2021-12-12 108 瀏覽
成日想去西環搵高質飯團食而家西環街坊終於多個選擇٩(●˙▿˙●)۶嗰日落地鐵站經過就毫不猶豫買返個嚟試咁岩撞正佢新開張😆😆 即刻嗌返個超值套餐嚟食我揀左明太子干貝酥飯團 + 日式炸雞(配蛋黃醬)再配抹茶豆漿😍好食 醬汁恰到好處 唔太多亦都唔少鍾意明太子嘅朋友唔好錯過干貝同紫菜飯團非常夾 炸雞都唔錯 套餐就可以多款小食揀 值得一提嘅 竟然有抹茶豆漿 ⋋╏ ❛ ◡ ❛ ╏⋌感覺上健康好多 如果可以有少甜就更加perfect我絕對會再買 下次要試日式炸雞飯團😋😋
成日想去西環搵高質飯團食

感覺上健康好多
如果可以有少甜就更加perfect

我絕對會再買 下次要試日式炸雞飯團😋😋

2021-12-10 78 瀏覽
第一次試飯丸屋嘅飯團🍙本身對紫菜冇咩興趣🥴但係見個飯團外型好似好靚!所以就試下💜等左大約5分鐘左右 收到飯團🍙第一口試嘅感覺 係覺得入面有好飽滿嘅食材 份量充足!由於我叫嘅係天婦羅🍤所以配嘅醬汁係蕃茄千島醬 口感非常之配合🤤而午餐肉同埋玉子燒都非常之好味😋整體而言 只要叫一個呢一啲嘅飯團 就可以抵肚餓!下次會再試佢地嘅小食🤩而家見佢哋有做聖誕小食套餐 可能聖誕節嘅時候再幫襯佢哋!💗💗
炸蝦天婦羅飯團🍙
2021-12-08
5 分鐘 (堂食)
炸蝦天婦羅飯團🍙
2021-12-08 68 瀏覽
日日俾飯丸屋洗板, 今日終於忍唔住走左去食啦飯丸屋只有八款沖繩飯丸, 可以跟餐, 加13蚊任選一款18蚊或以下嘅小食或飲品, 大食少少嘅亦可以加20蚊任選兩款小食或飲品<明太子干貝酥>沖繩飯丸方面, 大食妹嗌左明太子干貝酥飯丸睇落好似好細份, 但份量都唔少明太子干貝酥口味口感豐富, 明太子醬汁好足<日式炸雞>朋友就嗌左日式炸雞口味但大食妹比較鍾意明太子干貝酥, 日式炸雞相對味道比較淡<咖喱可樂餅>咖喱可樂餅味道幾濃郁, 而且新鮮熱辣辣<日式炸雞>日式炸雞份量有啲少, 而且比較細粒, 唔夠喉<明太子薯條>薯條未算好特別, 中規中矩
日日俾飯丸屋洗板, 今日終於忍唔住走左去食啦
<明太子干貝酥>
沖繩飯丸方面, 大食妹嗌左明太子干貝酥
飯丸睇落好似好細份, 但份量都唔少
明太子干貝酥口味口感豐富, 明太子醬汁好足
<日式炸雞>
朋友就嗌左日式炸雞口味
但大食妹比較鍾意明太子干貝酥, 日式炸雞相對味道比較淡
<咖喱可樂餅>
咖喱可樂餅味道幾濃郁, 而且新鮮熱辣辣

<日式炸雞>
日式炸雞份量有啲少, 而且比較細粒, 唔夠喉

<明太子薯條>
薯條未算好特別, 中規中矩

• 明太子干貝酥
2021-12-06 92 瀏覽
西環終於有飯丸屋分店之前係九龍食過 覺得好好食 西環店仲係正B1出口 方便買番學食!❤️灸燒明太子+天婦羅蝦 $34+$15飯團分量岩岩好 所有材料比例岩岩好唔會太少醬料 食到最後又唔會無哂料趁熱食個蝦好脆 夠哂爽口玉子唔會太熟❤️麻薯波波 & 胚芽豆漿 跟餐加$20地瓜+紫薯 好煙韌 有咬口豆漿唔人太甜會再幫襯💛

西環終於有飯丸屋分店
之前係九龍食過 覺得好好食
西環店仲係正B1出口 方便買番學食!

