2022-06-06 105 瀏覽
響荔枝角見完客就同同事買外賣,響D2 place搵到呢間外賣店。野食多選擇仲要幾抵,一於試試佢先>溫泉蛋牛肉丼飯:牛肉丼牛肉份量幾多,牛肉係半肥瘦,有油脂香味,燒汁鹹鹹地幾好味,再用溫泉蛋既蛋汁撈住食,味道當然係無得彈!>韓式豚肉飯卷:有成8件,有泡菜、生菜+豚肉,豚肉煮到好淋好入味,食落酸酸辣辣咁幾惹味。>蕃茄焗豬扒烤捲餅:估唔到港式口味配捲餅又幾夾,真係有一塊塊豬扒+蕃茄響入面,好足料,咬落啖啖肉,呢款係比較濕潤既,所以唔好擺太耐,唔係好易淋。>假日雪莉&石榴莫希托:欣賞佢地特飲用上透明膠樽裝,咁樣可以睇哂有咩材料,打卡都幾靚,我飲左石榴莫希托,係碳酸飲料黎,夏天飲凍冰冰好解渴店舖係用自助點餐機,好方便,十分鐘左右就出哂餐
響荔枝角見完客就同同事買外賣,
響D2 place搵到呢間外賣店。
野食多選擇仲要幾抵,
一於試試佢先

>溫泉蛋牛肉丼飯:
牛肉丼牛肉份量幾多,
牛肉係半肥瘦,有油脂香味,
燒汁鹹鹹地幾好味,
再用溫泉蛋既蛋汁撈住食,
味道當然係無得彈!

>韓式豚肉飯卷:
有成8件,有泡菜、生菜+豚肉,
豚肉煮到好淋好入味,
食落酸酸辣辣咁幾惹味。

>蕃茄焗豬扒烤捲餅:
估唔到港式口味配捲餅又幾夾,
真係有一塊塊豬扒+蕃茄響入面,
好足料,咬落啖啖肉,
呢款係比較濕潤既,
所以唔好擺太耐,唔係好易淋。

>假日雪莉&石榴莫希托:
欣賞佢地特飲用上透明膠樽裝,
咁樣可以睇哂有咩材料,
打卡都幾靚,我飲左石榴莫希托,
係碳酸飲料黎,
夏天飲凍冰冰好解渴

店舖係用自助點餐機,
好方便,十分鐘左右就出哂餐

• 溫泉蛋牛肉丼飯
  • 蕃茄焗豬扒烤捲餅
2022-06-06 68 瀏覽
"包羅萬有"外賣店最近返工食晏經過D2 place 2見到開咗間外賣飯專門店, 放工決定去買返嚟試下😊 呢間外賣店好得意, 裝修得好新潮, 好型格, 陣間食驗室咁, 自助落單, 電子付款, 而且落單之後唔使等好耐就有, 勁快手! 雲上。牛 ( 溫泉蛋牛肉丼飯) - $48見到個飯, 就覺得個名好襯佢, 溫泉蛋🥚牛肉上面好似一舊雲☁️咁樣😂 飯嘅份量都唔小, 洋蔥都炒得好香, 牛肉又淋又好食, 成個飯都好香, 好似吉xx嘅味道, 不話醬汁較為淡一點! 深海火龍丼🍱 (辛辣泡菜魷魚飯) - $48呢個泡菜魷魚🦑飯都好好食魷魚🦑一啲都唔韌, 配埋泡菜酸酸辣辣🌶️非常之開胃😋和風效應 (韓式豚肉) - $48呢個係泡菜飯卷, 卷內有泡菜 , 韓式豚肉, 豬肉片好軟嫩, 泡菜酸酸辣辣好味! 荔枝茉莉茶 +$18入口有好香嘅荔枝同茉莉花香味, 唔算太甜 非常解渴檸檬🥭薏米水 +$18檸檬🥭薏米水好清甜, 樽入面有好多薏米, 生津解渴, 去水腫, 啱曬我哋飲😋唔食飯丼🍱, 仲有勁多選擇, 有卷餅, 芝士餡餅🥙, 漢堡包🍔, 小食 可惜我食唔哂咁多, 下次我會再試下漢堡包, 餡餅😋地址: 荔枝角長順街15
"包羅萬有"外賣店

