蚌:主力食左蝦仁同花蚌,味道ok啦~!
蟹腿玉帶羹~蟹腿不多的,其他砲料都幾充足,味道ok啦~!
以為甜品會係紅豆沙,原來係馬蹄露,唔係好甜都唔錯~!

個套餐都算幾多野食,大閘蟹唔算好多膏,不過有三隻都幾滿足呀,其他的小菜味道不果不失啦,上菜時都幾慢,要吹幾次,可能因為太多人了,不過服務幾好,見我地有部份人仲食梗蟹,d玉帶羹凍左,就主動過來問要唔要整返熱,幾好的態度又細心呀,下次有機試下佢d公仔點心先~!

2011-11-25
繼上年o係同一間鴻星食完大閘蟹之後, 今年返兜~! 訂左位準時8點到, 竟然被安排坐o係全場最近門口仲要擺o係走廊既加檯. 今年叫左$485套餐. 包括以下幾味:1) 2皇1后大閘蟹: 呢個係主題. 超多膏, 好好味. 食既時候已經唔想講野, 只想食多d~!!2) 金肘燉白花膠: 個湯好清甜~! 不過吃得出花膠係另外煲過, 所以扣分~3) 宜蘭肉末姻脂貝: 超級敗北既一道菜. 姻脂貝即係北寄貝, 加埋翠玉瓜一齊炒過, 令到北寄貝奇韌無比. 簡直就將d北寄貝浪費哂~! 另外要一提既係份量亦都係奇少! 每一份只有4年翠玉瓜+4件北寄貝. 大家睇相就知.4) 原隻鮑魚脆金衣: 脆金衣即係炸腐竹. 之但係同時間又用大量既汁去煨鮑魚, 令到d原本好脆既腐竹淋哂. 而且上菜既時候又未食完d蟹. 叫人點食....5) 蟹粉小籠包: 呢味o係大閘蟹黎之前已經黎左~都ok, 不過就唔係點食到d蟹黃既味道6) 竹籠飄香飯: 呢味係鴻星必食之一. 自家製既臘味跟荷葉飯一起蒸, 所有精華都集中哂落d飯度. 今年呢樣無走樣. good!7) 甜品: 紫米露. 侍應o係上最後一道菜時問黎齊未. 我一答係, 佢就拎
今年叫左$485套餐. 包括以下幾味:

蟹后
2) 金肘燉白花膠: 個湯好清甜~!
不過吃得出花膠係另外煲過, 所以扣分~
花膠
姻脂貝
鮑魚脆金衣
蟹粉小籠包
竹籠飄香飯
7) 甜品: 紫米露. 侍應o係上最後一道菜時問黎齊未. 我一答係, 佢就拎糖水出黎. 完全無理過桌上還有飯, 鮑魚未得閒食. 食得黎又凍哂. 最終我要叫返個waitress返來換過.

整個套餐連陳年花鵰+薑茶. 盛為$485 + 10% = $534.5. 2個人 = $1,069. 8點後入座有8折 = $854.
2011-10-14
蟹后
2011-08-28 120 瀏覽
2011-08-29「之咸濕保姆賤嬰兒」為何會是一隻生的黃油蟹?因為本少爺沒有點這菜。每五両賣 $480,吃不起!本少爺試過黃油蟹與大閘蟹,大閘蟹是好吃得多!黃油蟹貴之餘,蟹膏是豐腴得來非常肥膩,香味不足,吃半隻已想放棄;相反大閘蟹的價錢合理之餘,蟹膏是帶一種獨特的香韻,滑而不膩,配浙醋與紹酒,一流。「黄油蟹粉小籠包」沒錢吃黄油蟹,也來個蟹粉小籠包過過口癮。皮薄爆汁,非常濃的鮮味;切記要趁熱吃,相信涼了會是相當腥。「蝦子煎雛雞」這套「蝦子煎雛雞」是好吃的,雞肉起了骨,煎後用蝦子燴煮,焦中帶香,咸中帶濕。「石頭魚湯」學May姐話齋,魚有魚味,個湯是好鮮,好甜,好清。「鮑甫扣玉掌」味道是合格的。鵝掌腍滑,鮑汁亦很好下飯。「乾扁四季豆」鑊氣是這菜的代名詞。四季豆充滿春的濕潤、夏的熱情、秋的浪漫、冬的溫暖,很有四季的味道 (會否太浮誇 ?!?!)現在是吃黃油蟹的季節,即是說吃大閘蟹的季節即將來臨。期待鴻星的「兩王一后」套餐!
2011-08-29「之咸濕保姆賤嬰兒」

