餐廳: 雲桂香米線專門店
資訊:

2024-04-07 71 瀏覽
竟然睇住張外賣單號碼讀錯 都算 提左佢都仲係錯同一個問題 叫已經拎左外賣既客人番黎 再睇張痴係外賣到既單no. 都係錯 仲死撐唔係叫客人番轉頭睇😂 唔好意思都唔識講 究竟佢係迷文盲 ? 最低限度都講番句唔好意思喇 又唔係忙 又唔係多單
2024-01-17 254 瀏覽
一上枱個份量真係嚇親🤯🤯🤯勁大碗 啲米線好似有2包半咁多⋯下次都係要少少米🤣 今次食到我不要不要🫣一碗係蟲草花雞酒湯 我就食熱拌米線加雞絲 中辣 應該係$48蟲草花雞果碗我淨係夾左啲生菜食😂佢個湯唔係好淡 但無乜酒味 但清清地幾好👍🏿同樣啲米線都真係勁多 熱拌米線個汁幾好 佢會將個汁撈埋米線先再上枱如果有埋少少芝麻應該會更香口😛😛😛味道都keep到 對上食熱拌米線都講緊應該有八九年前😂😂😂😂😂
一上枱個份量真係嚇親🤯🤯🤯

同樣啲米線都真係勁多

熱拌米線個汁幾好 佢會將個汁撈埋米線先再上枱
如果有埋少少芝麻應該會更香口😛😛😛

2023-11-28 210 瀏覽
今天下午1點多,我姨生女放學後和同學在大埔雲桂香外賣自取港式米線和小窩米線,港式米線食到後面發現有蚊子,令兩位學生覺得好噁心,希望貴店注意日常衛生,讓顧客食得安心。
,令兩位學生覺得好噁心
,希望貴店注意日常衛生
,讓顧客食得安心。
2023-11-28
2023-02-13 1009 瀏覽
印象中食雲南米線要有螺旋藻好似嚟嚟去去都係得葵涌嗰一間有,今日幫襯呢度竟然見到,於是試吓。兩碗米線都係要小窩米線,一碗就叫咗墨魚丸同蘿蔔,令一碗就叫咗豬軟骨、滷水豬耳同埋想試嘅螺旋藻,兩碗都係叫咗小辣,因為雖然自己食唔到辣,不過食雲南米線都係有少少辣先至會好味啲。蘿蔔同墨魚丸嗰碗冇乜特別就唔講啦,令一款豬軟骨都係冇乜特別,反而佢滷水豬耳幾好,因為出面通常有注意到係麻辣不過呢度嘅注意比較肥。至於想試嘅螺旋藻,味道喎此昆布多啲,都好食嘅,不過我總覺得葵涌嗰間好食啲同埋份量多啲,唔知會唔會係先入為主呢。
2022-12-12 640 瀏覽
作為米線控嘅我,經常周圍試食不同餐廳嘅米線🍜呢間都差不多係我最愛頭幾名次🥰❤️雞絲+滷水豬大腸小鍋米線(少辣)$59(加一杯凍飲)少辣其實差不多唔辣咁濟,但試過佢嘅中辣,我食唔到😆湯底帶少少酸,所以不太愛酸嘅我仲可以接受,個酸菜都好好味。唔係間間米線鋪都有雞絲order,就算有都唔係一絲絲嘅,呢間睇得出係人手撕👍🏻好有心思滷水豬大腸,好軟好入味🤤而且餸嘅份量算多,大大兜,男士都絕對夠食。
作為米線控嘅我,經常周圍試食不同餐廳嘅米線🍜
呢間都差不多係我最愛頭幾名次🥰

小鍋米線

❤️雞絲+滷水豬大腸小鍋米線(少辣)$59
(加一杯凍飲)

