每次放假行完街😎都想同家人分享美食😏今次揀左呢間專買韓國產品的店舖😝有林林總總嘅韓國零食、冷凍食品同飲品之外😜仲有個熟食區添😏可供客人選擇堂食或者外賣😊韓式炸雞 🍗 $80 有十件有五件雞槌同五件雞中翼😝炸雞即叫即做🤓等緊炸雞的同時🤩店員向我介紹四款特色醬汁😙分別係茄汁、蛋黃醬、甜辣醬同蜜糖芥末醬😉返到屋企仍然保持熱辣辣同香脆的味道😄韓國慢活村馬格利酒 $36甜美的米酒😎深受韓國女性愛戴😃簡直係聚會恩物✌️同家人分享也不錯👍韓國No.1 Terra啤酒 $12食炸雞配啤酒🍻呢款啤酒都係店員極力推薦😙100%澳洲麥芽釀製·天然發酵而成碳酸😜韓國暢銷人氣啤酒🍻可以值得一試😚📍 韓風 (觀塘)🔍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖

韓式炸雞 🍗 $80 有十件

韓國慢活村馬格利酒 $36

韓國No.1 Terra啤酒 $12

📍 韓風 (觀塘)
🔍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖

2023-06-02
2023-06-02 20 瀏覽
炸雞配啤酒係perfect match!除咗有好多韓國零食同飲品!原來仲有熟食~ 有位置坐係到一邊食一邊同朋友吹水~係一個打發時間的好處~韓式炸雞 $80/10隻可配甜辣醬/蜜糖芥末醬個人鐘意蜜糖芥末醬😚即叫即炸 所以等待時間約15-20分鐘~溫馨提示係小心熱親🤣因為我地心急即食! 雞翼同雞鎚各5隻 出面係有麵包糠米酒 $36個人推薦呢個甜甜哋好清新!啤酒 $12啤酒配炸雞一口一啖好正 韓風 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖
炸雞配啤酒係perfect match!

韓式炸雞 $80/10隻
可配甜辣醬/蜜糖芥末醬
個人鐘意蜜糖芥末醬😚

米酒 $36
個人推薦呢個甜甜哋好清新!

啤酒 $12
啤酒配炸雞一口一啖好正

韓風 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖
2023-05-31 19 瀏覽
韓風 - 觀塘📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖朋友喺開呢邊返工,佢話可以買外賣喺佢公司食。依家駱駝漆餐廳都好多,聽聞炸雞好似都唔錯,咁就買10件試試佢,餐廳除咗賣韓國零食同飲品,仲有兩張枱可以坐低食。炸雞十件 - $80炸雞係即叫即炸嘅,要等大概15分鐘,揸出嚟真係好新鮮,有一半雞中翼一半雞鎚,雞就算外賣走都仲係好Juicy,可能係因為佢個盒有得透風,唔會焗住林晒,味道就咸香咁樣,好滋味。醬汁佢就俾咗四款我揀,我就揀咗蜜糖芥末醬同甜辣醬,兩款醬同炸雞都好match,酸酸甜甜特別開胃。Terra啤酒 - $12千億乳酸菌米酒 - $48食炸雞,梗係要配酒。我哋買咗一罐啤酒,聽聞係韓國最暢銷嘅,產地係澳洲,麥味非常濃郁。 而另一個就係乳酸菌嘅米酒,有啲酸酸尾尾,好似加咗益力多,對於女士嚟講都會好易入口。
韓風 - 觀塘

📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖

炸雞十件 - $80

Terra啤酒 - $12
千億乳酸菌米酒 - $48
2023-05-31 20 瀏覽
韓風@觀塘作為觀塘地膽,最近在駱駝漆大廈逛街,發現有間叫韓風🇰🇷的店,看似賣好多韓國零食🤭其實內有乾坤,可以點熟食💕韓式🇰🇷炸雞🍗老闆推薦韓式炸雞,一盒有雞鎚同雞中翼的部位。香脆多汁美味😋 係原味的,不過提供韓式甜辣醬/蜜糖芥末醬,任君選擇。晴美私心蜜糖芥末醬韓啤🍻炸雞當然要配韓國🇰🇷啤酒啦。爽😊啤酒杯真係韓劇入面果啲設計⭐️馬格利米酒🧊這兩款米酒送炸雞都好正。一款係乳酸菌味,碳酸感比較少,有點可爾必思甜甜嘅味道。另一款是花香味,酒精濃度不高,好適合女仔👭飲,與友人小酌一杯🥃除咗韓式熟食食物,仲有韓國飲品、肉、小菜、零食可以買。🍱餐廳: 韓風 (觀塘)🏫地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖
韓風@觀塘
韓式🇰🇷炸雞🍗
韓啤🍻
炸雞當然要配韓國🇰🇷啤酒啦。爽😊啤酒杯真係韓劇入面果啲設計
⭐️馬格利米酒🧊
除咗韓式熟食食物,仲有韓國飲品、肉、小菜、零食可以買。
🍱餐廳: 韓風 (觀塘)
🏫地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖
🤍觀塘·韓風🤍估唔到隔咗排冇行駱駝漆 又多咗好多舖經過6/F見到個好大嘅餐牌仲有個轉轉Logo寫住韓風一睇就知賣韓國野💕入去睇下先🧐舖頭有一長排雪櫃 擺咗好多小菜/酒等等對面仲有一排貨架賣日用品/雜貨行入少少仲有兩張餐枱可以堂食有韓式定食/小食/日式魚生丼/湯麵烏冬應有盡有 定食仲包埋泡菜+飲品都係$60因為今次純粹經過 只好外賣取走🥡淨係買咗兩人份炸雞🍗+啤酒🍻+米酒🍶老闆非常友善又健談 驚啲醬太早放會淋俾我揀咗韓式甜辣醬+蜜糖芥末醬🍯另放返到屋企食仲係熱辣辣又夠脆入面雞肉保持到嫩滑都夠juicy點埋嗰兩款醬真係回味無窮∞同屋企人分享 每人都分到3件左右👍🏻🤤至於酒飲方面 其實係行緊心思思想買老闆就推介我飲韓國出名嘅TERRA啤酒🍻100%澳洲麥芽釀製 天然發酵而成碳酸一邊嘆炸雞🍗一邊飲啤酒都咪話唔嘆另外仲買埋加咗千億乳酸菌嘅米酒🍶簡單講即係有埋淡淡益力多味比起原味又好飲更易入口更清甜✨😉想再易入口可以加埋七喜😎大家有興趣就去買嚟試下啦😊🥰
🤍觀塘·韓風🤍

比起原味又好飲更易入口更清甜✨😉
想再易入口可以加埋七喜😎
大家有興趣就去買嚟試下啦😊🥰
2023-05-26
10 分鐘 (外賣自取)
2023-05-25 19 瀏覽
炸雞香脆不油, 雞肉嫩滑 , 而且熱辣辣, 唔似一般炸完再炸, 或者漏哂氣嗰啲, 值得等10零分鐘 😋仲有幾種醬任揀, 正!店內有好多韓國飲品, 配啤酒當然係絕配, 但我唔飲酒, 配支果味梳打亦唔錯 😁等緊炸雞上枱嘅時候, 可以在店內睇下其他韓國食品買返屋企繼續“韓國之旅” 🤩比我發現一包包嘅雞泡魚乾, 而且賣得好平, 出面見過賣$100以上, 而呢度係$70!!點忍得手,即時買咗兩包😁 返去可以烤雞泡魚乾 😋店內供應嘅食品除咗韓式炸雞, 仲有韓式烤牛肉定食, 包飲品都只係$60, 經濟實惠, 下次嚟一定會試下
仲有幾種醬任揀, 正!

2023-05-25
12 分鐘 (堂食)
2023-05-25 24 瀏覽
2023-05-23駱駝漆韓風🇰🇷同朋友去咗觀塘駱駝漆行街🚶🏼‍♀️去咗間買韓國食品嘅韓風🇰🇷入到去有買韓國零食同飲品🥤以為淨係買吓零食點知仲有堂食😂主打韓式炸雞同日式魚生丼飯 🍗要乜有乜包羅萬有🤣😂🤣韓式炸雞,80蚊十件💰炸雞有雞翼同雞鎚各五件,即叫即炸最少等十五分鐘,有四款特色醬汁選擇,有甜辣醬,蜜糖芥末醬,蛋黃醬同茄汁,雞肉肉質唔算太嫰,但外皮炸得好香脆,熱辣辣嘅時候盡快食🍗enjoy slowly米酒,36蚊樽💰揀咗樽平米酒幾有驚喜,微甜嘅香氣,口感非常滑順☺️Terra啤酒,12蚊罐💰食炸雞配埋啤酒,韓國人氣啤酒,澳州麥芽釀製,純淨口感,唔會好苦😀整體韓國貨都幾齊全,食物可以外賣同堂食任君選擇🍗🇰🇷
2023-05-23

