2021-09-13
長文慎入❕🚁旺角做完facial 心血來潮想食碗車仔麵🍜 比我搵到呢間新車仔麵店 行到去見到晚飯時間全條間大部分食肆都不乏食客喺門外等候👫👬👭 唯獨佢冇人等 不禁心諗會唔會上左直升機🚁 不過抱住咩都試下嘅精神 當然照入去試一試一坐低就見到有支美極喺枱面 不期然再一次加重我心入面嘅疑慮💭點解一間餐廳會擺支美極喺度?係咪即係想話自己啲野唔好味或者唔夠味呢?💭果然 食完就明點解 呢支美極我真係用得著🥲車仔麵賣相雖然吸引 色澤何其濃郁 但成碗麵居然係冇黎味道 令人嘖嘖稱奇持平啲講 佢嘅炸豆腐 豬大腸 同滷水腩肉 係ok嘅 ▫️炸豆腐好實正 浸左好耐湯 個邊都仲脆▫️豬大腸夠軟綿鬆化▫️滷水腩肉甜甜地 入味嘅 但其他真係唔多掂 先講湯底: ▪️沙爹湯底清如水 味道偏似淡咖喱 唔香 冇味▪️辣湯底一啲辣味都冇 熱浪都不如結果嗰麵餅都係冇黎味道再黎配料:▪️辣魷魚 冇味 同辣大纜都扯唔埋▪️瑞士雞翼 冇味 留意唔係唔入味 而係表面都冇瑞士汁味▪️素干貝丸 鬆拋拋 拋過我啲拜拜肉唯獨一讚老闆態度好好 對食客好殷勤 希望佢繼續努力 加把勁💪🏻
果然 食完就明點解 呢支美極我真係用得著🥲
持平啲講 佢嘅炸豆腐 豬大腸 同滷水腩肉 係ok嘅