「黄油蟹粉小籠包」

「蝦子煎雛雞」

「石頭魚湯」
學May姐話齋,魚有魚味,個湯是好鮮,好甜,好清。

「鮑甫扣玉掌」
味道是合格的。鵝掌腍滑,鮑汁亦很好下飯。

「乾扁四季豆」

2011-08-28
  • 石頭魚湯
  • 乾扁四季豆
  • 黄油蟹粉小籠包
(非會員)
2011-04-07 248 瀏覽
Ate dinner with my family and entertained a relative. We came somewhat early and had not wait.Peking duck was so-so. Combo BBQ appetizer was OK -- the char siu and roast pork were good, but not sure what to make of the deep fried bean curd. Beef with scallions was ok. Baked rice pot with fish and scallions required a 40 minute wait and was only OK.Decor is very nice and service was good.This restaurant is average.

This restaurant is average.
2011-04-01
2010-11-14 90 瀏覽
又到左一年一度大閘蟹季節, 呢日就去左鴻星, 食左$438 套餐.1) 大閘蟹 (2皇一后): 大閘蟹一絕, 公既就勁多膏, 蒸完之後成隻蟹都係黃油, 連食蟹腳時都有油滴出來, YUMMY~!!!!! 而蟹后就好多蟹籽, 真係食到停唔到口. 食完蟹waiter會為你送上薑茶驅寒, 杯茶真係好夠薑~!!!!!2) 蟹粉小籠包: 蟹都未食完就拎左來, waiter又話要趁熱食, 咁就食左先. 冇乜特別, 雖然睇得出黃黃地既油, 但係味道同普通小籠包差唔多.3) 紅燒雞絲翅: 都ok, 不過同小籠包一樣, waiter一早就拎左出來, 都未吃完蟹, 結果食完翅. 蟹凍左要叫佢換過, 好在佢都俾我地換. 講返個翅, 味道ok, 不過睇落料好少.4) 外婆菜手抓蝦仁: 分量唔多, 下面既照片就係一份, 唔講以為自己夾送去自己隻碟. 其實呢樣即係翠肉瓜炒蝦仁. 因為本人唔食蝦, 所以只評翠瓜. 都炒得ok, 唔會太"淋".5) 原隻鮑魚燴翡翠: 普通, 一隻鮑魚 4-5cm + 一隻冬菇 + 一條菜膽. 個汁太濃.6) 竹籠飄香飯: 呢個係除左蟹之外最好味既一道菜. 其實賣相唔係好靚, 但係味

1) 大閘蟹 (2皇一后):
而蟹后就好多蟹籽, 真係食到停唔到口.

6) 竹籠飄香飯:
呢個係除左蟹之外最好味既一道菜. 其實賣相唔係好靚, 但係味道真係好好. 應該係話鴻星佢自己既臘味做得好, d臘腸臘肉切得好幼細, 連飯一齊蒸, 所以d精華都流哂落個飯度, 每一啖飯都好香. very good~!!

7) 杏汁凝香露: 杏仁露, 好滑. 不過唔夠熱, 好似攤凍左小小.

整體來說呢個大閘蟹宴係成功. 因為主角大閘蟹真係好好味.其他菜雖然不過不失, 但發現到驚喜菜色(荷葉飯)真係乜都抵返. good~!!!!!
公蟹
公蟹, 好多膏~^^
雞絲翅
蟹后, 好多蟹籽~~~~~yummy~!
外婆菜手抓蝦仁
原隻鮑魚燴翡翠
杏汁凝香露
2010-11-01
公蟹
公蟹, 好多膏~^^
蟹后, 好多蟹籽~~~~~yummy~!
2010-11-10 30 瀏覽
订了中午的大闸蟹餐,打折后262蚊一位,感觉是几抵,但是主角大闸蟹就蒸得太老了,有点过火,完全是浪费,送的那杯20年花雕味道十分醇厚,是唯一惊喜的地方。另外让人觉得失望的地方就是上菜上得太慢了,在我们再三催促之下,终于三点半后食完可以埋单走人了

