2006-01-15 30 瀏覽
係荃灣搵到間價錢唔貴又有甜品送.仲要係搵到大菜糕,問左好多人先搵到...食物味道都ok嫁...值得1去.
2005-07-22 14 瀏覽
食完dinner 去這間食糖水, 叫了以下食物~1) 蛋白燉鮮奶-好漏呀! HK$18.00 有點貴2) 芒果西米露--好少Manago! HK$14.00 不值總括麻麻地! 下次都唔會再去!!!
食完dinner 去這間食糖水, 叫了以下食物~
1) 蛋白燉鮮奶-好漏呀! HK$18.00 有點貴
總括麻麻地! 下次都唔會再去!!!

2005-03-07 9 瀏覽
2月22日約了母親大人在這裡看電影,因為她是在兩點下班的,到達這裡也只需半刻鐘,距離看電影的時間還有兩個多小時,加上我剛剛起床不久,什麼也沒吃過,當然找地方吃個悠閒下午茶啦!久違了的燉奶佬,粗略估計,已有十年未踏足過,十年人事幾番新,這裡比在腦海裡的模糊記憶,是骨子了很多,而食品的選擇,也好像已較多玩化了,不過就好像有點喧賓奪主,好像以前是甜點選擇較多,現在反而像茶餐廳呢!怎樣也好,餓極的我,沒理由只吃一碗甜湯了事,於是乎叫了香茅豬扒麵,母親要了牛筋湯麵,她的先來,我吃了一點,牛筋似乎過腍,麵是一般的生麵,這碗東西,一般啦!至於我的,豬扒的香茅味都幾勁,食落都唔錯,麵也是大路我光身麵,本來也沒什麼問題,不過湯底的味道,怎樣說呢?好像怪怪的,但怎樣怪法,我又不懂形容,總之越吃就越覺得怪,最終餓極的我,破例地沒有完成它.最後是飲品,母親要的熱奶茶,雖沒茶香,但也幾滑,但我的熱檸茶就不濟了,略帶苦澀,喝了幾口便放棄了,雖然這裡的食品一般,不過我幾欣賞這裡,因為它在早上七時至晚上九時,是全店禁煙的,如果食品再好一點,對於我們這些非煙民的人,是一大喜訊呢!
2月22日

約了母親大人在這裡看電影,
因為她是在兩點下班的,
到達這裡也只需半刻鐘,
距離看電影的時間還有兩個多小時,
加上我剛剛起床不久,什麼也沒吃過,
當然找地方吃個悠閒下午茶啦!

久違了的燉奶佬,粗略估計,
已有十年未踏足過,十年人事幾番新,
這裡比在腦海裡的模糊記憶,
是骨子了很多,而食品的選擇,
也好像已較多玩化了,不過就好像有點
喧賓奪主,好像以前是甜點選擇較多,
現在反而像茶餐廳呢!

怎樣也好,餓極的我,沒理由只吃一碗
甜湯了事,於是乎叫了香茅豬扒麵,
母親要了牛筋湯麵,她的先來,我吃了
一點,牛筋似乎過腍,麵是一般的生麵,
這碗東西,一般啦!至於我的,豬扒的香茅味
都幾勁,食落都唔錯,麵也是大路我光身麵,
本來也沒什麼問題,不過湯底的味道,
怎樣說呢?好像怪怪的,但怎樣怪法,
我又不懂形容,總之越吃就越覺得怪,
最終餓極的我,破例地沒有完成它.

最後是飲品,母親要的熱奶茶,
雖沒茶香,但也幾滑,但我的熱檸茶
就不濟了,略帶苦澀,喝了幾口便放棄了,
雖然這裡的食品一般,不過我幾欣賞這裡,
因為它在早上七時至晚上九時,
是全店禁煙的,如果食品再好一點,
對於我們這些非煙民的人,是一大喜訊呢!
2004-11-02 6 瀏覽
燉奶佬~係我返工最愛去既餐廳~30蚊左右唔會好貴~叫一個咖哩雞扒拉麵都只係21蚊咋~~仲要係有兩三塊雞扒~加3蚊就有野飲~不過平時如果餓既~我都會叫個鰻魚雞扒飯~等就係等得耐少少~不過佢真係太好味喇~d 雞扒真係即刻煎~仲係食得出係黑椒雞扒黎既添~~(所以其實叫咖哩雞扒拉麵會幾怪~不過我又好鍾意喎~)總之我覺得以咁既價錢食到咁好味既野食係好抵既~~後記:個廁所.. 真係要執執佢喇......

後記:個廁所.. 真係要執執佢喇......
2004-03-07 14 瀏覽
呢間o野環境都幾舒適,勝在選擇多,有好多唔同o既配搭...不過,我覺得o的o野食o既味道冇乜特別,唔可以話好好食囉!
呢間o野環境都幾舒適,勝在選擇多,有好多唔同o既配搭...
不過,我覺得o的o野食o既味道冇乜特別,唔可以話好好食囉!
2003-07-02 18 瀏覽
食左一碗香矛雞中翼拉面(整體ok)加一,兩,三,四蚊就有糖水或野飲
食左一碗香矛雞中翼拉面(整體ok)
加一,兩,三,四蚊就有糖水或野飲
2003-06-29 12 瀏覽
d set lunch 退晒步,汁又水,希望佢地留意下la!
2003-05-30 8 瀏覽
set 全日供應$25-28, 幾抵可配野飲,或糖水。而椰汁黑糯米,綠豆沙同西米露都唔錯。
set 全日供應$25-28, 幾抵
可配野飲,或糖水
而椰汁黑糯米,綠豆沙同西米露都唔錯。
2000-09-11 5 瀏覽
我平時都成日去天水圍個間...但係今次去到荃灣個間就覺得水準差o左小小啦...鰻魚飯冇用鰻魚汁...味道已經唔同o左啦...同埋俾天水圍個間d o野食少o左好多...得細細碟...對於一個女仔都仲夠...男仔就...而且環境都比較差...好細間舖咋...不過...服務都幾好。
2000-02-21 12 瀏覽
犵麵好扺食10 蚊一大碗, 又多款比你choose. 又有冷氣, 有唔太污穢, 幾好嫁. 最好就係下午茶時間去荃灣廣場對面一間, 無咩人, 唔使等位, 有大碗, 又好味又平, 扺食大件