主打韓式炸雞同日式魚生丼飯 🍗
要乜有乜包羅萬有🤣😂🤣

韓式炸雞,80蚊十件💰

enjoy slowly米酒,36蚊樽💰
揀咗樽平米酒幾有驚喜,微甜嘅香氣,口感非常滑順☺️

Terra啤酒,12蚊罐💰

整體韓國貨都幾齊全,食物可以外賣同堂食任君選擇🍗🇰🇷
2023-05-20 546 瀏覽
今日假期行開駱駝漆,行過呢間韓國賣韓國風既零食店原來有堂食同外賣!完全意想不到呢🥰細睇下有定食,丼飯同炸雞等既選擇🥰今日買左少少韓式炸雞同啤酒,米酒返去enjoy 我個weekend🎈韓式炸雞少雞即叫即做,預計大概15分鐘丄右就可以取,(店家有foodpanda,如不想等可以早少少禁定外賣自取既訂單,較岩時間去拎就得)炸雞醬汁有4款選擇,蜜糖介末醬,甜辣醬,蛋黃醬,茄汁聽店主介紹,韓國人喜歡醬甜辣醬加入炸雞入面撈完再炒黎食,我當然入鄉隨俗,點左甜辣醬試下😍炸雞香脆多汁,肉質鮮嫩,好juicy,一啲都唔乾,而且外賣都好,返到屋企食仲係熱辣辣,香脆好食👍🏻甜辣醬加上炸雞果然係絕配👍🏻📍韓國啤酒&米酒店主推介呢2款比我試!真係食炸雞點可以無啤酒配搭呢!呢款韓國啤酒用澳洲麥釀製而成,相對於一般啤酒味黎講比較清甜可口,比較適合初嘗/少嘗啤酒既女士👍🏻馬格利米酒方面,比啤酒更香醇,又無燒酒咁刺口,味道帶點香甜,無咁刺激,相對較易接受👍🏻記得飲用前要搖勻先好飲呀👍🏻完全係大發現!高質既韓國店!再黎食同買其他韓國風既食物👍🏻

🎈韓式炸雞

📍韓國啤酒&米酒

完全係大發現!高質既韓國店!再黎食同買其他韓國風既食物👍🏻
2023-05-19
  • 韓式炸雞
呢間賣韓國食品嘅樓上鋪都幾特別, 舖內除咗有正常嘅貨架, 雪櫃展示銷售食品外, 竟然放咗2張4人枱, 可以坐低食野. 舖內有供應定食套餐、 炸雞及其他小食. 定食套餐$60, 包飲品, 可以揀韓國罐裝/樽裝飲品, 都幾抵食. 而且食品質素唔錯👍 雖然冇乜花巧野可以影相打卡, 但感覺好實在, 絕對啱附近嘅上班族. 上星期同幾個同事經過試下, 因為最多可坐8個人, 我哋就啱啱坐滿, 好似包場咁😄 ㄧ定會再去, 而且要試埋店主推介嘅韓式炸雞 😋
2023-05-09
10 分鐘 (堂食)
  • 韓式醬汁烤牛肉定食
  • 日式叉燒拉麵定食
觀塘駱駝漆韓國選物店有炸雞食!🇰🇷本身打算去Apm試相機,點知冇做好功課,呢間豐澤已經冇相機試🥹唯有search下附近有咩食填補空虛受創嘅心靈😿畀我搵到駱駝漆有間韓國選物店有炸雞、定食、小食!揀咗韓式炸雞 ($80 10件),一半係雞槌,一半係雞翼。總共有4款醬料,甜辣醬、蜜糖芥末醬、茄汁、蛋黃醬,可以揀2款。炸雞即叫即炸,啱啱炸起超香!有韓國阿珠媽自家製炸雞嘅味道🍗店員仲推薦咗韓國人氣Terra啤酒,係用澳洲小麥,所以冇咁澀,適合女仔飲🍺仲有真露新出嘅蜜桃味燒酒🍑店員溫馨提示女仔溝七喜飲要小心啲,因為易入口,容易飲得多同快,會好快醉🙈呢間除咗係小食店,有少量座位堂食,或者可以好似我咁外賣拎走,亦都係選物店,有韓國直送急凍食材、零食、酒類,可以問吓店員有咩推介🇰🇷📍 韓風 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖 G
觀塘駱駝漆韓國選物店有炸雞食!🇰🇷

