2005-06-30 17 瀏覽
Set lunch 三十幾蚊,都幾好味,我試過燒汁有骨豬扒(可配飯、意粉、薯菜),塊豬扒煎得好香,但絕唔會覺得硬,意粉份量略少,不過炒得唔錯;而另外一次食個咖哩牛肉蛋包飯,佢唔係日式蛋包飯咁,佢蛋皮係薄薄,入面的飯同咖哩牛肉一齊炒,味道剛剛好,而且頗具份量,我都夠晒皮。其實除左主菜,Dining Room個蒜蓉飽真係好正,少少脆外皮,入面軟軟,口感唔錯,個餐湯亦做得好有心機,湯底好厚,只可惜每日只有一款湯供應。仲有要提,就係杯餐飲,凍飲係king size,我差d飲唔晒!(我個俾分只限午餐,晚餐真係另一回事,要開另一條講)

(我個俾分只限午餐,晚餐真係另一回事,要開另一條講)
2005-05-02 9 瀏覽
講真... 質素其實好普通..而且樓面都要等幾個字先有人應...而且價錢都幾貴唔會再幫襯..
唔會再幫襯..
2004-09-25 1 瀏覽
上同事屋企參觀,但他說因為地方淺窄沒辦法為我準備晚餐,所以一行人落樓下醫肚。餐牌都幾多選擇,但絕大部份o既同事都點了焗包系列,本人也點了一個紅酒焗牛尾。端上來時,個個同事都嘩嘩聲,因為份量好多(總之叫半份),食完裡面都食唔同焗包。講番味道,紅酒牛尾,倒不如說紅酒薯仔紅蘿蔔較貼切,牛尾得二舊,而且紅酒味不夠,偏鹹:試過其他同事如咖喱雞、白汁海鮮、同咖喱羊肉,味道只屬一般,食到最後個包都俾汁浸腍晒,見到都唔想食,貪新鮮者一試也未嘗不可。
2004-06-25 13 瀏覽
我是在中國染廠大廈分店享用晚飯的! 我們兩人沒有訂枱, waitress 給了一張可以坐五人的梳化位, 很舒服! 我們叫了一個焗忌廉青口麵包(standard size)及一個set dinner, 前者太大了, 但很好吃, 我看到有些人只吃了裡面的青口, 整個麵包也掉了, 我們連麵包也吃了, 另一個set dinner 是羊架, 也很嫩, 本來老公唔食薯條, 他也說做法不同, 很好吃! 整體滿意, 希望可以繼續維持下去!
2004-03-28 0 瀏覽
自己諗下啦.......唔掂囉.................................
自己諗下啦.......
2004-03-28 1 瀏覽
個dinner d價錢都幾貴而且d牛仔骨真係得骨唔抵食
個dinner d價錢都幾貴而且d牛仔骨真係得骨唔抵食
(非會員)
個飽硬到死...入面意粉又唔好味..仲有你地d糖漿壺好dirty..麻煩下次洗過先比人客..得裝修靚....
2004-02-18 1 瀏覽
我真係咁耐以來去一間餐廳d服務質素咁差.仲要有錯唔認.個日我落左一個order要意粉.佢比左飯我.我話要轉番.點知個位樓面的黑衣哥哥..不但話我講錯.仲要比d好唔滿意既眼神我..大大聲同廚房講.轉過.好似講到我好唔岩咁.好多人望住我.所以我發誓以後都唔去.廢時又比個黑衣哥哥d面色赫親.
我真係咁耐以來去一間餐廳d服務質素咁差.仲要有錯唔認.
好似講到我好唔岩咁.好多人望住我.
所以我發誓以後都唔去.廢時又比個黑衣哥哥d面色赫親.
2003-11-09 3 瀏覽
這問餐廳好清新舒服,食物幾特別、又好味,唔錯bor!
這問餐廳好清新舒服,食物幾特別、又好味,唔錯bor!
洋食居酒屋(日本+ 意大利菜)大角咀奧海城2期UG62號舖Tel: 2749-2088
洋食居酒屋(日本+ 意大利菜)
大角咀奧海城2期UG62號舖
Tel: 2749-2088
唔好以為香煎鵝肝+ 牛柳+ 泡菜石頭鍋飯係分別三度菜.其實係一個二人份量的菜式.鵝肝好甘香.幾大件.牛柳都過得去.(at least冇加鬆肉粉)..個飯幾香.多菜所以幾健康. 不過兩個人都食唔晒~!我幾鍾意佢地個decoration.白色主調+簡單線條+得意別緻的?具.最鍾意牆上o個個用投影器放射出來的大鐘同檯面的Salt n' pepper器具.好特別呢.可惜..侍應姐姐們都係比較生手."轉數"唔夠快.我明明用緊個隻叉佢地都會收左去.又會漏下單咁啦.仲有小朋友如果order意粉餐可以入去佢地個Open Kitchen同師一切整咖.我見小朋友們都玩得好開心.仲有頂師高帽可以番屋企做紀念呢~