🌟星期日同家人黎新都城商場食午餐,見到呢間韓式料理店門口放了好多menu, 好似性價比好高。🌟餐廳簡約木系設計,牆上面貼左好多懷舊海報同裝飾,播住k pop music, 仲有霓虹燈光,氣氛不錯。🥢特價三寶小菜最平$198,可以任選三款小菜,仲可以優惠價錢加配飯,湯同飲品。🥢叫了三個小菜,一個石頭鍋飯,四個人食都飽到上心口,原來每個小菜的份量真係超大!🐷蕃茄豬仔骨粉絲鍋估吾到蕃茄味又幾濃喎,豬仔骨有六大舊,燒得幾惹味,不過略為燶了小小。仲有大量蔬菜同粉絲,入晒味。🐮鍋仔黑椒牛柳粒上枱超香蒜味,牛柳粒幾腍,份量好多,食極都仲有😆🐟特大香酥鯛魚柳炒雜菜魚柳真係超巨型😍炸粉好薄,幾脆身,仲幾厚肉。估吾到個底仲有大量炒年糕,煙煙韌韌,好食👍🏻🦀蟹三式石頭鍋飯有蟹肉,蟹膏同蟹子,上枱已經勁香蟹膏味,將芽菜,青瓜絲,生雞蛋同醬汁撈埋一齊食,真係好滋味😋🍳紫菜肉鬆蛋卷套餐加$26有兩舊,蛋卷超級厚燒,灑上大量紫菜同肉鬆,邪惡之選🤤☕️400次咖啡面頭的奶泡真係超綿密,咖啡味都出色,牛奶用仲了3.6牛乳,好香濃👍🏻🍍菠蘿可樂冰打卡一流😆菠蘿同沙冰融為一體,好清新。🌟總括嚟講,餐廳價錢超級親民,食物抵食大

🐷蕃茄豬仔骨粉絲鍋

🐮鍋仔黑椒牛柳粒
上枱超香蒜味,牛柳粒幾腍,份量好多,食極都仲有😆

🐟特大香酥鯛魚柳炒雜菜

🦀蟹三式石頭鍋飯

🍳紫菜肉鬆蛋卷

☕️400次咖啡

🍍菠蘿可樂冰
打卡一流😆菠蘿同沙冰融為一體,好清新。

🌟總括嚟講,餐廳價錢超級親民,食物抵食大件又好食👍🏻以後會多d黎😍
2024-07-21
  • 紫菜肉鬆蛋卷
  • 蟹三式石頭鍋飯
  • 特大香酥鯛魚柳炒雜菜
  • 鍋仔黑椒牛柳粒
  • 蕃茄豬仔骨粉絲鍋
2024-09-12 0 瀏覽
呢晚黎到新都城呢間韓閣食韓菜, 成日都好想食韓國野, 今晚終於食到! 估唔到呢度都可以飲到呢排咁hit既香水檸檬茶, 大大杯又唔會好甜, 真係好飲, 而家仲有加配優惠, 每枱每人可以加一杯, $15 一杯, 好抵! 我地叫左柚子蟹肉沙律、心多多蛋卷、蟹三式石鍋飯、脆炸豬排拼炸豬肉粉絲餃子烏冬! 仲叫左啤酒飲添! 呢度既炸物真係出色, 脆炸豬排拼炸豬肉粉絲餃子烏冬夠哂香口, 點埋醬食唔會太乾,夠哂一流! 柚子蟹肉沙律D 沙律菜好新鮮, 好欣賞呢度食沙律個汁可以另上, 咁就唔會點得太多, 自己可以控制個份量! 心多多蛋卷夠哂芝味, D 芝士好出色, 個蛋好有蛋香, 好好味! 蟹三式石鍋飯有好多蟹肉, 我地都超滿意!

