2022-10-31 139 瀏覽
旺角站📍高堡-呢排報讀左master of time management😂仲有兩星期就婚禮,multi-tasking大師,少左管理Ig🥹今日兩位時間管理大師完成左4個task後終於有時間抖一抖,食返個burger🍔竹炭雙層牛肉漢堡($108)雖然就黎婚禮要戒下口,不過偶爾放縱都係人之常情。雙層牛肉burger超大份量,呢個真係男仔先夠口大食😎有雙層juicy既牛肉、煙肉、芝士、煎蛋,配埋蕃茄同生菜🥬,啖啖肉既滿足感max😙芝士好似肚痾般傾瀉(形容得有d衰😂),份量超多夠邪惡!!黑包外香酥內軟,同m記既包好大分別,好食😋跟餐有沙律同薯條🍟,配菜份量都唔細,薯條炸得岩岩好夠香口,perfect🙌🏻新張期間free飲品,要左杯百香果梳打配爆珠,超推薦,勁好飲😻照燒汁䐁肉漢堡($80)照燒汁豚肉超厚身,肉汁豐富,配埋菠蘿、芝士、蕃茄同生菜,口感幾清新同鮮甜。包身同樣夠脆。同樣跟餐有沙律同薯條,另外free個杯野飲要左水蜜桃梳打配椰果(個人私心百香果爆珠多d)😆忌廉蟹肉薯餅($58)有三塊薯餅,味道正常,幾creamy。環境方面,餐廳新裝修,空間大,卡位幾闊落,而且成間鋪唔會好重油煙味,幾舒
旺角站📍高堡

竹炭雙層牛肉漢堡($108)
竹炭雙層牛肉漢堡

照燒汁䐁肉漢堡($80)
照燒汁䐁肉漢堡

忌廉蟹肉薯餅($58)
忌廉蟹肉薯餅

有三塊薯餅,味道正常,幾creamy。

環境方面,餐廳新裝修,空間大,卡位幾闊落,而且成間鋪唔會好重油煙味,幾舒服企理。
竹炭雙層牛肉漢堡
照燒汁䐁肉漢堡
忌廉蟹肉薯餅
2022-10-29 51 瀏覽
今日同朋友去左旺角女人街入面搵食,見到新開左一間漢堡包專門店🤗睇佢d相幾正😋😋Lunch time仲有折扣,超級抵食☺️就吸左我哋入去🤭我地梗係要試吓佢地既招牌漢堡啦☺️☺️所以一人點左一個牛肉漢堡,另外再加兩款小食,包括忌廉蟹肉薯餅、BBQ醬雞翼及兩杯特飲🥰食到勁飽🧏🏻‍♀️牛肉漢堡 $65一上到枱發覺係勁大個🤭我哋兩個女仔食有啲嚇親😂😂材料有生菜、牛肉、蕃茄同芝士🤤牛肉超級新鮮,食落唔會勁咸🤤🤤而且塊包整得勁鬆脆,口感勁好👍牛肉漢堡$80呢個係主餐牌,佢對比lunch set會多左沙律菜及有煙肉同雞蛋🥚屬於豪華版,而且醬汁方面會用咗千島醬,食落更加惹味👍👍超級推薦❤️啲材料真係好鬼多BBQ醬雞翼 $58個醬汁真係畫龍點睛,因為酸酸甜甜好勁開胃👍而且雞翼都係煎到少少香脆忌廉蟹肉薯餅$58新鮮,而且好creamy,濃濃既忌廉同蟹味😝原來冇單獨同個蟹餅影相特飲都只係加$8蚊,好大杯,抵飲😋😋

牛肉漢堡 $65

2022-10-28
  • 牛肉漢堡
  • BBQ醬雞翼
2022-10-29 36 瀏覽
今日行過女人街,裏面新開了一間餐廳,主打漢堡、牛角包、意粉及日式飯烏冬等,價錢合理,午市更有多款套餐,由六十蚊起。竹炭雙層牛肉漢堡即叫即做,竹炭包烘至香脆,中間有煙肉、煎蛋、芝士、番茄及生菜等,另外還有兩層牛肉滿堡,份量十足,一切開漢堡肉汁流出,十分juicy。竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡中間原隻軟殼蟹炸至金黃香脆,還夾上牛油果醬及芝士生菜,雖不及牛肉漢堡juicy,但味道都不錯。旁邊還有很多的炸粗薯及沙律。BBQ醬雞翼炸至香脆,表面淋上惹味的BBQ醬。最後飲返杯檸茶消滯。

旁邊還有很多的炸粗薯及沙律。

BBQ醬雞翼炸至香脆,表面淋上惹味的BBQ醬。

最後飲返杯檸茶消滯。

2022-10-28 44 瀏覽
最近經過旺角、又發現開了一間新餐廳,就和友人去了試一下,午餐時段有各款午餐,感覺上是主打漢堡包,所以我就決定先試漢堡包吧。薯條的味道和口感不錯,麵包有先烘過、食落脆口,所以口感也不錯,配料也算多但我略嫌芝士不夠多,另外同行友人叫了牛角包的套餐,也有薯條和沙律,而且最近好像新開張送飲品(包括特飲),在旺角來說性價比算不錯~整體環境整潔企理但不算大,整體來說值得一試的。下次的話可能會試一下漢堡包以外套餐吧。