雲上。牛 ( 溫泉蛋牛肉丼飯) - $48

深海火龍丼🍱 (辛辣泡菜魷魚飯) - $48

和風效應 (韓式豚肉) - $48

荔枝茉莉茶 +$18
入口有好香嘅荔枝同茉莉花香味, 唔算太甜 非常解渴

檸檬🥭薏米水 +$18

地址: 荔枝角長順街15號D2 place二期3樓313號舖

#hkfoodie#hkfood##荔枝角#荔枝角美食#香港美食#D2place#外賣#食驗室#fatlab
2022-06-04 66 瀏覽
喺荔枝角返工真係好方便,除咗可以成日去香工買衫,仲有好多美食,尋日早放工去D2 Place行下街,見到有間外賣店食驗室F.A.T LAB, 下午茶時間好抵食,即刻買兩個餐試試,夜晚唔使煮飯! 雲上。牛溫泉蛋牛肉飯牛肉好滑好入味,而且牛肉味夠香濃,中間有一隻靈魂溫泉蛋,蛋汁混合白飯一齊食,超好味!下午茶時段一個丼飯加一罐汽水只需42蚊!分量足,男人都一定夠飽! 韓風幻想曲韓式泡菜豚肉飯小辣泡菜配上半肥瘦豚肉,充滿韓國風味,酸酸辣辣係重口味之選!風火黄金卷 鹹蛋叉燒用鹹蛋叉燒整嘅飯卷,好新鮮嘅組合,叉燒軟淋鹹香味十足,味道好特別,好有港式風味但又似食緊韓式飯卷。 熱帶泰捲 香辣肉碎味道豐富好惹味,有時返工太忙冇時間食飯,食一個方便又好味,下次encore之選!

雲上。牛

韓風幻想曲
韓式泡菜豚肉飯

風火黄金卷 鹹蛋叉燒

2022-05-26
溫泉蛋牛肉飯
係D2 place行街,諗緊買咩食番屋企食好,就見到依間裝修得幾新潮,實驗室設計既韓式外賣店😳,價錢又唔貴,口味都好吸引咁🤩❗️就即刻買左黎試🤣。店員態度都好nice🫶🏻,而且勁快手😂,我等左4分鐘就有了🤣,岩哂附近番工啲人‼️勁多選擇🥰:丼飯、飯卷、捲餅、芝士餡餅、漢堡包、小食、飲品✨售賣機付款✨電子支付,不接受現金喔-💕 雲上。牛(溫泉蛋牛肉丼飯)$48荔枝茉莉茶(+18)原價$28👅好味指數:8.5/10丼飯幾驚喜😳❗️同而家仲每日要排隊個間過江龍suxxxx都幾似😳。份量唔算小,洋蔥炒得好香🧅,牛肉軟腍適中☺️唔鞋口唔韌,肉味都幾濃,唯一唔同既就係佢既燒肉醬汁會比較清一啲,但味道剛中夠味🥰👍🏻,加埋流心溫泉蛋,更正🥰荔枝茉莉茶叫左少甜,味道清新得黎好香濃荔枝味😍不過我唔飲得太甜,少甜我覺得已經剛好,似正常甜度,所以建議叫少甜🤣-💕 飯卷 韓風效應(韓式豚肉)$48檸檬意米水(+18) 原價$28👅好味指數:8/10卷內有泡菜、生菜同韓式豚肉🥰,軟嫩既豬肉片+爽口既泡菜,韓式醬汁味道酸辣惹味😚,成個飯卷食得好滿足😚因為水腫關係,見到有檸檬🍋意米水即刻叫左😂,淡淡檸檬清香,飲落唔甜好fre