2024-08-24 249 瀏覽
📍韓風味超重嘅韓國餐廳,一入到去已經播緊二代團嘅歌,真係回憶殺!餐牌嘅選擇都好多,而且做緊唔同嘅推廣優惠。前菜叫咗柚子蟹肉沙律($68),會配埋芝麻醬,如果驚肥嘅話可以走醬或者另上,除咗面頭有蟹肉同柚子,入邊仲會有菠蘿同蕃茄粒都幾fresh。炸雞有幾款口味,朋友揀咗三重芝士炸雞($118),一上枱勁重芝士味,炸雞真係即叫即炸仲冒緊煙!主食揀嘅水梨牛腱水冷麵($72)啱晒而家夏天食,蕎麥麵好煙靭,仲配埋鉸剪方便剪開麵條食,加埋黃芥末就會更加開胃啲。另外做緊小菜推廣,叫咗特大香酥鯛魚柳炒雜菜($80),估唔到個底仲有大量韓式年糕,真係叫呢個食都夠晒飽,條魚都好大塊又香脆。依家推廣緊手打香水檸檬柑桔茶($15),味道都幾清香啱晒配炸嘢食,如果之後有得揀少甜嘅話就更加好!

2024-08-02 600 瀏覽
將軍澳澳南果邊消費比較貴,同朋友casual talk 揀左間相對親民D嘅韓國野,之前有試過荃灣果間,將軍澳分店係第一次試一嚟睇Menu就見到個韓閣歡樂盤,感覺好豐富,結果真係勁足料🤣 鐵板甜雞係其中一個亮點,肉質嫩滑,最邪惡係撈埋三重芝士。芝士濃郁,可以做到拉絲,打卡一流。有埋韓式前菜泡菜,相對開胃😋另外叫左個豆腐海鮮鍋,呢個鍋真係超級暖胃。豆腐嫩滑得來唔會散,味道濃郁而且清甜。海鮮都係比較清甜,食得出係用心熬製嘅,兩個人食啱啱好😃最後當然唔少得招牌紫菜肉鬆蛋卷,次次去都必點,佢地嘅蛋卷係煎得好靚,又有蛋香,加上肉鬆嘅鹹香,口感層次豐富。如果人多就好,可以叫多幾款唔同既小菜🥹🥹將軍澳呢間環境比較寬闊,坐得舒適,係一個好適合三五知己聚會嘅地方

2024-07-28
用餐優惠
信用卡優惠
  • 紫菜肉鬆蛋卷
2024-07-29 372 瀏覽
放假、食完lunch就想吃什麼了、都是選擇我最鍾意的韓國餐廳了、食個韓式😍入面有好多電單車的屍骸😂韓閣歡樂盤-韓式牛肉 $198🌟🌟🌟🌟🤍牛肉鮮嫩多汁,蒸蛋口感綿密,泡菜酸辣開胃,牛肉的醃製和烹調技巧使其更加美味。蒸蛋的香滑,泡菜的酸辣味增添了整體的風味。甜辣年糕泡麵跟餃子 $72 🌟🌟🌟🌟🤍年糕泡麵Q彈有嚼勁,甜辣口味刺激味蕾,餃子外脆內嫩,餡料鮮美可口,與年糕泡麵相得益彰。韓閣雜錦蛋卷 $78 🌟🌟🌟🌟🤍蟹籽的鮮甜與蛋捲的綿密完美結合,每一口都能品味到蟹籽的鮮美和蛋捲的滑嫩。紅豆抹茶牛奶(跟餐) $18 🌟🌟🌟🌟🤍濃郁的抹茶風味與甜美的紅豆結合在牛奶中,紅豆抹茶牛奶既清新又甜美,每一口都能品味到抹茶的苦甜和紅豆的香濃。紅滋補棗蜜(跟餐) $18 🌟🌟🌟🌟🌟以紅棗和蜂蜜為主要原料製成,飲品口感甜美,養生之選。 整咗來就還不錯、還有我最鍾意的韓式牛肉、加上最愛的蒸蛋、認真不錯