📍 韓風 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖 G
2023-05-13 27 瀏覽
放工行過駱駝漆見到依間韓風賣好多韓國零食🤭價錢親民入去望原來仲有堂食/外賣💕但係堂食位置就唔係好多,如果lunch time/夜晚食既朋友仔就建議早啲去😛-韓式炸雞今次叫咗韓式炸雞,有雞鎚同雞中翼。值得一讚嘅係將啲醬料同炸雞係分開,所以外賣番到屋企都仲好脆😋另外仲有韓式甜辣醬/蜜糖芥末醬,小編覺得2個醬汁都好出色😆甜辣醬唔算太辣,唔食得辣既朋友仔應該都食到🙈而蜜糖芥末醬就岩晒小朋友食🥰

外賣自取
朋友同我好鍾意食炸雞🍗成日都去發掘未食過嘅炸雞店,今次朋友係駱駝漆發現到一間新開嘅韓式🇰🇷餐廳,所以買份嚟試下😙⭐️韓式炸雞有得叫4件、6件、10件,當然要叫10件先食到夠本,同埋為返1件係最抵,$80有10件,有兩個醬比我地點,芥末醬&辣雞醬,可能就返大部分香港人唔食得辣🌶所以份炸雞唔太辣除咗韓式熟食食物,仲有韓國飲品、肉、小菜、零食可以買⭐️馬格利米酒🧊老板推薦兩款米酒送炸雞。左邊個款係乳酸酪味,碳酸感比較少,有點🤏🏻甜甜嘅味道。右邊係清香花香🌸味,會更甜,碳酸會更多。好適合女仔👭飲,甜甜嘅

⭐️韓式炸雞

韓式炸雞

除咗韓式熟食食物,仲有韓國飲品、肉、小菜、零食可以買

⭐️馬格利米酒🧊

馬格利米酒
馬格利米酒
外賣式炸雞 像連鎖快餐店炸雞訂單都是即叫即炸 炸過後都沒有油膩感表皮包裹麵包糠 有少少外層口感有分一半的雞腿和雞翅雞肉簡單用鹽腌製過保留到雞肉肉汁 雞肉都很肥美並不差過連續店炸雞本身有跟附辣醬和芥末醬沾點醬汁可以增添風味回到家還保持到熱乎乎的用氣炸鍋翻熱都挺方便店舖有很多小食 適合大家開派對時選購酒品都來自韓國作為主要 米酒啤酒配炸雞推薦韓國米酒 會帶陣米香像米奶質地 奶白色偏稀現在會有不同口味 覺得普通的口味已經好喝
外賣式炸雞 像連鎖快餐店炸雞

推薦韓國米酒 會帶陣米香
像米奶質地 奶白色偏稀
現在會有不同口味 覺得普通的口味已經好喝

2023-05-08 28 瀏覽
Weekend 去左駱駝漆覓食,見到有韓式炸雞食,就埋左d外賣番屋企試下炸雞炸得鬆脆,亦唔會好油,平時韓國餐廳叫一份炸雞,只可以跟一種醬汁,E間餐廳可以比你點哂四款醬汁,有甜辣醬、蛋黃醬、茄汁同埋蜜糖芥茉醬,我哋揀咗招牌嘅甜辣醬同蜜糖芥茉醬兩種🙈🙈🙈店員更加推介咗一款啤酒(Terra)俾我哋用嚟送炸雞,佢話炸雞同啤酒係絕配。舖頭側邊售賣不同種類嘅韓國食品,客人食完炸雞,仲可以買啲韓國小食返屋企繼續嘆🙈🙈🙈

2023-05-02 53 瀏覽
黎到觀塘準備上朋友studio 玩,見好耐無行過駱駝漆同埋聽講3座多左好多唔同種類既商店同餐廳令食飯行街集中於一身!所以先去左行左一轉。今次行街畀我搵到間隱世好店,呢間叫韓風既店鋪係有賣大量韓國最受歡迎既零食同飲品,價格仲非常相宜!店舖亦有推出唔同既日、韓定食同各款小食,附近返工既上班族同埋呢區工廈租studio or party room 既朋友就有福啦!唔需要特登去尖沙咀韓國街就可以喺度直接買或者WhatsApp 預訂party room食物啦,勁方便!今次小編買左份炸雞🍗同啤酒同朋友chill下,都大讚炸雞炸得非常香脆但唔油膩非常之好!自家既甜辣同芥末醬非常之夾!食炸雞嘆住啤酒🍻一生一大享受!💥 韓風 (觀塘) 📍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座6樓S2號舖 #美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongk

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#高質餐廳#觀塘美食推介#駱駝漆美食推介#駱駝漆小食#駱駝漆#韓國食品