2024-11-18
今日去咗尖沙咀試咗間燒肉餐廳,真係冇諗過質素咁高,份量啱啱好,環境又舒服,超級推介!✨#### 日式味噌黑豚五花肉肉質超嫩,味噌醬香氣四溢,燒到外脆內滑,真係非常好味😍#### 蝴蝶切和牛牛頸脊再來嘅蝴蝶切和牛牛頸脊,肉質鮮嫩,口感滑溜,每一口都有濃郁嘅牛肉味😋#### 上•九富格 $388呢個包括和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉及壺漬牛肋肉。,油脂分佈得咁靚,口感一流,肉味香濃,每一口都令人驚喜!✨厚切牛舌芯外脆內嫩,真係唔好錯過!👌#### 紫菜月見飯「紫菜月見飯」就更加正啦!充滿紫菜,撈埋雞蛋,蛋香同紫菜香融合,真係好味到飛起!🌊#### 葱香月見飯(微辛)另外仲有「葱香月見飯」,小蔥同洋蔥嘅搭配,撈埋甘甜嘅生蛋黃,配上燒肉,真係特別夾!🌟### 牛油蜜糖日本蕃薯條 🍠唔好錯過呢個「牛油蜜糖日本蕃薯條」!外脆內軟,牛油同蜜糖嘅搭配真係無敵,咬一口就停唔到!每一根薯條都吸收咗牛油嘅香氣,甜中帶鹹💖#### 冷泡白桃鳥龍茶🍹飲咗「冷泡白桃鳥龍茶」,無糖又清新,桃香撲鼻,真係好解渴,夏天必飲!☀️#### 手打香水檸檬益力多梳打我仲試咗
#### 日式味噌黑豚五花肉
肉質超嫩,味噌醬香氣四溢,燒到外脆內滑,真係非常好味😍
#### 蝴蝶切和牛牛頸脊
#### 上•九富格 $388
#### 紫菜月見飯
#### 葱香月見飯(微辛)
### 牛油蜜糖日本蕃薯條 🍠
#### 冷泡白桃鳥龍茶🍹
#### 手打香水檸檬益力多梳打
我仲試咗「手打香水檸檬益力多梳打」,清新怡人,檸檬味香濃,唔會太甜又唔會太酸,啖啖都好爽口!🥤
呢間燒肉餐廳真係值得一試,食物質素高,環境舒適!午市同宵夜仲有唔同優惠,簡直係食肉獸福音🥰