勁多選擇🥰:
丼飯、飯卷、捲餅、芝士餡餅、漢堡包、小食、飲品

✨售賣機付款
✨電子支付,不接受現金喔

💕 雲上。牛(溫泉蛋牛肉丼飯)$48
荔枝茉莉茶(+18)原價$28
👅好味指數:8.5/10

💕 飯卷 韓風效應(韓式豚肉)$48
檸檬意米水(+18) 原價$28
👅好味指數:8/10

因為水腫關係,見到有檸檬🍋意米水即刻叫左😂,淡淡檸檬清香,飲落唔甜好fresh,我中意😚。

💕 香港經典捲(招牌番茄焗豬扒)$45
👅好味指數:9/10
焗豬?見好特別咁就試吓🤣
餡料有生菜🥬、番茄🍅同豬扒,塞到滿哂😍拎上手熱辣辣😍即食好正🥰️❗️
整體似住家飯版既番茄焗豬扒,味道feel到真材實料☺️,並唔係用勁多茄膏/茄汁味整岀黎既味,番茄🍅味鮮甜,焗豬扒肉質鮮嫩有肉汁😳👍🏻,重點餅捲😍佢係墨西哥餅皮,外皮煎得煙韌又脆口😍包住豐富餡料流哂汁😍,口感一流,必食❤️‼️

環境:8.5/10
2022-06-01
溫泉蛋牛肉丼飯
香港經典捲
韓風效應
//< 食驗室 >呢間位於荔枝角新開既外賣店🥡超不錯!多國菜有飯卷、丼飯、捲餅、漢堡包都有😄新鮮整熱辣辣㗎🥰————————————- 紐約時代 $78 -呢個漢堡包好有驚喜‼️麵包柔軟,裡面餡料超級足😍 牛肉肉味重,如果滑少少會更好~但係佢超級juicy,睇相都見到滴到周圍都係😂裡面仲有煙肉、番茄🍅、芝士🧀 、啡菇🍄同洋蔥🧅配搭得宜,係個包面竉咗少少🤣————————————- 熱帶泰捲 $45 -呢個其實係烤捲餅,裏面配左啲香辣肉碎😝芝士份量勁多,做到好明顯拉絲效果~ 肉碎唔會好辣,好Juicy,一啲都唔乾😙————————————- 洋蔥圈 $25 -呢個勁好食!最主要係炸粉同洋蔥🧅質素都幾好,應該係自己整~ 洋蔥係有肉地好甜,配埋佢個個有醃青瓜既醬,真係好夾🥰————————————- 薯寶 $25 -薯寶份量超多!至少30粒🤩 全部熱辣辣好好食😎————————————- 荔枝茉莉茶 +$18 -荔枝個味都幾濃郁, 配埋茉莉茶好夾🥰 小編揀左少甜,甜度剛好,好fresh好解渴😇————————————評分:8/10地址:荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓
< 食驗室 >

荔枝茉莉茶

評分:8/10
地址:荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓313號舖
營業時間:11:00-21:00

#食驗室 #fatlab #fatlabhk #荔枝角 #荔枝角美食 #荔枝角必食 #外賣店 #d2place #d2place2 #d2place餐廳 #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodporn #🐷🐤多國菜 #🐷🐤外賣店 #🐷🐤荔枝角
10 分鐘 (外賣自取)
荔枝茉莉茶
2022-05-27 115 瀏覽
眾所周知,除了葵廣之外,D2 Place是另一個年輕人創意基地這家fat lab就在丼 🍚飯卷 🍙卷餅🌮中加入不同的香港元素,很有意思熱辣辣太陽$48其實就是泰式肉碎煎蛋飯,微微的辛辣佢上一隻半熟流心煎蛋,拌飯一流肉醬溫泉蛋飯$39性價比相當高的拌飯,把肉醬跟半熟煎蛋加進白飯內,微甜同樣非常好吃風火黃金卷(鹹蛋叉燒) $48鹹香濃郁的鹹蛋黃配白飯永遠是最黃金的配搭,加上彈牙的叉燒,港式飯團🍙發揮了創意,在飯團界別攻下了一席位香港經典卷(蕃茄豬扒) $45其實就是墨西哥雞卷的變奏,把雞肉換成蕃茄豬扒,就像把蕃茄豬扒焗飯換成墨西哥卷,拿在手上一樣,既方便又有港式風味芒果菲士+$18自家調配的汽水,加入芒果汁、青檸、薑汁汽水,開胃之餘也有新意

