2018-09-14
招牌鮮豬潤通粉餐 ($48)黎得茶餐廳當然要叫番個常餐啦😎沙嗲牛肉麵同豬潤都好吸引,不過沙嗲牛麵比較常見,所以今次見左鮮豬潤。我地十二點左右入座,不過好快已經坐滿客人,出菜速度有d慢。豬潤好厚😋食落爽爽地唔係軟身既口感。通粉面上仲鋪左姜絲👍配火腿奄列牛油多士連奄列都有驚喜😍一切開估唔到係半熟蛋既感覺,仲有少少蛋汁流出黎。炒蛋叉燒飯 ($50)賣相雖然係普通碟頭飯,不過味道唔差。炒蛋少滑,加上瘦叉燒惹味。不過飯既份量稍嫌少,男朋友食唔飽😂金粒西多配雪糕 ($36)去到茶記都要食甜品😌見到呢個係招牌所以一試。西多即叫即整,所以都等左幾耐。熱辣辣炸好既西多,配冷涼既vanilla雪糕,一冷一熱真係好過癮呀😊咸檸七 ($13)蛋白杏仁茶 ($13)平時唔鍾意杏仁味,不過見轉季,好似飲番d有益既飲品會好d😂第一次飲蛋白杏仁茶,好重杏仁味,原來會有一啖啖蛋白可以食🙈
配火腿奄列牛油多士
炒蛋叉燒飯 ($50)
金粒西多配雪糕 ($36)
咸檸七 ($13)
蛋白杏仁茶 ($13)