入面有好多電單車的屍骸😂

韓閣歡樂盤-韓式牛肉 $198🌟🌟🌟🌟🤍

甜辣年糕泡麵跟餃子 $72 🌟🌟🌟🌟🤍

韓閣雜錦蛋卷 $78 🌟🌟🌟🌟🤍

紅豆抹茶牛奶(跟餐) $18 🌟🌟🌟🌟🤍

紅滋補棗蜜(跟餐) $18 🌟🌟🌟🌟🌟
以紅棗和蜂蜜為主要原料製成,飲品口感甜美,養生之選。

2024-06-21 699 瀏覽
我個人都好少寫評語,但係今日食飯真係超嬲,我地一同5個人食飯,我地8點20分入去,未坐低已經有人講9點30分要離場,👌冇問題,坐低左用QR Code落單,已經唔使點service我地,啲嘢食黎到啲嘢全部擺晒係第一張枱,我同朋友攞唔切,企係到等你攞走哂再放係等一張枱。行多兩步擺第二,三張枱都唔得。又唔係碟嘢係咩黎。我有兩個朋友叫同一杯嘢飲,但係有一個朋友叫少甜少冰。佢唔講當然係飲錯左啦大佬呀,我係到做架,點知你邊杯少甜呀!到8點9已經叫埋左張單先。9點05分個字已經企係你格離等你食完即刻收你嘢,啲咁嘅服務請我都唔去呀,真係貼錢買難受。未試過食餐飯食到咁嬲
我個人都好少寫評語,但係今日食飯真係超嬲
2024-06-19
2024-06-19 468 瀏覽
現兜兜送$200⁉️將軍澳抵食韓餐🔹喜歡請like & follow🫶🏻對我來講是很重要的支持🔹被 將軍澳 寶林新都城中心 這間韓餐吸引了!如何現兜兜送$200⁉️原來凡購買$1000現金券即享9折並且第一餐即時再減$100而且餐廳免加一附近居民不妨可以考慮一下整體而言,菜式選擇多,更有中式小菜價錢較貼地親民,味道不過不失① 鍋仔黑椒牛柳粒 — 小菜 $70🔹+$15 有湯、白飯、熱飲牛柳粒份量不少,配以炒雜菜,不過鹹了少少② 豆腐海鮮湯 $68🔹可以選擇走辣,有滑豆腐、青口、蜆③ 紫菜肉鬆蛋卷 $72🔹個人喜歡這個!蛋卷厚身,口感比較扎實,有蛋香,非常滿足④ 炸紫菜粉絲卷 $36🔹幾有趣的炸物,紫菜包裹住韓國粉絲⑤ 炸韓式餃子 $36📍韓閣 (新都城中心二期)將軍澳寶林欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖
現兜兜送$200⁉️將軍澳抵食韓餐

被 將軍澳 寶林新都城中心 這間韓餐吸引了!
如何現兜兜送$200⁉️
原來凡購買$1000現金券即享9折
並且第一餐即時再減$100
而且餐廳免加一
附近居民不妨可以考慮一下