熱辣辣太陽$48

肉醬溫泉蛋飯$39

風火黃金卷(鹹蛋叉燒) $48

香港經典卷(蕃茄豬扒) $45

芒果菲士+$18
最近發現荔枝角開咗一間外賣飯專門店,就一於去買飯同同事一齊食下午茶!下午茶仲有限定優惠,包埋汽水飲品,真的不錯。幸福親子丼(親子丼雞肉飯)$42阿嬤便當(台式滷肉飯)素味丼(雜菌野菜親子丼素食)三款唔同嘅飯,都係全部下午時段$42 ,各有各特色,全部同事都話好食。仲要包罐裝飲品,可以揀唔同嘅汽水。例如幸福親子丼係雞肉雞蛋飯,啲雞肉都好嫩滑,入面仲有啲蔥花同埋蛋白,帶點咸香成件事好豐富。阿嬤便當(台式滷肉飯)裏面有滷水蛋、好多滷肉、仲有青瓜、炸菜等等,款式多元化好豐富,充滿台式風味,老玉又肥又瘦口感一流。素味丼(雜菌野菜親子丼素食)裏面有起碼三種唔同嘅雜粉同埋不同的椰菜,但係又唔好以為會冇味,其實都幾清新同埋豐富,亦充滿鮮味,最近呢位同事食齋,又多個選擇。和風效應(日式牛肉)$48 呢款就係好似日式韓式紫菜包飯咁,紫菜鹹香十足,裏面就有日式牛肉,口味鹹香。石榴莫希托 +$18呢個我就加錢叫石榴特飲,味道香甜凍冰冰,加上又有薄荷葉等配料,特別清新。環境都幾得意

幸福親子丼(親子丼雞肉飯)$42
阿嬤便當(台式滷肉飯)
素味丼(雜菌野菜親子丼素食)

素味丼(雜菌野菜親子丼素食)

和風效應(日式牛肉)$48

石榴莫希托 +$18

環境都幾得意
2022-05-24 106 瀏覽
轉咗新工搬咗嚟荔枝角放工唔知食咩好,入咗去D2行吓,點知就見到而家fat lab鋪面睇落好新穎然後見到佢有韓式嘅飯卷同埋一啲wrap價錢都唔貴可惜嘅係佢冇堂食但係我買完搭車搭左半個鐘頭返到屋企先食,返到屋企都仲係熱辣辣有驚喜個壽司可以揀兩隻味非常之好唔使成日都好似普通啲韓式壽司店咁樣淨係食得一隻味然後就到佢wrap,有芝士喺入面同埋佢本身都幫你切好咗咁樣拎起手嚟食嘅時候就超級方便另外佢仲配左杯嘢飲,個包裝好可愛好得意,係一個汽水罐樣,成件事好吸引。下次公司lunch又可以多個選擇
轉咗新工搬咗嚟荔枝角
放工唔知食咩好,入咗去D2行吓,
點知就見到而家fat lab
鋪面睇落好新穎
然後見到佢有韓式嘅飯卷同埋一啲wrap
價錢都唔貴
可惜嘅係佢冇堂食
但係我買完搭車搭左半個鐘頭返到屋企先食,
返到屋企都仲係熱辣辣
有驚喜
壽司可以揀兩隻味非常之好
唔使成日都好似普通啲韓式壽司店咁樣淨係食得一隻味
然後就到佢wrap,有芝士喺入面同埋佢本身都幫你切好咗
咁樣拎起手嚟食嘅時候就超級方便
下次公司lunch又可以多個選擇
外賣自取
朋友話荔枝角D2 Place最近開咗一間食驗室鍾意試韓國嘢嘅我就去咗買外賣定返屋企食!裝修簡約 以白色為主題 乾淨企理值得一提嘅係呢間舖頭唔收現金只收八達通、支付寶、信用卡等等電子支付方式大家要注意一下雲上。牛(溫泉蛋牛肉丼飯) $48配上新鮮的葱花 增加香味是~加了隻溫泉蛋 超滑的說 都幾好食牛肉夠滑 部位唔會太肥燒汁保留牛丼的原汁原味雲上。豚(溫泉蛋豚肉生薑燒丼) $48首先好足料 大量洋蔥再加埋半肥瘦嘅豚肉而且個溫泉蛋再撈埋落去啲飯度更加滑成個飯都充滿着蛋汁,所以每一啖都好滿足海南風卷(招牌海南雞) $45賣相非常靚 果然名不虛傳 海南雞肉質夠嫩滑再配上薑蔥花醬汁超夾味紫菜飯卷一起吃真是一流 好好食好健康 食落去味道啱啱好零系可口可樂跟餐+5價錢都唔貴 真係好抵食一個餐$50有找😝😝可以去邊到搵
朋友話荔枝角D2 Place最近開咗一間食驗室
鍾意試韓國嘢嘅我就去咗買外賣定返屋企食!