2022-12-12
小鍋米線
2022-06-08 901 瀏覽
我同好多香港人一樣有舖米線癮,而每個香港人都有自己心水既舖頭。你問我既話,我會答雲桂香一定係我首選🤩🤩每隔1-2星期就會想黎食一次,每次都係必點腩肉通菜麻辣小辣小鍋米線😋😋我鐘意雲桂香既原因係佢湯底好多肉碎,又夠多芫茜🤤果種麻辣香氣係其他米線舖係食吾到既👍🏻
你問我既話,我會答雲桂香一定係我首選🤩🤩
2022-02-23 898 瀏覽
好耐都冇食過雲貴香啦已經,難得屋企附近有間雲貴香最後都係決定外賣拎返屋企食🥳🥳🥳咁就叫咗小窩米線小辣,腩肉加山菜加大腸🥳🥳🥳🥳外賣大概等15至20分鐘左右啦,咁佢有得分湯嘅所以都唔使擔心會淋🤪🤪🤪🤪咁仲加錢叫咗杯熱奶茶,因為出邊實在太過凍……咁腩肉就比起譚仔嘅腩肉好好多,雲貴香嘅腩肉係辣辣地同埋好入味,同埋唔肥!二譚仔嘅腩肉就淨係烚吓烚吓,無咩味🤭🤭🤭仲有呢個少喎米線嘅真係好正,小辣啱啱好因為本人唔係好食得辣🤣
咁仲加錢叫咗杯熱奶茶,因為出邊實在太過凍……
2021-11-02 740 瀏覽
個人比較重口味,星x居越做越差,已經比我打入冷宮,雲桂香係其中一間我最愛既米線店🍜🌶不論麻辣或酸辣我都喜歡,今次叫小鍋酸辣,中辣剛剛好。豬軟骨、炸醬、腩肉、腐竹、紫菜、冬菇、竹笙都係我每次配搭之一,其他餸比較小叫🤪另外我必定有叫個蒜泥白肉$37🧄佢同其他嘅蒜泥白肉好唔同,佢中間勁多青瓜,好清新,唔會膩,最主要佢係勁多蒜泥,超超超級滿足🤤

另外我必定有叫個蒜泥白肉$37🧄

• 蒜泥白肉
2021-07-04 757 瀏覽
今日心血來潮好想食辣雲南米線,就去咗附近嘅雲貴香買外賣。我嗌咗小窩米線加豬腸、肉醬,中小辣。應該睇張相都睇得出,成碗野啲油勁多,多到我‘畢’咗半個飯碗嘅油出嚟之後都仲係好多油😵‍💫 啲油多到所有食材入口果陣都係coat住一層油,味道就係好單調嘅辣油味😅 唯一可以讚下嘅應該就係米線份量好多,豬大腸都唔少,大腸有啲係有肥膏果款,有啲係瘦果款;炸醬都多,食到最後仲有好多,但係鑑於成個湯都係油,根本唔會想畢啲肉碎出嚟食😅 overall個湯真係有好大嘅進步空間,如果唔係應該都唔會想再嚟😅

2021-07-02 442 瀏覽
Feeding my greedy hungry tummy at 雲桂香墨魚嘴//豬潤//雞絲//紫菜酸辣(中大辣) 米線🤤Cuttlefish// pork liver// chicken// seaweed- rice noodles (Sour & Spicy soup base) I love the soup base and all the toppings I ordered 😋😋 Price: $50-100 pp

墨魚嘴//豬潤//雞絲//紫菜
酸辣(中大辣) 米線🤤

Price: $50-100 pp
2020-11-30 1464 瀏覽
今日放假都要出街,因為要去買體脂磅,監控一下身體狀況,買磅要出錢又出力,咁梗係要食好啲食飽啲,唔係邊有力托回家😊呢間連鎖店分店,自從搬舖後已經有好幾年冇食過。小鍋米線麻酸小辣,配腩肉豬膶。湯底唔錯,辣度啱啱好,但是麻味唔覺,酸味反而幾出。腩肉同豬膶都比較嚡,尤其是豬潤,好硬實😕唔知係咪煮嘅時間太長。題外話~我係1人入座,用膠板隔開同枱2位食客,落單後侍應安排另一位客人搭枱,因為疫情進入第四波,我不希望和陌生人面對面進餐而要求調枱,擾攘一番,最後都能另作安排。

