2023-05-05 729 瀏覽
朋友剛搬家進入紅磡啓岸,  她特別帶我在附近晚餐.  原來樓下 啟岸巷子, 設計像日本式小街,  兩旁都是日式店子, 搵食好方便.   掛滿日式燈籠, 感覺如置身日本.看見 鳴虎石頭燒, 門外整齊省鏡, 東瀛風味濃.步入餐廳, 氣氛挺好的, 燈飾光猛, 座位排列舒適, 餐廳環境寬敞舒適, 裝潢以木材為主,店員安排我們坐下, 隨即送上清茶及餐牌,朋友點了  豚肉泡菜鍋.服務員送上鍋物,  鍋子滿載鮮菇, 金菇, 杏鮑菇, 娃娃菜, 豚肉, 泡菜同豆腐.  再送上爐具,  哈哈, 好火氣 !!先把豚肉灼一灼,  豚肉肥瘦均勻, 入口軟滑,  肉味香濃, 冬菇, 杏鮑菇, 金菇, 泡菜,  令湯底更美味.日本冬菇,  有菇味, 好稔軟.湯汁清中帶甜, 非常美味, 食材相當豐富.串燒雞翼,   即叫即燒, 上檯熱騰騰, 外皮香脆,  焦黑了少許, 但調味不錯, 好好肉.鳴虎海鮮炒飯, 跟湯.這個招牌炒飯,  一盆子連湯送上, 擺設美觀賣相靚.  飯面有大大隻青口, 蟹籽, 蛋絲,  蔥花.內有帶子粒, 魷魚及蟹籽.   炒飯粒粒分明, 用上日本珍珠米,  炒得乾身無油膩. 調味不錯.   伴上
朋友剛搬家進入紅磡啓岸,  她特別帶我在附近晚餐.
看見 鳴虎石頭燒, 門外整齊省鏡, 東瀛風味濃.
店員安排我們坐下, 隨即送上清茶及餐牌,
朋友點了  豚肉泡菜鍋.
豚肉泡菜鍋
再送上爐具,  哈哈, 好火氣 !!
豚肉泡菜鍋
冬菇, 杏鮑菇, 金菇, 泡菜,  令湯底更美味.
日本冬菇,  有菇味, 好稔軟.
湯汁清中帶甜, 非常美味, 食材相當豐富.
鳴虎海鮮炒飯, 跟湯.
這個招牌炒飯,  一盆子連湯送上, 擺設美觀賣相靚.
鳴虎海鮮炒飯, 跟湯
飯面有大大隻青口, 蟹籽, 蛋絲,  蔥花.
調味不錯.   伴上菰菌湯, 香濃鮮美菰菌湯, 香氣四溢, 好飲暖胃.
菰菌湯
鳴虎石頭燒, 打卡食飯好選擇.   紅磡啓岸,  乘巴士或地鐵到土瓜灣站也可以, 交通極方便, 開心又多一個新蒲點.
鳴虎海鮮炒飯, 跟湯
菰菌湯
2023-04-28 28 瀏覽
之前喺紅磡啟岸市個食鳴虎拉麵覺得味道唔錯 今日試下去開正隔離嘅鳴虎石頭燒我哋叫咗一個牛肉壽喜燒 仲會配埋一隻生雞蛋 不過湯底同正宗帶甜味嘅日本壽喜燒味道唔同 食落似普通清湯多啲 壽喜燒配咗大概五塊牛肉 仲有大量嘅菇菌蔬菜同豆腐我哋另外叫咗串燒 雞翼 新鮮燒起 外皮香脆 仲帶點肉汁豬腩片 厚切豬腩片肉質彈牙爽脆甜蕃薯 外皮輕輕燒過 番薯仔超甜同埋發現原來呢度嘅點餐Menu可以打通 可以叫埋隔離店舖嘅拉麵 所以我哋另外都加咗個拉麵套餐 另外再追加咗個芝麻雞翼 拉麵賣相吸引 湯底味道濃郁 麵條質感彈牙 而且套餐包埋小食同飲品