整體而言,菜式選擇多,更有中式小菜
價錢較貼地親民,味道不過不失

① 鍋仔黑椒牛柳粒 — 小菜 $70

🔹+$15 有湯、白飯、熱飲

牛柳粒份量不少,配以炒雜菜,不過鹹了少少

② 豆腐海鮮湯 $68
🔹可以選擇走辣,有滑豆腐、青口、蜆

③ 紫菜肉鬆蛋卷 $72
🔹個人喜歡這個!
蛋卷厚身,口感比較扎實,有蛋香,非常滿足

④ 炸紫菜粉絲卷 $36
🔹幾有趣的炸物,紫菜包裹住韓國粉絲

⑤ 炸韓式餃子 $36

📍韓閣 (新都城中心二期)
將軍澳寶林欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖

2024-06-18 362 瀏覽
本人都比較少寫評價,今日一同五人食飯,未試過食餐飯我地五個人都食得唔開心嘅,。我地8點鐘入去。未坐得個侍應同我地講9點半要離場。👌,冇問題。好啦坐低QR code落單。都已經唔洗Service我地架喇!叫完嘢食,啲嘢食黎到。唔會話比你聽係咩黎嘅。全部擺哂我同朋友第一張枱拎唔切都唔會行多兩步放第二,三張枱!最離譜係我有二個朋友叫同一樣嘅嘢飲,有個朋友叫少甜少冰。佢竟然冇講。結果飲錯左。大佬,我係到做架。知邊杯係少甜?講聲唔洗死嘛!食到差唔多八點九個字叫埋單。明嘅要埋數!去到九點兩個字企係你格離係咁問你啲嘢係咪唔要。好似係咁趕你走。唔再有下一次。都未過比錢買難受
2024-06-03 379 瀏覽
我間唔中就會過嚟韓閣食飯之前食過佢的全日茶餐真係性價比好高,有石鍋飯+小食+沙律,仲有嘢飲近來溫習考試期間都好少去其他區玩同小朋友溫咗習之後,中午過嚟 獎勵一下他們, 食個靚靚兒童餐見到咁大隻飛機真係忍唔住哼咗句天氣不似預期 但要走 總要飛道別不可再等你 不管有沒有機炸物真係好好食不過唔可以畀細路仔食咁多大人一定要幫幫手這部車車都好足料紫菜下面仲有兩粒墨魚丸韓式粉絲炒得有鑊氣 女兒大愛 吃光光我覺得這個餐幾好冇咁熱氣我就叫咗個客飯 大醬青魚鍋都幾大鍋㗎 入面仲除咗魚之外,仲有豆腐,蔬菜,蘿蔔,蜆不過留意粉絲 湯同埋飲品是需要另外加大約16元的
我間唔中就會過嚟韓閣食飯

近來溫習考試期間
都好少去其他區玩
同小朋友溫咗習之後,中午過嚟
獎勵一下他們, 食個靚靚兒童餐

見到咁大隻飛機

我覺得這個餐幾好冇咁熱氣

我就叫咗個客飯
大醬青魚鍋
都幾大鍋㗎
入面仲除咗魚之外,仲有豆腐,蔬菜,蘿蔔,蜆

不過留意粉絲 湯同埋飲品是需要另外加大約16元的

2024-05-26
  • 韓閣雜錦蛋卷
  • 甜辣芝士年糕
2024-05-31 302 瀏覽
今日又掛住韓國野食,所以又去左"韓閣"一轉今次叫左~香葉鹹蛋黃雞翼哩個真係好好食,好香鹹蛋黃味,鹹蛋黃包住晒成隻雞翼,真係好滿足阿~甜辣年糕腸仔串哩個無咩特別,年糕剛上枱時都OK,不過隔左一陣凍左,就變硬腸仔都炸得比較硬~蕃茄豬仔骨粉絲鍋哩個好失望!!豬仔骨係一早炸好晒,有人order 時就咁加熱返而且d豬仔骨唔知係唔係放左好耐,夾起時有d酸宿味,不過食就無變味既
今日又掛住韓國野食,所以又去左"韓閣"一轉

今次叫左

~香葉鹹蛋黃雞翼

~甜辣年糕腸仔串
哩個無咩特別,年糕剛上枱時都OK,不過隔左一陣凍左,就變硬
腸仔都炸得比較硬

~蕃茄豬仔骨粉絲鍋
哩個好失望!!
豬仔骨係一早炸好晒,有人order 時就咁加熱返
2024-05-30 244 瀏覽
食物質素係真係唔差 可以稱得上係好食但係某兩位員工態度真係十分之差(一個係戴眼鏡肥肥地嘅女士 一位就灰色頭髮嘅男士)😅首先我哋一入到去 佢問幾位我哋話4位 我哋就想分單佢態度就已經唔好講每張枱只可以3張單啫 咁我哋本身都冇問題嘅 我哋就照qr code落單 落完佢問都冇問我哋仲需唔需要就收走個qr code 已經等咗半個鐘 後過我哋嘅人都快過我哋 結果一問佢就可以即刻攞到出嚟講真食個飯都要睇人臉色😅😅😅搞到我哋似x客咁。。。
食物質素係真係唔差 可以稱得上係好食