裝修簡約 以白色為主題 乾淨企理
值得一提嘅係呢間舖頭唔收現金
只收八達通、支付寶、信用卡等等電子支付方式
大家要注意一下

雲上。牛(溫泉蛋牛肉丼飯) $48

配上新鮮的葱花 增加香味是~
加了隻溫泉蛋 超滑的說 都幾好食
牛肉夠滑 部位唔會太肥
燒汁保留牛丼的原汁原味

雲上。豚(溫泉蛋豚肉生薑燒丼) $48

首先好足料 大量洋蔥再加埋半肥瘦嘅豚肉

而且個溫泉蛋再撈埋落去啲飯度更加滑
成個飯都充滿着蛋汁,所以每一啖都好滿足

海南風卷(招牌海南雞) $45

零系可口可樂跟餐+5

價錢都唔貴 真係好抵食
一個餐$50有找😝😝可以去邊到搵
2022-05-21 94 瀏覽
這間以白色為主,環境光猛,裝修設計就有如一間實驗室般的F.A.T. LAB,是間外賣店。有數款井飯,飯卷,烤捲餅,漢堡及小食。是自助形成落單,十分方便。九款的丼飯,有韓式,台式,泰式,日式等選擇,連素食的井飯都有。點了泰式的辣肉碎煎蛋飯,$48份量都頗大,賣相不錯,有隻燶邊荷包蛋,流心蛋黃撈飯一流,配香辣多汁豬肉碎,簡單醒胃,很好送飯。飯卷有五款,除了韓式及日式,特別的有海南雞飯卷及咸蛋叉燒。點了韓式豚肉($48),有八小件,包得實淨不易散,飯卷卷上豚肉泡菜生菜,口感豐富。而五款的烤餅就選了辛辣魷魚($45),烘得香脆的烤餅卷著溶溶的芝士及微辣爽口的魷魚,看似細份的烤餅,其實都很飽肚。另外點了一客薯寶小食,剛剛炸起,特別香脆好味。飲品可以在主食中加配,加了$18要芒果菲士,就是芒果梳打般配上青檸,清新而不甜。

另外點了一客薯寶小食,剛剛炸起,特別香脆好味。

2022-05-20
2022-05-21 70 瀏覽
荔枝角D2 Place一向都係吃喝玩樂嘅集中地最近開咗一間外賣店叫做FAT Lab 實驗室🧪走型格路線,門面設計簡約主要有丼飯、漢堡包、紫菜卷親子雞肉飯 $48丼飯份量都幾多,雞肉唔會太鞋口同雞蛋拌勻後,口感豐富滑身略嫌味道過於單一,加返少少豉油會更加好韓國紫菜卷就食得多啦紫菜卷偏向港式風味,入邊捲着嘅都係港式招牌菜招牌海南雞卷海南雞肉質嫩滑,口感層次豐富日式和牛卷和牛配蘿蔔絲同青瓜絲,中和左牛肉嘅油膩感鹹蛋叉燒卷真係加咗鹹蛋🤣日式叉燒同港式鹹蛋一齊食又幾特別喎!FAT Lab荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓313號舖
荔枝角D2 Place一向都係吃喝玩樂嘅集中地
最近開咗一間外賣店
叫做FAT Lab 實驗室🧪走型格路線,門面設計簡約
主要有丼飯、漢堡包、紫菜卷