2010-10-30
2010-11-09 27 瀏覽
101104 星期四 | 難得有朋自遠方來,總得抽一天時間跟他們遊玩一番,其實他們來過香港好幾次,今回倒想到長洲一遊,出發前先跟他們飲個早茶,在尖沙咀會合,就選了鴻星作為我們的聚腳點,雖然門口在地面,但飲茶吃飯要行樓梯上一樓,沿著樓梯走,可看見一個大大的玻璃櫃,擺設了很多陶瓷,有些是大閘蟹的造型,很有趣呢,還有牆璧上掛滿了一些名人曾到次一遊的相片,哈,有發哥喔。由於時間尚早,食客不算多,除了本地熟客,還有外國人和背包客,包括我的兩位朋友,早茶時段的點心,選擇都幾多,我們每人選兩款,大家一起吃。石頭脆脆卷 (每條$15),因為怕會很熱氣,所以只點了一條三人分享,厚厚的外皮很脆口,內裡有些沙律醬,中間才是主角,小小的一塊石頭魚肉,老實說,真的吃不到石頭魚的味道,當作普通的沙律海鮮卷來吃,整體的味道還可以,但那層脆皮實在厚了些吧。白兔餃 (每件$8),造型很可愛,可惜上枱時,其中一隻病倒了,耳朵下垂,很可憐的模樣,餡料是一些菜苗和蝦,跟平常吃的鮮蝦菜苗餃差不多,就是多了份心思和精巧手藝,吃在口裡,心理上總多份好感。艇仔粥 ($18),好大碗啊,每人足可分享兩小碗,有魷魚、豬皮、牛肉碎、花生、
,還有牆璧上掛滿了一些名人曾到次一遊的相片,哈,有發哥喔

艇仔粥 ($18),好大碗啊,每人足可分享兩小碗,有魷魚、豬皮、牛肉碎、花生、材料十足,只是粥底唔夠綿,最欣賞的地方倒是成樽糊椒粉放在枱面,讓我們隨意食用,有好多茶樓食肆都是點心姐姐問過要不要糊椒粉後,就隨意灑兩下,令到喜歡和不喜歡糊椒粉而一起飲茶的,都不能如意。

當歸鳳爪 ($22),整個煲上枱,湯水還咕嚕咕嚕滾著,未食已感到很溫暖,當歸香味撲鼻,等不著待它稍涼已忍唔住吃喇,熱辣辣的鳳爪,鬆軟的骨膠滲著當歸的味道,感覺很滋補,不過那個湯水浮起不少油,需要自己撇走那些油才飲用,這便健康些,呷一啖當歸鳳爪湯,很是溫暖呢。

杞子上湯鮮竹卷 ($15),又一道藥膳點心,但這個其實跟一般的上湯鮮竹卷沒兩樣,都是腐皮裹著些肉餡蒸熟,再放入上湯煮一煮,只是這個上湯加了些杞子,身價就提升了,鮮竹卷味道不錯的,上湯就鹹了些喇。

蟹將軍 (每件$8),又一個造型可愛的點心,脆皮很特別,脆脆地又淋淋地,但不是鹹水角那樣,內裡的餡料類似蝦膠的東西,口感不錯,但這些動物造型的點心,外皮的分量都比較多,事關要做出動物的外形,相對地餡料部分便相應地減少了,所以試過又開心吓就算喇,不過這些動物點心很受遊客歡迎呢。

吃飽飽就慢慢行,散步到尖沙咀碼頭乘渡輪過中環,向長洲出發啦

2010-11-04
$50 (早餐)
  • 當歸鳳爪
今日放假約左屋企人食晚飯、由於又到左食大閘蟹ge季節、所以我地訂左鴻星食飯、一如往常我地都叫左六位用ge大閘蟹套餐!每位有成三隻蟹咁多、好大隻又多羔,好正呀!不過之後果幾款菜式就有D令人失望,感覺同上年相比,差左少少,但都可以接受。不過有樣野佢地咁多年都係依然做得好好ge,就係服務啦!多年惠顧經驗所得、佢地服務始終如一,有禮貌.反應快,又親切,真係唔讚唔得。希望下次黎食飯D食物質數可以提升多小小就Very Good 啦!小弟覺得依然值得我去幫襯@@
2010-10-11
2 分鐘 (堂食)
  • 大閘蟹套餐