❤️灸燒明太子+天婦羅蝦 $34+$15

麻糬波波

會再幫襯💛
麻糬波波
2021-11-26 76 瀏覽
經開西環,見到有間新開既店裝修幾靚仔,入去睇原來係食飯團就試一試佢。見佢有咁多口味,問吓老闆介紹有咩好食,佢話炙燒明太子同炸蝦天婦羅係最多人嗌,由於我係明太子愛好者,所以毫不猶豫揀咗食明太子口味仲嗌左個麻薯波波同2杯野飲,黑糖豆漿同黑芝麻豆漿。店員好快手,等左幾分鐘就有得食明太子飯團好足料,仲有塊午餐肉,勁夾好好食!食完都幾飽下🤣🤣麻薯波波脆得黎又煙靭,小食可以一試!黑糖豆漿唔太甜,黑芝麻豆漿就勁重黑芝麻味,鐘意食芝麻糊既可以試下
仲嗌左個麻薯波波同2杯野飲,黑糖豆漿同黑芝麻豆漿。
店員好快手,等左幾分鐘就有得食
2021-11-17
5 分鐘 (外賣自取)
  • 炙燒明太子
  • 黑芝麻豆漿
  • 麻薯波波
2021-11-24 50 瀏覽
西環新開張✨位置超方便 香港大學站一出就見到🚇試左明太子干貝酥🍙加配日式炸雞🐓拼日式抺茶豆漿🍵唔係睇佢細細份,當正餐都好夠飽👍🏼炸物係飯團入面都唔會淋晒配明太子醬好開胃值得一試🤤
西環新開張✨
位置超方便 香港大學站一出就見到🚇
試左明太子干貝酥🍙加配日式炸雞🐓拼日式抺茶豆漿🍵
唔係睇佢細細份,當正餐都好夠飽👍🏼
炸物係飯團入面都唔會淋晒配明太子醬好開胃
值得一試🤤
2021-11-21 79 瀏覽
宜家去唔到旅行,見到打著日本沖繩名堂既飯團店即刻想試一試!今次叫咗炙燒明太子好有驚喜,飯團即叫即做,啲飯唔會雪凍哂一粒粒咁硬。本身內裏已經包有餐肉同雞蛋,外面紫菜食個時仲係脆身。份量比一般其他飯團大少少,女士們食一個都可以夠飽。宜家新開張仲可以轉新餐肉,簡直是減肥最佳之選,又飽肚又健康,食到肉都唔會有罪惡感!另外加$20可以轉埋套餐(小食加飲品),揀咗蜂蜜芥末薯條同黑芝麻豆漿,飲落都幾fresh!
宜家去唔到旅行,見到打著日本沖繩名堂既飯團店即刻想試一試!

2021-11-20 50 瀏覽
🔥🔥十分推薦西區既朋友🔥🔥《日式飯糰》終於引入中西區喇😍😍係小區裏面搵間可以輕食既小店 (除茶記外)真係好少有☹️好多時早餐又食厭左麵包,中午下午茶又吾想成日食茶記!依家就真係多個好選擇👏🏻👏🏻👏🏻一個飯糰x特式豆漿!!! 有返日本既感覺😻今日下午茶叫左個店主推薦既明太子干貝酥飯糰 +$20飲品&小食!勁飽又滿足!店主同員工好helpful 會介紹下有咩好食😋環境乾淨裝修仲帶點日本風格,仲有堂食打卡位❤️🔥推薦明太子干貝酥飯糰 充滿厚度同質感既飯糰,勁足料!干貝酥又脆又香👍🏻👍🏻轉左新餐肉仲健康!再加埋個明太子醬😋好惹味!🔥抹茶豆漿估吾到係甘夾,有驚喜!好香濃既抹茶味但又吾會完全遮蓋左豆漿既豆香味!👍🏻👍🏻👍🏻🔥小食紫薯波波- 勁彈牙又有芋頭蓉😍大愛日式炸雞- 外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻明太子薯條- 熱辣辣勁脆口👍🏻👍🏻👍🏻
🔥🔥十分推薦西區既朋友🔥🔥

🔥推薦明太子干貝酥飯糰

🔥抹茶豆漿

🔥小食
紫薯波波- 勁彈牙又有芋頭蓉😍大愛
日式炸雞- 外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻
明太子薯條- 熱辣辣勁脆口👍🏻👍🏻👍🏻
2021-11-19 48 瀏覽
尋日經過買左老闆推介既兩個外賣套餐,一個炙燒明太子同炙燒干貝穌明太子配薯條同飲品,有啲驚喜!啲醬又夠晒,仲要新開張可以免費轉午餐肉,啖啖滋味又方便食👍🏻套餐配菜方面,揀左薯條配芥末醬同明太子醬,重口味既我好滿意因為啲醬夠多。飲品方面,可以試下芝麻豆漿,好香芝麻味。入到店舖好有日本沖繩既清新感覺,等外賣無無聊聊留意到佢個鐵閘門幾特別幾靚,幾岩中意影foodie 既我打卡🤣🤣如果大家經過可以試下👍🏻

• 炙燒明太子
  • 炙燒干貝穌