親子雞肉飯 $48
丼飯份量都幾多,雞肉唔會太鞋口
同雞蛋拌勻後,口感豐富滑身
略嫌味道過於單一,加返少少豉油會更加好

韓國紫菜卷就食得多啦
紫菜卷偏向港式風味,入邊捲着嘅都係港式招牌菜

招牌海南雞卷
海南雞肉質嫩滑,口感層次豐富

日式和牛卷
和牛配蘿蔔絲同青瓜絲,中和左牛肉嘅油膩感

鹹蛋叉燒卷
真係加咗鹹蛋🤣日式叉燒同港式鹹蛋一齊食
又幾特別喎!

FAT Lab
荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓313號舖
2022-05-19 66 瀏覽
今日約咗個客戶去到荔枝角要傾啲嘢咁啱要買嘢食就去到D2 Place呢間度搵到呢一間韓式飯咁啱呢度有下午茶set見到都平平哋所以就即管買幾個餐同客戶一齊食見到餐廳入面都非常之衛生企理選擇左個台式滷肉飯其實入面就係傳統嘅台式滷肉飯裏面有滷肉味香濃嘅肉碎粒再加上煎蛋另外在叫咗個泰式辣肉碎煎蛋飯泰式嘅肉碎再加上辣辣地嘅口味非常之咁開胃加上流心太陽蛋 真係好開胃送飯一流最後我哋仲試咗一個溫泉蛋牛肉飯呢度嘅牛肉飯質素比喺連鎖嘅日式快餐店更加休息後嘅玉珍更更牛肉味濃郁而且全部米都用晒珍珠米非常之咁飽滿二飲品都加咗$18換咗呢一種特色飲品係佢哋喺店內新鮮製成嘅石榴青檸梳打汽水估唔到下午茶平平哋都搵到一啲高質素嘅餐廳

咁啱呢度有下午茶set
見到都平平哋所以就即管買幾個餐同客戶一齊食

見到餐廳入面都非常之衛生企理選擇左個台式滷肉飯

而且全部米都用晒珍珠米非常之咁飽滿

估唔到下午茶平平哋都搵到一啲高質素嘅餐廳
2022-05-18 1191 瀏覽
選擇困難症揮手區👋🏻教你如何一餐可以食到日式、港式同美式😋位於D2 Place 嘅 [食驗室 ],地點好方便。一上電梯去到3樓就搵到!餐廳簡潔,冇太多花巧嘅擺設,鋪上白色瓷磚嘅牆身,有種實驗室🧪嘅感覺。就嚟睇吓食驗室有咩好食?兩款menu ,有日式、美式和素食嘅選擇。選擇困難症嘅朋友就每款都試吓啦!溫泉蛋牛肉飯$48打開蓋就聞到牛肉飯嘅香味,食牛肉飯,除咗喜歡食牛肉,仲有溫泉蛋,一筷子下去,那流心的蛋黃和米飯拌在一起,真的會令我食慾大增😋牛肉唔係太薄有口感,珍珠米粒粒分明,唔會太乾或太腍。不一樣的腐皮燒$45呢個係店員推薦要試的,果然真係超級正!一向都鍾意食腐皮卷,呢款烤脆左嘅腐皮卷簡直顛覆我對平時食開嘅腐皮卷嘅感覺!腐皮卷嘅材料就同平時一樣,都係一啲蘿蔔、木耳、金菇等,佢最不一樣嘅地方就係加左芝士呀!外面用烤餅包住,烤餅和腐皮都烤得脆脆,餡料爽口加上拉絲嘅芝士,口感超豐富,推薦推薦!紐約時代$78Burger餡料包括:澳洲和牛漢堡扒、煙肉、車打芝士片、啡菇、番茄等。漢堡用咗澳洲和牛漢堡扒,牛味濃烈,脂肪平均,肉汁超多。洋蔥圈$25一份洋蔥圈份量很多,外脆內軟,完全冇油膩感。以後嚟開D
選擇困難症揮手區👋🏻

教你如何一餐可以食到日式、港式同美式😋
位於D2 Place 嘅 [食驗室 ],地點好方便。

一上電梯去到3樓就搵到!