我哋另外叫咗串燒
雞翼 新鮮燒起 外皮香脆 仲帶點肉汁
豬腩片 厚切豬腩片肉質彈牙爽脆
甜蕃薯 外皮輕輕燒過 番薯仔超甜

2023-04-21 33 瀏覽
放工後在附近搵dinner 行下行下就嚟到土瓜環啟岸 有個掛住靚靚燈籠🏮仔既長廊 👍👍 第一個見到既餐廳就係 呢間鳴虎石頭燒🔥我地就先叫左 豚肉泡菜鍋😙($128)個鍋一人份 但都幾多料 當中有泡菜 金菇 菇 大白菜 豬骨 同埋主角- 豚肉😙開頭個湯未滾是奶白色既豬骨湯底 後來滾起後就變左新鮮燈色 表示出是個純正泡菜湯底😚喜愛泡菜人士既恩物😚豚肉更不用說 很鮮甜掛汁👍👍大讚另外 我地都見到有啲磯燒既食物 😙 選擇也不少 我都點了 2個 分別是 雞翼2隻($25)同埋 雞軟骨串2串($30) 餐廳會燒完再比我地 😍 真係要趁熱食呀!雞翼外皮燒得脆脆的!雞肉都幾厚 好入味😚而雞軟骨是用滿滿燒汁燒出來的 所以每一粒都好有味道 !大概一串有5粒 一次過啪哂咁多粒的感覺好爽呢😜的確食完好滿足 Happy Friday 🥰

我地就先叫左 豚肉泡菜鍋😙($128)
個鍋一人份 但都幾多料 當中有
泡菜 金菇 菇 大白菜 豬骨 同埋主角- 豚肉😙

豚肉更不用說 很鮮甜掛汁👍👍大讚

雞軟骨串2串($30)

餐廳會燒完再比我地 😍 真係要趁熱食呀!
雞翼外皮燒得脆脆的!雞肉都幾厚 好入味😚

的確食完好滿足 Happy Friday 🥰
2023-04-21 25 瀏覽
今晚約咗朋友喺紅磡食飯,佢話屋企附近開咗間新嘅拉麵店,想同我一齊去試吓。鍾意食拉麵嘅我當然奉陪。呢間鳴虎拉麵係喺一個屋苑嘅地下,原來呢度一帶都幾多新開嘅餐廳。入到餐廳,裏面原來都幾大,好有趣嘅係好多位都有一個好似煙囪咁嘅物體,一問之下,原來係用嚟抽油煙嘅,皆因呢度除咗食拉麵之外,仲有鐵板燒可以選擇。我哋點咗一個拉麵,一個炒飯,大家share食。鳴海老第一眼見到Menu,就被呢個鳴海老吸引咗,即係蝦味噌豬骨湯拉麵。湯底好濃郁,有味噌嘅香味,叉燒係兩大塊厚切叉燒,燒得有少少焦香,糖心蛋好正,中間係流心。總體嚟講係一碗有質素嘅拉麵鳴虎海鮮炒飯炒飯比想像中份量多,有青口,魷魚🦑蝦🦐蟹籽等等嘅海鮮配料,非常足料。炒飯粒粒分明,口味偏淡,我就加咗少少七味粉調味。跟飯仲有一個味噌湯,湯入面有好多金菇,清清地幾好飲。

