2023-03-26
朋友話自從開關後泰金國6點幾就已經大排長龍,我唔信!點知啱啱呢個星期五6點3去到目測排咗超過30人,果斷放棄🤣轉場試吓九龍城其他泰國菜🇹🇭其中一間之前bookmark左嘅係隆姐泰國美食館,去到門口入面一個客都無,抱著戰戰兢兢的心坐低咗😂🔸泰式炸蝦餅 $75一碟5件不過size唔算大,實的的唔彈牙唔juicy,係我最唔鍾意嘅蝦餅口感😟🔸炭燒豬頸肉 $80正常發揮不錯吃。🔸咖喱軟殼蟹大包 $198見有人大推呢個,場內都的確好多人叫,整體都唔錯只係有比較有傷害,始終都係覺得泰金國個咖喱好食啲,呢間比較淡味。🔸蒜蓉包 $28用豬仔包開邊燒唔係一片片法包,自然就唔會太脆口😖算係中規中矩冇乜特別。🔹芒果沙冰 $28芒果味唔夠濃郁,仲有冰粒🧊(平時凍飲咁大粒冰唔係碎冰)-🔹 青檸梳打 $25唔知點解鹹鹹地似鹹檸七😂🔸甜品 - 芋頭紫米露 ғʀᴇᴇ又鹹又甜麻麻地😂*不收加一但要收每位茶水費兩蚊-整體算係正常發揮唔算中伏,但唔會想再幫襯,沒有食到印象深刻想回頭嘅菜式,價錢也不算便宜。不過呢間係區內都頗有人氣,兩間分店都陸陸續續有人等位,可能只係我哋唔識欣賞,又或是有比較有傷害😎
🔸泰式炸蝦餅 $75
🔸炭燒豬頸肉 $80
正常發揮不錯吃。
🔸咖喱軟殼蟹大包 $198
🔸蒜蓉包 $28
🔹芒果沙冰 $28
芒果味唔夠濃郁,仲有冰粒🧊(平時凍飲咁大粒冰唔係碎冰)
🔹 青檸梳打 $25
唔知點解鹹鹹地似鹹檸七😂