講真食個飯都要睇人臉色😅😅😅
搞到我哋似x客咁。。。
2024-05-26 313 瀏覽
平時食傳統韓國嘢都會去尖沙咀韓國街,食新派啲嘅韓國嘢就可能食啲韓式炸雞嘅餐廳,食呢一間韓閣就可以食晒新派舊派嘅韓國嘢,佢嘅選擇好多。 我哋就叫咗一個半份三重芝士炸雞、一個泡菜五花腩片炒飯拼太陽蛋,同埋一個韓式燉牛骨湯粉絲。 先講佢個炸雞,餐牌冇寫明係有骨定係冇骨,嚟到嘅時候先發覺,好多塊都係啖啖肉嘅無骨炸雞,食落好方便。佢每一嚿炸雞都好大件,其實一個半份炸雞兩個人食都好夠分,最後我哋兩個人係食唔晒。炸雞外皮鬆脆,一啲都唔油,而雞肉都唔會油淋淋,都唔會乾。重點係佢嘅芝士,起初食嘅時候覺得芝士味唔夠,原來係冇留意到有好多芝士喺個盤底,即刻再點返喺盤底嘅芝士,先發覺芝士味好濃,所以食嘅時候記得留意清楚將啲芝士蓋滿個炸雞先食個味道係昇華。 之後到個泡菜五花腩片炒飯拼太陽蛋,佢嘅泡菜味攞到個平衡,泡柴嘅酸辣味唔會過咗龍,而佢嘅太陽蛋係有兩隻,另一半係覺得呢兩隻太陽蛋少一隻都唔得,佢嘅蛋黃汁係啱啱好同佢個飯嘅泡菜汁配合得好好,至於五花腩就當然係連住脂肪一齊食啦,雖然我本人覺得好邪惡,但我另一半就鍾意,另一半食完之後先至講,平時如果俾佢揀佢一定唔會揀泡菜炒飯,因為出面好多餐廳都拎唔到個平衡,個炒飯嘅

之後到個泡菜五花腩片炒飯拼太陽蛋,佢嘅泡菜味攞到個平衡,泡柴嘅酸辣味唔會過咗龍,而佢嘅太陽蛋係有兩隻,另一半係覺得呢兩隻太陽蛋少一隻都唔得,佢嘅蛋黃汁係啱啱好同佢個飯嘅泡菜汁配合得好好,至於五花腩就當然係連住脂肪一齊食啦,雖然我本人覺得好邪惡,但我另一半就鍾意,另一半食完之後先至講,平時如果俾佢揀佢一定唔會揀泡菜炒飯,因為出面好多餐廳都拎唔到個平衡,個炒飯嘅泡菜味會極重,今次佢覺得我揀得好好。

最後就係個韓式燉牛骨湯粉絲,佢嘅燉牛骨湯唔會太重味,清得嚟帶有牛骨味,而佢仲放咗翠玉瓜同埋椰菜,佢嘅翠玉瓜椰菜吸晒啲湯,同佢湯入面嘅蘿蔔有得fight,一樣咁清甜,牛骨燉煮得軟腍又咬口,筷子輕輕一劃,肉就會輕易分離。粉絲有彈性,亦都吸收咗湯底嘅味道。