我哋點咗一個拉麵,一個炒飯,大家share食。

鳴海老

鳴虎海鮮炒飯

2023-03-22
2023-04-21 24 瀏覽
紅磡啟岸呢邊連住好多食店,今次食鳴虎。原來佢有分拉面店同埋石燒,今次簡左食石燒。住既環境好闊落,店員服務態度都幾好! 叫左個鳴虎海鮮炒飯,入面D海鮮好多,超足料,有蝦,而且唔係細細,係一隻彈牙既蝦肉,仲有帶子,魷魚。個飯都做到粒粒分明,調味唔會太濃,主要係食海鮮既鮮味,所以炒出黎既飯都好正。仲有碗面豉湯,同樣好足料,有菜同菇,好好飲! 另外朋友就叫左北海道味噌黑豚肉眼扒定食,呢個跟飯。飯仲有飯素,冇咁dry。黑豚肉眼扒每件都好厚肉,而且好易咬,唔會似平時食豬扒咁un,面上淋既應該就係味噌醬,又幾夾。
2023-04-16 22 瀏覽
土瓜灣有一個細細的商場,叫做紅磡啟岸。中間有開地方扮日本商店街,木/ 竹系外牆 🪵掛滿紅燈籠🏮 之前都食嗚虎拉麵,今次就食左隔籬間鋪頭:石頭燒🪨因為見到佢Menu寫住有$38嘅廣島蠔野菜鍋🦪🦪🦪 😲 我就被吸引入去🤤咁都真係有三隻熟蠔,大細似平時炸廣島蠔嘅size咁,但食落味道都唔差,唔會有臭味,少少海水都有。另外仲叫左個壽喜燒牛肉鍋🥘 靚牛肉有五六塊,入口都有啲油脂味道嘅。兩個鍋嘅配菜都幾豐富,鍾意食菜嘅朋友就應該幾開心。配菜有雞脾菇,豆腐,金菇,,娃娃菜,海鮮菇等等。服務態度幾好,侍應自知樓面人手吾夠,會講吾好意思,招呼唔到,好有禮貌。

2023-04-14
2023-04-16 17 瀏覽
Openrice見呢間餐廳既食物相同餐牌有唔少選擇,當日又想食拉麵就book左呢間點知去到先知原來同一間餐廳,餐廳名一樣,但分左兩邊,一邊食拉麵,一邊食石頭鍋物類。要留意book左石頭鍋物類個邊既地方係冇拉麵食架,唔好盲信openrice既相同餐牌。因為唔想食到成身係燒烤/ 火鍋味,所以打算叫炒飯同小食。又好可惜,餐牌既部分食物原來係暫停供應,但冇貼上暫停字樣,不過店員都好禮貌咁講解我地知最後叫左沙律同炒飯兩款食物賣相好,份量都唔少兩個唔大食既人都夠飽🥗小魚自家制豆腐沙律有6大舊豆腐磚新鮮沙律菜上放左魚乾配搭味道好,營養價值高🍛海鮮炒飯 跟湯海鮮配料多,有 蝦 魷魚 帶子加埋蛋絲 蔥花 蟹子炒飯啖啖都食到有海鮮好神奇既係個飯不停霧煙,但食落又唔會熱

