2021-04-20
肥姑姐飲食推介 - 香茅咖喱豬扒飯 + 越南甘蔗蝦1)環境衛生今日幫襯屋企樓下的錦麗,東港城嘅錦麗比較細,只可以坐到約30人,設有吧枱,卡位及二人枱,依間分店比較適合一啲食完就走嘅客,唔太適合一大班朋友聚會。15-20分鐘為平均翻枱時間。2)食物質素主菜-香茅咖喱豬扒飯今日終於試左一路都好想食的香茅加喱豬扒飯。首先要講一講嘅就係佢個香茅咖喱汁,椰汁味不重但香料味好足,初時食嗰陣唔覺得辣,但係食落慢慢就有一陣微微的餘辣由喉嚨出返嚟,呢種馬來西亞風味嘅咖喱一向都係我最鍾意食嘅,而今次仲要只係微辣,真係好啱我嘅胃口。另外要講一講嘅就係今次嘅炸豬扒,真係又厚又大件,仲要係高質素嘅貨色,每份香茅咖喱豬扒飯嘅豬扒都係即點即炸,所以一想到枱係熱辣辣炸卜卜,真係好正。非常推介大家嚟錦麗試吓依一個香茅咖喱豬扒飯!!小食-越南甘蔗蝦跟餐嘅小食係兩件越南甘蔗蝦,其實就係蝦膠包左係甘蔗上面再炸,呢個甘蔗蝦真係真材實料蝦膠非常彈牙,唔油膩脆卜卜好好食,真係好想食多兩件甘蔗我有時仲會食埋條甘蔗(因為超甜)。3)價格HK$96 (加左HK$8轉菠蘿梳打特飲)(晚餐價HK$88,包一個主菜,一杯嘢飲,同埋一個小食)(
肥姑姐飲食推介 - 香茅咖喱豬扒飯 + 越南甘蔗蝦
1)環境衛生
2)食物質素
主菜-香茅咖喱豬扒飯
非常推介大家嚟錦麗試吓依一個香茅咖喱豬扒飯!!
小食-越南甘蔗蝦
3)價格HK$96 (加左HK$8轉菠蘿梳打特飲)
(晚餐價HK$88,包一個主菜,一杯嘢飲,同埋一個小食)
(不設加一服務費)
4)再惠顧指數👉🏻