就嚟睇吓食驗室有咩好食?
兩款menu ,有日式、美式和素食嘅選擇。
選擇困難症嘅朋友就每款都試吓啦!

溫泉蛋牛肉飯$48

不一樣的腐皮燒$45
呢個係店員推薦要試的,果然真係超級正!
外面用烤餅包住,烤餅和腐皮都烤得脆脆,
餡料爽口加上拉絲嘅芝士,口感超豐富,推薦推薦!

紐約時代$78
漢堡用咗澳洲和牛漢堡扒,牛味濃烈,脂肪平均,肉汁超多。

洋蔥圈$25

一份洋蔥圈份量很多,外脆內軟,完全冇油膩感。

以後嚟開D2嘅朋友,食嘢又多個選擇啦!

—————————————————————
食驗室
地址: 荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓313號舖

不一樣的腐皮燒
不一樣的腐皮燒
2022-04-21 557 瀏覽
疫情嗌外賣嗌到唔知食咩好🥲起荔枝角收工諗住睇下有咩食估唔到D2咁文青嘅地方有間咁特出sharpe醒嘅鋪頭😮未睇到menu就俾個裝修吸引左間鋪除左有啲Don飯,飯卷同捲餅之外,見佢仲有同人聯乘出左漢堡包,都幾特別成間鋪嘅Menu唔算好大,不過都幾多嘢揀,諗左陣見佢有試業優惠,就決定試下!我最後嗌左個叫熱辣辣太陽嘅Don飯,姐係其實係泰式肉碎煎蛋飯,估唔到水準都ok,唔算好辣,都好惹味,飯同肉碎嘅份量都好夠,一個人食都絕對夠飽!👍🏻👍🏻我覺得呢個飯嘅重點係個煎蛋!!!個太陽蛋拎到翻屋企都仲好靚!!!!!篤穿個蛋黃撈埋啲蛋汁一齊食,好滿足!!🤤$40可以有咁嘅質素,性價比算唔錯!其實見佢menu啲漢堡包都好正咁,有機會要試埋!😋😋
疫情嗌外賣嗌到唔知食咩好🥲
起荔枝角收工諗住睇下有咩食
估唔到D2咁文青嘅地方有間咁特出sharpe醒嘅鋪頭😮
未睇到menu就俾個裝修吸引左
間鋪除左有啲Don飯,飯卷同捲餅之外,
見佢仲有同人聯乘出左漢堡包,都幾特別
成間鋪嘅Menu唔算好大,不過都幾多嘢揀,
諗左陣見佢有試業優惠,就決定試下!
我最後嗌左個叫熱辣辣太陽嘅Don飯,
姐係其實係泰式肉碎煎蛋飯,
估唔到水準都ok,唔算好辣,都好惹味,
飯同肉碎嘅份量都好夠,一個人食都絕對夠飽!👍🏻👍🏻
泰式肉碎煎蛋飯

篤穿個蛋黃撈埋啲蛋汁一齊食,好滿足!!🤤
$40可以有咁嘅質素,性價比算唔錯!
其實見佢menu啲漢堡包都好正咁,有機會要試埋!😋😋
2022-04-19
泰式肉碎煎蛋飯
2022-04-20 338 瀏覽
疫情唔知去邊到好,同男朋友第一次去D2 place,見到有間新開嘅鋪頭,開頭唔知食咩,行埋去睇原來係賣飯卷同埋捲餅 ,飯卷同捲餅望落都幾特別。2個人食唔到咁多就嗌左個熱帶泰捲食。比我想像中好味,好惹味,辣辣哋,入面有芝士😋如果做正餐一個人食都應該夠飽,下次會再嚟試下飯卷!👍🏻👍🏻👍🏻
疫情唔知去邊到好,同男朋友第一次去D2 place,
見到有間新開嘅鋪頭,開頭唔知食咩,
行埋去睇原來係賣飯卷同埋捲餅 ,飯卷同捲餅望落都幾特別。
2個人食唔到咁多就嗌左個熱帶泰捲食。
比我想像中好味,好惹味,辣辣哋,入面有芝士😋