因為唔想食到成身係燒烤/ 火鍋味,所以打算叫炒飯同小食。

最後叫左沙律同炒飯
兩款食物賣相好,份量都唔少
兩個唔大食既人都夠飽

🥗小魚自家制豆腐沙律
有6大舊豆腐磚
新鮮沙律菜上放左魚乾
配搭味道好,營養價值高

🍛海鮮炒飯 跟湯
海鮮配料多,有 蝦 魷魚 帶子
加埋蛋絲 蔥花 蟹子炒飯
啖啖都食到有海鮮
好神奇既係個飯不停霧煙,但食落又唔會熱

這天同朋友去土瓜灣拎野,剛好晚飯時間🔎所以我地就決定搵野食! 朋友想食壽喜燒呢😆行經附近找到這家鳴虎石頭燒📍決定試下-這家以燒肉、鍋物為主,仲會有酒飲呢📝由於我地唔餓,所以決定SHARE食呢!我地點了牛肉壽喜燒🥩加左日本御米飯同日本蛋🍚🥚壽喜燒份量好足夠,牛肉色澤好靚✅厚度剛剛好 😋而且仲有好多唔同菇菌類、蔬菜、豆腐等🥬🥦加埋日本蛋更滑,我自己好鍾意飲壽喜燒湯😁而白飯上有飯素的!-另外我仲叫左日本蕃薯(2串)🍠甜甜地一啖一粒就岩晒! 飲品我地點左白桃梳打🍑唔會太藥水味的!-輕鬆的晚上,環境都唔錯✔️不過位置真係唔算好方便‼️
這天同朋友去土瓜灣拎野,剛好晚飯時間🔎
所以我地就決定搵野食! 朋友想食壽喜燒呢😆
行經附近找到這家鳴虎石頭燒📍決定試下
這家以燒肉、鍋物為主,仲會有酒飲呢📝
由於我地唔餓,所以決定SHARE食呢!
我地點了牛肉壽喜燒🥩
加左日本御米飯同日本蛋🍚🥚
壽喜燒份量好足夠,牛肉色澤好靚✅厚度剛剛好 😋
而且仲有好多唔同菇菌類、蔬菜、豆腐等🥬🥦
加埋日本蛋更滑,我自己好鍾意飲壽喜燒湯😁
而白飯上有飯素的!
另外我仲叫左日本蕃薯(2串)🍠甜甜地
一啖一粒就岩晒!
飲品我地點左白桃梳打🍑唔會太藥水味的!
輕鬆的晚上,環境都唔錯✔️
不過位置真係唔算好方便‼️
日本御米飯、日本蛋
白桃梳打
2023-04-15
日本御米飯、日本蛋
白桃梳打
⌂ 土瓜灣鳴虎石頭燒Nakitora Stone Grill@nakitorastonegrill 紅磡馬頭圍道63號啟岸巷子地下6-9號舖星期一至日 12:00 - 21:30· 二人前壽喜燒 $298𖧷 設有加一︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm土瓜灣#ewm日本菜︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜石燒專門店但壽喜燒都好好食?゜・*好隨便咁係土瓜灣搵咗間日本餐廳!估唔到有驚喜!去到紅磡啟岸小巷見到啲裝飾係掛晒燈籠,眼前一亮,勁有日本Feel~ 餐廳十分寬敞,每張枱之間都有好多空間,唔會坐得好逼。環境都好好乾淨!而且值得一讚嘅係店員們嘅熱情招待,會細心咁介紹餐牌嘅嘢食,留意到佢哋會時不時就幫忙斟水。餐廳嘅裝修同樣地係行木系x和風主題,而我哋咁啱坐嘅位置係對住出面啲燈籠,透過落地玻璃望住出面個境食飯,就好似置身係日本咁~︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸๑ 二人前壽喜燒 $298野菜鍋 + M5 特級和牛一份 + 北海道豚肉 + 日本雞蛋兩隻超多菜同菇菇.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ超開心! 係呵無啖好食無咩點食菜,而家可以
⌂ 土瓜灣

#ewm日本菜

*・゜石燒專門店但壽喜燒都好好食?゜・*

๑ 二人前壽喜燒 $298
超多菜同菇菇.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ
超開心! 係呵無啖好食無咩點食菜,而家可以食多啲啦~
壽喜燒湯底都幾甜,啲蔬菜吸晒湯嘅甜味(˶ᐢᗜᐢ˶) 而牛肉都好好食無筋的!!! 超重牛味,點埋蛋汁一級棒ദ്ദി^._.^)
而北海道豚肉嘅擺盤超級靚啊!
雖然睇落去好似好多油脂咁,但食落去一啲都唔油膩的~
兩款肉黎講我就中意食豚肉多啲嘅(⑉・̆༥・̆⑉)
朋友就中意食牛肉多啲啦~大家就唔洗爭xdd
兩個人女仔一定夠食!!襯而家天氣仲涼涼地,捉緊尾巴食個邊爐先<( ̄︶ ̄)>

#土瓜灣美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #土瓜灣好去處 #香港美食指南 #日本菜 #壽喜燒 #壽喜燒關注組
2023-03-21
2023-03-18 29 瀏覽
🍜蝦味噌豬骨湯拉麵 $88湯底唔算特別濃,叉燒大塊,有少少燒烤味,仲有唐心蛋同黑木耳,可以自行選擇湯底的濃度同埋拉麵的軟硬度個人認為小食比主食出色,可以揀套餐:兩份小食再加一個拉麵仲有嘢飲🍡章魚燒最鍾意章魚燒,唔粉大大粒,夠醬,🥠芝士魚餅入面有滿滿芝士,但有少少油🥟肉餃子即煎餃子,上菜嘅時候,入面仲好熱,唔會煎到好乾.✨店舖大,日式裝修,上茶前會有玄米茶,選擇多,除咗拉麵,仲有丼飯,同埋小食
🍜蝦味噌豬骨湯拉麵 $88

