2022-05-28
阿木台灣生活百貨見到人地食芋泥蛋糕,自己又好想食,最近發現阿木除咗台灣麵,仲開咗一間賣台灣生活百貨嘅門店,可以一站式買到唔同嘅台灣食品,醬料、零食、冷藏食品、甜品一應俱全🙌🏽而且每星期都有唔同款嘅台灣品牌甜點上架,可以買到唔同嘅台灣產品,今次就買咗下不緻果嘅芋泥蛋糕,值得推介.🌀下不緻果.矅石芋雙層蛋糕 HK$150朱古力芋泥蛋糕🍰兩種人氣口味加埋一齊,味道一如預期咁好味😋蛋糕由兩層香濃朱古力蛋糕同口感綿密嘅芋泥組成,層層相間,有朱古力香又有芋頭香,一次過滿足兩個願望😍.🌀 阿木剝皮辣椒鮮肉餃 $88水餃餡加咗辣椒,本身已經帶辣味,鍾意食辣嘅懶人表示好鍾意,因為唔使專登預備辣椒油都食到辣辣水餃🤣🤣豬肉餡感覺實在,食到粒粒有口感嘅豬肉,而且蔥味都好香,令味道更豐富🥟.🌀火鍋羊肉片 $49羊肉片係紐澳進口,一盒都足夠2-3人share,放在冰箱都可以保存一段時間,遲啲喺屋企打邊爐就啱晒啦🙌🏽.🌀輕鬆小品咖啡 $35包裝好cute,牛奶咖啡唔會太甜,質地濃厚,又夠大盒,雪到凍冰冰,配上蛋糕就可以享受一個美味嘅下午茶❤️
🌀下不緻果.矅石芋雙層蛋糕 HK$150
朱古力芋泥蛋糕🍰兩種人氣口味加埋一齊,味道一如預期咁好味😋
🌀 阿木剝皮辣椒鮮肉餃 $88
🌀火鍋羊肉片 $49