同另一半起初諗住食唔晒都唔會剩太多,但係佢嘅份量實在係好大,今日嗌嘅野食應該四個普通食量嘅人都夠食,同佢個價錢真係唔成正比。佢嘅座位唔會好迫,坐得舒服,環境裝修就似啲韓國燒肉店,店員服務唔錯,見我哋兩個人自動波俾碗仔我哋share食,都係嗰句,服務好係會加分。
2024-05-22 232 瀏覽
呢間韓國菜有炸雞、定食揀,一坐低就會比前菜,可以一路食一路揀😆仲要唔洗加一,性價比好高🥰.🍤海鮮煎餅 煎餅幾厚,咬落煙韌,入面有蝦、魷魚🦑大蔥,如果料更多就更好🤩本身調味簡單,配上沙律醬或豉油更濃味👍.🍲泡菜豬肉湯湯熱辣辣上枱,辣味幾出🌶泡菜、翠肉瓜、洋蔥🧅份量幾多👍豬肉好入味,肉質軟腍,肥瘦均勻😍湯唔跟飯,可以另外加飯撈湯食🤩.🐄鐵板牛肉鐵板燒到滋滋聲上枱,好有儀式感😂牛肉用左蒜蓉燒汁調味,幾香口,椰菜、翠肉瓜夠晒爽口👏.🧋紅豆奶茶.📍 韓閣 (新都城中心二期) (將軍澳)將軍澳寶林欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖

🍤海鮮煎餅

🍲泡菜豬肉湯

🐄鐵板牛肉

🧋紅豆奶茶

📍 韓閣 (新都城中心二期) (將軍澳)
將軍澳寶林欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖
  • 鐵板牛肉
  • 海鮮煎餅
2024-05-05 262 瀏覽
復古韓風餐廳,價錢實惠📍地點:將軍澳🍽️菜式:韓國菜💰人均消費:晚餐 HK$150~300🔖服務費:❎🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎🪑座位類型:卡位 / 方枱📝落單方式:侍應落單【牛肉雜菜飯卷】💰HK$58飯卷用料好豐富,牛肉份量好足夠,價錢亦都唔貴。【醬爆黑豚豬仔骨鍋】💰HK$138豬仔骨肉質鮮嫩,醬汁煮到入晒味。【芝士泡菜煎餅】💰HK$88芝士舖滿整面頭,煎餅邊脆,泡菜唔太酸唔太辣,煎餅煙韌有口感。.#foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxTKO #將軍澳搵食地圖 #將軍澳美食 #將軍澳 #韓國菜.韓閣 @korean_loft_cafe🏷️將軍澳欣景路8號新都城中心2期
復古韓風餐廳,價錢實惠

📍地點:將軍澳
🍽️菜式:韓國菜
💰人均消費:晚餐 HK$150~300
🔖服務費:❎
🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎
🪑座位類型:卡位 / 方枱
📝落單方式:侍應落單

💰HK$58
飯卷用料好豐富,牛肉份量好足夠,價錢亦都唔貴。

💰HK$138
豬仔骨肉質鮮嫩,醬汁煮到入晒味。

💰HK$88
#將軍澳搵食地圖 #將軍澳美食 #將軍澳 #韓國菜
韓閣 @korean_loft_cafe
🏷️將軍澳欣景路8號新都城中心2期
2024-05-01 267 瀏覽
間吾中都會到韓閣食午餐餐廳好有韓國風格,坐位闊落,食物款食多,親民價韓式料理,絕對性價比高鯖魚煎蛋飯 $58鯖魚肉質嫩滑,好味又健康,份量非常夠飽韓式肥牛粉絲湯 $58韓式粉絲湯湯底濃郁,肥牛肉質夠腍又入味,個人很喜歡追加炸紫菜粉絲卷 兩隻 $16外層香脆紫菜,內層粉絲,味道不錯炸韓式餃子 兩隻 $18韓式餃子好香脆,餡料十足炸雞件 配蜜糖芥茉醬 兩件 $38炸雞非常香脆,肉質幼嫩,好有韓國風味 配上蜜糖芥茉漿 味道一流玉竹茶熱咖啡
間吾中都會到韓閣食午餐

鯖魚煎蛋飯 $58
鯖魚肉質嫩滑,好味又健康,份量非常夠飽

韓式肥牛粉絲湯 $58
韓式粉絲湯湯底濃郁,肥牛肉質夠腍又入味,個人很喜歡

追加
炸紫菜粉絲卷 兩隻 $16
外層香脆紫菜,內層粉絲,味道不錯

炸韓式餃子 兩隻 $18
韓式餃子好香脆,餡料十足

炸雞件 配蜜糖芥茉醬 兩件 $38

玉竹茶