🍡章魚燒
最鍾意章魚燒,唔粉大大粒,夠醬,

🥠芝士魚餅
入面有滿滿芝士,但有少少油

🥟肉餃子
即煎餃子,上菜嘅時候,入面仲好熱,唔會煎到好乾
2023-03-16 63 瀏覽
今日同同事食lunch,見到呢間餐廳裝修唔錯,環境都幾闊落,就同同事試試佢!午餐時間有自選午市套餐,$78 有1頭盤+1主菜+日本御飯+前菜+湯,$88 就有1頭盤+2主菜+日本御飯+前菜+湯。加$10就有多一個主菜,咁當然選後者。第一個餐,頭盤選左海藻河蝦,主菜選左慢煮豬軟骨同日式咖哩魚柳,配飯、前菜同湯。呢個海藻河蝦好特別,海藻本身已經有海水嘅鹹味,食落好爽口!脆卜卜,配上河蝦味道好清爽!慢煮豬軟骨,肉質軟嫩,入口即化,而且好入味,好推薦!日式咖哩魚柳,魚柳係油炸過,外皮酥脆,內面魚肉肉質好滑嫩,外脆內軟,配上甜甜嘅咖喱汁,好食!第二個餐,頭盤選左香葱玉子,主菜選咗柚子手羽同巨豚角煮,配飯、前菜同湯。雞蛋配上香蔥製成玉子,有蛋香,好食!柚子手羽,即炸雞翼淋上柚子醬,雞翼炸衣好脆,雞翼本身已經有調味,配上甜甜的柚子醬,鹹甜的配搭好好食!而巨豚角煮,用左五花腩作為主要材料,豬肉肥瘦分明,用醬油調味,味道上同慢煮豬軟骨差唔多,但我覺得慢煮豬骨嘅肉質更嫩更好食。不過巨豚角煮有配溏心蛋,有加到分🤣兩個餐都有配味噌湯,有娃娃菜、金針菇、魚糕等配料,用料都好用心!枱上都好貼心咁放咗酒精噴霧俾食客

慢煮豬軟骨,肉質軟嫩,入口即化,而且好入味,好推薦!

雞蛋配上香蔥製成玉子,有蛋香,好食!

枱上都好貼心咁放咗酒精噴霧俾食客消毒,又奉上熱茶,整體而言食物質素、服務態度好!
2023-03-16 792 瀏覽
鳴虎有好多間分店✨今次嚟到土瓜灣啟岸巷子裏面嘅鳴虎,同朋友仔一齊食拉麵🍜呢度拉麵可以揀套餐、可以自選拉麵🪄自選拉麵啱晒想食少啲嘅朋友~ 仲可以揀湯底重唔重口味以及拉麵軟硬度💫鳴虎拉麵套餐 $128包括一款拉麵,一款小食及一款飲品🍜鳴海老拉麵,包括一顆糖心蛋、兩塊厚叉燒、紫菜及青蔥黑木耳,蝦湯底帶有濃厚嘅蝦味,湯底唔會太過油,拉麵喺幼拉麵,質感唔錯🍢小食叫咗芝士魚餅,估唔到芝士有少少溶化入口有幾彈牙飲品喺凍嘅罐裝可樂🥤🍲清酒煮蜆 +$18蜆份量都幾多,帶有淡淡清酒香味自選拉麵🍜豬骨湯拉麵 $46🦀皇帝蟹棒 $12🌽牛油粟米粒 $5 一大碗牛油粟米粒朋友想食少啲所以揀咗自選拉麵,湯底可以揀豬骨湯底及醬油湯底,朋友嘅豬骨湯香噴噴入口淡淡的,配上2大條皇帝蟹棒,加上健康甜甜嘅粟米粒🤣🍗芝麻手羽 2隻 +$18芝麻雞翼2隻,煎得香香入口少少乾身,味道調得幾好🍶鳴虎可以加$238有個指定清酒放題70分鐘,星期一至四就90分鐘,大家有興趣嘅話請留意官方更新指定清酒喔~

