2007-05-15 76 瀏覽
今晚與三五知己食飯,以為好開心,點知一肚氣!在餐卡上點了蟹粥,生怕侍應點錯了大鍋粥,已特別提醒是小鍋的一個。食完埋單。走了另一位大口大眼長臉女侍應,發覺個粥由$160變成$270,一問之下,發現以下情景:1.大口大眼長臉女侍應突然非常大聲2.她表明餐卡上寫的菜已沒有,所以轉了這款3.大聲喝令:以為你們知道!4.認為$270合理請大家不要再入這圈套!現在這種服務態度實在不要得!一百元已能看清這舖的真面目!
今晚與三五知己食飯,以為好開心,點知一肚氣!

食完埋單。

1.大口大眼長臉女侍應突然非常大聲
2.她表明餐卡上寫的菜已沒有,所以轉了這款
3.大聲喝令:以為你們知道!
4.認為$270合理

請大家不要再入這圈套!
現在這種服務態度實在不要得!一百元已能看清這舖的真面目!

2007-04-25 55 瀏覽
第一次去食,見到食評寫要等位,所以六點就到.兩個人坐大約五分鐘都無人理,有待應啦!好似未訓醒,叫了三個等了好耐先上菜,好細碟,貴錢唔平,唔會再試,唔似食評寫得咁好!
2006-12-11 36 瀏覽
幫襯左食得妙8年,由我出來社會到依家結婚生仔,我都一直支持距地.因為距地d野真係好好味,大人細路都岩吃,而且果度d伙記仲好招呼好醒目,去吃飯就好似返到大家庭甘,好舒服!

2006-07-06 32 瀏覽
己到過此店兩次, 兩次的食物均令我留下好的印象.第一次在午飯時間光顧, 一班朋友, 小菜幾味, 沙拉骨, 咸蛋黃翠肉瓜等都令大家有滿意的感覺.第二次與家人食晚飯, 點了幾味海鮮, 聖子, 賴尿蝦都出色, 價錢亦合理總括而言, 是一間好食的大牌檔, 服務當然不及五星級酒店, 但侍應, 老闆娘都有親切的推介, 有傾有講, 態度還好呢! p.s. 兩次光顧均不在繁忙時間, 起菜時間ok
己到過此店兩次, 兩次的食物均令我留下好的印象.

p.s. 兩次光顧均不在繁忙時間, 起菜時間ok
2006-05-25 5 瀏覽
最近光顧食得妙幾次,食物保持一貫水準.男友喜歡吃它的蒸魚,黃金蝦,沙拉骨,尤其喜歡黃金蝦,貪其濃味,而我則覺得味道略咸,不過蝦就真的新鮮彈牙!我喜歡吃它的豉椒炒聖子,男友認為聖子王較美味,我則喜歡普通的聖子!選擇食物時,可以請老闆娘推介,她會與你分析所選食物會否太濃味,味道是否夾得來,這樣就不會覺得太膩!
最近光顧食得妙幾次,食物保持一貫水準.
男友喜歡吃它的蒸魚,黃金蝦,沙拉骨,尤其喜歡
2006-02-15 9 瀏覽
must try, same price with big Chinese Restaurant.Gd environment, food.however, it is quite true that not enough waiters and long time for food delivery..anyway, u need to try if u are looking for gd restaurants in TKO
Gd environment, food.

初三同朋友黎食晚飯, 真係好唔掂; 等十世先有一個餸出到; 食品質素唔係特別好, 又唔係差...較有印象係沙拉骨, 咸蛋炒翠玉瓜。用大量既時間等位+ 等上菜, 唔值...地下好立...平係平, 十個人食HK1300 蚊埋單...

用大量既時間等位+ 等上菜, 唔值...

地下好立...

平係平, 十個人食HK1300 蚊埋單...
2005-11-09 15 瀏覽
與家人想食小炒的時候都會想起呢度,強烈推介所有椒鹽菜式,特別係椒鹽田雞,每次必叫!!!但黎呢度要有心理準備同耐性,一來侍應嚴重不足,二來人多時上菜好好慢,希望佢會有所改善

2005-10-31 25 瀏覽
坑口食得妙,呢排差不多成為我在將軍澳的飯堂.每一次來,一定食沙拉骨,同芝士西蘭花.個沙拉骨酸酸甜甜,挺開胃.囉黎做前菜,一定唔會死錯人.其他小菜如茄子雞煲,椒鹽九肚魚,也有水準.最重要就係唔貴,三個人做埋老細都唔肉赤.比起區內大型屋苑酒家,好吃抵吃得多.
坑口食得妙,呢排差不多成為我在將軍澳的飯堂.

每一次來,一定食沙拉骨,同芝士西蘭花.
個沙拉骨酸酸甜甜,挺開胃.囉黎做前菜,一定唔會死錯人.

其他小菜如茄子雞煲,椒鹽九肚魚,也有水準.

新年與家人到此食晚飯,只得「新春菜單」可供選擇。追問何以「咁少選擇」。老板娘居然回覆:「已經好多了,以我十一年做飲食業的經驗,新年期間咁多選擇,實做唔掂架!」(邊講邊走)結果真係靈驗,等了半個小時多先上到碟醬爆蝦丸。吃完又要再等幾個字,連不用什麼功夫的沙薑雞都上唔到。雖然等到好無癮,但見檯檯都係咁等,唯有接受好了。下次唔會再幫襯。
新年與家人到此食晚飯,只得「新春菜單」可供選擇。
追問何以「咁少選擇」。
結果真係靈驗,等了半個小時多先上到碟醬爆蝦丸。
吃完又要再等幾個字,連不用什麼功夫的沙薑雞都上唔到。
2005-02-01 13 瀏覽
ate there once with family, their attitude was really rude. note: i didn't use the word service as they didn't provide any.food was okay and considered quite expensive for its price.wont go the second time for sure.