2023-01-08 53 瀏覽
佐敦新開咗一間日料店,價格走親民路線,但食物精緻又有水准,套餐分別為 (金、銀、銅、鐵) 午餐套餐第二位半价,性價比高,非常值得一試!同朋友仔每人都叫咗唔同既套餐金 $88【紫菜飯、照燒鷄腿肉、明太子鷄翼、味咐螺肉、枝豆】雞腿肉夠香夠入味,鷄翼大大隻,螺肉鮮味十足 銀 $88【月見飯、牛肉夀喜燒、蟹肉可樂餅、海膽魷魚、和風牛蒡】搭配豐富,夀喜燒清甜,蟹肉可樂餅卜卜脆,好味道銅 $88【味曾湯烏冬、牛油帆立貝、黑松露芝士炸蝦、芝麻八爪魚、醃蘿蔔】牛油帆立貝非常鮮香,八爪魚鮮甜,一口一個超過癮,醃蘿蔔酸酸脆脆好醒胃鐵 $88【月見飯、薄燒牛舌芯、蔥燒牛小排、芥末八爪魚、和風牛蒡】牛舌同牛小排都係特別嫩,正座位闊落,乾淨衛生
金 $88
銀 $88
銅 $88
鐵 $88
座位闊落,乾淨衛生
2023-01-07 39 瀏覽
來到永安購物,找間小店食個午膳,再匆匆趕路~來到這家日式料理,我無時間看清楚餐牌,見有金、銀、銅、鐵四款定食,又好似幾抵食,於是就急急拍板~銀$88(飯、牛肉壽喜燒、蟹肉可樂餅、海膽魷魚、和風牛蒡)壽喜燒材料有牛肉,椰菜,金菇,紅蘿蔔,大蔥,冬菇,我坐門口有點大風,但吃到尾依然有點暖,可見鍋身非常補暖👍🏻可樂餅香口,海膽魷魚頗有海膽香味😋鐵$88(飯、薄燒牛舌芯、蔥燒牛小排、芥末八爪魚、和風牛蒡)月見飯,一隻大大的蛋黃,淨食飯已經好滿足,牛小排幾香,可惜店員說今天沒有牛舌,故多給了一點牛小排;小食真心驚喜,平日定食小吃一般都是中華沙律、螺肉,份量不少的芥末八爪魚和牛蒡,和海膽魷魚令定食感覺高級了~值得一讚的是,除了枱上提供了不少的紙巾,旁邊的牙簽頗有品質,一放上手你一定感覺到連我最難搞的智慧齒牙簽都無斷😆抵?真心抵!$88只是散叫價,我們叫兩個,第二份套餐有半價呢,每個餐才$66😱
來到永安購物,找間小店食個午膳,再匆匆趕路~

銀$88
(飯、牛肉壽喜燒、蟹肉可樂餅、海膽魷魚、和風牛蒡)
套餐銀

鐵$88
(飯、薄燒牛舌芯、蔥燒牛小排、芥末八爪魚、和風牛蒡)
套餐鐵

套餐銀
套餐鐵
2023-01-05 71 瀏覽
前2日同屋企人行永安,買左好多野,再係付近食飯,有間好新淨餐廳,lunch 好平,$88/set ,我地4個人,一人叫一set 有金,銀,銅,鐵total 4個餐金-紫菜飯,明太子雞翼,照燒雞腿,螺肉,枝豆雞翼燒得好靚,入面有爆多明太子,雞腿又滑銀-月見飯,牛肉壽喜燒,蟹肉可樂餅,海膽魷魚,和風牛蒡牛肉壽喜燒湯底好夠味,仲有好多雜菜同菇,牛肉好淋,肥瘦適中銅-味增烏冬,牛油帆立貝,黑松露芝士炸蝦,八爪魚,蘿蔔帆立貝好大隻,厚身,又乾淨,黑松露芝士炸蝦好香口脆卜卜鐵-薄燒牛舌心,葱燒牛小排,芥末八爪魚,牛蒡牛舌心牛小排都好好味,燒得岩岩好,好juicy 牛肉味夠濃有心既日式小店,全部用日本米,好高質素,價錢平有驚喜

有金,銀,銅,鐵total 4個餐

金-紫菜飯,明太子雞翼,照燒雞腿,螺肉,枝豆

雞翼燒得好靚,入面有爆多明太子,雞腿又滑

銀-月見飯,牛肉壽喜燒,蟹肉可樂餅,海膽魷魚,和風牛蒡

牛肉壽喜燒湯底好夠味,仲有好多雜菜同菇,牛肉好淋,肥瘦適中

銅-味增烏冬,牛油帆立貝,黑松露芝士炸蝦,八爪魚,蘿蔔

帆立貝好大隻,厚身,又乾淨,黑松露芝士炸蝦好香口脆卜卜

鐵-薄燒牛舌心,葱燒牛小排,芥末八爪魚,牛蒡

牛舌心牛小排都好好味,燒得岩岩好,好juicy 牛肉味夠濃

有心既日式小店,全部用日本米,好高質素,價錢平有驚喜