鳴虎拉麵套餐 $128

包括一款拉麵,一款小食及一款飲品

🍢小食叫咗芝士魚餅,估唔到芝士有少少溶化入口有幾彈牙

飲品喺凍嘅罐裝可樂🥤

🍲清酒煮蜆 +$18
蜆份量都幾多,帶有淡淡清酒香味

自選拉麵
🍜豬骨湯拉麵 $46
🦀皇帝蟹棒 $12
🌽牛油粟米粒 $5 一大碗牛油粟米粒

🍗芝麻手羽 2隻 +$18
芝麻雞翼2隻,煎得香香入口少少乾身,味道調得幾好

午餐
2023-03-14 33 瀏覽
📝上一次食位於紅磡啟岸嘅鳴虎拉麵,今次試吓佢隔籬嗰間鳴虎石頭燒💕午餐餐牌都幾多選擇,出餐都好快脆!價錢亦都唔貴,但有驚喜🤗!以下係詳細食評:.▫️ 【自選午市套餐】$88⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️ 自選午餐定食 ,包括有1款頭盤、2款主菜、日本御飯、前菜、湯物!一次過可以是多種口味❤️頭盤前菜我揀咗海藻河蝦🦐炸蝦味都好香又卜卜脆,而主菜我揀咗和牛漢堡扒及慢煮豬軟骨🫶🏻兩款口味都唔錯,豬軟骨更非常入味同軟淋!推介👏🏻👏🏻▫️ 【汁燒西班牙黑䐁腩定食】$88⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️呢一款定食,係包埋沙律單菜、湯物、主菜同白飯❤️其實都幾抵食,燒汁味道香濃,黑豚腩肉肥瘦均勻,再配上洋蔥絲一齊炒,更香口!而佢嘅湯物清淡得來都幾好飲,用上鰹魚湯底,加上有金菇娃娃菜,好清甜!好食✨👍🏻

▫️ 【自選午市套餐】$88

▫️ 【汁燒西班牙黑䐁腩定食】$88
2023-03-13 31 瀏覽
啟岸巷子,幾有特色日本feel的街巷小道。柔和的燈光,高雅的日本情調風格,令人眼前一亮。「鳴虎石頭燒」係今次我地聚會的地方,第一次來幫襯,見環境高雅好有日本feel, 咪來試下。位闊好坐,服務員的熱情招待已是好的開始。今次叫左個套餐同其它小食。牛肉壽喜燒好正,值得推薦。湯汁好清甜,湯汁滚時放入牛肉再灼一灼,牛味香濃入口岩岩好。鮮菇金菇娃娃菜豆腐吸收精華牛肉汁後,更加美味。盬燒秋刀魚,魚香惹味,但偏咸小小。芝麻雞翼,香脆又不會太乾感覺,色美味香。安格斯肉眼配薯條,高質肉眼七分熟,原汁原味,牛肉味濃郁。鰻魚炒飯同海鮮炒飯,味香但味道偏淡左d,唔够粒粒。
今次叫左個套餐同其它小食。
盬燒秋刀魚,魚香惹味,但偏咸小小。

芝麻雞翼,香脆又不會太乾感覺,色美味香。

安格斯肉眼配薯條,高質肉眼七分熟,原汁原味,牛肉味濃郁。

鰻魚炒飯同海鮮炒飯,味香但味道偏淡左d,唔够粒粒。
2023-03-12 28 瀏覽
知道啟岸開左好多新餐廳,同朋友一行3人來到呢邊食飯,選左鳴虎,餐廳有分石頭燒同拉麵兩邊,相同朋友慢慢食慢慢傾,所以選咗石頭燒,餐廳環境好日本居酒屋feel , 餐牌有燒肉、壽喜燒、同定食選擇。本身諗住叫左個二人餐加一個定食餐,店員推介二人餐份量夠三個女仔食吾夠先再叫,服務態度好好👍🏻套餐包兩杯生啤,我地轉左要汽水。跟著先來前菜玉子蛋同煙三文魚沙律,沙律菜fresh 配合醬汁好醒胃,跟著係刺身有磯燒鮑魚、甜蝦、帶子,刺身新鮮好食,串燒盛合有燒雞腎、燒鰻魚、燒腩肉、燒冬菇、燒秋葵串燒燒得香口好食,跟著係壽喜燒鍋有牛肉太約5塊同大量蔬菜豆腐,飽肚,仲有鰻魚炒飯兩大碗,食到呢到已經好飽,好在冇order多個餐,吾係真係食吾晒,最後係甜點牛奶布甸,超彈滑好味,見到餐牌散叫一個要$38,個套餐包埋,抵食,下次會再來試埋拉麵🍜值得一提個商場裝修好有日本feel 好多打卡位