呢間連鎖店分店,自從搬舖後已經有好幾年冇食過。

小鍋米線麻酸小辣,配腩肉豬膶。

湯底唔錯,辣度啱啱好,但是麻味唔覺,酸味反而幾出。

2019-11-19 1696 瀏覽
#cassiegotaipo-依家米線嘅店鋪開到周圍都係,除左譚仔之外,雲桂香都係好好嘅選擇,係香港都有十間分店左右。🍜-我個個就係小鍋米線,唔辣。朋友個個都係小鍋米線,走青小辣多酸。重點係「多酸」,即刻好大分別!我個個味道好淡,有少少清湯嘅感覺。但係朋友個個味道好濃郁,同譚仔酸辣有得輝,酸酸地仲好開胃tim,所以我下次一定會叫「多酸」!🙁另外,再加左碟醬拌皮蛋($20),好入味好香口。🙆🏻‍♀️-味道評分▶️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)-➡️雲桂香米線專門店 (大埔)📍大埔安泰路1號大埔廣場地下58號舖-IG: cassiecwy/ cassiegetfat
#cassiegotaipo
味道評分▶️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)
➡️雲桂香米線專門店 (大埔)
📍大埔安泰路1號大埔廣場地下58號舖
IG: cassiecwy/ cassiegetfat
2019-09-18 842 瀏覽
也許雲桂香對我來說比譚仔更有種「上癮」的味道吧,耐唔耐總要食番碗雲桂香至過癮係平時食開嘅豬軟骨送裏面,我竟然發掘左一樣最近愛上左嘅小食,就係炸春卷啦!佢炸得好香口唔在講,裏面嘅餡料有芋頭呀冬菇呀咁,好難形容嘅味道但就係好味再配上少少既醋酸酸味咁的真係好好好好食 佢五條仲要$20而已,我見過出邊其他分店嘅要$22價錢唔同可能地區不同吧,一碗淨小鍋米線🍜 ,唔洗加送 淨嗌炸春卷已經好足夠我的一餐了☺️☺️

再配上少少既醋酸酸味咁的真係好好好好食
佢五條仲要$20而已,我見過出邊其他分店嘅要$22
2019-09-10 534 瀏覽
上星期閒日放假,睡到下午茶時段突然好想吃米線啊!雲桂香我吃過很多次,亦很喜歡吃,不過很多時候都要等位,而且等位的人也不小呢!難得這一次不用等位,沒理由不吃吧 湯頭很夠味,是這碗米線的靈魂,附送的佐料算豐富,有芽菜,莞茜酸菜及辣肉碎等等⋯⋯我一共點了3個菜,滷水雞亦,墨魚春卷和豬頸肉。米線的口感剛剛好。滷水雞亦不會太鹹而且好入味. 墨魚春卷口感厚實,味道正常,不太特別。 豬頸肉口感超讚,脆脆的,但$13只有4小片感覺有小小貴。
上星期閒日放假,睡到下午茶時段

我一共點了3個菜,滷水雞亦,墨魚春卷和豬頸肉。

2019-08-30 579 瀏覽
食咗個蟲草花雞肉湯米線湯底認真不錯,應該唔多味精,因為食完我都唔係好口渴雞肉幾嫩,雞皮底下有jelly,同埋都幾多塊可惜份量唔算好多,女仔都可能仲ok,男仔可能食唔飽
食咗個蟲草花雞肉湯米線
湯底認真不錯,應該唔多味精,因為食完我都唔係好口渴
雞肉幾嫩,雞皮底下有jelly,同埋都幾多塊
可惜份量唔算好多,女仔都可能仲ok,男仔可能食唔飽