(非會員)
2005-02-22 13 瀏覽
同個fd 去食.嗌咗1.咩薑豚肉pizza,幾好味,esp.豚肉.不過本人就唔鍾意啲薑味2.帶子墨魚汁意粉.無乜特別.不過食到個嘴黑晒,麻鬼煩3.豆腐芝士餅拼綠茶雪糕.個豆腐芝士餅好淡味...4.綠茶雪糕in conclusion,無乜特別囉間嘢...
同個fd 去食.嗌咗
2.帶子墨魚汁意粉.無乜特別.不過食到個嘴黑晒,麻鬼煩
3.豆腐芝士餅拼綠茶雪糕.個豆腐芝士餅好淡味...
4.綠茶雪糕

in conclusion,無乜特別囉間嘢...
2005-02-17 9 瀏覽
我同朋友食完飯, 諗住去食dessert......之後上12/f "Suzuki Toyko Cafe Bristo".環境可以....不過outside 冇開....只好座inside....叫好耐, 都冇人service....到有人reply...就叫我等等......終於等10mins......問喲食物係點0既.... 解釋=冇解釋再等15mins....喲drinks & cakes 先到....唉!門口個schedule又話收1AM, 點知11點唔夠就要last order...bcoz 係收十二點.....

問喲食物係點0既.... 解釋=冇解釋

2005-02-06 8 瀏覽
昨天行langham place 唔知食咩,心諗起熱維他講過suzuki有墨汁意粉,因為自己好鍾意食墨汁,所以明知哩間野又貴又少都去試下~我冇睇menu就order左哩個pasta,等左10mins度就黎左,的確...帶子真係super mini, 大概一粒維他命丸咁左啦, 真係好搵丁,不過個sauce真係要讚喇,用真正既墨汁去煮,個味好濃,雖然食度個嘴黑蚊蚊,但都冇所謂啦,咁先叫真材實料ma, 不過帶子真係差lo~意粉都係o岩我胃容量lo~大概100g度啦,肚餓d都唔夠食ga~~~另外朋友叫左個海鮮沙律,哩個都幾好wo~個汁辣辣地的,海鮮份量都滿意~
昨天行langham place 唔知食咩,
心諗起熱維他講過suzuki有墨汁意粉,
因為自己好鍾意食墨汁,所以明知哩間野又貴又少都去試下~

(非會員)
2005-02-05 4 瀏覽
同左個朋友去試,見到佢裝修唔錯,睇下meun都唔係好貴,2個人點左帶子墨魚汁意粉、咩北海道蟹腳飯(白汁用煲仔上),豆腐芝士蛋糕配綠茶雪榚同埋榛子士多啤梨雪榚,個帶子墨魚汁意粉0的帶子太細粒,手指甲都大過佢,有少少搵笨,蟹腳飯個汁太淡唔夠味,不過蟹腳幾鮮、甜品就普通啦....2 個人食左$240,我諗女仔份量還可以,男仔既就唔夠飽,下次未必會再去~!
2005-01-25 3 瀏覽
第一次去食,只係叫左哩樣,雞柳好少又有雞皮, 燒汁太多又希,但個味好,油少d會好dd,意粉係我鍾意既口感,煙煙un un的,份量唔多,o岩我胃"容量"價錢都唔平,食pasta既話又係咁既價,我會去真係食意大利菜既餐廳食lu~~
第一次去食,只係叫左哩樣,
雞柳好少又有雞皮,
燒汁太多又希,但個味好,油少d會好dd,
意粉係我鍾意既口感,煙煙un un的,
份量唔多,o岩我胃"容量"
價錢都唔平,
食pasta既話又係咁既價,
我會去真係食意大利菜既餐廳食lu~~
2005-01-19 2 瀏覽
同一為朋友去食, 叫左個墨汁帶子意粉, 三文魚沙律, 有個唔記得個名但係個樣似漢堡包, 用米飯做, 再加埋炸軟殼蟹四樣野...最特別既會係炸軟殼蟹個汁幾好味, 而墨汁意粉就夠特別, 不過就好容易食到成咀都黑晒, 女士如要食呢個意粉, 就要小心, 食完記得照鏡睇下個咀唇有無黑到喇.餐廳既佈置都唔錯, 本來想坐出露台, 不過見尋晚咁凍, 都係唔好喇.食佢既佈置同特式都OK 既.

食佢既佈置同特式都OK 既.
2005-01-17 12 瀏覽
係UA朗豪坊睇完戲,就黎呢度食晚飯。Suzuki都幾得意,三間分店,三個唔同餐牌,旺角呢間既menu 都唔錯,cake都好靚!食左個松葉蟹飯鍋,真係熱辣辣咁上,上時仲見到白汁起泡!個汁好好味,好香,有d奶味又唔太creamy,撈飯好正(不過d飯只係好普通既白飯…)。蟹肉一般,而個鍋可保暖,都唔錯。另外又叫左綠茶豆腐,估唔到可以有綠茶味既豆腐!入口好滑,有少少覺得食緊豆腐花!不過呢件半球體既豆腐認真貴!一件都$48!佢配左酸酸地既日本汁,但我覺得反而唔用呢種汁仲好!(本來叫黑芝麻豆腐,但當日賣晒,另有芝士豆腐,或者下次會試下!)不過我最鍾意當然係甜品,一入去見到個蛋糕櫃已經兩眼發光,所以忍唔住手食左兩個cakes,先食綠茶mousse cake,三層綠苶蛋糕夾住兩層厚厚綠茶mousse, 綠茶mousse較硬身,似布甸,但就有綠茶味得黎唔濃,好清,very good!硬身朱古力蛋糕就係愛好朱古力人士之選,佢有另一隻係軟身,但店員話硬身比軟身多朱古力成份,比較甜,以我既飲食喜好,當然揀硬既!真係幾硬幾實,入口好有朱古力味,真係有d似食緊朱古力添呀!非常delicious,味濃,同之前既綠茶
硬身朱古力蛋糕就係愛好朱古力人士之選,佢有另一隻係軟身,但店員話硬身比軟身多朱古力成份,比較甜,以我既飲食喜好,當然揀硬既!真係幾硬幾實,入口好有朱古力味,真係有d似食緊朱古力添呀!非常delicious,味濃,同之前既綠茶mousse蛋糕係一個contrast。同我一樣既朱古力迷,一定要試呀!
2004-12-27 0 瀏覽
試過明太子意粉和牛柳飯,味道不俗,尤以前者為佳,但份量較小,不太適合大食的(甚至正常食量的)男孩子.飲品味道亦好.整體來說不俗,但價錢頗貴,又沒有套餐.